Thief Széria és Módjaik + The Dark Mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Képzeld csak el:
Épp egy sötét folyosón vagy, és hirtelen kétoldalról jön egy-egy õr. Nem tudsz sehova sem elmenekülni, ezért bebújsz egy sötét zugba. Azon rimánkodsz, hogy ne vegyen észre az õr. Lassan közelít. Ott van melletted...mindjárt elhalad....és akkor hirtelen egy hatalmas ordítással rád sújt a buzogányával! Neked meg annyi. Ilyenkor elég rendesen kiveri az embert a víz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Akkor jó lehet! 😊
Mikor jön ki?

WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473

Bandew
Nem tom én csak a 2-vel játszottam. Jó volt, de nem estem tõle hanyatt, nem is nyomtam végig. Az eleje még para volt, de utána hozzászoktam. A Thiefnél nem lehet megszokni a félelmet, és ez a jó benne. Mert a S.H.-ben elég erõs vagy, hogy legyõzd a szörnyeket, de a Thiefben gyenge vagy, és ez az érzés adja azt a hihetetlen szorongást, amit egy film sem képes visszaadni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

#100 😊

Jó az ha félelmetes egy játék! 😊

Tényleg, ha már megemlítetted, akkor a Silent Hill 3 az jó? Mert haver nem lelkesedett érte, én meg még nem láttam 😞

Bandew
Az össze-vissza sz@rást ne vedd komolyan!

Bandew
Nem tom pontosan, de ha szereted a lopakodósokat, akkor ugorj neki mindkettõnek, mert ezek a lopakodós gamek istenei. Olyan hangulata van, hogy össze-vissza sz@rod majd magad a gyönyörtõl, na meg a félelemtõl. Szerintem a direkt horror játékoknál (pl.: Silent Hill, Resident Evil) is sokkal félelmetesebb ez a game.

Én az elsõ résznek a demojával nyomtam, és amiatt nem fogott meg igazából, mert mindig meghaltam. De ennek már jó pár éve, és azóta változott az izlésem is játék terén (meg másutt is), és ma már imádom a lopakodós gamékat (Splinter Cell, Hitman stb..), mostmár én is nagyon várom! Mikor is jön ki?

Bandew
Na ja! Egyszer egy osztálytársam sértõdötten jött be a suliba, hogy mekkora szar ez a Thief, mert egybõl megölik az "elsõ pályán". Kérdeztem, miért mit csinált. Erre õ:
-Hát nekitámadtam az õröknek aztán megöltek. Betöltöttem, és próbáltam lenyilazni õket. Ez se ment. Újra betöltöttem, majd próbáltam a fagy nyílvesszõvel (ez természetesen a vizes volt), de ez még gyengébb volt, mint a normál.

Na most akkor kérdem én, normális az ilyen?

Meg ahol megirattam magamnak a Thief2-t, azt írták a katalógusba a Thief mellé a megjegyzéshez, hogy: Középkori Doom klón.

Anyád!

FREAK
"A DOOM III után nincs élet"

Naja, eljön az agyhalál kora 😊

Riszpekk

Egyetértek. Ez szerintem is így lesz. Néha azon tûnõdöm, hogy pl. a XIII szobában, sokan már az elején elakadnak, meg mondjuk a Max Payne 2-ben, ahol azért nem illene. Thief az már az ilyen emberek számára nehéz lesz és ötpercenként jönnek a topic egységét felborító hülye kérdéseikkel. Én azonban mindig úgy vagyok vele, hogy ezek az emberek kizárólag fiatalok, mondjuk 11-12 évesek esetleg 14-15 és mindent cheat-el játszanak, ráadásúl nemrég csöppentek bele a játékiparba. Ha nem így van, akkor meg jobban teszik, ha be sem írnak, mert ez már közel vérlázító. Legalábbis számomra az. Én amikor elkezdtem játékos pályafutásomat (50 millió évvel ezelõtt, szóval régen ...), mindig törkedtem arra, hogy magam jöjjek rá a megoldásokra, kihívásokra és tiszteltem a játékot amit a kezembe vettem. Mai napig tiszetelem õket és becsülettel adózóm a sorsnak, hogy még mostanában is le tud kötni, bár már érzem a PC-s játékipar pálfordulását.

Mottóm: A DOOM III után nincs élet. (Legalábbis évekig nem lesz)

FREAK
úgy értettem, hogy eddig a Thief és rajongótábora valamilyen szinten elitnek számított, mivel maga a játék kompromisszumok nélkül élte az életét, és csak az játszott vele, aki TÉNYLEG bele tudta élni magát

nyilván üzleti megfontolásból most lesz külsõ nézet is, ami többek között az általad említett játékoknál biztosította a sikert, és valószínû, hogy itt is ez a funkciója... de az a kérdés, jó-e az nekünk, ha a T3 topik egy év múlva tele lesz nyafogó kis pöcsökkel, akik a "divatos" nézetnek köszönhetõen belekezdtek, de az elsõ pálya elsõ akadályánál elakadtak, és közlik, hogy tök szar a játék... nekem ez nem hiányzik, mert eddig nem találkoztam buta Thief rajongóval

"A külsõ nézettel végül is nagyon megdobják a taktikázás lehetõségét"

Az lehet, de cserébe csökkentik a "realitást", ami eddig tökéletesen funkcionált a sorozatban, sõt pont ettõl volt igazi és kõkemény. Mostantól már nem kell hallgatózni a sarkokon, csak átkapcsolunk külsõ nézetbe, és bekukkantunk a fal mögé... Szuper, ennyit a mítoszról....

Riszpekk

FREAK

Riszpekk

A külsõ nézettel végül is nagyon megdobják a taktikázás lehetõségét. H&DII, Splinter Cell. Hogy csak két nevet mondjak. Valahogy sokkal jobban beletudom élni magamat a fõhõs szerepébe, ha kívülrõl látom és a mozgását is nyomon követhetem. De mondjuk a Morrowindben a külsõ nézet rosszabb volt, mint a belsõ. Ha tudnak olyan jó kis fasza egérgörgõs lopakodástól-futásig állítható opciót, ahogy a fentebb említett két nagy programban csináltak, akkor én elégedett leszek vele. Viszont ha lehet kapcsolni belsõ és külsõ közt, akkor az meg a lehetõ legjobb, hiszen akkor mindenki azt használja amit a megfelelõ helyzetben érdemesnek lát.

Pórnép😊 Hiába, FREAK az FREAK marad.
FREAK
Jó az az Unreal motor, pláne így felturbózva. Engem jobban zavar a külsõ nézet, mert ez arra enged következtetni, hogy a fejlesztõk figyelembe vették a pórnép óhaját is, ami viszont már nem jó jel...

Riszpekk

Jó lesz ez, csak azt az Unreal motort tudnám feledni. Nem tudom miért nem egy saját fejlesztéssel rukkolnak elõ, ahogy a Thief elsõ-második részénél tették. Végül is ez van, ezt kell szeretni. Bár ezt a progit is megint a széles tömegeknek elv alapján fogják csinálni, ezért nem lesz már olyan, mint anno. Gondolom még Konzolokra is megjelenik. Álá Deux EX: Invisible War. Kiderül majd, de ez az egyik kedvenc játékom és nem szeretném ha elcsesznék. UGYE NEM FOGJÁK?
Kicsit Stalkeres lett a srác de lehet, hogy ebben a részben hentkedni kell mert valamilyen úton-módon megtudta, hogy a feleségét és a kislányát valamilyen kábítószer hatása alatt ... Ja, ez egy másik történet!)
FREAK
jó lesz ez, csak ne basszák el sablonokkal

Riszpekk

Bandew

FREAK

Riszpekk

Bandew
Na mi van? Ennyire hidegen hagy mindenkit?

Bandew
Hát nem tom ti hogy vagytok vele, de nekem nem tetszik az ahogy Garrettet megcsinálták. Egy köpeny jót tett volna.

Bandew
Uppsz...
Bocsika a képek méretei miatt.

Bandew
Ééééés igen! Végre kijött valami info a gamerõl, bár a megjelenés még mindig rejtéj sajna.
(Hardwired):

"Eriggy hátra, haszontalan kölke! - s ezzel nyakonvágta a hebrencs tanítványt, mire a mester mûszeme a földön koppant és eltûnt a padló rései között.
Az Eidos sajtóközleményében hírül adta, hogy a Thief III-ban Garrett, a mestertolvaj tevékenységeit mind Sajátszemmel, mind Nézdahátam perspektívában nyomon követhetjük. A Deus Ex 2 akció kampányával ellentétben a Thief: Deadly Shadowsban továbbra is a tolvaji kvalitások dominálnak. A HomeLan kapott három krémest is."

Bandew
Kérem szépen ezt hívják bátorságnak. :-D

FREAK
érdekes, nekem a bankos küldi abból állt, hogy taposóaknákat dobáltam a robotok elé, legalábbis másra nem emlékszem 😄

én a majmos erdõben fostam magam nyakon, azt végül is úgy csináltam meg, hogy egy fél perces üvöltés kíséretében végigrohantam a fákon, és egyszer csak kint voltam 😄

Riszpekk

Takimate
Hey ! Lángol a topic ! 😊)

A thief 1, nekem jobban bejött mint a 2.

A 2-ben is voltak azért para pályák, pl a bankban naggyon sok fémszar volt. Na azokat utáltam. Féltem tõlük.

Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.

The Garrett
reklame off 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
jah a háromra meg teljesen rá vagyok hangolódva. CSekk sajátképek😊

FREAK
nálam fordítva, de csak pár százalékkal

mind a 2 KIBASZOTT NAGY KALAND

Riszpekk

Bandew
Az 1, de a 2 is iszonyat jó. Legalábbi szvsz.

A 2 vagy az 1 a jobb?

War. War never changes.

FREAK
mmmmmmmm az de jó küldi volt!! nemtom miért, de van egy olyan érzésem, hogy a T3 nem tudja majd azt a feelinget produkálni

rajtam nem fog múlni, csak éjjel fogok vele játszani, üres szobában az tuti 😄

Riszpekk

The Garrett
heeh én az 1 ben a 8 pályát vagy 9. et? Mikor 2 talizmánt kellett ellopni a Hammer Katedrálból.
Az elején kaptál belépõt és szabadon mászkálhattál 1 ideig... Na nekem se kellett több 😄
a Vár melletti árokba feltornyoztam mindenkit. az utolsó emberig a mapon, mert felbaszott a játék v.mi miatt, már nememlékszem így jó 6 év távlatából.

Bandew
Kinek hogy. Én élveztem, hogy annyira profin csináltam meg a küldiket, hogy egy légy se tudta, hogy ott voltam (kivéve a leütött õröket:-D).

FREAK
Ez nem feltétlenül igaz. Tény, hogy az a profi, ha észre sem vesznek, de néha határozottan kell egy kis kardpárbaj, máskor meg nagyobb kaland egy szobába tornyozni a kómás személyzetet, mint minden szobalány elõl a sötétbe bújni. 😊

olyan 20-80 az ideális arány bunyó és sunnyogás között szerintem

Riszpekk

Bandew
Szerintem az egész Thief csak hardon jó.

Andie
Huh, felgyorsult a szivverésem, mikor megláttam a listában a topicunkat, de aztán lehiggadtam, mert látom, hogy csak egy picinyke hir látott megint napvilágot.
Már nagyon beleéltem magam, hogy karácsonykor Thief3-azok 😞
A "Dark Project" szerintem igen találó alcim volt. Kifejezi a játék stilusát (dark), maga a szó is igen misztikus, a "project" meg nyilvánvalóvá teszi, hogy nem holmi eszetlen rohangálásról van szó, hanem "terv"röl, gondosan elökészitett, átgondolt "munká"ról. Szerintem. Vagy csak belemagyarázom? 😊

Basszus, már unalmamban mingyár megcsinálom a Gold küldetéseket hardon, Lytha styleban....

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

Takimate
Végülis az is gázos, hogy "dark project".
Vagy ez szentségtörés ?

FREAK
ez a "deadly" kicsit gagyi az eddigi alcímek után... de hátha semmit sem számít

Riszpekk

Bandew
A Hardwiredrõl:
"Ez lesz a Thief III. végleges címe, legalábbis az EB Games oldalán a hétfõ esti napon valaki titkon lecserélte a játék munkacímét Thief: Deadly Shadows-ra. Tõlem akár Thief: Rise of the Manci is lehet, csak legyen benne köszönet és ne a Deus Ex 2 sanyarú sorsára jusson..."

Tom nem valami sok hír, de ez is valami. Jaaaaj, csak jönne már ki!

FREAK
nálam nem volt gáz, kibaszottul élveztem

egy külön szürreális játék volt a játékban, és 4 óra alatt csak 5 tornyot látogattam meg a nyolcból... istenem, de imádtam!

Riszpekk

Takimate
Nem lehetett normálisan bedobni a slotokba a dolgokat. Jöttek azok a hüje fémpókok. Karrass hangja üvöltött folyton. áhh... Az gáz volt.

The Garrett
Ámbár Garrett nélkül thief?... naja nélkülem nemjáccunk 😊

Bandew
Hát az uccsó pálya tényleg elég SUX.

Andie
Igértek valami expansiont is, ami fanmissionokból és modokból áll. Tán nemis Garrettel kell menni, hanem valami tolvajnövel. Azt irták, hogy a T3 megjelenése körül akarják piacra dobni, de már 100%ban kész van.
Most akkor azis csúszik? Legalább addig ellennénk vele.
Ámbár Garrett nélkül thief?...

Don\'t be afraid of the Dark... Be afraid of what it hides!

The Garrett
Hát én a deus ex2 eljövetele óta erõsen kételkedem a T3 sikerében :/

FREAK
ne merd kritizálni!! 😊

az utsó pálya isten volt, csak ott 4,5 óra játékidõm volt 😊

Riszpekk

Takimate
Dehogynem, tetszett, csak inkább kiegészítõ íze volt.
Az utolsó pálya pedig borzasztóra sikeredett...

Nekem inkább a Thief 3 lesz az igazi Thief 2.