6542
-
#1385 most töltött.... őőőő vettem meg a játékot, szttk tecceni fog? -
kolbaszosfank #1384 Felreerted szerintem. A forgas alatt nem a tengely koruli
forgast ertem hanem az iranyitast. Azt pedig hogy egy
nemezisen full kell az ok, mert az egyebkent is lomha
hajo. De pl 1. xenon m3 az szinte iranyithatatlan
full rudderrel mert porog mint a centrifuga forduloknal.
-
#1383 Na megy minden. Végre a gyárak is normálisan termelnek, a script is működik, nem is fagy ki, olyan boldog vagyok, most már hogy 3 éjszakán keresztül ment a SETAval a game, sikerült sok milliót összeszedni, úgyhogy megyek is Boron Ray-t venni, hogy tudjak Khaakokat írtani :) -
#1382 Haha! Valóban iszonyatosan bosszantó tud lenni ez a mondat! -
hork #1381 Én meg egérrel gépészkedek, egész jól meg lehet szokni azt is, a Novával legyilkolok szinte bárkit (qrva jók ezek a szmájlik) -
hork #1379 Hangulatos a zenéje, de egy idő után azért unalmassá válik (én lekapcsoltam). A másik amitől falra mászok már, az a hajószámítógép női hangja, még a verbose-t levéve is túl szószátyár. Főleg a "One of your ships..." kezdetű monológja irritál. Viszont a játék indításánál levő idézetek kellemesek. -
K.András #1378 hajok:
http://www.x2ou.com/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=18&categories=X%B2+-+The+Ships
rangok:
http://free.srv.hu/s/p/spacegames/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=5 -
Lysandus #1376 Normál kereskedésben talán nem... De ha én épp lövöldözni szeretnék? :-)))))) Szabadságot nekem is, nem csak Mandélának! :-))) Mondjuk az már biztos, hogy nem ez a "futam" lesz az, amikor kalózként alapozom meg a pályafutásomat. :-))) Egyelőre még csak ismerkedem a dolgokkal. De bármikor újra lehet kezdeni. Mondjuk nem lehet semmi pl. egy egész flottával komplett rendszereket végigfosztogatni! :-))) Illetve "védelmet ajánlani nekik". :-))) Mikor jön a multiplayer? :-)
András: én mondjuk inkább a nagy gyorsaságú fegyvereket szeretem a fordulóharcban, de őszintén megmondom, eddig még mindenki meglógott előlem... Köszi a rudder-ötletet, ki fogom próbálni. Mondjuk még egy napja sincs, hogy van olyan joystickom, amin egyáltalán van rudder-control! -
hork #1375 Engem is megtámadtak, pedig az elején teljesen békésen álltam hozzá a dologhoz. Nem lőttem rájuk kanyit se, aztán 4 kalóz mégis legyakta az egyetlen gyáramat, az M5-ösömmel kínkeservesen tehetetlen voltam. De nem adtam fel, talpra álltam, és azóta a bázisukat jópárszor megsemmisítettem a nemezissel. -
#1373 Hát az tény, hogy nem egy X-wing az irányítás, de én pl. eddig még nem is lőttem egyetlen egy hajóra sem, igaz nem is támadtak meg, holott már van 2 db SPP-m meg egy Boron Mantám, amivel már a térkép 1/3-át bejártam 3x.
Lőni csak akkor kell, ha a Khaakok megtámadnak vagy ha piratokat/xenonokat akakrsz írtani. Normál kereskedésnél eddigi taasztalat szerint nem támadnak meg, holott keresztül repültem President End-en vagy 8x. -
Lysandus #1372 Ezer köszönet!
Azt hiszem, hogy nekem az 1.1-es van fenn. Hol van a sensitivity beállítás? Az elején mikor elindítom a progit, valami input devicénél? Igen, tényleg az a baj, hogy túl gyorsan forog, illetve ha beleviszem egy igazi kemény "9 g-és" fordulóba, akkor még egy csomó ideig pörög. Tehát ellenkormányzni kell, nem elég elengedni a botot. Csakhogy egy vad manőver után nagyon nehéz patikamérlegen kicentizni a hasonlóan vad ellenkormányzás mértékét, különösen, ha az ellen is vadul! :-) -
K.András #1371 Minden hajomon full rudder upgrade van és perfektül lehet irányitani mindet(most van egy nemezysem védelemre,meg van egy centaur "saját" használatra no meg a szállitohajok) ,a rudder az a 3. tengely,nálam a joy-on a jobbra balra forgatással müxik és nagyon fasza szvsz!!!Elöször szokatlan volt mert amikor jobbra vagy balra huztam a joy-t akkor pörgött is, aztán kezdtem megszokni és ma már nagyon precizen megy a dolog.Ki is lehet kapcsolni ruddert bár szerintem nem érdemes.
Lysandus:
Ez nem az a játék aminél nagyon rángatni kéne a joy-t,legalábbis én szépen befogom a célt és utána lövök nem forditva :)
-
kolbaszosfank #1370 megoldas: 1.1 patch
Ott mar van sensitivity beallitasi lehetoseg.
Meg meg arra vigyazz hogy a hajokra ne rakd orrba
szajba a rudder upgrade-et mert attol aztan nem lehet
iranyitani (tul gyorsan forog). Nekem pl az Argon Nova
majdnem gyarilag jott azt hiszem talan 5 db. ruddert
raktam ra (30at lehet talan max.).
Tanacs: kimented, ruddert raksz ra parat, probarepules.
ezt ismetelgeted addig mig meg nem talalod a neked
megfelelo mennyisegu ruddert.
-
Lysandus #1369 Üdv Mindenkinek!
Tegnap vettem egy joystickot, és így el is kezdtem rögtön a gamét. Nem rossz! A fórum olvasgatása sokat segít, és szerintem a játék élvezetén sem ront, mert az elég komplex. Van azonban egy dolog, ami zavar. Többen utaltak rá, de megnyugtató választ még nem igazán olvastam. Egy fél nap után még mindig elképesztően zavaró az, ahogy a gép reagál a kormánymozdulatokra. Így sem igazán célozni, sem megfontoltan manőverezni nem lehet. Ha nem úgy bánok a bottal mint egy hímes tojással, elképesztően dobálja magát a gép. Márpedig harcban jobbára határozottan és gyorsan manőverezik az ember. Van erre valami megoldás később, pl. valamilyen upgrade? Vagy itt is meg kell szokni az irányítást, mint a Freelancerben? Mondjuk a Freelancer nagyon, de nagyon kiakasztott elsőre, mindenhova írtam, ahova tudtam. Később aztán megszoktam repülésirányítást, és egész jól belejöttem. Itt is ez lesz a megoldás?
Hali! -
Ninju #1367 Köszi a bányászat nekem is megy!
Én Nividium bányára gondoltam!
Olyat még sehol nem láttam külön! -
hork #1366 Na megnéztem pontosan. Szal az első null-bekérés után kiad egy Execute script ablakot, ennél nyomj egy entert, és ezután kezd el futni ténylegesen a script. Ha nem történik semmi, akkor vagy a script rossz, vagy csak nem kér be semmilyen adatot hanem lefut. Elvileg :) -
#1365 Hork: lehet, de nekem az égegyadta világon semmit nem csinál a null változatra, csak kiírja:
no Argumenent vagy
x Argument
y Argument, s kész, nem tudok se megadni, se választani semmit :( -
hork #1364 A null megnyomása után indul el gyakorlatilag a script, és kéri be (adott esetben) a kívánt argumentumokat, pl. szektor, ugrásszám stb, scriptje válogatja. A profibb változatok pedig beépülnek parancsként a hajó navigációs menübe és onnan indíthatók (pl. teladi autotrading), a readme mindig egyértelműen leírja, hogy mit kell csinálni. Az általad említett station accountant-et nem próbáltam még. -
kisviku #1363 Nekem meg a bányászat, de egy dologra figyelni kell.
Lehet, hogy az a jó, hogy ha minél nagyobb az aszteroida "terméseredménye" (yield) , ilyenkor többet is termel ja és kevesebb idő alatt.
Tehát amire figyelni kell (érdemes) az a folyamatos energiaellátás.
Próábálj minél bagyobb yield-es azteroidát találni. Mondom Ore Beltben is van, de rengeteg más szektorban is.
Ja és később ha lesz olyan gyárad amibe kell Ore vagy Silicon, akkor meg van oldva az ellátás....
-
kisviku #1362 Egy darabig eltartott nekem is mire rájöttem, hogyan lehet felszerelni a hajót.
Két megoldás van.Vagy a Centauron lévő (ha vettél egyet) M5-ös hajóval dokkolsz ki-be és utána Freight Exchange a két hajó közt.
Ha nagyobb méretű árut vagy fegyvert,stb-t akarsz a Centaurra rakni mint amit a kicsi M5-ös elbír, akkor dokkolj a shipyardra vagy az Equipment Dockra, vagy irányítsd be mondjuk az egyik TS (transzporter) hajódat a fenti állomások valamelyikére és utána dokkolj a Centaurral.
Itt ugyanúgy Freight Exchange, stb....
Tehát lehet a Centaurral szállítani XL-es méretű termékeket is, de mivel a Centaurra csak egy M5-ös osztályú hajó tud dokkolni, ezért a nagyobb méretű tárgyakat csak valamilyen állomáson tudod cserélni a két hajó közt. -
kisviku #1361 Na, a lottót (legelábbis én hívom így, de az is tulajdonképpen) űrállomásokon lehet a ....*ssza meg nem jut eszembe a menüpont neve, szóval ott lehet előcsalni, ahol híreket olvashatsz amikor bedokkoltál.Asszem a 2. vagy a 3. pont.Amúgy is üdítő hatású olvasgatni a híreket, itt lehet találni közte.
Általában három különböző számsor van amiből el kell találni az egyiket.Itt nem kell ikszelgetni, meg semmi ilyent csinálni, csak megadod, hogy te melyiket gondolnád.
Ezután levesznek rögtön a számládról 2500 creditet (de az ár változhat) és majd értesítenek a sorsolásról.És tényleg van sorsolás! De asszem úgy van hogy minden szektorban és/vagy fajnál különbözőt lehet megjátszani. Tessék próbálkozni....
-
#1360 Menyomom a S->C->S
Ekkor mondom hogy -> Script Editor
utána kiválasztoma script nevét és "r" betüvel elindítom.
Ekkor két lehetőség van:
1: null --> nem csinál semmit
2: Selec Ship or Station --> ekkor kiválasztoma rendszert amiben van a hajóm vagy gyáram (mindkettőt kipróbáltam) és Enter --> ekkor szintén nem csinál semmit.
Vkinek vmi 5lete ????? -
#1359 Jó, de hogyan használod a scripteket ???????
valaki help, mert 1.1-en crack-el (bár nem kéne, mert van eredetim) nem működik semilyen script sem :( -
hork #1358 Én használok néhány scriptet, de semmi cheat jellegűt :)
Az egyik a damagefinder, ami beírja a logba a sérült hull-ú hajók nevét (mondjuk ez alapból nekem nem írta be, bele kellett szúrnom a scriptbe a $message változó logba írását)
Sokat használom még még a Teladi trading packet, ebből főleg az importer és exporter funkciót, mert ekkor a gyárnak dolgozó hajóknak külön-külön megadhatod, hogy max mekkorát ugorhatnak. Ebben van egy jó kis teladi autotrade script is. -
#1357 K András:
http://www.xscripting.com/
itt néz körbe, elég sokfajta van, de én egyiket sem tudom használni, mert valamiért nem működik a script editor (mindent a leírások szerint csinálok és mégsem mükszenek, pedig anyira jó kis trade segítő scriptet akartam feltenni (automatán hagy a gyárnagy mondjuk 300e kreditet, a többit átutalja nekem, s így nem kéne manuálisan végignézni a gyárakat, s levenni pont annyit (időben nagyon sok)))
-
K.András #1356 Egy olyan script kéne hogy lehesen még venni rá pajszot mondjuk 5x-10x annyit.Ezt biztos meg tudják oldani,de akkor ez mehetne minden hajora,ja és persze nem ártana ha a gépi ellenfeleken is annyi volna :) -
K.András #1355 Akkor ha nem rakják bele a következö javitásba, akkor más nincsen kell csinálni hozzá egy ilyen scriptet vagy egy mod-ot biztos lehet, bár én nem értek hozzá ezt leszögezem. -
kolbaszosfank #1354 Hat, rovid. Tele volt az ur szep kek PPC toltetekkel,
az effekt kellemes volt ahogy a hid razkodott a becsapodo
toltetektol, de szerintem a fegyverek relative erossege
es a pajzsok ehhez kepeni gyengesege tul rovidde, teszi.
Ezaltal nem lehet taktikai elemeket "beletervezni".
Ami suxx.
Most 625000 pajzsa van 1 atlag rombolonak. Ahhoz hogy
elvezetes legyen a kombat veluk, es taktikai elemeket
is hasznalni kelljen a legyozesukhoz, minden maradhatna
igy, de legalabb 10 000 000 pajzsnak kellene lenni
1 destroyeren, akkor lehetne percekig birkozni
egymassal, erezheto lenne a monumentalitas.
-
K.András #1353 Egyébként a világ legjobb játéka lenne ha megcsinálnák ezeket a dolgokat:
1.Bizonyos fegyverek erejét visszavenni, több pajzsot a hajokra.
2.nagyon hiányolom a bolygokat,annyira de annyira kevés van ráadásul leszállni sem lehet rájuk(vagy csak én nem tudok?), amit szintén nem értek.
3.Lehessen épiteni hajogyárat ha már flottát tarthatok,had csináljak már egy ilyen játékban bázist is mondjuk hasonlot mint a kalozoké.
4.MULTIPLAYER!!!Fasza kiegyensulyozott hajok-fegyverek,kereskedés kalozkodás a neten többszáz vagy ezer emberrel,na ez szerintem ugy volna igazán nagy moka!Csak sajnos még éveket kell várnunk erre ezt nem tudom miért!!! -
K.András #1352 Acemegacodeket kapd le a gépröl és menni fog. -
K.András #1351 Na benne volt még log-ba mit kellett csinálni megoldva.
Kolbászosfánk:
És az a 30 mp milyen volt? :)))
Én két m2-es hajonál valami ilyet várnék el,vagy ö vagy én.Azon lehetne vitatkozni hogy hosszu csatában keljen forgolodni,manöverezni,vagy pedig gyorsan megy a dolog párbaj modjára, egyet lövök én egyet te aki talált az nyert.Szerintem mindkettöben van fantázia bár az utolso megoldás az inkább arcade jellegü(nem szeretem igazán az arcade játékokat).
Plusz volna kérdésem is,lehet e épiteni hajogyárat vagy valami helyet ahova be lehet dokkolni?Mert ha nekem az a célom a játékban hogy legyaluljam elejétöl a végéig az univerzumot akkora hova a francba fogok tudni bedokkolni???Egyrészt nem engednének be sehova,másrészt pedig ugye szét akarnám öket löni.Remélem érted mire gondolok. -
Ninju #1350 Na hali!
Nekem az volt az első csalódás amikor megtudtam, hogy nincs normális bázis interface a korvett hajóval. Nagyon kevés állomásra lehet bedokkolni és akkor is vagy veszel vagy mész! Se mentés se bulletin board. Azért ezt belerakhatták volna. Kicsit hiányzik a feeling amit a bázison tapasztalsz például a biztonságérzet.
A jumdrive-os 5letet kipróbálom. Talán bejön. Akkor megtudom végre, hogy mennyiért veszik a nividiumot. A másik ami érdekelne, hogy lehet-e rendesen bányászni(bázissal).
A best buy és a best sell locatort szerintem az emberi tényező miatt rakták be, mert a gépnek nem okoz nehézséget átnézni a teljes listát. -
kolbaszosfank #1348 Nalam detto ugyanez a szitu.
Ujabb csalodas:
Azt gondoltam hogy a CAPITAL (rombolo vagy anyahajo)
csata jo kis monumentalis buli lesz. Felszereltem az elso
rombolomat (BORON RAY), aztan nekimentem probabol
egy ARGON TITAN-nak. Arra gondoltam hogy jo hosszu csata
lesz, fegyveratkonfigulasokkal, manoverezessel, forgassal
(ertem ez alatt hogy jondjuk a hajo jobb oldali energia-
bankjai kimerulnek , ekkor elforgatom a hajot hogy mondjuk
a felso bankok is belepumpalodjanak az ellenbe). Szoval
1 jo kis monumentalis csatat vartam. ERRE MIT KAPTAM ?:
KB. 30 masodperc !!!! ezalatt vagy en robbanok fel vagy
o, de ha jol csinalom akkor o. NESZE NEKED HATALMAS CSATA!
-
K.András #1347 Na annyira elvoltam foglalva a gazdaságal hogy elfelejtettem elmenni a low frequenzi valamiért,most meg nem találom azt a paranid kereskedöt,ilyenkor mi van??? -
hork #1346 Nem csak a PSG übertáp. Beszállok Novába, nekimegyek egymagam egy kalózbázisnak (0db missile) csak ion disruptor+bhept-el, elkezdem lőni a bázist. Kijön mondjuk 6 orinoco, jópár mandalay meg bajamon egyéb férgek, simán lenyomhatók hull veszteség nélkül. Utána neki a bázisnak, az M3-al - kb. 5 perc alatt a bázis is szétszedhető a Novával, ez mi ha nem reális.
A paranid nemezisemet nem is használom csatában, csak védi a szektort hept-ekkel. Lazán lenyom mindenkit úgy is ha nem ülök benne, khaak-ok kalózrajok nem ellenfelek neki. -
K.András #1345 Már ment. -
K.András #1344 Salvage insurance-t hol tudok venni centaural?Mert nem enged menteni a game,idáig nem vettem észre mert a szektoromban nincs hely ahova lehetne vele dokolni ezért egy discoverrel mindig kiugrottam az spp-be menteni de most elmentem messzire és ne má ugy keljen,hiányolja mentésnél csak fingom nincsen miez,azt tudom hogy goner templomban lehet kapni de nem lehet átrakni a nagy hajora mert nem látszik a raktárban. -
#1343 Hogy lehet lottózni?????, hol, milyen formán, mert van egy kevés tőkém, de csak trade-del nem lehet meggazdagodni (a gyárak beállításaival még jelenleg is szenvedek)
A best sell locator hogy működik?, mert az sem használható!
a best buy locator meg csak akkor ér valamit, ha én vezetem a hajómat és minden szomszédos szektroban van satelitem :(
-
K.András #1342 Milyen lotto számok? Én nem láttam lottot a játékban,mi a neve? -
K.András #1341 De mi a jo nekik abban hogy 14 millábol össze lehet rakni egy olyan gépet amit nem lehet megölni???Elveszi a szépségét a játéknak,na mind1 remélem azért ez változni fog,Csak hát ha egy full centaurt(!!!) lenyom egy csirke hajo psg-vel akkor nem lehet védeni semmit!Minden második kalozhajo lenyomja az enyémet és ugy 5-10 percenként téved arra egy ilyen,szal vagy használsz egy hajot védelemre psg-vel csak akkor meg semmi nem tudja lenyomni a bázist(nem beszélve arrol nem e csinál mindenkiböl ellenséget),vagy 5-10 percenként bukok(persze ha tudnék utána venni egyböl) egy 7 millio credites hajot!Nekem egyik megoldás sem tetszik de kénytelen leszek választani,ezért volna jo egy patch amiben vissza van véve minden területre hato fegyver ereje mert el sem kell találni a másikat ráadásul olyan keveset fogyaszt hogy nyugodtan lehet mondani rá azt hogy PSG=CHEAT!!!