6542
  • kisviku
    Megpróbáltam újból megcsinálni az uccsó küédetést, de nekem olyan szarul fut ott hogy célozni sem tudok.
    Azokat a szar unknown objecteket nem tudom szétlőni...
    Ráadásul az a nagy Khaak romboló vagy mi a fene az (inkább valami óriási lézer) olyan gyoran forog, hogynem tudom utolérni.
    A múltkor addig időztem, amíg szétlőtték a bolygót....
  • kisviku
    Na azért örülök, hogy más is észrevette.
    Amit korábban már mondtam, valahogy a saját hajóid (amiket a gép irányít) sokkal szarabbak ha nem Te ülsz benne és nem Te irányítod, lősz vele stb....
    Ez azért ge*iség, mert akkor minek vegyek 2 milláért Argon Nova-t vagy más M3-as szuper vadászt, ha szart sem ér....
    Nekem is érdekes volt egyébként a Centauros megoldás.Amíg én irányítottam, valahogy mindig én nyertem, a lézerek mint az állat úgy lőttek, szépen eltaláltak mindent, de amikor megvettem az első TL hajót és kiadtam a Centaurnak hogy védjen meg engem, jött 5 ellenség és darabjaira hullott szét a gyönyörű korvettem.
    Annyit dolgoztam,szenvedtem mire megvettem azt a szép hajót és ahogy nem én irányítottam, szart sem ért.Erről ennyit.
    Utána visszatöltöttem és fájó szívvel megváltam tőle, mert pajzs kellett a TL hajóra, plusz némi fegyver még.
    Egyébként én tényleg nem csíttel vettem az argon Titánt, csak azt k*vára bánom, hogy nem tudom mik voltak azok a lottószámok....
  • kolbaszosfank
    lasd meg a #978 uzenetemet a PSG-vel kapcsolatban
  • kolbaszosfank
    Nehogy azt hidd hogy nem irtam nekik
    Meg is kaptam a magamet gyorsan a sok kis kocsog
    POWERPLAYER-tol hogy az nagyon jo ahogy van !
    Mert mijen jo UUBERTAP !!!

Van 1 masik fos dolog is , a strafe drive. Ha azt
    hasznalod akkor 1reszt nagyobb sebesseget tudsz elerni
    mint a hajod motorja adna, masreszt SZOSZERINT lehetetlen
    eltalalni, mert az AI valami miatt nem tudja kalkulalni
    hogy hova lojon.

1 darab Paranid Nemezissel amire raktam 1 Gamma PSG-t es
    a ket turretbe pedig 1-1 Beta PSG-t, (ez igy osszesen
    kb. 14 000 000) a kovetkezo kivitelezheto:

Xenon szektor kipucolasa teljesen karcolas nelkul.
    Felrobbantottam 5 db. Xenon Destroyert, 2 db. Carriert.
    Ezek 100 000 000-s hajok 16 lezerrel, stb. Pukkantak
    szet mint a zacskok.

Utana visszatoltottem, es meghoztam magamnak a
    megfelelo jatekszabalyokat:
    -Nincs PSG
    -Nincs Strafe Drive
    -Nincs Script hasznalat

Ezek a legfontosabb dolgok.

Egyebkent nagyon orulok neki hogy vannak meg normalis
    emberek akik a kihivast is szeretik nem csak az eszetlen
    "nyomom a gombot oszt robban" kategoria.
  • K.András
    Akkor kell irni a játékkészitö forumán hogy következö patch-ban ezt javitsák ki,meg ezek szerint nincsenek "kiegyensulyozva" a fegyverek és hajok,freelancer ilyen téren 100x jobb volt sajnos.
    Meg egészen elképesztöen hangzik hogy két psg-vel le lehet nyomni egy 80 millás rombolot,jo esetben egy 80 millás rombolo ugy törölné le az égröl mint a szart.
    Nem is tudom mit csináljak,oltári nagyot csalodtam most,egész egyszerüen hadd nevezzem csalásnak azt ha két psg(800 ezer cr) lenyom 80 millás gépeket.El is ment a kedvem az egésztöl,kb mintha stratégiai játékban nem tudnád megvédeni a bázist,okés legyenek olyan hajok amitöl nem védi meg a gép álltal irányitott hajom csak ne m3-as legyen.
  • kolbaszosfank
    A problema az hogy a jatekban benne van ez a kocsog
    PSG fegyver ami gyakorlatilag a legelcseszettebb dolog
    amit en valaha jatekban lattam. M3-as osztalyu hajo 2xPSG
    vel felszerelve konnyuszerrel lenyom 1 80 000 000-s
    rombolot... :(((

Szerintem az volt a kalozhajon esetleg...
    Persze csak talalgatok de mashogy nemtom elkepzelni.

Bar en osszesen 1x talalkoztam eddig PSG-s kalozzal
    (Novaban ulve). Futottam mint a nyul...
  • K.András
    Volna egy kérdésem:
    Létezik e az hogy egy centaurt lenyom egy unknown hajo amin van vagy 50 ezer pajzs meg 16 ezres lézer,miközben centauron 250 ezer(!!!) a pajzs és 30 a lézer???
    A szektoromban beállitottam hogy attack A.E és a csirke kalozhajo lenyomta,ez azért eléggé bánt,hát nem hagyhatok egy ilyen szintü hajot ott hogy a védelmet biztositsa mert a csirke hajok lenyomják???Naaa ezt azért mégsem igy kellett volna megcsinálni!!!Meg most ez azt jelenti hogy abszolute nincsen védelem a játékban???
  • kolbaszosfank

Egy kis jumpdrive segitseg:

"A" hajo-akarmi, ebben ulsz
    "B" kereskedo-ezt akarnad kiserni

1-Raksz jumpdrivet mindket hajora
    2-Atmesz "B" hajora (transporter vagy urseeta)
    3-Jumpdivenek kiadod a jump parancsot majd a
    VISSZASZAMLALAS ALATT kiugrasz belole (vagy transporter)
    4-Visszamesz "A" hajora, a masik meg szepen eljumpol
    nelkuled
    5-Te is utana jumpolsz

Mas.. Boron Ray Destroyerrel nyomulok most. Az ilyen
    osztalyu hajora KETFELE fegyverkeszlet kell. Az egyik az
    allomasok, es egyeb nagy buzganyok ellen (G es BPPC-k).
    A masik a kicsi es gyors hajok ellen (lasd Kisviku
    uzenetet). Nem tudom eszrevettetek e hogy a turret forgasi
    sebessege fugg a benne levo fegyvertol. Egy GPPC-s turret
    TETU lassan forog. De egy BHEPT-turret furge mint a nyul.
    Szoval kicsi hajokra nekem a BHEPT+Ion disruptor jott be.
    6 bank, mindegyikben 1 ION+2 BHEPT. Ez osszesen 12BHEPT es
    6 ION. Eleg gyorsan elintez igy egy khaak clustert es
    akkora tuzijatek van hogy csak na.

Mondjuk a PPC-kre meg nem volt penzem csak par darabra
    de szerintem PPC-vel tenyleg nem tudja majd eltalani a
    kicsi furge hajokat meg nagyon lassan furdul celra a
    PPC-s turret.

Egyebkent BORON RAY ROXX :)))
  • Ninju
    Trade Command software MK1, MK2 van rajta?
    Mert ha nincs akkor ez a baj!!!
  • Valen
    Mert nem venni kell a hajónak, hanem eladnia. jelöldi ki a Buy for/best buy opciót, s akkor elmegy kristályért- nem árt ha a környéken van olyan Crystal Fab, ahol annyiért vagy olcsóbban kapsz kristályt, mint amennyi be van állítva az SPP-n-él kristály vásárlásra

Szerintem.
  • Zombye
    Aztat asszem sehogy nem lehet beállítani, sajnos.

Más:

Mért nem indul el a vadonatúj cellagyáramból az odarendelt hajó kristályért?! Trade commandban csak azt tudom beállítani, hogy a kész terméket, jelen esetben az energiacellát adja el, a lehető legjobb áron.
  • Valen
    és hogy állítod be a computer irányította hajhódnak, hogy jumpdrive-t használjon ?
  • kisviku
    Mellesleg meg lehet próbálni TL hajóval a vadászatot is...hmmm....kicsit érdekes, ahogy fordul, de nem is kell fordulni :)
    Nekimenni egyszerűbb...
    És annyira jó ,hogy k*va nagy az egész.De mondom mégegyszer, nagyon kell vigyázni, mert annyira nagy a hajó hogy én teljesen véletlenül elütöttem egy tucat hajót ami nem volt ellenség, a belső nézetből nehéz irányítani....
  • kisviku
    "Soja Husk (ez valami Boron kaja"
    .... bocsánat ez Paranid kaja.....
  • kisviku
    Nah, további tapasztalatok.
    Boron szektorban éremes felhúzni Soyery-t, nekem Rolk's Fate-ben van egy, de már megy is a másik mellé.
    A helyzet, hogy a Kingdom Ends és a mellette lévő szektorok abszolút hiányban vannak a Soja Husk (ez valami Boron kaja) nevű termékből.Az összes Boron gyár nullán áll belőle, én Paranid Prime-on vettem egyet és odaszállítattam.Kezdetben 390 Cr-ért adott a gyár, de később nekem is szükségem lett volna egy bizonyos mennyiségre, hogy a Lasertower Factory-mba vigyem.
    Így hát felraktam az árat 440-re, gondolván talán nem viszik annyira. Haát kellemeset csalódtam, folyamatosan viszik, mint a cukrot.
    Namost 2 db Soja Husk-ot állít elő 15 EC-ből és 10 Soja Beans-ből (majd azért mégegyszer megnézem csak a pontosság miatt), nem kell hozzá Nostrop Oil, emg mégy egy plusz anyag, melynek nevére nem emlékszem.A lényeg, hogy kétféle anyag kell hozzá amit baromi olcsón megveszek a paranid szektorokban és legalább 300-500 cr haszon van egy db-on.
    Remélem nem írtam baromságot, de nekem ömlik be onnan (is) a píz...
    Ami viszont ellene van, kivéve ha van egy jó hajód, hogy messze van hozzá a paranid szektor a Soja Beans miatt.Nekem van egy fullos Boron Dolphin jumpdrive-val felszerelve (a raktér 3000-es) és "alles zusammen" azaz összesen 180 EC a jumpdrive oda-vissza.Persze akinek van ideje, az kalandozzon csak...
    Megyek nyitom is a másikat.
  • Valen
    hiába méretezem át a képet fele akkorára, nem hajlandó kissebbe megjeleníteni :(
  • Valen
    bocs a méretért, de mindjárt átméretezem :)
  • Valen
    Teszt:
  • Valen
    bal felsö sarok Argon Prime -west-> Ringó Moon -north-> Cloudbase NW -north-> Three worlds -north-> Kingdom Ends

lemmming> nem kérdez a script semmit, a readme szerint elindítom (r) aztán választhatok hogy null vagy Select Ship or Station. választom utobbit, kiválasztom szektorom, hajóm, oszt necsinál semmit. Ha az elsőt választom (null) akkor ugyanaz. :(

Legyen szó bármilyen scriptről :(
  • Lemming

Merre van a Kingdom's End? :)
  • hork
    Asszem én is Lucky Planets-ben kaptam Boron Crystal Fab-ot, Kingdom Endben nem.
  • Pöty
    Üdv! Nem tudok venni crystal fab-ot Kingdoms End-ben.

Mi lehet az oka?

-1. nem vagyok még trusted friend (valamikor irta a game hogy minél jobb viszonyban vagy a fajokkal annál több mindennel lehet kereskedni)

-2. Ott egyáltalán nem is lehet kapni csak valami másik boron shipyardon (ha van ilyen egyáltalán)

-3. Hagyjam a francba és telepítsek komplett argon FAB-ot kajatermelővel meg minden egyéb szarral?
  • Valen
    HELP HELP HELP A #1311-es Kérdésre !!!!!!!!!!
  • Ninju
    Bocsi! Kisvikunak ment!
  • Ninju
    Én nem arra gondoltam, hogy a TL hajóval fogom levadászni a khaak clustert hanem arra, hogy azt már csak nem szedik le! :)
    A másik az, hogy egy Xenon szektoron keresztül visz az út és ott egyszerűen nem tudok biztosítani egy TS hajót! Igy használhatnám a jump drive-ot és csak ott kéne 1 picit harcolni!
  • Valen
    A scripteditor hogyan működik, mert találtam egy upgradelt bestsell locatort, ami használható lenne, ha elindítaná, de
    scripteditorban kiválasztom a bestdellupgrade-t, nyomok egy "r"-t, kiválasztom a szektort, majd a hajót és kiírja hogy Argums=.....
    és nem csinál semmit :(

• kisviku
    Az aszteroidáknáé a szám a sűrűséget (remélem azt) jelölik, minél nagyobb, annál több Ore vagy Silicon kerül kitermelésre egyszerre.Magyarán a termelést nagyban befolyásolja.
    én azt hittem hogy nagyot szívok vele, de most már nem győzőm az utánpótlást az egyik Ore Mine-omban.Van egy aszteroida az Ore Belt szktorban aminek 56-os az Ore yield-je. Pontos adatot hogy mennyit termel a bányám picit később, be kell lépnem a játékba.De nagyon megy és szükség is van rá.
  • kisviku
    Azért a Tl hajótól sem kell elszállni....
    Korábban írtam, hogy volt szerencsém egy Argon Mammoth-hoz, nagyon jó mert el lehet bárkit ütni, de a 4 darab lézer azért nem sok.A probléma, hogy a gyors hajókat nem találod el vele, a 625 Mw-nyi pajzsomat nem tudták 90 % alá levenni, de persze én sem találtam el egyetlen hajót sem...
    Akkor már inkább javaslom a Teladik Albatross TL osztályú hajóját, mert lézer az asszem 56 ezerig megy rá.Annak már elégnek kell lennie.
    Ami viszont jó, hogy egy kisebb flottát tarthatsz a belsejében (persze ha van rá keret), amivel már lehet okoskodni... :)
    TL hajóba befér a TS és a TP osztályú is, sajnos az Argon Titánomba nem.Ja és a gyárakkal sincs több gond.
  • K.András
    Tényleg az aszteroidáknál mit jelölnek a számok???Valami befolyással bir a termelésre vagy valami másra???
  • Valen
    Nem I (i) betü véletlenül??
  • K.András
    thx
  • K.András
    Fentvan nekem a 1.1-es patch, hogy lehet megnézni?
  • K.András
    Na ja de 2001-ben azt mondták 2002-ben kész lesz ,most meg már 2004-ben vagyunk és sehol semmi még info sem...
  • Titan
    Talán majd csak az ELITE 4 fog mindent kielégíteni.....
  • K.András
    Persze ezektöl a hibáktol eltekintve ez egy nagyon jo játék!
    Három napja szinte nem alszom is miatta :)))
    Az ürben ütös grafika,fasza ffb-s effektek minden lövést érzek a joy-on, egy kis idö mulva azt is meg fogom mondani az effektröl milyen fegyverböl jött, ugyanis ugy vettem észre hogy a különbözö fegyverek találatainál más effekteket nyom a game.A kereskedelmi rendszeren remélem javitani fognak valami patch-ban mert nonszensz hogy nem nézhetem meg a hajok adatait vásárlás elött,az okés hogy van csinálva táblázat neten de jobban örülnék ha a játékban lenne.Jo lenne az is ha az egy osztályban lévö hajoknak más és más lenne a belseje is nem csak "egyenruha" lenne rajtuk.
    Mindezek ellenére a legjobb game ami az utobbi idökben kijött és ha a fentebb felsorolt dolgokat megcsinálnák vagy kijavitanák mindent ütne(talán igy is).Meg remélem készitenek kieg lemezt is hozzá bár ez is csak álmodozás.
  • K.András
    Nem nehéz, pusztán értelmetlen.Jobban mondva nem az az értelmetlen amit mondasz hanem hogy igy lehet az elején 25-ös pajzsot venni.
  • K.András
    Egy barracudám van ahoz kellett volna venni 25-ös pajzsot,na mind1 mert megoldottam vettem kingdom end-ben egy L-es mantát átraktam rola 25-ös pajzsokat aztán visszavetettem velük a mantát :)) ami vicc: én 240k/db-ért láttam 25-ös pajzsot igy meg 220k-bol kijött.Egyébként ennél nagyobb hajot nem akarok most venni mert elköltöttem a pénzt megen(befektettem),most van két spp-m 8 M-es manta fullon 6 elad 2 beszerez.
  • K.András
    Ezek sem engednek be LOL,hát ne azzal legyen már egy ilyen játék nehezitve hogy nem vehetek meg ilyen vagy olyan pajzsot, inkább azzal hogy jol küzd az ellenfél legalábbis értelmét ugy látnám a dolognak.Most az van hogy egy lövés és végem van(persze igy kéne küzdeni amig nem leszek joba splitekel vagy teladikkal ami szvsz a vicckategoriát böven kimeriti),hiába van pénzem nem érek vele semmit,ez most nagyon nagyon nem tetszik,jobban mondva nem értem.
  • K.András
    Megnézem spliteknél thx,elöbb paranidiaknál találtam egy gyárat csak nem engedett be.
  • Ninju
    maj=majd
    :)