Mixed Martial Arts (K1, UFC, PrideFC, stb.)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

hykao
ok, privi ment.
Loál János
Van nekem is, szal adni is tudok olyat, ami esetleg nincs meg, szal okés.

hykao
No és amúgy téged nem érdekelnek a meccsek?
Korábban úgy emlékszem érdekeltek.
60 gigányi anyag vár letöltésre az FTP-n! 😊
Loál János
Úgy gondoltam.

hykao
továbbléptem.
...de a topikegyesítésre képtelen vagyok. 😊)))
megkérem valamelyik marcona moderátor urat. 😊)))
Loál János
Akkor igazán továbbléphetnél ezen, és egyesítsd a topikokat.

hykao
ok.
de én nem vitáztam, csak elkezdtem bemásolni a korábbi MMA topikos hozzászólásokat.
ebbõl az egyikbe kapaszkodtál bele, és egy szinten említetted a különbözõ - tényleg értelmetlen - sportágak összevetésével!
csakhogy a K1, az UFC, a PRIDE, vagy épp a PANCRASE nem küzdõsportágak!!! hanem bajnokságok, különbözõ szabályrendszerrel, ahol különbözõ harcmûvészeti ágakat képviselõ küzdõk csapnak össze!
egy olyan összehasonlítás valóban értelmetlen lenne, hogy ez, vagy az a küzdõ keményebb, mert az egyik teszem azt kiütésre megy, a másik meg mondjuk fogástechnikákat próbál érvényesíteni, és a célja, hogy az ellenfél feladja a küzdelmet.
viszont nem látom értelmetlennek a különbözõ bajnokságok összehasonlítását, olyan szempontból, hogy melyik "keményebb" szabályrendszer szempontjából.
én ezt tettem abban az ominózus hozzászólásban.
nem hiszem, hogy kérdéses lenne, melyik nehezebb, és fizikálisan is nagyobb kihívást jelentõ BAJNOKSÁG (és nem küzdõsportág): egy 3x3 perces küzdelem, vagy egy 5x5 perces, illetve 10,5,5 perces menetekbõl álló viadal.
egyértelmû, hogy egy hosszabb, kibõvített szabályrendszerû küzdelem sokkal KEMÉNYEBB kihívás, és fizikálisan is KEMÉNYEBB megterhelést jelent a küzdõk számára.

Mindazonáltal nem kívánom a topikot a különbözõ BAJNOKSÁGOK keménységi összehasonlításává alakítani, csupán egy mondat volt, hogy akik nem ismerik az UFC-t, meg a többi MMA bajnokságot, körülbelül tudják hova tenni.

...és természetesen továbbra is értelmetlennek találom a különbözõ küzdõsportágak összehasonlítását.
BADE
Hát tényleg nem ártana az egyesítés,mindkettõ topicban van minden,ahogy elnézem,azért sem tudtam,hogy melyikbe írjak.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Loál János
Eleinte egyetértettem az egyesítéssel, aztán jött a na-melyik-a-keményebb címû értelmetlen vita, amitõl herótom volt/van/lett, ezek után már nem támogattam. De mivel, ahogy ítad is, nem nagyon mutatom magam ebben a topikban, nem is nagyon érint már a sorsa, ha rajtam múlik, akkor egyesítsétek.

hykao
Amúgy pont ezért vetettem fel a topikegyesítés lehetõségét (ez maradna, név kibõvítéssel, a másik megszûnne), mert szerintem felesleges két topik a témakörben, de aztán Loál, meg még valaki ágált ellene, annak ellenére, hogy nemigen mutatják magukat a topikban...
Bár 2:2 volt az állás - a topiknyitó, és én álltunk a "másik oldalon, és a topiknyitó szavazata 2-ér!!! 😊), de nem erõltettem tovább a dolgot... 😊
hykao
De Kimo elsõsorban UFC-s harcos, és a koksz lebukása is a 48. UFC gála után történt.
Az Ignashov vs. "valaki" bunyó is K1 meccs volt, az mma szabályrendszer ellenére nem?
De nekem mindegy, csak nem értettem. 😊
BADE
Az MMA-s topicba Ignashov vs. valaki MMA szabályok szerinti meccset írtam,Kimo-t a K1 miatt írtam ide,Brink pedig véletlen volt.

hykao
eddig 3 K1 meccse volt, három veszteséggel zárva...
hykao
Ja, K1-ben is harcol.
De nem értem, hogy miért az MMA-s dolgokat írod ide, a K1-es dolgot, meg az MMA topikba?! 😊
BADE
Múltkor Sapp ellen is meccselt.

hykao
No de ezt miért ide írod? Kimo UFC-s madár nemde?

...mindenestre koksz vagy nem koksz, jól kikapott Ken Shamrocktól a visszavágó estéjén, annak ellenére, hogy Shamrock is már kezd kiöregedni...
BADE
Ez király:

Az MMA-ból ismert Aaron Brink, miután mostanság nincs túlzottan elhalmozva MMA meghívásokkal, úgy gondolta, hogy újra kipróbálja magát a profi box világában...sikertelenül.

A Huntington Beachbõl származó Brink (pro.box világranglista 782.hely) nem elsõ alkalommal húzott ökölvívó kesztyût, hiszen már 2001-ben tett egy kísérletet, hogy próbára tegye ütõképességét, de akárcsak a minap, akkor is szabálytalan technikát alkalmazott. Akkor a szintén amerikai Steve Vukosa ellen használt Muaythai technikákat, most pedig Randy Brown-on akart felülkerekedni, majd miután másodszorra! Is megtérdelte ellenfelét, a szõrös szívûnek nem mondható vezetõ bíró leléptette Aaron-t.
Mint az közismert, akár profi, akár amatõr ökölvívásról is beszélünk, ott bizony a lábat csak és kizárólag mozgásra szabad használni, alkalmazása mint támadási felület, nos, a legkevésbé sem engedélyezett.

Az eset után, a Kaliforniai Állami Box Tanács, bevonta profi ökölvívó engedélyét, így a jövõben kénytelen lesz a suszter a kaptafánál maradni.

Az MMA harcosai között azért van olyan versenyzõ is, aki sikeresnek mondhatja magát ökölvívásban is, és nem kényszerül illegális technikák alkalmazására ahhoz, hogy gyõzni tudjon, hiszen Marvin Eastman a hétvégi debütállásán, TKO-s gyõzelmes aratott a negyedik menetben Willie Brodie fölött Las Vegasban.

BADE
Kimo kokszolt..

hykao
Új infó az FTP-rõl a "Vale Tudo - MMA" topikban.
hykao
Amik nem lesznek fent az FTP-n, azok jöhetnek fel majd.
Fel tudod tölteni õket?
Z
szal itt:

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
Szia Hyk!

Itt vannak a cuccok.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

hykao
Nos, lehet, hogy jövõ hét elejétõl lesz FTP + 80GB HDD is! Egyelõre ezeket lehet majd letölteni, amiket az elõzõ hozzászólásban feltüntettem.
...és persze feltölteni is lehet majd, ha valakinek lenne ilyen támájú anyaga.

Cím, Jelszó privátban!
hykao
Mivel kérték korábban, így ide is beírom az MMA topik után:

Idõközben én is össze tudtam harácsolni pár dolgot:

Addig is amíg nincs a már korábban említett szerver, ahonnan le lehetne tölteni, akit érdekel keresen meg privátban, anyagárban megkaphatja tõlem.
Punker
ja

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Dávid és Góliát küzd

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Instict
persze😊 csak azért írtam egyébként be, mert kb annyi köze van a topichoz, mint az utolsó 10-15 hozzászólásnak😊

Adi
Most te ügye csak oltogatsz!😊

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Ja,ja... fére írtam na.. mintha nem lehet ne megérteni.. áhhh kick.. bocs!😊 rugás...

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Loál János
LOÁL!

Instict
hajaj! még csak most kezdõdik az éjszaka!😄D

hykao
Ehh...de jó neked, hogy íly késõn is tele vagy fölös energiával...
Instict
Sajnos csak ez az egy kép van, pedig amelyik kid-box harcos áll, pár képkockával arrébb rituálisan kivégzi a fekvõ ellenfelét, de azt hiszem jól lehet látni, hogy pont elindul. Ami jellegzetessége a sportnak, hogy olyan felsõt viselnek a harcosok, amire rá van írva, hogy mennyi ellenfelet öltek már meg. Ebben az esetben jól látható az 5-ös szám.

Instict
A kid-box, egy nagyon régi, titokban folytatott harcmûvészet a keleti kultúrában, egész kicsi kortól tanítják, 5 éves korukban a tanítványok már ölni tudnak pl azzal, ha valaki mellé ütnek erõsen, magával a légnyomással. Nagyon rejtegetik, azért nem lehet róla hallani, de én szereztem egy képet róla:

hykao
Te nem a kick-boxra gondolsz???
Kid boxról még nem hallottam.
hykao
Nem is kell egyetértenünk a kérdésben, egyszerûen el kell fogadni, hogy különbözõ embereknek, különbözõ a véleményük.

Rendben van, hogy ez a K1 topik, de a topikegyesítés miatt kezdtem bemásolgatni a másik topikból a lényegesebb dolgokat...ebbõl lett kiragadva az ominózus - vitaindító - mondat...
Akarja a fene megvitatni, hogy melyik MMA ág a keményebb (errõl szóló új topik nyitása baromság lenne)...egy szimpla mondat volt...nemigen kellett volna ezzel ennyit foglalkozni.
Másrészt úgy gondolom, nemigen kéne megszabni ennyire erõltetetten, hogy mirõl szóljon a topik.
Mivel ez egy fórum, mindenki elmondhatja a véleményét, egyelõre nem volt túl off a téma...szerintem egy topikban néha van olyan téma is, ami egyeseket nem, vagy kevésbé érdekel...ilyenkor általában nem reagál az ember...

Akkor most az van, hogy - ahogy írtam is - szerintem egy topik bõven elég az egész MMA témakörnek!!! ...és szerintem annyi tolerancia mindenkibe kell, hogy szoruljon, hogy el tudja fogadni más emberek véleményét is. (egyébiránt nem célom a topikban a különbözõ ágak összevetése, csupán az egyes ágak közti szabály-különbségeket írtam le röviden, mert esetleg akadnak olyanok, akik nincsenek tisztában vele)
Ramore
egyet értek a rangsoroddal.
Adi
Olyan mint a thai csak gyengébb pár fokkal!! Picivel!!

Adi
?😊 most frankón nem tudod vagy félre írtam vmit és arra mondod?

Jano
Õõõ... Mi az a Kid-box???

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Nem fogunk egyetérteni a kérdésben, én soha nem mondnám egyikre sem, hogy keményebb, számomra a két ág egyszerûen más.

"Másrészt szerinted mirõl kéne, hogy szóljon egy topik, ha a különbözõ vélemények, ezek ütköztetései véleményed szerint nem ide valók???" - Ez a K1 topik. Eddig nem arról szólt, hogy azt vitassuk meg, keményebb-e nála bármely más ág. Remélem ezután sem fog. Arra nyisson akárki egy külön topikot.

"Nekem mindegy, hogy egy, vagy két topik lesz, csak azért vetettem fel az ötletet, mert valaki megkért, hogy majd ide is írjam be az MMA egyéb fejleményeit, tárhely-letöltés stb...
Nekem viszont nincs kedvem két (vagy több) topikba írogatni ugyanazt, csak azért mert jelen esetben téget sért az a mondat, hogy: "Egyszóval sokkal keményebb MMA bajnokságok, mint a K1."..."
Akkor most mi van?

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

hykao
A kedvencem:
Mark Kerr

menekülnek elõle a ringbõl...
jól látszik, hogy épp nincs rajtuk kesztyû
hykao
5 ujjas nyitott kesztyû, ütõfelületen vékony szivacsozással.
De láttam már olyan meccset is, ahol nem volt rajtuk kesztyû.
Adi
kid és thai között asszem az a külömség, hogy van könyök a thai-ba!

Adi
Jah szerintem!!

Adi
Egyértelmûen rosszabb a földön fekve és szádba egy láb(+ izom és súlyerõvel megnyomva) arcba csapódása mint mikor fejbe rúgnak fel fele!
Hjaaa és asszem a kesztyûjük is más!

hykao
Már keménységi sorrendben?
Adi
Véleményem: bírkozás>>box>>kid-box>>thai-box>>k1>>Pride, UFC!!

hykao
A box.
A leszakadó fülek, reccsenõ végtagok - eszméletlenné tett, agyrázkódást szenvedett ellenfelek aránya miatt...
Kb. 10 az 1-hez, az utóbbi események javára.
(mármint ha normál bírkózásra gondoltál)