Mixed Martial Arts (K1, UFC, PrideFC, stb.)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Egyébként megsúgom neked, hogy egy jó UFC, vagy Pride meccs, olyan mint a sakk...bármilyen furcsa is ez számodra."
Nemcsak szamomra, ez mindenki szamara. Mint erdekesseg engem is erdekel a dolog, de azert nem allitanam azt hogy egy atomfizikus intelligenciajat igenyli eldonteni hogy most jobbrol vagy balrol adja az ember a pofont. Eddig azt hitted hogy igen? Es most akkor meg kell sertodni? Nem epp ez a tema, de en pl. szeretek quakezni. Az se egy e'szjatek. Viszont munka utan hulla faradtan pont idealis, akkor mar ugyse akar az ember nagyon gondolkodni. Akkor en is sertodjek meg?
Az ilyen (majdnem) mindent szabad versenyek meg pont azert vannak hogy ossze lehessen hasonlitani a kulonbozo verekedesi technikakat, szal az erre iranyulo kerdesem is jogos.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Ezen kívül egy jó sakkjátékos már elõre lejátsza a számba vehetõ jópár lépéskombinációt magában...csakúgy, mint egy jó bunyós, mégha õ az edzésen teszi is meg ezt... 😄
Én tartom, sztem egy intelligens bunyós, sakkozik a ringben (vagy ketrecben)! 😊
Az UFC-sakk analógia viszont nem biztos, hogy megállja a helyét. Mert itt sokkal gyorsabban jönnek az események, nincs mindig annyi ideje gondolkodni a taktikán az embernek, mint pl sakkban. Bár mindkettõ harc. Inkább egy kommandós bevetéshez hasonlítanám. Ott is van taktika, gyorsan kell kigondolni a teendõt, és utána még gyorsabban kell cselekedni.
Láttam egy K-1 meccset Musashi, és egy régi box világbajnok között. Nagyon érdekes meccs volt. Azért szívesen megnéznék más - még ma is aktív - boxolókat K-1-ben. Mert az öreg fazon jó volt nagyon kézzel. Csak hát a lábtechnika ellen védekezni sem igazán tudott. Mindössze annyit tudott csinálni, hogy elkapta Musashi lábát, és földrevitte. De az szabálytalanság. Kíváncsi lennék, hogy pl Roy Jones, vagy Tarver, vagy Lewis, Klitschko (így írják? hehe) vagy más neves nehézsúlyú mit tudna kezdeni a K-1-ben.
Szép álom, amíg nem lesznek olyan fizuk, mint a boxolóknál... 😞
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Nos én nem törlöm ki, hanem itt hagyom negatív példának.
A hozzászólásod, kedves barátom, bár nagyon okos akart lenni...mégis roppant primitívre sikeredett!!!
Bár más topikokból ismerem az ilyenfajta unalom szülte kötekedõ hozzászólásaidat...de nem látom értelmét, hogy miért kell egy olyan topikba beírnod, aminek a témájával köszönõviszonyban sem vagy.
Egyébként megsúgom neked, hogy egy jó UFC, vagy Pride meccs, olyan mint a sakk...bármilyen furcsa is ez számodra.
Amugy megbeszeltek mar 1massal hogy vegulis melyik a legjobb usd-vagd harc"muveszet"? Vegulis az a cel, nem?
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
gyõztes: Kaoklai / Pontozás - extra menet / (9-10, 10-9, 10-9)"
Azért erre is kíváncsi lennél. Nem lehet ügyetlen ez a furcsa nevû (svéd-új zélandi?).
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Hihetetlen hogy Botha kizúzta a Löbannert. Bár Le Banner néha megy elõre fejetlenül, talán belenézett valami csúnyába. 😄
Jó lesz!
Botha végre nyert, azaz megszerezte elsõ K1 gyõzelmét, és nem is akárki felett...Akebono viszont hozta a szokásos vereséget...tényleg nem értem, mit keres õ a K1-ben?!
RTL Klubon ilyen? Szép álom... 😄DDD
A Magyar K-1 nagydíjról is csak összefoglalót adtak.
Sefo ellen asszem a 6.26-ai K1 Beast-en bunyózott Sapp...
Hát igen, ez a max. banyek! K1 összefoglaló a többhónappal ezelõtti dolgokról az EUROSPORTON!
Be szép is lenne egy élõ Pride vagy UFC gála közvetítés mondjuk az RTL Klub-on...
De Sefo legalább nem hagyta magát, gyorsan tökön rúgta... 😄DDDDDD
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Gondolom a Tsuyoshi Nakasako elleni meccsére gondolsz...ha arra, akkor szvsz nem jól írtad. Azért nézd meg azokat az elõzményeket:
hogy Bob Sapp könyökkel üti tarkón az elején,
amikor a srác folytatni tudja, és beesik a sarokba, akkor Bob Sapp a megroggyant ellenfelét még üti...mindez nem a menet lefújása után történt, hanem az elsõ menet 20. és 30. másodpercei között. Ekkor a bíró elküldi Sappet, és integet, hogy vége. De a japán gyerek felkel, és utánamegy Sappnek. Megütni persze nem tudja... 😊
Elszabadul a pokol, és lekongatják a meccset. Ekkor a japán gyerek kettõs fedezékben "várja a segítséget", ami meg is érkezik, kicsit késve...addig persze Sapp kicsit megveri, és megtapossa. Szerintem a meccset megnézve mindenképp Sapp az ellenszenvesebb sportoló a kettõ közül.
Bob Sapp pedig a Cyril Abidi elleni meccsen is szabálytalankodott.
Én sem értem, hogy honnan a Cro Cop féle ellenszenv.
Bob Sapp-et nem csipázom egyedül. De õt is csak a számos szabálytalansága miatt. Pár K1 meccsén is könyökkel ütött, illetve fekvõ, térdelõ ellenfelét támadta.
Korábban nem kamáztam még a Vanderlei Silvát sem, de a Tito Ortiz ellen elveszett meccsét, és a Cro Cop elleni döntetlent megnézve megváltozott a véleményem. Korábban azt mondtam erre, hogy idegbeteg állat. Most inkább azt, hogy vad harcos.
És a Cro Cop-ban pont azt bírom, hogy (dacára annak, hogy elég kötöttnek tûnik az izomzata) nagyon jól tud rúgni. Szerintem majdnem olyan jó a rúgótechnikája, mint a Ernesto Hóóstóónak. Ezen kívül nem csak megy elõre, mint egy cséphadaró, hanem higgadtan meccsel. De meg fogom nézni azt, amikor elkenik a száját.
Plusz szvsz itt majdnem igaz az, hogy bárki laposra verhet bárkit. Azok után, hogy Tito-t, Silvát is verték már el csúnyán egy-két vereség nem a világ vége.
Más: én nem azt mondtam, hogy neki kell állni, és szétverni Mirko térdét egy baseball ütõvel, vagy egy csavarhúzóval szétszúrkálni a térdkalácsát, mert akkor télleg rokkantkocsiba rakom. Én nekem volt egy edzõtársam, akinek a térde szét lett egy meccsen rúgva, de pár hónap után újra edzett, annyi különbséggel, hogy a térdére egy merevítõs térdvédõt húzott.
A hozzászólásod meg azért zavar, mert kategórikusan úgy tûnik, hogy amennyiben valakinek szétrúgják a térdét egy meccsen, az automatikusan tolószékbe kerül. Ez egyáltalán nem így van, csak az urban legend sztorikban.
ui: A box forumban hol volt kotozkodes? Egy eszrevetel volt es szin biologia.. Ha meg nem vagy hajlando elolvasni mas reakciojat az irasaidra, megis mi a fenenek irsz egy forumba, mint oly sok mindent, elintezheted egyedul is.
Jerome Le Banner vs. Francois "The White Buffalo" Botha
Ray Sefo vs. Hiromi Amada
Gary Goodridge vs. Mighty Mo
Alexey Ignashov vs. Kaoklai Kaennorsing
Musashi vs. Cyril Abidi
Ernesto Hoost vs. Glaube Feitosa
Peter Aerts vs. Michael Mcdonald
Remy Bonjasky vs. Akebono
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Nekem nincs igazán kedvencem, de olyan sincs akit utálnék.
Betalál egy elég pontos, és elég erõs állassal, Cro Cop lerogy, elfekszik háton, és aztán még a földön kap a fejére pár döngölõset - szerintem már elaléltan - amikor a bíró leállítja a mérkõzést...
Amúgy neked Silva is ellenszenves?
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1094876004
Szerintem itt nincs abszolút favorit, és nüansznyi dolgokon dõlhet el egy-egy meccs. Vannak nagyon jók, és nincs egyértelmû király. Mint ahogy pl boxban volt a Hamed sokáig.
Azt olvastam. Durva lenne egy Cro Cop Silva meccs!!!! 😄
Bár Silvanak sokkal jobban fekszik ez a stílus szerintem. Cro Cop azért nagyon jól tud rúgni is, amit itt a sok bel-, meg földharc miatt nem tud annyira kamatoztatni. A dinamikus lazasága (asszem így mondják) nagyon jó a horvátnak.
Bár Silvánál nagyobb berserkert nem láttam még. 😊)))
Amikor az megindul, frankón olyan, mint egy vérszomjas fenevad. Megnézném Bob Sapp ellen.
Vagy azt, hogy mondjuk egy nagy szervezet bokszolója mit tudna kezdeni ellenük. Bár félek, nem túl sokat a földharc miatt.
Most látom, hogy írtad is, hogy legyõzte Coutoure Vitor Belfort.
Ez a meccs benne van a UFC Greatest Knockouts-ban és az UFC Ultimate Brazil-ban is.
DE!!! Pride-ban még Silva soha senkitõl nem kapott ki!!!
Lehet, hogy még ebben az évben összehozzák mégegyszer Cro Cop-pal.
Ami viszont biztos: visszavágó Quinton Jackson-nal, és UFC-Pride középnehézsúlyú super fight Randy Couture-rel. (az UFC 49-en hívta ki Silvát Couture, miután legyõzte Vitor Belfort-ot, és megszerezte a középnehézsúlyú övet)
A brazil bevonuló zenéje valami kib@szott jó!!!
Hát! Egyszer mintha megrendítette volna a Silva a Titot. Amikor Tito megpróbált egy rúgást, és Silva elkapta a lábát. Kis dulakodás után egy jobbkezes ütés súrolta Tito állát. Le is ült bele... 😄
Ennek a Silvának iszonyatos ütõereje van. Ütötték már ki? Ha jól emlékszem csak 3-szor kapott ki, ugye?
sztem is így van (pénzdíj)
És a Tito vs Silva??? Egyre jobban ráizgulok ezekre a meccsekre, ahogy mondják a nagy pillanatokat a kommentátorok...
Amúgy a lóvés dologról annyit, hogy nagyon fiatal sportágak ezek, és ez is az oka annak, hogy (habár - szvsz - sokkal keményebbek ezek a csókák, mint a bokszolók,) mégis kevesebb a fellépési díjuk. Jól gondolom?
Most nézem az UFC 44 elsõ részét. A Rich Franklin (Jim Carry gonosz testvére-nagy duma) fõiskolai matematikus, és egyetemi szintû tanári dilpomával rendelkezik!!!
De Ortiz néha elég furcsa és érthetetlen módon valahogy "kifullad", "elfogy"...