Mixed Martial Arts (K1, UFC, PrideFC, stb.)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Z
Ja! És ez vice versa! Attól, hogy valaki szellemi munkát végez, még nem biztos, hogy nem veri laposra a "kötekedõket", vagy nem jó harcmûvész.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
huu! pörög a topik! Volt jó kis Fight Club a juroszporton!

Van valakinek Sport2? Ott adnak ilyesmit?

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Sosem harcoltal meg, miert nem hallgatsz egy harcosra? De nem kell idaig sem elmenni, egy box drukker is pontosan tudja mi folyik 'odabent' egy sportolo fejeben meccs alatt. Folyton eszrol beszelsz, az pedig valahol ott kezdodik, hogy ha valamihez nem ertesz, kikered nehany tapasztaltabb ember velemenyet es az alapjan kialakitod a sajat gondolataidat. Folyton jossz az atomfizikaval, meg hasonlo ide nem illo temakkal. A technikai tudas mellett a szakteruleteikrol, a sportrol altalaban tobbet tudnak, mint akar legjobb orvosok, mivel ez az eletuk.

Ja es attol, mert valaki kiepiti a testet, nem biztos, hogy agya sincsen.
Jano
Kérlek, értsd meg, hogy NEM LEHET kijelenteni, hogy melyik stílus a jobb. Nincsenek egyforma emberek, nincs egy stílusban sem olyan ember, aki tökéletesen mûveli azt (ezen a kijelentésen is lehet vitatkozni).
Vannak próbálkozások új ágak fejlesztésére, amik ötvözik a régi ágak legjobbnak mondott tulajdonságait, de MINDENKI VERHETÕ, ismétlem, NEM LEHET egyik stílusra rámondani, hogy "Na, az a legjobb, ha azt csinálod, mindenkit legyõzöl.". Mindenhol vannak elõnyök, és hátrányok a másik stílussal szemben.
Egyébként tényleg próbálj ki legalább egyet, hogy résztvevõként láss egy küzdelemet, nézz MMA meccseket, keresd, és találd meg azt a stílust, ami neked legjobban tetszik.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

jogos a kérdés. de nem a harc tudás, hanem a psziché dönt. mennyire vagy gátlástalan.
én valszeg 10 év kyo, sikeres versenyek és több mint 100kg után sem fogom a földön ütni. nekem nincs pofám ehhez. eddig minden ilyen utcai helyzetet kidumáltam, akkor is ha 20-an voltak mögöttem 3 ellenében. vannak olyan topicok ahol segítenek (de csak megmondják hova menj edzeni). fórumról nem fogod tudni magad megvédeni.

CroCop Rulez!

Jo, hat ennyi erovel mindenre ra lehet mondani hogy sok esz kell hozza, pl. ha ehes vagy akkor kajat egyel ne a keritest, de azert teny hogy a kepeken lathato arcok nem egy atomfizika versenyrol jottek. 😊

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Mar miert is? Vmelyik nap beleolvastam itt vmi karates topicba, ha igy ut a csavo akkor a masik fele karates igy veri le, ha ugy ut, akkor meg amugy. Szal igenis jogos a kerdes hogy azon kivul hogy szepen balettozik az ember a mindenfele formamutatvanyokkal, melyik harcmodor er 1altalan valamit a valosagban. A tipikus eset ugye az hogy 1 nalad nagyobb darab ember akar leutni, a gyengebb az nyilvan nem fog probalkozni, szal valamivel kompenzalnod kell a masik erofolenyet. Persze mindegyik harcmuveszet azt allitja magarol hogy epp erre talaltak ki, de a kerdesem lenyege hogy a gyakorlat mit mutat.

hykao
Én F5-öt használok... 😄DD

Amúgy a banner jobb felsõ sarkában a sárga csillagra kattintva bekerül a fórum fõoldalra a topik (Kedvencek közé), így a kedvencek között jelzi, hogy mennyi az új üzenet a topikba nézés óta.
belehet állítani hogy rendszeressen frissítsen? pl percenként.

CroCop Rulez!

http://www.ufc.tv/articles/news/articleFull.asp?articleMainID=202

CroCop Rulez!

😊 okokokokkkk...

CroCop Rulez!

hykao
ÖNNEK PRIVÁTÜZENETE ÉRKEZETT!!! 😄
hykao
WinMX-rõl szedtem annó.
hykao
Az mi? Ultimate Knockouts 3?
csak a poén és a gyûjtõ szenvedély miatt kellene.

CroCop Rulez!

régóta az vagyok. csak vagy egy éve nem voltam.

CroCop Rulez!

hykao
ááá! ezeknek a kamubunyoknak nem sok értelmét látom!
hykao mailt olvastad? ha marad hely kell az ufc ko3?

CroCop Rulez!

hykao
Amúgy nem is tudtam, hogy már 2001 óta SG-s vagy!
Ha lehet, ezentúl mail helyett inkább itt dobj egy privit, mert itt sokkal többet vagyok, mint a postafiókomban... 😊
meg van még?

CroCop Rulez!

hykao
Hehe, volt egy Bob Sapp vs. Great Mutta kamubunyó...hamar le is röpült...
szerintem az. de kiváncsi vagyok rá. megvan belõle vagy 65kB 😊 sux. vagy nem?

CroCop Rulez!

hykao
Ez a Pro Wrestling, ez nem ilyen pankráció szerû kamubunyó???
de az k-1. mikor megverte sapp hoostot utánna volt egymás ellen vmi wrestligjük, amit hoost nyert. nekem az kell

CroCop Rulez!

Jano
Az 5. fájl az én listámon.

ha meg van vkinek akkor ezt felnyomhatnátok: Pro Wrestling - Bob Sapp vs Ernest Hoost.mpg
dc hetek óta nem kapok hozzá slotot. 😞
tom

CroCop Rulez!

Jano

Z
Há nemtom miért...

hykao
Hááát, ha ma felér a K1, akkor lehet, hogy marad még pont párszáz mega...
Sajnos a tárhely szûkössége miatt kb. 1/3-a van fenn az FTP-n az összes anyagnak, és pont a kisebb, különálló meccsek ritkulnak egyre, ahogy a legújabb gálák kerülnek felfele.
Mik vannak? Nyomd már be légyszi! Hátha van valamid, ami esetleg érdekes lehet. Ha nem akarsz írogatni, akkor csinálj screenshoot-ot, és azt rakd be, mint ahogy én is korábban.
Jano
A minap végre felnéztem az ftp-re. Nagyon ász!
Nekem inkább csak kis, különálló meccseim vannak, abból sem túl sok, kb. 500 megányi, ilyen-olyan minõségben. Viszont, ha ezek is elférnek, és kellenek, akkor feltolom valamikor.

Jano
Melyik verzió? Nekem mindig is ment azzal is a szmájlizás rendesen.

Jano
Így van, pont ilyen esetekre gondoltam.

Z
Hááát! Elég nehéz elhinni. Reklámokból él? Vagy dolgozik? Mert ha itt nyerni akar (egyetlen árva meccsecskét is), akkor azért keményen kell edzenie.

Valami koncot odadobnak neki? És ha az is legyõzi? Szegény, nem tudom, hogy szánjam-e vagy csodáljam a kitartása miatt.

Z
JÉÉÉÉ! Tudok egybõl smáljikat linkelni...MYIE2-ben csak úgy ment eddig, hogy jobb klikk az ikonra, tul-ok, ctrl+c, ide vissza, , ctrl+v.

Z

Z
Ez azért nem igazán jó példa, mert habár valóban többen szoktak belekötni valaki(k)be, de a harcmûvészetekben ha jól megfigyeled nem szokott egy ember több ellen harcolni. Utcán inkább verekedés van, mert olyan nincs, hogy ne találjanak el legalább egyszer. (ha többen vannak, és mondjuk elszántak is)

Legjobb, ha ninjutsut tanulsz, és megtanulod a méregkeverést, és fegyvert is hordasz magadnál. Így van esélyed több fegyveres (mondjuk késes) támadó ellen is. Simán meg tudod ölni õket, és garantáltan felmentenek, mert önmagad testi épségét véded. Sõt ha találsz eléggé gyámoltalan embereket, akkor többükre is rátámadhatsz ha a megfelelõ kétkezes harci technikákat elsajátítod, vagy meglepetésszerûen lesbõl tudsz támadni. Szal szerintem a ninja tudomány kell neked! Iratkozz fel a vévévé.ninja.jp-n, és egy szuperintezív két hetes tanfolyamon gyilkológépet csinálnak belõled! Nem lesz ellenfeled az utcán, vagy a ringben! Csak most, csak neked: 30.000.- forint/tanfolyam. És ab-flexet sem kell venned, mert a hasad lapos lesz, és 10 kilót fogsz fogyni két hét alatt! Ne hagyd ki ezt a szenzációs ajánlatot!

Bocs, de fáradt vagyok...

hykao
Ja, erre elfelejtettem válaszolni: a vicc, hogy nem keres pénzt Akebono a K1-ben!
Ugyanis az elsõ pár bunyója után a színvonaltalansága miatt nem kívánták többet szerepeltetni, erre kijelentette, hogy ingyen is bunyózik...úgyhogy immáron ingyen püfölik pár meccs óta... 😊)
Ráadásul legalább addig akar a K1-ben tevékenykedni, amíg nem nyer egy meccset...khm...szal nem tudom még meddig...a végén lehet, hogy kap õ is egy olcsó áldozati bárány románt, mint újabban a mi fiaink az RTL és TV2 féle boxesteken... 😊))
hykao
Más: ha minden igaz, ma du.-este felkerül az FTP-re a most hétvégi K1 WORLD GP selejtezõ.
Én leginkább az Ignashov és a Botha féle meccsekre leszek kíváncsi.
Ha ezzel azt akarod kerdezni, milyen harcmodor a leghatekonyabb, hat nincs olyan. A sajat alkathoz kell kialakitani. Pl egy 160 centis emberbol valoszinuleg soha nem fogsz thaibox bajnokot faragni, de attol meg nagyon jo ju-jutsu -s lehet.

Persze ez a dolog egyik fele, fontos, milyen az ellenfeled. 1-2 pelda: Egy nalad hosszabb karu boxoloval soha nem allsz le boxolni, egy judostol ha lehet tartod a tavolsagot, stb stb.

Tehat kerdesedre valaszolva, nincs olyan es nem is lesz, hogy legjobb harcmodor. (stilus meg vegkepp nem, aki harcban akar jutni valamire, altalaban tobbfelet tanul)

Az, hogy az ufc meg pride versenyzok agytalan daralogepek lennenek.. Hat nem. A sakkos hasonlat vegulis megallja a helyet. Egy harcban nagyon durva miket kalkulalnak a versenyzok, figyelve az ellenfelet mire hogyan reagal, es jocskan elore tervezve keresik a pillanatot, mikor tudjak eladni azt a mozdulatot amivel nyerhetnek (amit elotte 10 evig gyakoroltak). Ettol fuggetlenul lehet, hogy barmi mashoz annyi agyuk van, mint egy marek lepkenek, de egy jo harcosnak nagyon okosnak kell lenni. Sakknal ugyanigy.
hykao
Csak erõltetsz valamit, aminek semmi értelme...
Loál János

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Mongyuk nincsenek szabalyok, uccan vagyunk. Segedeszkoz (bicska, kezigranat, stb) nincs, csak 2 kez, 2 lab. Milyen stilusban celszeru ramozdulni a masikra ha gyozni akarok? Mongyuk legyen eletszeru a dolog, van 1 atlagos magyar polgarunk, akibe belekotnek az uccan ("mit ne'zo", b+?"). Ha nem vagyunk akkorak mint a kepeken lathato hegyomlasok, akkor a futas utan mi a 2. legcelravezetobb?

hykao
azért ez nem ilyen egyszerû, már ne haragudj meg, nem csak a méret a lényeg, hanem még kismillió dolog.
pl: szabályrendszer, a két küzdõ ütésbírása, a két küzdõ jártassága a saját ágaikban, és az ellenfél ágának ismerete stb. stb. stb.
hykao
Ez a kérdés még mindig értelmezhetetlen számomra...de ha akarod, azt el tudom mondani, hogy jelenleg milyen stílusú küzdõk állnak az élen az UFC-ben és a Pride-ban.
Miert is? Ha 10bol 10szer mongyuk a thaiboxos szetveri a kungfust, akkor nyilvan a thaibox jobb. Tf. ugyanakkora meretu mind2, nem Stephen Hawking vs Hulk Hogan merkozesrol van szo.

Na akkor foglalkozzunk inkabb a 2. felevel: jelen allas szerint most epp melyik harcmuveszet/verekedesi stulis/akarmi a legjobb?

hykao
Sértõdésrõl szó nincs, ne nevettess már!

A kérdésed - amennyiben tényleg komolynak szántad - számomra értelmezhetetlen...
1szeruen csak kommentaltam a belinkelt izomagyu kepeket. Nekem ez jutott eszembe roluk. Baj?

Z
tajfun: tényleg "kicsit" szarkasztikus hangvételt lehetett kiérezni abból ahogyan írtad. 😛

Z
Van, hogy 20 percig várnak egy lépéssel. Asszem fél óra a limit (ne vegye senki készpénznek!!!). 😄DD
De sok ídõt vesz igénybe, amíg az ember kitervel egy csapdát, ami nagy kockázattal és pl tisztáldozattal jár. Pontosan a sok variáció miatt, amit az ellenfél potenciálisan meghúzhat.

"Ezen kívül egy jó sakkjátékos már elõre lejátsza a számba vehetõ jópár lépéskombinációt magában...csakúgy, mint egy jó bunyós, mégha õ az edzésen teszi is meg ezt... 😄" - na akkor úgy értem, hogy a sakk egy körökre oszott game, és a bunyó inkább RTS.

Azért nem kapkodásra gondoltam az UFC-vel kapcsolatban. De szerintem ott egy helyzetfelismerésen, és az akkor való nagyon gyors cselekvésen nagyon sok múlhat. Míg a sakkban hiába lát meg az ember egy jó szituációt nem adódik lehetõsége azonnal kihasználni, megtámadni a másikat.

Azért mondtam inkább a katonai dolgot, mert abban is fejben hozzák a gyözelmet, viszont ott is hirtelen adódik a megoldandó probléma. És nincs ideje igazából nekiállni hosszú perceken keresztül tervezgetni egy-egy válaszlépést az embernek.

Szvsz. 😄D