Mixed Martial Arts (K1, UFC, PrideFC, stb.)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha te tisztában vagy az UFC, PrideFC szabályaival, és tisztában vagy a K1-éivel is, akkor egyértelmû kellene, hogy legyen...
Csak pár példa: K1-ben földre került ellenfelet már nem lehet ütni, rúgni stb. (Bothát ugye ezért léptették le), míg a másik két ágban addig lehet ütni, rúgni stb. az ellenfelet földön, állva, levegõben...amíg fel nem adja, véget nem ér a küzdelem, be nem dobják a törölközõt, vagy a bíró úgy ítéli meg, hogy már nincs magánál...
Vagy felhozhatnám példának az akár 15 perces meneteket is, ami mindenképp keményebb kihívás, fizikálisan is...
Tényleg nem értem, mi a baj azzal a szóval, hogy "keményebb"??? Ez nem jelenti azt, hogy jobb, vagy rosszabb, egyszerûen más, de az biztos, hogy keményebb.
Másrészt szerinted mirõl kéne, hogy szóljon egy topik, ha a különbözõ vélemények, ezek ütköztetései véleményed szerint nem ide valók???
Az amit te írtál a #802-ben, tényleg nem ide való: "...másik stílust fikázó egyéneket. Gondolok itt a szaraK1meraUFCsokkalkeményebb, és ugyanez pepitában hozzászólásokra.", de én egyik hozzászólásomban sem fikáztam egyik sportágat sem, és nem tettem olyan összevetést, hogy melyik szarabb, melyik jobb.
Mégegyszer: az én olvasatomban az a szó, hogy "keményebb" nem egyenlõ azzal, hogy: "jobb", illetve a "kevésbé kemény", pedig nem egyenlõ a "szarabb"-bal.
Ennyi.
Nekem mindegy, hogy egy, vagy két topik lesz, csak azért vetettem fel az ötletet, mert valaki megkért, hogy majd ide is írjam be az MMA egyéb fejleményeit, tárhely-letöltés stb...
Nekem viszont nincs kedvem két (vagy több) topikba írogatni ugyanazt, csak azért mert jelen esetben téget sért az a mondat, hogy: "Egyszóval sokkal keményebb MMA bajnokságok, mint a K1."...
Szomorú, hogy ebbõl a mondatból te fikázást, szarozást vontál le.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
2. Kezdem azt gondolni, hogy teljesen világosan érted, hogy én mire gondoltam az elõzõekben, csak próbálod "magadravállalni" azt, hogy Neked kell magyarázkodni nekem, ez nem tudom miért van. Én is kezdhettem volna azzal a mondattal a hozzászólásomat, amivel Te.
3. "Ténymegállapítás", hogy a UFC, Pride keményebb, mint a K1. Na ezzel a kijelentéssel nem értek egyet. Úgy hiszem ezen éveket lehetne vitázni, sajnos egybõl eldobom az agyam, ha valaki tényként kezel olyan dolgokat, amiket nem lehet így eldönteni, meghatározni. Ezt ne is ragozzuk tovább, kérlek.
Ezek fényében módosítom a javaslatom.
Maradjon külön a 2 topik, szépen legyenek meg egymás mellett, hogy a súrlódó felület ne jöjjön létre. Mindezt csak azért, hogy ne legyen véget nem érõ, fölösleges kommentelés egyik topikban sem. Aki akar benéz vagy oda, vagy ide, nincs fikázás, más ágakról van szó, mindenki ahhoz szól hozzá, amelyikhez akar, és nem vagyunk hivatottak eldönteni, hogy melyik keményebb, melyik nem. Mindenki döntse el maga, és írjon abba a topikba, amelyik ágat jobban szereti.
Remélem megbeszéltük, és nincs sértõdés. Részemrõl biztosan nics.
Ez megint csak ténykérdés...de errõl nyilván nem lesz új topik (remélhetõen), hisz ezeket a sportágakat - és szabályaikat - majd mindenki ismeri, így nincs mirõl beszélni.
Az UFC és Pride, de akár a K1 szabályaival már jóval kevesebben vannak tisztában, ezért van mirõl beszélni...
Ez nem flém, és nem szarozás...
Kedves barátom: mégegyszer akkor -> az, hogy az UFC és a Pride FC keményebb, mint a K1, az ténykérdés!!! Ez a kijelentés nem fikázás, és nem jelenti azt, hogy a K1 szarabb lenne!!! Sõt, mivel a K1 szabályai kötöttebbek, pl. nincs engedélyezve a földharc sem, így nem kétséges, hogy a K1 általában látványosabb. Az viszont nem kétséges, hogy a másik két ág, sokkal keményebb a nyitottabb szabályok miatt??? Légyszives próbáld helyesen értelmezni a kijelentéseimet, mert nincs kedvem állandóan kegészítõ magyarázatokat fûzni...
Nem értem mirõl beszélsz! ...valamint azt sem, hogy mi a problémád a különbözõ emberek, különbözõ véleményével??? Mi a problémád azzal, hogy egy fórumon véleményt nyilvánítanak az emberek??? Ha ezt kultúrált formában teszik meg? Én nem fikáztam, nem flémeltem, hanem egy mondat erejéig - sok más egyéb mellett - ténymegállapítást tettem...
Kicsit unom már, hogy nálam majd 20 évvel fiatalabbaknak (tisztelet a kivételnek!) kell magyaráznom a hozzászólásaim jelentését...
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
A birkozás olyan messze vana box-tól, hogy nagyon!
Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01
Semmi kedvem ezen vitázni, gyõzködni sem akarok senkit. Csak ennyi erõvel nyithatnánk egy Birkózás vs. Box topikot, hogy ez vagy az keményebb, pusztán azért, mert mások, és mást engednek a szabályok.
Miért ne lehetne ezt kijelenteni???
Az már más kérdés, hogy olyan összevetést nem lehet tenni, hogy melyik jobb, vagy rosszabb, mert az csupán szubjektív vélemény lehetne (mondjuk engem az sem érdekelne, ha valaki ezt taglalná, max. nem foglalkoznék vele...).
Az viszont ténykérdés, hogy a K1 szabályai sokkal kötöttebbek, mint akár az UFC, akár a Pride FC szabályai!!!
Mi ezzel a probléma?
Mindegyik egyszerûen MÁS, ez oké.
Az ilyen kommentektõl tartok.
A két dolog stílusban, szabályokban különbözik. Szerintem nem lehet, és nem is szabad azt mondani, hogy bármelyik keményebb, jobb lenne a másiknál. Egyszerûen MÁS.
Egyszóval sokkal keményebb MMA bajnokságok, mint a K1.
Az UFC-ben ketrec, a Pride FC-ben boxring a küzdõtér.
Kb. ezek várhatók majd a tárhelyen, meg ami még menet közben hozzácsapódik.
Tehát:
UFC 1-15 (összes)
UFC 32
UFC 45
UFC 46
UFC Ultimate Ultimate
UFC Brazil
World Vale Tudo Championship 1
World Vale Tudo Championship 2
K1 - Greatest Knockouts
Pride 25 Body Blow
Pride Bushido
Pride Shockwave (1/3, 2/3 CD)
Pride Special
Pride 27 Inferno
Pride (2003-11-09)
Crocop Story
Mark Kerr - Smashing Machine
Martial Arts - Choke (Rickson Gracie Documentary)
UFC Legends Of The Octagon (Royce Gracie)
Mario Sperry - Day Of The Zen
Bas Rutten - Chokes And Wrestling Sparring
Rites of Passage-The Rebirth of Combat Sports
"MMA (K1, UFC, PrideFC, stb...)"
Pont 30 karakter, benne maradna a K1 is, és így a cím alapján egybõl kiderülne, hogy mirõl is van szó, mert az MMA nem vagyok benne biztos, hogy sokat mondana az emberek többségének.
A Vale Tudo - MMA topik bannerét meg átkérnénk ide, és egyúttal az a topik megszûnne. (az eddigi linkes, filmlistás hozzászólásokat átmásolnám ide)
Mondhatna még más is véleményt banyek!
Mindenesetre írok privit a topik indítójának is, hogy mit szól az ötlethez, mert mégiscsak úgy illik...
Mármint ezt átneveztetnénk, azt meg egyúttal töröltetnénk.
Két topik tényleg fölösleges a témakörnek. De akkor a topik címe legyen mondjuk MMA vagy Vale Tudo. Ebbe minden beleférne.
Vélemények? (mind az ötlet, mind pedig a cím tekintetében)
Az MMA topikba berakok egy linket, a listáról, hogy kb. mi várható!
Amúgy, ha valakit érdekel remélhetõleg nemsokára lesz egy FTP, ahonnan kb. 25 gigányi anyag válik leszedhetõvé (K1, UFC, PrideFC stb.).
Ahogy elérhetõ, jelzem majd a "Vale Tudo - MMA" topikban.
"Meglehet, hogy a május 24-i, harmadik ketrecharcversenyen megint tele lesz a Fõvárosi Nagycirkusz. Hadzisz Lázár önkritikusan elismeri: a ketrecharchoz nehezebb megnyerni a közönséget, mint például a K-1-hez, mert míg az utóbbi álló küzdelem, a ketrecben gyakori a földharc, márpedig az kevésbé látványos, nem igazán közönségbarát. Ahogy õ mondja: „A földharc látszólag statikus pillanatainak, a kemény egymásnak feszüléseknek, a technikás fogásoknak és a lefojtásoknak a megítéléséhez értõ szemre van szükség”. Merthogy ilyen technikákból van a legtöbb, az efféle versenyek legnagyobb esélyesei ugyanis nem a kiváló ütõ, rúgó versenyzõk, hanem azok, akik a birkózásban is erõsek. A szakemberek úgy tartják, ha egy komoly tudású birkózó kibírja az elsõ ütéseket, rúgásokat, és hamar közel tud kerülni az ellenfeléhez, akkor ott alig van menekvés. A vale tudósok tehát a nyolcszögletû ketrecben harcolnak, a K-1-esek a ringben."
Amúgy május 24-én (ha jól emlékszem) Ketrecharc lesz, tudtátok?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Amúgy, ha netán valakit bõvebben érdekelne az MMA témakör (a K1-en kívül UFC és PrideFC, valamint egyéb Vale Tudo bunyók), nyitottam egy MMA topikot.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"