2084
VIRTUAL DJ
  • SlayR
    ha komolyan akarsz vele foglalkozni akkor nem árt mondjuk olyan 300 ezret belefektetni egy középkategóriás cuccra. Általába ezek a programok erre vannak hogy megkedveltessék sok lehetőség van bennük én is sokáig úgyéreztem bőven elég egyre jobbakat adnak ki. de hamár számítógépes akkor Abbleton Live ezzel dolgozik Shane 54 is pl.
  • VinylToy #281
    miért vagy ennyire ellene ezeknek a programoknak próbáltad őket, vagy miből gondolod hogy nem lehet ezzel ugyanolyan, vagy jobb mixet összehozni, mint az általad említett 3 cd lejátszos dologgal?
  • K.András
    Ugy vagyok vele, foglalkozok kicsit a prg-vel és ha tetszik a dolog márpedig tetszik, akkor beruházok egy olyan cuccra amivel lehet gyakorolni, bár már most sejtem többszázezrembe lesz ez a móka is de persze nem szabad elkapkodni semmit!
  • SlayR
    Az hogy csak program hiába tudja nem ugyanaz a robot tehén is tud bőgni mégse ad tejet.
  • VinylToy #278
    amiről az első mondatban beszélsz

"ahhoz hogy szépen összejöjjön kell, hogy halld előre még a másik track feltolása elött, hoy mégis mitfogsz játszani"

azt tudja bármelyik ilyen program. szóval nem értem mit akarsz ezzel?!
  • VinylToy #277
    Rossz helyen van az ütem a másodiknál, az első egy tört ütemű szám arra nagyon rosszkor indítottad el a második 4/4-es zenét, ja és a csúszásokat is észre lehet venni. Ha feltöltöd valahova megmutatom én hogy csinálnám, mondjuk nem virtual dj-vel, hanem Traktor dj mixerrel. Ez egy régebbi verziója a traktornak, de nekem ez vált be.

semmi csicsa, semmi effekt, loop ezen is van, de itt igazából tényleg semmi extra az autosync dolgot is egyre kevésbé használom mostanában. Sajnos ez nem olyan mint a virtual dj ahol meg lehet azt csinálni hogy a skineknél kitakarni a bpm számlálót.
  • SlayR
    amit nemtudnak az a két kéz pótlása....ahhoz hogy szépen összejöjjön kell, hogy halld előre még a másik track feltolása elött, hoy mégis mitfogsz játszani...jók a programok egy hzibulia vagy egy kisebb coport szórakoztatására meg már adtak ki különböző "konzolokat" hozzá amivel meg a két hangkártya használat és stb. de ezek igazából a halláson mullanak meg persze már van ahol van BPM kijelző is ami pontos de ez nem a keverők bpm kijelzője hanem a pioner CDJ1000eseké pl. cdjátszót ami már egy kezdőnek igencsak megfele 70 ezer ft körül újonnan lehet venni keverőt meg már akár 15 ezer ftért lehet kapni de ez annak éri meg aki igazából a jövőben akar vele kicsit omolyabban foglalkozni.
  • K.András
    Mi az amit nem tudnak ezek a prg-k? Mivel lehetne otthon jol gyakorolni milyen cucc az amivel már érdemes?
  • SlayR
    Nem erről beszéltem... csak arról ha valaki profi mixet akar és igazán élvezeteset ahhoz nem mindig elég 2 cdjátszó...meg az kevés hogy a zenék jók azt szépen össze is kell mixelni amit progival nem az igazi.
  • K.András
    Ezzel a vdj-vel vagy mi, egész pontosan mi vele a baj? Mond nyugodtan nem tudod elvenni a kedvem(grafikai prg-knél is igy volt), 3 nap alatt nem tanultam meg jol modellezni... :)
  • VinylToy #272
    Hát nem akarom nagyon elvenni a kedved, de ez még nem az igazi, sőt...
    Mivel csináltad, ha megkérdezhetem?
  • K.András
    mix

Szerintem jol raktam össze, bár most kezdem a dolgot...
  • VinylToy #270
    szerintem pedig az a lényeg hogy jó zenék és jól legyenek összeválogatva, mindegy hogy min játszod, a lényeg a zenéken van, legyen a mixnek eleje közepe vége, minden zene a maga helyén összepasszoljanak.
  • VinylToy #269
    aha, ezzel azt mondod hogy a "mezei" két lemezjátszós+keverős dj-k olcsójánosok? már ők se az igaziak, csak aki 3 vagy több lemezjátszót használ? naneee
  • SlayR
    Általába sztem azok a jó mixek ahol a DJ 3vagy annál több cdjátszót is használ acapellázás és egyéb céljábó legyen az acapella egy rögtönzött bootleg vagy egy keverés szebbé tétlének eszköze.
  • SlayR
    Egy DJ az azért DJ hogy megmutassa a közönségnek az újdonságokat...de ugyanakkor a DJzés egy szakma s és ez nagyba a hozzűlrtésen is függ itt ott én is használok progit de semmi sem múl felül egy Pio CDJ 1000 és egy Pio 600as keverőt. a keverések ideje, formája nem mind1 és ezeket progiba nemlehet visszaadni.
  • K.András
    A zenei stílus az ami a DJ dolga és attol lesz jo egy DJ mert nem csak azokat a zenéket nyomja mint a többiek, hanem felkutatja azokat a dalokat amelyek bele illenek az izlésvilágába! SZVSZ!
    Késöbb leszek.
  • nikeman
    Nah, de akkor mi dolga lenne egy Dj-nek, ha mindent a progi csinál :S ? EZ így már tényleg hülyeség. Már ezt a szakmát is a progik váltják fel? Na ne má! Jó is, hogy az ilyen programok nem tudnak mindent.
    Szilveszterkort valakit/valakiket megbíztok és maximum majd a pult mellett iszogatnak.
    De tényleg az is egy megoldás, hogy valaki szilveszter előtt összemixeli.
  • VinylToy #264
    oké
  • K.András
    Köszi, tetszik! ;)
    Este felrakom enyémet, csak van egy kis dolgom most még el kell mennem...
    Aztán lehet majd nyaggatlak még egy két dologrol ha nem veszed zokon. :)
  • VinylToy #262
    Mix

• K.András
    Na, értjük mi egymást! Ezért kérdeztem az elején, hogy vajon attol profi e mert ismeri a loop meg effekt gombokat :D
    Szoval azt a mixet pls átlökhetnéd valahogy, szeretném meghallgatni, én nem vagyok profi csak szeretnék minnél többet megtudni!
    Késöbb rakok fel én is egy "mixet" és megszakérthetnéd, thx!
  • VinylToy #260
    Lemezjátszón illetve cd lejátszón nehéz loopolni, ha nincs rá lehetőség technikailag, effektezés pedig direkt arra szolgál pár dj-nél hogy a rossz mixet próbálja vele javítani, emlékszem amikor bejött a pioneer djm 500 mixer Sterbinszky agyba-főbe nyomogatta a flanger effektet az összes mixénél :D nem azt mondom hogy nincs rá szükség, mert persze egy zenét elég jól meg lehet bolondítani vele, de a túlzott használat káros is lehet.

Én leírtam egy profi mix szerintem ott kezdődik hogy nincs ütemcsúszás, ezt akár javítgatással (tempóállítás, lemezlökéssel), vagy anélkül kell elérni, de fontos egy mixnél.
  • K.András
    Köszi, azért kérdezem ezeket mert érdekel nem azért mert kötekednék ;)
  • K.András
    Minden dj használ effekteket meg loop-ot is! Persze össze lehet rakni anélkül is. Amugy pont azért kérdeztem, mert érdekelne ki mit gondol mitöl profi egy mixelés, nem is értem miért értesz félre folyamatosan!
  • VinylToy #257
    de ha akarod keresek rá példát egy saját mixben, hogy te is értsd miről van szó
  • VinylToy #256
    nem sokat foglalkozhattál a témával szerintem, én elmondtam az én véleményem a mixelésről effektezés és loopolás nem szerepelt benne, és attól még profinak számít szerintem.
  • K.András
    Félreérted, pont attol nem tudod melyik szám melyik, mert mindkét zenére rányom egy effektek ezáltal a hangszin uolyan, vagy amikor olyan részhez ér loop-al ott tartod amig a másikat rá nem teszed, szo nem volt automix-röl...
  • VinylToy #254
    Rossz embernél próbálkozol amikor engem a virtual dj-s mixelésről kérdezel, nálam a profi mixelés attól profi hogy nem "lódobogást" hallok egy mixnél, és két összeillő zene egybefolyik sőt nem is tudod eldönteni hogy melyik zenéből például melyik hangszín szól (az egyik számnál még a basszus a másiknál már a magas).

Szóval engem ne kóstolgass holmi automix varázsló meg effekt gombok nyomogatásával.
  • K.András
    Mitöl profi egy mixelés? Hogy ráböksz az effekt vagy esetleg a loop gombra is?
  • VinylToy #252
    hát mondjuk egy r'n'b zene után nehéz is lenne egy techno-t mixelni.
  • gedeonovics
    asszem a legegyszerűbb az lesz, ha egymás után rakom a hasonló BPM-ü számokat, és tényleg csak a sima átúsztatást választom...
    (már ha senkinek sincs jobb ötlete)
  • VinylToy #250
    de most nem értem, nem profi mixelést akarsz 15 másodperc alatt, és nem egy sima átúsztatást, hát szerintem így nehéz lesz.
  • VinylToy #249
    kérjetek meg valakit hogy mixelje össze, és vegye fel, van még idő szilveszterig :D
  • gedeonovics
    hát mittudomén...beállítom, hogy az utolsó 15 mp-et...
    nem azt mondtam, hogy profi mixelést akarok automatikusan, csak valamivel jobbat mint egy átúsztatás...
    audio cd nem jó, mert már meg van az a köbö 200 szám aminek mindenképp mennie kell...
    valami ötlet?
  • VinylToy #247
    Persze tök egyszerű, szerinted mégis hogyan, hogy gondoltad, honnét tudja a program hogy mikor indítsa el a következő zenét? Csak úgy saccperkábé, vegyetek inkább audio cd elő, olyat ami össze van már mixelve aztán megy a buli.
  • gedeonovics
    Ez most nagyon hülyén fog hangzani, de már több órája a VirtualDJvel (4.1) szórakozok, és nem jövök rá a dolog nyitjára...
    Az a léyneg, hogy a haverokkal szerveztünk egy bulájt szilveszterre, és annyi lenne a móka, hogy a zenéket össze kéne mixelni...
    de mivel ezzel senkinek se lesz ideje foglalkozni, az lenne a jó, ha megoldható lenne, hogy egyszerre behúzzunk mondjuk 50 számot egy ilyen mixelős programba, ami szépen összekeveri a zenéket, lejátsza egymás után, és valahogy a BPMeket összehangolja, és szépen szünet nélkül lejátsza a muzzikokat...
    Szerintem ez egy elég egyszerű feladat egy programnak, de valahogy nekem nem fekszik a dolog, hogy hoygan kéne...
    Tudna valaki segíteni, hogy hoygan csináljam VirtualDJben, vagy ha nem ebben, akkor másban (és miben?)?
    Köszi:)
  • paly17
    MIKOR MP3- VESZEK FEL AKKOR MIKOR KIÍROM CD-RE A TREKEKET A VÉGÉT LECSÍPI
  • csabarinkoo
    Valaki letudná nekem írni, hogy mit csináljak, hogy tudjak broadcastelni.
    Winampal ment, ezzel nem, nem tudok rájönni.
    Köszi !
  • VinylToy #243
    Atomix Virtual DJ Pro v4.1R2 RETAIL:
    http://rapidshare.com/files/7151823/A.V.DJ.Pro.v4.1R2.rar

Extra Effects:
    http://rapidshare.com/files/7152760/A.V.DJ.Pro.Extra.Effects.rar

Skin Pack:
    http://rapidshare.com/files/7156677/A.V.DJ.Pro.Skin.Pack.rar