2084
VIRTUAL DJ
  • VinylToy #242
    Nem értelek titeket, ha 5.1-es a hangkártyátok miért kell kettő belőle? 4 hangfalasra kell állítani és megy. A beállításoknál pedig kép is mutatja hogy hangfal + fejhallgató szerintem azt kell kiválasztani, bár én nem használtam soha ezt a programot 2 percnél tovább :D
  • daxan
    arra én is kíváncsi lennék!
  • colos92

de ott se tom h kell,a régebbiekben hol lehet??
  • Phate
    nemtom a 4.1-es hogy működik, nekem két 5.1-sel müxik a dolog igazán, de az a baj, h csak a 3.x verzióig!

a 4. verzióban hogy kell megcsinálni, h belelehessen hallgatni a lenémított zenébe???
  • VinylToy #238
    ezt már a régebbi verziók is tudták, és a 4.1-es pedig biztos.
  • colos92

Hy!! Hányas programmal lehet belehallgatni a másik számba?? Megy az egyik,és meghallgatod mit teszel bele a másikba!! nekem 4.1-esem van azon nem lehet!!
  • VinylToy #236

Download

Egy az egyben Virtual DJ, elvégre ez is Atomix Production.

• VinylToy #235
    régi de profi :D
  • MASTER000
    A VTT az mien????
  • Daza500
    Éppen ez a pláne. Szinte semmi automatika. Jobban megdolgoztatja az ujjakat :-)
  • MASTER000
    jaja nekem is kellene olyan oldal ahonnan le tudnám tölteni írjatok
  • DjTsabee
    ja a virtualdj.com -on kívül légyszi, mert onnan nem tudok letölteni, mert nincs regisztrálva a virtual-om :(
    kössz
  • DjTsabee
    Hello!
    Nem tud valaki valami helyet, ahonna 4.0-s virtual-hoz vannak hang-effektek, vagy (főleg bass)samplesek?
    előre is kössz
  • nikeman
    Úgy gondoltam, hogy a VDJ-ben alapokat könnyebb megtanulni, pl kijelzi a bpm-et, VTT-ben szinta csak lejátszani lehet a számot. Minden mást te csinálsz.
  • VinylToy #228
    Nem kezdőknek?! Azon tanultam meg mixelni! Kár hogy nem foglalkoztak a fejlesztésével :C
  • nikeman
    Hát, a VTT nem kezdőknek ajánlott. Meg én akkormár inkább Traktor-t használnék.
  • televanatököm
  • Daza500
    VTT (Virtual Turntables)
  • MASTER000
    ja nem tudtok valami jó dj-s prigramot a virtualon és a dance ejjay 4-en kívül
  • MASTER000
    olvasd már el ezt az üzenetethy! valakinek van "Oldschool" skin-e? mert én nem birok letölteni a virtualdj.com ról mert nem regisztráltam a szoftvert

erről beszéltem
  • Daza500
    Én se nagyon tudom értelmezni...
  • cucumber87
    erre énis kiváncsi lennék :D
  • nikeman
    Mit tudunk leszedni? Tudom, hogy mindent, de te mire gondolsz? Ezt kinek írtad?
  • MASTER000
    menj rá a googelen hogy dc++ ott ezt behozza ragd fel és másnak a gépéről majd le birod szedni
  • cucumber87
    na akkor maradok 3.4 nél :(
  • nikeman
    Énse találom.
  • cucumber87
    A virtual dj 4.1 ben hol tudom a time stretcht desabled re álitani??
    sehol nem lelem .. thx a helpér
  • mila69en
    hát az ott valamivel komolyabb cucc mint a hercules:) meg az ára is komolyabb
  • nikeman
    Énse tok.
  • Streetlife
    hy! valakinek van "Oldschool" skin-e? mert én nem birok letölteni a virtualdj.com ról mert nem regisztráltam a szoftvert

• Siluro
    Megvan valakinek a CDJ200S skin? És ha igen megtudná osztani? Köszönöm!
  • nikeman
    És akkor meg a BPM szabályzó lesz a csavarós :S. Sehogyse jó ez
  • berygod
    A hangerőszabályzó poti, lehet a tolópoti is, és csavaró is.
    Ahogy a Vdj-ben beállítod!
  • nikeman
    Tök jó. Csak az a baj, hogy Hercules DJ Consol. Amúgy semmi bajom vele, csak a hangerőszabályzó potija nem tolópoti. :S Inkább Behringer BCD 2000.
  • Daza500
    Úgylátszik, ezt igenis használják nagyközönség előtt.

• nikeman
    A Final Scratch a legjobb csak mondom! És a TimecodedVinyl-hez nem kell, ahoz olyan spec. hangkártya kell.
  • MoSFeT
    Üdv!

A legjobb bakelit emulációs rendszer a Serato Scratch Live (SSL).

Erről a rendszerről a köv helyeken olvashatsz:
    http://serato.com/products/scratchlive/
    http://www.rane.com/ttm57sl.html
    http://www.axledentaldj.com/TTM57SLreview.html

A bakelit emulációs rendszert ilyen ac97, soundmax, soundblaster és társai kártyákkal elfelejtheted, mert igen nagy késéssel tudnak csak működni. Úgyhogy minden ilyen tájmkódos vezérlős témához érdemes megvenni a hozzá tartozó "dobozt" és lemezt.

Ha spórolsz rácseszel... - szerintem.
  • BeckR
    Hali all!

!!!Segítséget szeretnék kérni!!!

A közeljövőben tervezem hogy vásárolok lemezlejátszókat és keverőpultot amit számítógépre kívánok kötni. Virtual DJvel mixelek már elég rég óta és emelett szeretnék maradni de olvastam hogy TimeCode-s mixelésnél a legjobb a piacon a Mixvibes DVS. Ehhez nem kell Final Scrach-t vennem. (Tartalmazza a csomag az időkódolt bakeliteket is meg egy rakat kábelt. Ennek a proginak a 2-es verziója 52.000 huf.)
    Virtaldj.com-on elolvastam a Timecoded vinyl-re vonatkozó tutorialt és ott nem olvastam Final Scrachet. Virtal DJ esetén sem kell megvennem azt 210.000-t??? És ha nem amerikából rendelek VDJ-s időkódolt bakeliteket hanem a Mixvibes DVS bakelitjeit rendelem meg külön vagy a Final Scrachez való lemezeket azok is működni fognak(VDJ-vel)??? Időkódolt bakelitlemezek közt van különbség???

Ezzekkel a kérdésekkel nem vagyok még tisztába. Jah és hogy melyiket ajánljátok: 2 hangkártyát használjak ehhez vagy vegyek külön olyat aminek van 2 Line-In-je?? Aki gyakorlott ebben a Timecode-s témában és van egy csöppnyi szabadideje azzal felvenném a kapcsolatot! ELŐRE IS THX!

((MSN / e-mail: [email protected]))
  • nikeman
    Hát ezt nagyon szépen megfogalmaztad és igazad van!
  • MoSFeT
    auto nem auto vdj nem vdj...

Én anno jópár éve a BPM Studio-val kezdtem, és csak simán egyik számot áthúztam a másikba... aztán jött a Traktor és szép dolgokat lehetett vele csinálni, ha az ember beírta a pontos BPM értékeket a számokhoz... a Traktor a 2.5.3-as verzióig szépen fejlődött aztán hanyatlani kezdett. A hibákat nem javították ki csak újabb (hibás) funkciókat tettek bele...

Sokáig szépen megvoltam a Traktor-ral. A legnagyobb előnye az volt, hogy az ember menet közben látta a hullámformán, hogy hol tart, kb mi jön stb. Meg a kihagyásmentes loop...
    Ekkor még nem tudtam füllel keverni, s inkább 99%-os BPM értékeket számoltam az auto szinkronhoz. Aztán sokan sokat b@sztattak, hogy csalok stb...

Teltek múltak az évek.

Idén összejött a pénzem és sikerült vásárolnom. Vettem egy BPM Studio-t RCP-2001B-vel, hozzá egy M-Audio Firewire 410 hangkarit és egy Soundcraft Spirit ES keverőt (tudás/ár arányban irdatlan drágának találtam a dj keverőket). És elkezdődött a füles szinkronozás tanulása. Kb 6 órányi gyakorlás után már minden szépen ment, és ekkor gondoltam magamban, hogy valami nem stimmel: mindenki azt szajkózza, hogy milyen nehéz füllel ütemre rakni, pedig nem az...
    Intellektussal, értelemmel, racionalitással nem lehet jól keverni/bulit tartani. Ezt csak spontán, megérzés alapon lehet jól csinálni. (Ezzel nem azt mondom, hogy nincs szükség képzettségre, hanem azt, hogy akinek nincs tehetsége, affinitása a témához az hiába próbálja azt műszaki megoldásokkal pótolni)

Én azt mondom, hogy nem számít, hogy ki milyen technikával vonul fel, mert az a lényeg amit a dj saját magából belead a mixbe, a buliba. Ez az a komponens amitől a mix/buli egyedi lesz. Ez az, ami a bulit leginkább meghatározza. Éppen ezért a gépek soha sem fogják tudni leváltani a jó dj-ket. Viszont a jó dj-knek teljesen mindegy, hogy mivel dolgoznak, mert nem az eszközön múlnak a dolgok.
    Én nem félek attól, hogy felhígul a dj szakma, vagy hogy az olcsó Jánosok miatt nem kapnak munkát az "igaziak". Attól sem félek, hogy a milliomos apuka csemetéje elnyomja a szegényebb feltörekvőket/tehetségeket. Ez mind baromság, alaptalan rettegés.

A legfontosabb, a leginkább döntő mindig az ember kisugárzása - milyen embereket vonz maga köré.

A dj szemszögéből nézve mindig csak ő tehet arról, hogy úgy sikerült a buli, ahogy.
    A közönség szemszögéből viszont mindig csak a közönség tehet arról, hogy úgy érezte magát, ahogy.