10072
  • Yoyoyo
    nah hat en ojat fel nem veszek
  • OPM
    és vagy 40 emberen láttam ilyen szákmájdikest....
  • Yoyoyo
    azert arra vigyazok h ne azokat vegyem amit a tobbseg volt csak odakell figyelni pl pumáért kimentem Bécsbe eddig egy emberen lattam ojjat tegnap parádén.:D
  • DePreSsZYo
    Engem zavarna ha minden szembejövő emberen ugyanazt a ruhát látnám ami rajtam van :P
  • Yoyoyo
    miert?:D
  • prezi
    ehehh
  • DePreSsZYo
    szomorú ^.^
  • Yoyoyo
    kedvenc márkáim: Retro Replay és Puma
    cuccaim tobbnyire ezek vagy 1-2 piaci:D
    Cípőből csak Puma:D
  • DePreSsZYo
    Egyszerű és jó ^.^
  • sapkafej
    Én is cool akarok lenni!
  • Cat #4730
    Hogyan építsünk cool márkát?

Amennyiben cool márkákat keresünk, kell lennie cool fogyasztóknak is, akik ezeket a márkákat választják. Milyenek ők?
    A cool márkák kulturális termékek, azért választjuk őket, mert szeretnénk, ha azonosítanák velünk az értékeiket. Például, ha valaki Élet és Irodalmat olvas, az sok mindent elárul a gondolkodásmódjáról, a világképéről, akárcsak az, ha egy plázába megy be megnézni a „Zombi 45-öt”. A márkák rájöttek arra, hogy az emberek a huszadik század végétől kezdve nem feltétlenül a pénz és a társadalmi státusz mentén csoportosulnak, hanem sokkal inkább az eszmék, a kultúrális háttér és a gondolkodásmód a meghatározó. A márkák tehát elkezdték kisajátítani ezeket a kulturális tartalmakat. A retro stílusú Nike cipő letisztult formavilágával például egyidőben mutathatja viselőjéről a városi kultúra iránti elkötelezettséget és a hagyományok tiszteletét. Minderre már csak azért is szükség van, mert ma az embereknek nincs arra idejük, hogy megbeszéljék ezeket a dolgokat. Ez egy tájékozódási pont, miután megnéztem, hogy mit viselsz, vagy olvasol, gyakorlatilag túl vagyunk egy beszélgetésen.

Közelítsük máshonnan a témát: mi különbözteti meg a cool márkákat a trenditől?
    A trendi az éppen most felkapottat jelenti, a cool lényege pedig valamilyen tartalom, amit a termék hordoz. A trendit nem a belső tartalom határozza meg, az elsősorban a külcsínyre fókuszál. A cool az angol nyelvben hűvöset jelent, így benne van a fogalomban a távolságtartás is: néhány lépés távolságból szemlélve értékeket és stílust fedezünk fel bennük. Ezzel szemben a trend-majmolással elvesztjük a józan ítélőképességünket. A cool márkák tehát valamilyen általános és mély tartalmat hordoznak, ezáltal jóval erősebb a megújulási képességük. Belülről születnek újjá, újra és újra.

Ez meglehetősen szubjektív kérdésnek tűnik. Hogyan hoznak majd döntést a CoolBrands zsűrijében?
    Kell egy kultúrális és intellektuális iránytű, amiben megállapodunk. Fontos, hogy evvel a szempontrendszerrel mindenki tisztában legyen, ez alapján választjuk ki ugyanis egy hosszú listából a rövid listára kerülő márkákat, ahonnan a díjazottak is kikerülnek. A döntést meghozó grémiummal kapcsolatban azt javasoltam, hogy ott elsősorban ne a szakmai előmenetel számítson, hanem vonjuk be az embereket a választásba. Erre már most is van lehetőség a CoolBrands internetes oldalán keresztül. A szubkultúrák sokfélesége miatt ugyanis ebben a kérdésben nem lehet megmondani a „brezsnyevi tutit”, minden szubkultúrának más a cool, és ez a szép a dologban… Ez okozza majd a legnagyobb nehézséget a zsűri munkájában is.

Miben különbözik a CoolBrands a SuperBrands díjtól?
    Ugyanaz a kiadó állt mindkét verseny mögé. A CoolBrands nagy nyitás a mélyebb szakmaiság irányából a széles tömegek, elsősorban a fiatalok felé, a szakma itt nem a saját köldökét nézegetve dönt. A SuperBrands egy komoly szakmai és öltönyös ügy, a CoolBrands sokkal inkább egy, a lifestyle-ról és az élet kulturális szférájáról szóló dolog.

Miért lesz jó CoolBrand-nek lenni Magyarországon?
    Ez egy olyan médiamegjelenést, illetve pozíciót ad, ami kiemeli a nyertes márkát a többi közül. A díjazott márkák együtt tudnak mozogni a trendépítő brandekkel. Emellett erősíti a díj azt a márkáról alkotott képet is, hogy számára fontosak a szóban forgó kulturális értékek.

Lesz magyar márka köztük?
    Biztos vagyok benne, én ezen dolgozom. A Tisza cipő például biztosan működni fog, de ide tartozik a Sziget is, és a Trafót is ide sorolnám. Az éttermek közül például a Menza jöhet szóba, de a Rubik-kocka is ilyen dolog. Az intenzíven versenyző napi fogyasztási termékek piacán magyar CoolBrand lehet a Pöttyös, vagy az Unicum Next. A fogyasztók és a zsűri döntése tehát egyben iránytű is lesz arra nézve, hogy mi a helyzet a magyar márkákkal.

Tavaly Hollandiában rendezték meg a CoolBrands versenyt, ott mi volt a tapasztalat?
    Itt sok nemzetközi márka részesült elismerésben, mint például a Heineken. A verseny végeredménye egy kulturális iránytű lett, ami a fogyasztói társadalomra jellemző. Amelyik országban átlátják ezt a márkatulajdonosok, ott nagy figyelmet szentelnek az ügynek. Hollandiában például nagyon sok olyan rendezvényt szerveztek a CoolBrands választás köré, amelybe bevonták az utca emberét. Ezekhez hasonló események várhatók Magyarországon is, tömegeket szeretnénk megmozgatni, például zenével és más kulturális programokkal.

A CoolBrands zsűriében olyan nevek szerepelnek majd, mint Fabricius Gábor, a Republic of Art Ad­vertis­ing­&Branding kreatív igazgatója, Árpa Attila producer, Málnay B. Levente, a Viva TV kereskedelmi igazgatója, valamint G. Németh György, a T-Mobile kommunikációs igazgatója. A cool márkákról a grémiumban várhatóan tízen döntenek. A hosszú lista összeállítása az őszi hónapokban veszi kezdetét, majd a 2005-ös díj átadására és az ezt övező eseményekre tavasszal kerül sor. A fogyasztói szavazatokat azonban már most is le lehet adni a www.coolbrands.nl/hu internetes címen. A díjazottak egy könyv-tárgyban szerepelnek majd, ami izgalmasabb lesz egy sima kiadványnál.
  • Cat #4729
    URAMISTEN

Málnay B. Levente a cool nézőkről (Napi Gazdaság)

Hogyan határozható meg a cool márka?

A cool márkát elfogadják a trendsetterek, és alkalmas arra, hogy viselője megkülönböztesse magát. A “coolságnak” mindenképpen van egy generációs aspektusa is. Az én definícióm szerint a cool márkákat a tízen-huszonévesek használják. A cool márkák számára egyébként az a legnagyobb kihívás, hogy minél szélesebb körben jutnak el a fogyasztókhoz, annál mainstreamebbé válnak, és ezáltal könnyen elveszíthetik coolságukat.

A VIVA nézői zömében fiatalok, ők coolnak számítanak?

A televízió-fogyasztók nagy csoportjában a VIVA nézői cool-nak számítanak. A kutatások legalábbis ezt támasztják alá, mivel az összcélcsoport 13 százalékát kitevő trendsetterek között 76 százalék a VIVA nézők aránya. Viszont, ha magát a csatornát vizsgálom, a műsorok többsége mainstream, a teljes városi 15-29 éves célcsoportot célozza meg és éri el. Épp ezért léteznek olyan műsoraink is, amelyek nem a tini-tömegek számára készülnek, hanem elsősorban a trendsettereket célozzák. Ilyenek az Eeelektro, a VIVA Hip, a Club Rotation vagy a VIVA Trend. Ezek a műsorok önmagukban véve is cool brandek.

Fontosnak ítéli meg a trendsetterek és trendkövetők véleményformáló szerepét. Ezek szerint a cool lehet trendi?

Igen, a két fogalom fedi egymást, de a cool generációs aspektust hordoz, míg a trendi nem. Vegyünk például egy Armani öltönyt: megfelel a trendsettereknek, de gazdag, középkorú emberek hordják, a fiatal generáción belül nem értelmezhető, ezért noha nagyon trendi, nem tartom coolnak. Nehéz feladat lesz meghatározni ezt a kategóriát. Itt van például a MINI Cooper. Nagyon cool. Beválasztanám a cool márkák köze, mert a tizen- huszonévesek örömmel „villognának” vele, pedig csak egész kevesen engedhetik meg maguknak ebben a generációban az árfekvése miatt.
  • DePreSsZYo
    hm, akkor jóvan :D
  • ghost cb
    nem-e :)
  • DePreSsZYo
    nám teccik?:D
  • ghost cb
  • DePreSsZYo
    Eh ez jóak
  • ghost cb

Sztem sem egy szepseg a logo, és nem is nagy, a mellrészen van kb., de a pulcsi kurvajó.
  • ghost cb
    Egy kicsit torz, csak kérdezem, hgoy nem emlékeztet valakit ez egy logora? :D
  • prezi
    fúú de gány... D:
  • DePreSsZYo
    ronda, az egyszer biztos.
  • ghost cb

ez milyen logo? pulcsin van
  • prezi
    muhaha :D
  • glillu
    hát nem is tudnálak elképzelni benne:D
  • Szabi84
    Nekem ilyen kéne csak feketében!
  • Szabi84
    Én mondjuk nem vennék fel más ország zászlójával fémjelzett ruhát. Nekem az ilyen nem tetszik.Főleg az amerikai zászlós, na attól hányok! Nem vagyok nacionalista!
  • OPM
    ilyenem van, csak puliban :P
  • sapkafej
    Ez durva jó!!!
  • prezi
    hát én nemnagyon tudnék felvenni egy rozsaszin cuccot :P
  • BADE
    épp ezt akartam írni,Siófokon voltam és szinte a nép felén rózsaszínú póló volt
  • glillu
    sztem tökre nem gáz ha vki rozsaszinben mászkál és közben fiú, csak attól függ h milyen stilusuak a cuccai:) szal nem minden stilushoz áll jól...
  • glillu
  • Amse
    majdnem. u.a ;)
  • Alien
    Egyébként úgy vettem észre, hogy mostmár nem Jamaica-s cuccok vannak, hanem Brazíliások
  • DePreSsZYo
    ej nem jóak :'(
  • Sekler
    upsz
  • Sekler
    de hol lehet ilyesmiket beszerezni? leginkább Borsodban :)

• DePreSsZYo

• Alien
    Nekem is van egy Jamaica-s pulcsim :D Nagyon szeretem :D
  • PResident Evil
    jaja, ez is nagyon trendy lett D: