17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
#3070 Mi az,hogy csak 1 fél pillanatra legalább 3mp volt mire elkészült a foto igy volt időd bőven ijedezni:) -
Thanatos #3069 tény de nekem valahogy su25 is max 3/4ed tégla akkor :)
mongyuk a10nel jobb sokkal az teny :) -
bgabor #3068 Ezt ma csináltam:
Két Mk82-vel követtem el.
De még mindig a Szu-25öst szeretem a legjobban. A-10el való repülés közben mindig úgy érzem,mintha egy féltéglával repkednék. -
Pitti #3067 www.lockon.ru idezet:
The game release is planned for March, 2005.
Asszem elmegyek josnonek -
#3066 Tovább már nem volt időm :)
-
#3065 Egy félk pillanatra én is megijedtem... -
Vlala #3064 elég krézi... :-) -
#3063 Ott voltam melette mikor ez a kép készült! -
jó a repülőtudásom mi? -
#3061 Van magyar gyorstalpaló, Szolnokon;))) -
#3060 szép, bár szerintem gyorsabb és neked is egyszerűbb lett volna azt az enciklopédiás dolgot odaírni aztán hadd kezdjen vele amit akar... -
Thanatos #3059
jó kis leirás :)
lehetne gyártani valami magyar nyelvű gyorstalpalót amibe ilyeneket lehetne belerakodgatni :) -
bgabor #3058 A rakéták hatótávolságát akár a manualból is kiböngészheted. De még ez is felesleges,mert a játékban az Enciklopédiában benne van minden róluk. Mekkora hatótávolság,milyen irányítású (merthogy ugye nagyon nem mindegy,hogy aktív lokátoros önirányítású(mint pl az AMRAAM vagy az R-77),vagy félaktív lokátoros önirányítású(pl:AIM-7 Sparrow,R-27R,ER,EM) vagy esetleg infravörös. Általánosságban elmondható,hogy vannak rövidhatótávolságú rakéták,ezek infravörös vezérlésűek,és vannak a nagyhatótávolságú(BVR) rakéták,melyek általában aktív vagy félaktív radarirányításúak. Persze ez csak általánosítás,például az R-27T és ET is nagyhatótávolságú,mégis infravörös irányítású. Más kérdés, hogy hogyan célzol be radar nélkül egy 100 km-re levő célt. Talán közelebbről,EOS-al.
A másik dolog,amit már korábban is leírtak, hogy a rakéták hatótávolsága ezernyi dolog függvénye. A feltüntetett hatótávolság értékek ideális körülményekre vonatkoznak, amikor a két gép nagy magasságon,egymással szemben repül. Azonban ha bármi változik,pédául egyirányba repültök(pl:üldözésnél), vagy földközelben,akkor a rakáték hatótávolsága máris töredékére csökken.
Végezetül álljon itt egy felsorolás a hatótávolságokról,de csak szigorúan az elmondottak fényében:
R-27R - 50 km
R-27ER - 70 km
R-27EM - 70 km
R-27T - 40 km
R-27ET - 70 km
R-60 - 3 km
R-73 - 15 km
R-77 - 70 km
AIM-7 Sparrow - 45 km
AIM-9 Sidewinder - 8 km
AIM-120 AMRAAM - 50 km
Az R-27 ER és ET jelölésében az E betű nagy égésidőt jelent. Vagyis az R-27ER a R-27R nagy égésidejű,azaz megnövelt hatótávolságú változata.
Arról,hogy melyik rakéta milyen irányítási rendszerű(aktív vagy félaktív radar,netán infra) szintén az enciklopédiában találsz válaszokat. -
#3057 mostmár jól működik -
#3056 huh, akkor megnyugodtam -
#3055 Beallitas kerdese. -
Rossi1 #3054 köszi a mndenkinek! -
#3053 akkor jo ha neked olyan van mert nekem is es nekem az a gondom vele hogy a gazadasnal csak az egyiket nyomja neha fel es a masik kart nem mozgatja, ugy kell tekergetnbi azokat a gombokat hogy egyutt legyen. Neked nem volt ilyen problemad? vagy ez csak beallitas kerdese? -
Shifty #3052 Kösz szépen. -
Pitti #3051 Najo nem volt akkora pojen :-D csak en neztem el a hozzaszolasokat, de igy mar legalabb pojen
-
Pitti #3050 nem, Seaweed szerintem nem jelentkezik, csak integet narazzinonak :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
-
#3049 Da
(Nekem bejott...mar tobb mint 1 eve az van...jo cucc...sokan vettek szimes scenebol..ha visszaolvasol itt es IL2 topicban sokszor volt mar rola szo!(!!!kereso lap aljan!!!)) -
Shifty #3048 Valaki közületek nem használ x45-t. Tapasztalatból csak többet tud mondani. Meg ennyi pénzt nem áldoznék egy próbáért. Seaweed neked ilyen van? Azért jelentkezel? -
#3047 -
#3046 -
Pitti #3045 Tom's Hardware Guide-on van egy cikk az X45-rol. Hat nem tul jokat irnak rola. Viszont sokan dicserik. Igazabol ki kell probalni es ugy velemenyt alkotni. Sajnos meg nem kerultem a kozelebe. Az X52 viszont allitolag sokkal jobb kezreallobb, csak a felesleges csicsamicsas vilagitos kijelzos akarmik miatt nem nagyon tetszik :-(
Meg draga is :-) -
Pitti #3044 Payloadnal, mikor rakosgatod fel a raketakat a gepre, ott van a hatotavolsag a rakata kepen, jobb felso sarokban. Persze ez az elmeleti hatotav a tobbit meg Neuro leirta :-)
En pl felszallas elott szeretem tudni a-tol z-ig, hogy milyen fuggesztmenyen milyen raketa van es hany db. A payloadban pedig ott a hatotav minden raketanal.
Legjobban talan foldkozeli helyzetben csokken le a hatotavolsag. Volt olyan, hogy 27EM raketat 15km-rol tudtam csak inditani, elmeletileg 75-rol mehetne. Ha pl a hatterben ott van egy bazinagy hegy mar nem is lat semmit szerencsetlen lokator :-) -
neuro #3043 Nem akarlak megbántani, de hülye kérdésre, hülye válasz.
A rakéták hatótávolsága renegeteg dologtól függ (a saját és ellenséges gép magassága, egymáshoz viszonyított helyzete, sebessége, páratartalom, hőmérséklet stb.) ezért aztán nem lehet biztosat mondani egyetlen rakétára sem.
Az amerikai rakéták két kategóriába sorolhatók:
Rövid hatótávolságú (AIM9 Sidewinder 1-10 km), közepes hatótávolságú (AIM7 és AIM120 4-80 km) - na jó ott van még a Phoenix, de azt nem lehet használni a Lockonban.
Egyébként a kézikönyvben ezek mind benne vannak, sőt ha egy kis időt rászánsz, a Google is csodákra képes. -
Rossi1 #3042 köszi! Szeretem az ilyen válaszokat...:) Akkor felteszem másképp kérdést:
Melyik rakéta meddig hat??? (név szerint...:)
Vagy hol tudok ennek utánanézni?
Köszi -
Shifty #3041 Erről a joystick-ról én is szerettem volna már többet megtudni. -
neuro #3040 Hmm talán megnézed a nevét a rakétának...? -
Rossi1 #3039 Hi!:)
Na már úgy ahogy megyeget a játék, de a radaros témához én is csatlakoznék... Nekem szintén ugyanez volt nem is egyszer, ki is lőttek mint a sicc. De az a szép, gogy hiába váltogattam a rakéták között egyik sem mérte be, pedig már bőven hatótávolságon belül volt. Apropó... Valaki le tudná nekem írni, hogy honnan ismerem fel a nagy a közeped és a rövid hatótávolságú rakétáta kijelzőről??? Mert erre sajna nem jöttem még rá(F-15)hiába néztem meg az oktató anyagot..:) Köszi -
#3038 Használ valamelyikőtök Saitek X45 joystickot? -
Pitti #3037 Jahhh hat az pojen vooot :-))
Mondtam neki, hogy mar lassan akarhova megyek mindenki OFP-zik :-)
Tudom, hogy az o keze van a dologban :-DDDDDD -
neuro #3036 Szerintem találkoztam vele valamelyik este az ofphu szerveren. Azt mondta, hogy panaszkodtál, hogy Seaweed-el Lockon helyett OFP-zünk :)
Ja, kipróbáltam az új AmericasArmy pályákat. Az urban assault nagyon jó. Kár hogy az OFP-ben nincs ilyen jól játszható városi térkép.. :( -
Pitti #3035 Jahh, egyik regi cimboram nagy OFP rajongo, o szervezi altalaban az OFP-s lanpartikat. Az elson ott is voltam egy par orat mint nezelodo :-D Azota mar az 5. lanparty lesz.
Nos lassan sikerul raszednie engem is. Csakhat nekem van egy par ev hatranyom :-)
-
neuro #3034 Na, rákaptál te is az OFP-re? :P -
Pitti #3033 Na igen ezzel en tisztaban vagyok, az antenna allasszoget is tudom valtoztatni, de mint a #2835-os hozzaszolasomban levo kepen latszik a besugarzas azonos magassagbol jon. ("B" es "H" felkorocske egyutt vilagit.) Valamint emlitettem, hogy a gep mar szabad szemmel latszott mint kis pixelecske :-)
Amugy tobbszor elofordul az is, hogy a radaron illetve hudon latszo gepet nem tudom befogni.
Egyik alkalommal harman mentunk kotelekben, szembol pedig egy ellenseges gep. Mindenki jelezte, hogy nem tudja befogni a celt, termeszetesen en sem. Miutan a ket tarsamat leszedte a pali csak akkor tudtam befogni, ekkor mar csak 14km volt a tavolsag.
Valamint volt mar olyan, hogy besugarzas nincs es egyszer csak egy kosza raketa eltalal. Szoval ezernyi furcsasaggal talalkoztam mar ami miatt egyre jobban elmegy a kedvem a lockontol :-(
Aztan volt olyan, hogy osszeakadtam egy SU27-el repkedo sraccal akinek 8 lelott gep es 0 vesztett gep volt a lajstromjan. Abbol tudom, hogy vele akadtam ossze, mert epp nem volt mas SU27-es gep a jatekban. Foldkozelben sikerult olyan kozel kerulni hozza, hogy eselye sem volt menekulni. Harom AIM7-est es ketto AIM9-est engedtem ra amibol az egyik 9-est bekapta. Szepen vegigneztem ahogy lezuhan. Majd leszalltam es se neki nem lett vesztesege se nekem tobb lelott gepem. :-( Arra gyanakszom, hogy ezek a szerverek tele vannak csiterekkel, mast mar nem tudok elkepzelni.
Megyek OFP-zni :-))))))))
-
#3032 Mikor legutóbb errenéztem volt itt egy kérdés, hogy miért nem látszik semmi a radaron, ha a besugárzás jelző meg szemből jelez valamit.
Lehet hogy volt rá válasz de lusti vagyok mégegyszer átolvasni mindent.
Szal, a radarnyaláb függőleges kitérítése letapogatáskor csak pár fokos, asszem talán 10 fok átlagban. Ezért aztán ha valami sokkal (több ezer méterrel) alattunk illetve fölöttünk van illetve ráadásul még közel is bóklászik az illető, akkor aztán nem látjuk a kijelzőn, mert a cél helyszöge túllépi ezt a 10 fokot, kiesik a radar látó teréből.
Na most ezen két módon lehet ségíten: vagy emelkedsz/sűlyedsz, ami jó mert közben te is kicsúszol az ellenség letapogatási zónájából, de csak próba szerencse módszert jelent.
Illetve sokkal egyszerűbb megoldás az antenna manőver: shift ?:_É gombk segítségével. A függőleges kitérítést a É és a : gombokkal tudjuk megcsinálni, a másikakkal a vizszinteset. Ilyenkor a júnoszty tévén a zöld háromszög jobbra balra kitér, illetve a létrácska mellett a kis nyíl elmozdul középről, ami az antenna függőleges kitérítését jelzi. -
Shifty #3031 nekem csak az a bajom ,hogy jön a következő, én meg az elsőt se tanultam+