1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
-
#1238 Hasonló képeket láttam a 80-as évekből, csak kurdok voltak rajta. Azok ráadásul már nem is éltek ..., de így néztek ki.
Egyébként, az összes diktátor baszódjon meg! Ha csak háború árán lehet őket eltávolítani, akkor legyen. Tudom, hogy ennek persze ennek ára van. Olyan háború, ahol a polgári lakosság nem szenvedett, még soha sem vívtak meg. Sajnos!
-
nemcsakfél #1237 Csak a sok usa buznyáknak üzenném hogy csak szenvedésből áll a háború:
-
nemcsakfél #1236 Mi bajotok van a káosszal és az anarchiával? Irakban egyenlőre káosz van, és az miért lenne rossz?
Az anarchia nem = rendezett káosz? Reméljük eljön a világ forradalom is.. -
#1235 Egyébként megsugom neked, hogy a fejetlenség pontosan azzal egyenlő, hogy nincs uralkodó! -
jag #1234 továbbra is és sokadszorra mondom: nem mondtam, hogy megvalósitható az anarchia!
az anarchia szó jelentéséről volt szó, nem arról hogy működik-e vagy sem. -
#1233 Te nagyokos! Ha nincs vezető=fejetlenség!!!!! Szerinted miért nem sikerült senkinek megalakítani a "mindenki egyenlő" államot?????????? Mert mindig csak gáz volt vele. -
jag #1232 szóval más szemszögből néztük a dolgot.
te hétköznapi, mindenki számára érthető szemszögből.
én meg filozófiai, politológiai szemszögből.
>ha akarod, játszunk olyat, hogy ki tud több idegen szót, aminek mára kurvára semmi köze az eredeti jelentéséhez, ok??? egy szavadba kerül
oké, eszembe jutott egy hasonló szó az anarchiához:
mutáció
mit jelent? -
jag #1231 >örülök, hogy ismered pár online lexikon címét
google
filozófiai szinten a szó jelentése úgy van, ahogy mondom. de mivel az anarchia nem megvalósitható, ezért gyakorlati szinten nem rend hanem káosz lesz belőle. ebből a szemszögből nézve igazad van, de én nem ebből a szemszögből néztem. de én akkor is a káosz szót használtam volna. -
#1230 csakhogy én valószínűleg NEM a lexikonbeli jelentésére gondoltam, Mr. Okostojás, hanem a köznapi, mindenki számára érthető jelentésére, ami egyenlő a fejetlen káosszal
örülök, hogy ismered pár online lexikon címét, de plz ne kóstolgass, mert te fogod megunni, akárcsak a többi 100, aki eddig próbálkozott
ha akarod, játszunk olyat, hogy ki tud több idegen szót, aminek mára kurvára semmi köze az eredeti jelentéséhez, ok??? egy szavadba kerül -
#1229 Ja OK!
Akkor minden rendben! :-) -
jag #1228 pontosan úgy van, ahogy mondod
én nem is mondtam, hogy működik
és nem is erről volt szó, hanem a jelentéséről -
#1227 Az anarchia mint FOGALOM azért baromság, mert ilyen soha a büdös életben nem volt és nem is lesz, amig az ember él ezen a bolygón!
Ez egy olyan fogalom, mint a 4 oldalu 3szög.
Biztos vannak olyan okos emberek, akik el tudnák mondani, hogy is van ez (mármint a háromszöges példára értem), de akkor sem lesz senki, aki lerajzolja!
Ilyen az anarchia is! Uralom nélkül nincs rend az ember társadalmában!
Még a primitiv nomád afrikai vagy akármilyen népeknél is van URALOM, van FŐNÖK, van VEZÉR! Vajon hogy működhetne az anarchia a civilizált világban???
Sehogy. Mert nem lenne rend! Nekem ez az álláspontom ezzel a témával kapcs. -
jag #1226 Az anarchia szó görög eredetű, s szó szerint annyit jelent: uralom nélkül, vagyis egy olyan állapotot jelöl, melyben az emberek intézményesített hatalom, állam nélkül élnek.
Az anarchia szót azelőtt általában a rendetlenség és zűrzavar értelmében használták. A helyzet akkor változott, amikor egy egész tudományos iskola kezdte az anarchiát lehetségesnek és üdvösnek tartani, s egy olyan párt tűzte céljául, mely korunk társadalmi küzdelmeinek egyik legjelentősebb szereplőjévé vált. A tájékozatlanok számára a szó még ma is káoszt jelent, és az anarchizmus politikai ellenfelei is igyekeznek jelentését eltorzítani. -
jag #1225 végrehajtó hatalom nélküli: nincs irányitás
és ha nem rend, hanem fejetlenség lenne, akkor káosznak hivnák -
#1224 Én ugy tudom az anarchia azt jelenti hogy nincs irányitás, mindneki a maga ura stb mindneki egyenlő.... -
#1223 LOLKA!!!!
Anarchia=fejetlenség szószerint. -
#1222 és egyáltalán lehetséges-e? -
#1221 viszont akkor mi az anarchia, nekem nem éppen a rend ugrik be elsőre? hogy van ez? -
jag #1220 azért kiváncsi lennék freak szerint mit jelent az anarchia -
jag #1219 sorry, freak ugyse értené -
#1218 akkor rakhattál volna vmi smiley féleséget, mert igy nem vmi érthető, részemről mostmár tiszta mit akartál -
jag #1217 ezeken a hozzászólásokon szoktam legjobban röhögni
kb beavis és butthead szinvonal -
jag #1216 igen gunyosan irtam.
kicsit másképp:
-most már csak a világbéke jelenthet veszélyt
-mer az marha nagy veszély -
#1214 de most már csak azt nem értem hogy a rend miért nagy veszély, ha ezt gunyosan irtad akkor értem, de ha nem akkor nem értem.... -
jag #1213 nem tudom hanyadszorra mondom
FREAK üzenetére reagáltam
anarchia = rend
ergo azt mondta, hogy most már csak a rend jelenthet veszélyt
ezért mondtam, hogy a rend az marha nagy veszély
most komolyan nem érted? -
jag #1212 hát ha az általánositás burkolt célzás akkor jó, minősités volt -
#1211 szoval ezt miért is mondtad? -
#1210 okka -
#1209 a többség értelmi szinvonalát dicsőitetted, beleértve engem is, ez semmivel sem jobb mintha azt mondta volna hulye vagy tikal, ezzel te is tisztában vagy, felesleges magyarázkodni -
jag #1208 részemről is vita lezárva, mert nincs értelme ezen vitázni
a témához való hozzáfűzésem annyi lett volna, ha nem köt bele mindenki, mint a betonba, hogy FREAK nem tudja mit jelent az anarchia -
#1207 ok, akkor a burkolt célzás nem minősités részedről..... -
#1206 én nem ondtam rád hogy gyenge az értelmi szinvonalad, meg azt sem hogy baromságot irsz, de mindegy, elfelejtve. -
jag #1205 kifejtve, mert úgysem érted(ez a minősités!!!)
általánosan beszéltem az alacsony értelmi szinvonalról
és a hozzászolásaidat minősitettem -
#1204 kétszer is megtetted:) -
#1203 Akkor most miért is irtad hogy a rend az nagyon nagy veszély? Nem értem ezzel hogy akartad freak fogalom zavarát tisztázni -
jag #1202 normálisan válaszoltam
és nem minősitettem senkit -
#1201 Mondtam már hogy ne minősitsuk egymást, ez nem vall vmi nagy értelmi szinvonalra bármenyire is futtatod magad...normálisan kérdeztem -
jag #1200 elkéstem -
jag #1199 elárulom, mielőtt megint irsz valami baromságot:
FREAK
ezért modntam, hogy fogalomzavara van -
#1198 1185-ös hozzászolásod akkor mit jelent? Ugy látszik nem figyeltem a beszélgetést