Az USA megtámadta Irakot
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Riszpekk

ez evidens
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
de ha tévedek, és 50 év múlva LESZ értéke, akkor nem szeretném, ha egy Huszein féle kezében lenne ekkora hatalom
Riszpekk
nem sokáig
Riszpekk
szal ez úgy van, hogy Huszein az okozója, de rajta keresztül több legyet is lehet ütni
Riszpekk
nem gondolom úgy, csak egy okot irtam le
>a háború egyetlen oka SADDAM HUSSEIN
de úgy látom szerinted csak egy oka van

én csak annyit tudok, ami a valóságból kitudódott, vagy engedték, hogy kitudódjon, vagy elhitették az emberekkel.
szerintem te sem tudsz többet, bár lehet tévedek.
ezért teszek fel kéréseket, ugyanis a történelem egy nagy puzzle. össze kell válogatni a részleteket és ki kell rakni az egészet, csak akkor látod a képet ha ez megvan. na ez az ami soha nem fog megtörténni.
utóbbi esetben övék az ország és rengeteg a halott
miért gondolod, hogy CSAK EGY oka lehet valakinek háborút indítani?? kizárólag az olaj miatt NEM LENNE HÁBORÚ, mert láthatod, a többi olaj-nagyhatalom tökéletes békében áll az USA-val, tehát ez az érv nem állja meg a helyét
a háború egyetlen oka SADDAM HUSSEIN, mégpedig azért, mert nem hajlandó elfoglalni a helyét a világban, sokkal többnek hiszi magát, mint amennyi
Riszpekk
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Riszpekk
és nem is tehetnek mást, amikor a dúsgazdag elnökük magára költi az ország pénzét, és fontosabb neki egy Scud rakéta, mint egy falu fél évi élelmezése......
Riszpekk
szerintem 2 év nem telne el, és akkora atom meg vegyi háború robbanna ki a közelkeleten, hogy azt már tényleg nem lehetne kontrollálni
ezt akarja valaki?
Riszpekk
mások elõtt is ott volt a lehetõség, de nem éltek vele, utólag kár ezen rágódni
és még mindig jobb, ha olyan ország gyarmatosít, aki tud is gondoskodni a gyarmatairól, mint ha egy olyan diktátor rohanná le a szomszédait, aki a saját országát sem tudja eltartani
Riszpekk
Ja hogy õk békében élnek otthon, mert ugye amugy meg fogalmuk sincs hogy az irakiak meg a koreaik meg az afrikaiak hogy élnek... az nem béke hogy homokba dugom a fejem, de mint irtam lehet bush nem a legjobb megoldást választotta, de legalább valaki tesz már valamit... Remélem a világ most feleszmél és közös erõvel probál majd tenni valamit a többi diktatura ellen.

szal: terrorizmus elleni küzdelem cimen bush háborút inditott irak ellen, pedig valójában gyarmatositani fogja, ez nem zavar engem, csak attól félek hogy ez a sunyi célja egy olyan láncreakciót indit be, ami szerintem sajnos nem fog ott végetérni ahol te gondolod, de ismétlem, ATTÓL FÉLEK, és REMÉLEM úgy lesz ahogyan te gondolod.
Riszpekk
Most komolyan, ez miért fáj neked?? Sajnálod tõle?? Akkor te sem vagy jobb, neked is csak az olaj kell.... Mellesleg a "béje alternatívája" jelen esetben a terror védelmezésével egyenlõ, mert amíg béke van, addig a terroristák szabadon ölhetik a népet minden megtorlás nélkül. Nem értem, ez miért jó neked.
Riszpekk
a tüntetõk a béke alternativát kinálják, ami nem megoldás a terrorizmus ellen, de megoldás bush gyarmatositása ellen
értelmetlen, nem megoldás"
Miért ne lenne?? Hussein távozik, a terror támogatottsága csökken, és az olaj is a civilizált nyugati világ kezébe kerül, akiktõl nekünk nem kell félnünk, ugyanis mi is hozzájuk tartozunk. Ennél jobb nem is lehetne a helyzet!
Riszpekk
leirom másképp:
egyik alternativa: terrorizmus - nem vagyok terrorpárti nem ezt választom
másik alternativa: bush háborúja irak ellen -
értelmetlen, nem megoldás nem ezt választom
ergo két rossz közül nem választottam semmit.
és azzal senki nem jár jól, ha a világ olajának jó része egy terrorista kezében van, így marad a másik megoldás, háború a terror ellen
ahol a kormány nem támogatja a terrort, ott NINCS terror, csak abban a pár országban mûködik ez, ahol a rendfenntartók fütyörészve elsétálnak egy csõbombákat gyártó mûhely mellett
Riszpekk
volt két alternativa, õ választott, én megkérdeztem miért azt választotta.
a két alternativa: terrorizmus vagy háború
a válasz: háború
de: irak nem egyenlo terrorizmus
ezért kérdeztem meg miért választotta a háborút?
én egyiket sem választottam volna.
)''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ha én megkérdezem, hogy miért jobb állatot ölni mint embert, akkort te hogy reagálnál?
Riszpekk
de nem értem fórumon csak anyázni lehet kérdezni nem?
(csak az vegye magára, akinek "inge")
Riszpekk
és most nincs valami nyugodt helyzet a világban
Riszpekk
te nem vagy ember!