1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
-
#1064 De akkor ne írjál, olyat, hogy becsületes USA, mert még Bush is kiröhög. -
#1063 Ne általánosits, én nem kivántam. -
#1062 becsületből nem lehet megélni, sok becsületes ember halt már éhen
a hasznos dolgokra viszont MINDENKINEK szüksége van -
#1061 Nem rég még atomot kivántatok nekik, hogy is van ez? -
#1060 pontosan, és én ugyanúgy sajnálom az iraki áldozatokat is, de ha itt leragadunk, attól nem javul a helyzet
a háború elkerülhető lett volna, ha Hussein elhúz a picsába, de vállalta, hogy feláldozza a népe egy részét egy olyan háborúban, amiben SEMMI esélye.... ez van, reméljük hamarosan vége lesz -
#1059 Az lehet, hogy hasznosabb, de becsületesebb az kizárt! Egyébként irak is hasznos lenne, ah az olaját engednék eladni. -
#1058 Mondjuk ezért csak egy valaki okolhato. -
#1057 Hagyjuk már ezeket az ovis sövegeket, hogy hívd aput, "apu odaengedetde a géphez a kisfiát" stb., mert kurva unalmasak, és nevetségesek. -
#1056 sírt valaki? ebben a topikban nem -
#1055 Én nem sirok, de nem is nevetek rajta hogy megérdemelték. -
#1054 csakhogy az magánügy
a világ szemében viszont az USA kicsivel hasznosabb és becsültebb ország, mint holmi Irak, így hát hadd legyen már több joguk rendezkedni, ha egyszer felküzdötték magukat a csúcsra
mit tud Irak felmutatni ami alapján egyenrangú félként kéne őket kezelni? -
#1053 Ti mondtátok, hogy a háború velejárója, hogy áldozatok vannak, akkor ne sírjatok már, ha 20 szövetséges meghal ráadásul nem is iraki kéz által. -
#1052 úgy látom, neked a hasonlatok kaotikus világa már túl követhetetlen.... sajnálom, nem tudok a te szintedre ereszkedni kommukációban, hívd aput, hátha ő tud segíteni -
#1051 De akkor miért pont az irakiaktól várod el, hogy betartsák. Jó lenne megérteni, hogy USAnak egy kis gazadasági fellángolást, adna, addig Iraknak egy-pár szarra bombázott várost, megőlt családot, stb. Jó lenne, ha megértenétek, hogy a tétek külnbsége erősen az iraki oldalra billen. -
#1049 Szerintem felejtsük el genfet :) De ha az egyik nem tartja be akkor a másiknak se legyen kötelező,ok? Vagy ha mi nyugatiak tartjuk magunkat annyira inteligensnek és betartjuk akkor ne legyen már gond ha szolunk hogy héka nektek is be kéne... -
#1047 nem volt ilyen háború
ez nem azt jelenti, hogy a szabályok megszűntek -
#1045 ez nem érv volt, csak egy kijelentés
az ÉRV az egy olyan állítás, aminek a célja valakinek a meggyőzése egy másik állítás igazáról
tudsz követni? -
#1044 Egy gerilla háborút mondjál, ahol a védekező fél A-Zig betartotta a Genfi egyezményt. Kezdjük a Vietnami háborúval. -
#1043 Igen, tudom, ez nem menti fel semmi alol. -
#1041 én sem örülök, hogy meg kell állni a pirosnál, de azért megállok... mondjuk ha iraki harcos lennék, valszeg nem állnék meg, elvégre akkor nekem mindent szabad lenne..... -
#1040 Igy van, a béketüntetők biztos nem ismerték.... -
#1037 én már az Iráni háború óta "ismerem" a drágát..... -
#1035 így van, én is mondtam korábban, amerikai áldozatokat nem reklámoznak főműsoridőben, csak hogy pár nézővel több legyen -
#1034 Saját neve nem saját neve alat, a lényeg hogy én nem nézek arab t-t meg nem olvasok arab ujságot és mégis tudok rola és látom a tv-ben, mindegy, ezen ne vesszünk össze. -
#1033 tehát a saját üzenetem egy érv?? és ellenem vagy mellettem? bocs, de nem tudom követni ezt a magasfokú szarkavarást -
#1031 Egy TV-t mondj, ami a saját neve alatt filmezte le az iraki civil leszakadt lábú szerencsétleneket. Nekem ne olyanról beszélj, amit állítólag Saddam művelt. -
#1030 úgy látod, nem tudok mit válaszolni?? kérdezz bátran
csak nem szeretem, ha olyanok oktatnak ki, akik még írni sem tudnak...... -
#1028 hol? -
#1027 Ez a helyesírási mizéria meg a gyengék fegyvere, mikor nem tudnak mit válaszolni. -
#1026 Sosem? Akkor te arab forrásokbol tudsz rola? Én valamiért nyugati forrásokban is látom ezeket. -
#1025 igen, a háború egy támadással kezdődik, egyéb??
-
#1023 egyet sem találtam -
#1021 Az meg a mási, hogy én sohasem sértegettelek, te meg csak azt teszed. -
#1020 hmm, a helyesírásod alapján jobb is, ha nem szólsz hozzám, egyenlőtlen küzdelem lenne..... -
#1018 félreérted..... nem a bosszú miatt mondom, hanem hogy milyen jogon véded az iraki népet, amikor nem hallottalak jajgatni a másik tragédia idején
sajnos a nép egy részének is meg kell fizetni a vezetőjük tetteiért, de ez a háború, ezen nem tudsz változtatni, viszont enélkül sokkal nagyobb baj lenne a jövőben (és akár mi is áldozatokká válhatunk) -
#1016 És neked nem tünik fel, hogy a szövetséges TVk, valamiért sosem beszélnek az Iraki civil áldozatokról? Mert ugye minden iraki túl él egy tüzérségi támadást, bombázást. -
#1010 Te beszélsz itt arról, hogy a bosszú felesleges, akkor most ez mi? -
#1008 Majd párnap mulva kiderül mi is történt... -
#1007 pontosan, mondjuk ezt már megszoktam, nekem még senki nem mondott ellent, mindig csak lámáznak, de érvekkel még nem találkoztam..... -
#1005 http://index.hu/politika/kulfold/irakdosszie/haborupp
15:48 | Iraki tömeggyilkosság Kirkuknál
Kurd források szerint az iraki hadsereg al-Kudsz ezredének tagjai szerda este felkeresték a Dzsabbor törzset Havi Dzsa faluban, Észak-Irakban, hogy rábírják őket, hogy velük harcoljanak az északi fronton. A törzs visszautasította a kérést, amelyet kisebb összetűzés követett. A hadsereg egységei csütörtök reggel tértek vissza és állítólag ötszáz törzsbélit öltek meg bajonettekkel. A kurd rádió közlése szerint az iraki hadsereg ugyanekkor kivonul Kirkukból.