1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
  • I.C.ram
    De akkor ne írjál, olyat, hogy becsületes USA, mert még Bush is kiröhög.
  • Tikal #1063
    Ne általánosits, én nem kivántam.
  • FREAK
    becsületből nem lehet megélni, sok becsületes ember halt már éhen

a hasznos dolgokra viszont MINDENKINEK szüksége van
  • I.C.ram
    Nem rég még atomot kivántatok nekik, hogy is van ez?
  • FREAK
    pontosan, és én ugyanúgy sajnálom az iraki áldozatokat is, de ha itt leragadunk, attól nem javul a helyzet

a háború elkerülhető lett volna, ha Hussein elhúz a picsába, de vállalta, hogy feláldozza a népe egy részét egy olyan háborúban, amiben SEMMI esélye.... ez van, reméljük hamarosan vége lesz
  • I.C.ram
    Az lehet, hogy hasznosabb, de becsületesebb az kizárt! Egyébként irak is hasznos lenne, ah az olaját engednék eladni.
  • Tikal #1058
    Mondjuk ezért csak egy valaki okolhato.
  • I.C.ram
    Hagyjuk már ezeket az ovis sövegeket, hogy hívd aput, "apu odaengedetde a géphez a kisfiát" stb., mert kurva unalmasak, és nevetségesek.
  • FREAK
    sírt valaki? ebben a topikban nem
  • Tikal #1055
    Én nem sirok, de nem is nevetek rajta hogy megérdemelték.
  • FREAK
    csakhogy az magánügy

a világ szemében viszont az USA kicsivel hasznosabb és becsültebb ország, mint holmi Irak, így hát hadd legyen már több joguk rendezkedni, ha egyszer felküzdötték magukat a csúcsra

mit tud Irak felmutatni ami alapján egyenrangú félként kéne őket kezelni?
  • I.C.ram
    Ti mondtátok, hogy a háború velejárója, hogy áldozatok vannak, akkor ne sírjatok már, ha 20 szövetséges meghal ráadásul nem is iraki kéz által.
  • FREAK
    úgy látom, neked a hasonlatok kaotikus világa már túl követhetetlen.... sajnálom, nem tudok a te szintedre ereszkedni kommukációban, hívd aput, hátha ő tud segíteni
  • I.C.ram
    De akkor miért pont az irakiaktól várod el, hogy betartsák. Jó lenne megérteni, hogy USAnak egy kis gazadasági fellángolást, adna, addig Iraknak egy-pár szarra bombázott várost, megőlt családot, stb. Jó lenne, ha megértenétek, hogy a tétek külnbsége erősen az iraki oldalra billen.
  • Tikal #1049
    Szerintem felejtsük el genfet :) De ha az egyik nem tartja be akkor a másiknak se legyen kötelező,ok? Vagy ha mi nyugatiak tartjuk magunkat annyira inteligensnek és betartjuk akkor ne legyen már gond ha szolunk hogy héka nektek is be kéne...
  • FREAK
    nem volt ilyen háború

ez nem azt jelenti, hogy a szabályok megszűntek
  • FREAK
    ez nem érv volt, csak egy kijelentés

az ÉRV az egy olyan állítás, aminek a célja valakinek a meggyőzése egy másik állítás igazáról

tudsz követni?
  • I.C.ram
    Egy gerilla háborút mondjál, ahol a védekező fél A-Zig betartotta a Genfi egyezményt. Kezdjük a Vietnami háborúval.
  • Tikal #1043
    Igen, tudom, ez nem menti fel semmi alol.
  • FREAK
    én sem örülök, hogy meg kell állni a pirosnál, de azért megállok... mondjuk ha iraki harcos lennék, valszeg nem állnék meg, elvégre akkor nekem mindent szabad lenne.....
  • Tikal #1040
    Igy van, a béketüntetők biztos nem ismerték....
  • FREAK
    én már az Iráni háború óta "ismerem" a drágát.....
  • FREAK
    így van, én is mondtam korábban, amerikai áldozatokat nem reklámoznak főműsoridőben, csak hogy pár nézővel több legyen
  • Tikal #1034
    Saját neve nem saját neve alat, a lényeg hogy én nem nézek arab t-t meg nem olvasok arab ujságot és mégis tudok rola és látom a tv-ben, mindegy, ezen ne vesszünk össze.
  • FREAK
    tehát a saját üzenetem egy érv?? és ellenem vagy mellettem? bocs, de nem tudom követni ezt a magasfokú szarkavarást
  • I.C.ram
    Egy TV-t mondj, ami a saját neve alatt filmezte le az iraki civil leszakadt lábú szerencsétleneket. Nekem ne olyanról beszélj, amit állítólag Saddam művelt.
  • FREAK
    úgy látod, nem tudok mit válaszolni?? kérdezz bátran

csak nem szeretem, ha olyanok oktatnak ki, akik még írni sem tudnak......
  • FREAK
    hol?
  • I.C.ram
    Ez a helyesírási mizéria meg a gyengék fegyvere, mikor nem tudnak mit válaszolni.
  • Tikal #1026
    Sosem? Akkor te arab forrásokbol tudsz rola? Én valamiért nyugati forrásokban is látom ezeket.
  • FREAK
    igen, a háború egy támadással kezdődik, egyéb??

• FREAK
    egyet sem találtam
  • I.C.ram
    Az meg a mási, hogy én sohasem sértegettelek, te meg csak azt teszed.
  • FREAK
    hmm, a helyesírásod alapján jobb is, ha nem szólsz hozzám, egyenlőtlen küzdelem lenne.....
  • FREAK
    félreérted..... nem a bosszú miatt mondom, hanem hogy milyen jogon véded az iraki népet, amikor nem hallottalak jajgatni a másik tragédia idején

sajnos a nép egy részének is meg kell fizetni a vezetőjük tetteiért, de ez a háború, ezen nem tudsz változtatni, viszont enélkül sokkal nagyobb baj lenne a jövőben (és akár mi is áldozatokká válhatunk)
  • I.C.ram
    És neked nem tünik fel, hogy a szövetséges TVk, valamiért sosem beszélnek az Iraki civil áldozatokról? Mert ugye minden iraki túl él egy tüzérségi támadást, bombázást.
  • I.C.ram
    Te beszélsz itt arról, hogy a bosszú felesleges, akkor most ez mi?
  • Tikal #1008
    Majd párnap mulva kiderül mi is történt...
  • FREAK
    pontosan, mondjuk ezt már megszoktam, nekem még senki nem mondott ellent, mindig csak lámáznak, de érvekkel még nem találkoztam.....
  • Tikal #1005
    http://index.hu/politika/kulfold/irakdosszie/haborupp

15:48 | Iraki tömeggyilkosság Kirkuknál

Kurd források szerint az iraki hadsereg al-Kudsz ezredének tagjai szerda este felkeresték a Dzsabbor törzset Havi Dzsa faluban, Észak-Irakban, hogy rábírják őket, hogy velük harcoljanak az északi fronton. A törzs visszautasította a kérést, amelyet kisebb összetűzés követett. A hadsereg egységei csütörtök reggel tértek vissza és állítólag ötszáz törzsbélit öltek meg bajonettekkel. A kurd rádió közlése szerint az iraki hadsereg ugyanekkor kivonul Kirkukból.