1358
Március 20-án 04:00 AM CET. Az USA elinditotta a támdást Irak ellen. Ez talán a harmadik világháború kezdetét jelenti?
  • Borcsa
    dehogynem fog ez javulni. elöbb utobb ha minden arabot megölnek, persze a demokrácia és a szabadság nevében, már nem lesz aki terrorizáljon. akkor lesz béke és nyugi.
  • Punker
    pontosan addig amíg ők is ugyanazt alkalmazzák a palesztinok ellen amit ők kapnak ne várjk hogy javulni fog a helyzet.
  • Borcsa
    A viszonylagos béke azt jelenti, h. az Usa uj országokat fog gyarmatként kezelni. Legalább lesz hova exportálniuk a vackaikat, lesz felvevöpiacuk.
  • PREMIERE1
    Szadam ERA-ból csak a tájékoztatási minisztert sajnálom. :)

Bussal és az egésszel úgy vagyok, hogy ha 2010-ig kiütik Észak-Koreát, Kubát és Izraelben is viszonylagos béke lesz, illetve az első kettő megvalósul az utóbbinál meg valahogy stabilizálódik a helyzet, akkor több változást jelenthetünk be a világ válsággócaiban, mint az elmúlt 50 év alatt és akkor ennyit bőven megért Irak. Bár amit az izraeliek Ahmed Jaszin sejk megölésével most magukra szabadítottak, az még 20 év alatt sem fog pozitív változásokat hozni. :( Buta döntés volt, akármilyen szerepe is volt a terrortámadásokban. A válasz lehet, hogy egy baszott nagy terrorhullám lesz, más módszerekkel, mint eddig.
  • Borcsa
    Detto. Plusz: az ensz közgyülése semmit nem ér, mivel minden országnak 1 szavazata van, és gyakorlati ügyekben nem dönthetnek, csak javaslatot tehetnek. ( az egy szav. azért számit, mert igy a harmadik világ dönt. a csendes óceani szigetek mindegyikének külön megbizottja van!)
    a biztonsági tanács ami meg dönthat kiböl áll? USA, oroszok, Egyesült Királyság... vétojoggal. Szal az Ensz is csak nekik ugrál.
    Az egész kezd olyan lenni, mint egy második hidegháboru. Bush az mondja: oké, nem volt atom,bombájuk, nem volt tömegpusztito fegyver, de! ök akkor is cak arabok, s jobb, ha egy ilyen rendszert elpusztitunk, mert nem hagyják érvényesülni az emberi jogokat.
    Csak kedves Bush tata elfelejti, hogy nem fekete fehér a világ, és nem bonthatja le jo és gonosz harcára az arab- USA konfliktust, ahogy annak idején ezt Truman megtette az orosz- amcsi üggyel.
  • PREMIERE1
    Azt mondja ez a Kofi Annan a hétvégén:

"Nem tudom, a háború mely résztvevői szülték a terrorizmust, de egy éve Irakban nem volt terrorizmus, most viszont terjed."

A kis "gedva" azt elfelejti, hogy korábban meg Szadam titkosrendőrsége naponta kinozta-ölte meg ugyanúgy politikai okból az embereket, mint most, mészárolt le kurdokat, terrorizálta a jónépet és fenntartotta a diktatúrát. Oké ez most lehet, hogy terrorizmus - ezt a fogalmat bár még soha sem definiálta senki, hogy mit jelent ugyanez egy palesztinnak, egy izraelinek vagy egy amerikainak -, de előtte ugyanez volt, csak terrornak hívták.

A főnök inkább azon gondolkodjon el, hogy az ENSZ miatt hányszázezer ember halt meg a délszláv háborúban, mert basztak beavatkozni, vagy ha be is avatkoztak későn, vagy bénán. Hasonló felelősége van az afrikai törzsi-politikai háborúkban - szintén többszázezer-millió halott -, Észak-Korea fennállásában, 1956-ban a szuezi-válságban és a magyar forradalomban stb. Egy ilyen szervezet élén, ami csak eszi a pénzt, hatalma zéró, megélhetési politikusok alkotják, akik hazájukban ritkán jutnak szerephez, teljesítménye megalakulása óta egyenlő a nullával és kb. akkora jelentősége van (vagyis nincs), mint elődjének ...

Szóval inkább kussoljon!

• Punker
    ezek az arabok nem tiszták már magukat is robbantgatják irakban
  • Kori
    MDF a legvéresebb szájú ezügyben
  • Tikal #1310
    most megy az Élesben, és ezek is azon vannak beszarva hogy haza kell hozni a katonákat, meg hogy nem jol választotuk ki a tábort mert veszélyes... nem értem, tudtommal nem turistáskodni mentek a katonáink....
  • Tikal #1309
    loller, valamelyik idiota politikus már hivná is haza a katonáinkat amiatt a robbantás miatt.....
    elég ciki lenne, pláne égő...
  • [HUN]PAStheLoD
    nekem foggalmam nincs .. ha a magyarokra utalnak akkor holnap támadunk mert lemongoloztak minket :DD
  • a.carkey
    Ezeket a mongolokat egyszerűen nem értem. Lehet, hogy én vagyok hülye, de nem emlékszem, hogy Mongolia katonákat állomásoztatna Irakban. Ezek a buggyantak minket hívnak mongolnak? Világosítsatok már fel!

Olvastam a hírt, és már akkor sem értettem. Szerintem, ha osztanának "nivótlan fordítás" díjat (nívó díj magyar újságíróknak), akkor van egy nyertesünk.
  • Prank
    a mongolok:)
  • Punker
    mi?
  • agba
    Aha ,akkor miért lovagolunk rajta?
  • Punker
    ezt eddig is tudtuk....
  • agba
    Nahh akkor ,hogy mindenki tisztában legyen "belső" forrásból elmondom,hogy 1 tiszt sérült meg a nyakán (ami komolynak nézett ki,de nem lett az),kikerült már a kórházból.
    A másik srác egy szakaszvezető aki még kórházban van mert neki a fején vannak különböző sérülések(szem,arc).
    Ezeket a sérüléseket mind az üvegszilánkok okozták.
    Egyenlőre ennyi.
  • Cat #1301
    Nehéz feladat előtt áll az Alhurra?

Egy szaúdi lap szerint lehetetlenre vállalkozott az arab nyelven sugárzó amerikai adó. Az újság szerint lehetetlenre vállalkozott az amerikai kormány által pénzelt, arab nyelven sugárzó adó, amennyiben az a célja, hogy "lenyomja a nézők torkán" a Bush-kormány arab politikáját.

Az Al-Riyadh címet viselő lap arra utal, hogy az USA ezúttal a hírek és információk világában akarja megnyerni az arabokat, ám az újság szerint az amerikai kormány bizonyosan tisztában van azzal, nehéz lesz pozitív reakciót kicsikarnia az arabokból.

Az Al-Riyad szerint még a nagy tömegeket elérő televízióval és a kis lépések politikáját követve is a lehetetlennel határos a a vállalkozás, mivel "az országnak túl sok megmagyarázni valója van", és még ha a híradásokban elő is tárják az amerikai álláspontok hátterében húzódó "magyarázó tényezőket", az még nem elég a jelenlegi politika imázsának átalakításához.

Az Alhurra szombaton kezdte meg adását, s ezzel csatlakozott a Sawa nevet viselő amerikai rádióadóhoz, amely Dubaiból sugároz. A kezdeményezést azonban sokfelől érik kemény támadások. "A média frontján nyitott offenzíva szellemiségét tekintve semmiben nem különbözik az eddigiektől, amelyek a katonai, politikai, gazdasági színtéren játszódtak le" - írja az Al-Kheleej nevet viselő emirátusi napilap.

Úgy tűnik tehát, hogy az arab világ egyelőre nem értékeli a Kongresszus által pénzelt adó létrejöttét, melynek célja, hogy megváltoztassa az arabokban élő Amerika-képet, illetve ellensúlyozza az Al-Jazira és az Al-Arabiya befolyását.
  • [HUN]PAStheLoD
    pffff
  • ReTeK
    még jó hogy a 3. lerobbant (még csak az kelletttt volna)
  • [HUN]PAStheLoD
    ROTFL :DDDD
    hát biztos az első védvonal .. mint látjuk BETON .. de addig el kell jutni ugyanis előtte import keletiek vannak :D pl. mongolok :DDD
  • PREMIERE1
    "Egybehangzó közlések szerint szerda reggel helyi idő szerint negyed nyolc – közép-európai idő szerint negyed hat – körül két, robbanóanyaggal megrakott teherautó próbálta meg áttörni a Camp Charlie lengyel logisztikai támaszpont bejáratát védő betonakadályt. A bázist védő mongol katonák golyózáport zúdítottak a teherautókra: az egyik, megállásra kényszerített jármű menekülni próbáló sofőrét agyonlőtték, majd az autó felrobbant. A másik járműnek sikerült eljutni a betonakadályig, de azt nem tudta áttörni, hanem az ütközéskor felrobbant."

MONGOL? :)

Itt valamit félreértettek!!! Mongol ...
    Biztos valami lovaskatona.

És lehet, hogy nem is golyó, hanem nyílzáport zúditottak a terroristákra.
  • Wanax
    Szar ügy... de senki se gondolhatta azt, hogy mivel a magyar katona vállán ott van a piros-fehér-zöld, attól még az iraki katona meg merénylő azt mondja majd: ja ez magyar és nem amerikai, ezt nem bántjuk...
  • Punker
    http://index.hu/politika/kulfold/hilla5379/
  • Punker
    bazzee :(((
  • PREMIERE1
    "Támadás érte az iraki Hillában a lengyel katonai kontingens támaszpontját. A két merénylő és két iraki civil életét vesztette. A magyar honvédelmi tárca szerint tíz magyar katona sebesült meg, két személyt súlyos, nem életveszélyes sérüléssel kórházba szállítottak. Hat lengyel és egy amerikai katona is megsebesült. A sebesültek élete nincs veszélyben - közölte Robert Strzelecki alezredes, a lengyel kontingens szóvivője."

1. -10
    2. ?
  • jag
    písz
  • Gery1980
    Rendben, én mint mondtam, nem szeretnék ebbe belemenni.
    Nyugodjanak le a kedélyek, mindenki vegyen egy mély levegőt, aztán wördpíszbazze!
  • jag
    mivel piszkálódtam?
    "5ezer*20=5millió?"
    ezzel? ott egy rohadt smile! erre leflémeltek, amin felháborodtam, csakúgy, mint bárki más felháborodott volna.
  • Gery1980
    Nincs igazad, te piszkálódtál, ha jól látom, hát vállald is a következményeket.
    És ez nem csak 1 embernek szúrt szemet.
    Én ebbe nem akarok belefolyni, csak felvilágosítalak, hogy feleslegesen ne szítsd a hangulatot, mert annak értelmetlen flémelés a vége, ami senkinek sem hiányzik...
  • jag
    egyszer elolvastam, és akkor bagdadot olvastam, utána már automatikusan bagdadot olvas az ember.
    ha ez az intelligencia hiányára utal, akkor valóban igazad van és felénk hiánycikk. és bocsánatot is kérek Grétsytől, amiért beszóltam neki.

más szempontból azt vettem észre, hogy itt az értelmetlen, gondolkodások nélküli leugatás a menő. erre utaltam, azzal, hogy intelligencia...
  • Gery1980
    Így van, az intelligencia, ami felétek hiánycikk!
  • jag
    nem vagy egyszerű, nehéz lett volna válaszolni, hogy azon röhögtél, hogy két betűt felcserélt.
    és ezért vagyok fasz? két különböző dologról volt szó. intelligencia...
  • jag
    >I.C.ram> Ráadásul ezek a fosztogatók vannak kb. 5000
    >FREAK> el vagy tájolva, Badgadban nem 5000 ember rohangál utcákon, hanem durván a hússzorosa....
    >I.C.ram> Baghdad lakossága kb. 5 millió, ne mondd már nekem, hogy mind az 5 millió lop, rabol.
    >jag> 5ezer*20=5millió? :)
    erre reagáltam
  • Grétsy
    Köszi, hogy kimondtad helyettem ;)
  • I.C.ram
    Nem bírja ki. Mindig csak a szája jár szerencsétlennek. Hajrá Grétsy!! :D
  • I.C.ram
    Na jó jag, látom nagyon fasz vagy. Nem gondolod, hogy elkéne olvasni is néha a dolgokat? Olvasd csak el újra. Meglátod miről beszéltünk Freak-kel.
  • jag
    hát ezaz, nem ezt irtad
    de, amit irtál, azon sincs semmi vicces, az a vicces, amit I.C.ram irt
  • FREAK
    "mi a nevetnivaló azon hogy "bagdadban"?"

Ezen semmi, de én nem ezt írtam :DDD
  • jag
    továbbra is csak annyit tudok mondani: feltettem egy kérdést!