2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • Zozo76
    Szombaton vettem pesten egy 19" LG FLATRON F900B-t, hat mit mondjak nem bantam meg. Eddig is FLATRON-t hasznaltam (LG 795FT) es azzal sincs semmi gond, 2 eve gyonyoruen mukodik. Azt odaadom ocsemnek, ezzel az ujjal meg csak valahogy elleszek... :)
  • Sir Quno Jedi
    Engem nap mint nap újra meg tud lepni a moncsim, pedig már vagy egy hónapja vettem ! Nagyon baba ez a Philips 180B2 TFT...
  • Sir Quno Jedi
    Ja, az előfordul, pl. a Philips-nél is, hogy egy másik modell sheet-jét másolják oda a magyarok és aztán csak a nevet írják át, soxor még a kép is másik modell-ről van.
  • Sir Quno Jedi
    Ált. az az igaz, amit a gyártó ír, de 30ms többnyire már mind1.
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk nem árt egy jó videókaresz sem, szal. lehet én is beszerzek egy Radeon 9700-est, mivel még szebb képe van, mint a Titaniumnak !
  • Sir Quno Jedi
    Hát mifelénk meg MOHAA, Battlefield, Black Hawk Dawn, Viet Cong, meg hasonlók járják LAN-ban és nincs velük semmi probléma, csak nem gagyizmust kell venni. Sőt egy Freelancer full felbontáson, extragyors űrharc közben is gyönyörű.

De éppen most nyomtam végig a Bloodrayne-t, NA az aztán villámgyors akciógamma és mégsem észleltem problémákat (hacsaknem azt, hogy lejjebb kellett vennem a felbontást, mert a Titanium nem bírta már mindenütt smooth-osan, ha minden effektet max.-ra raktam 1280*1024-ben ! De ugye ez nem tudható be a monitornak... :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Meg 1600*1200, de általában elég az 1280*1024 18" láthatóhoz, már nem igazán látsz képpontokat, hacsaknem nagyítóval ! :DDD
  • TheZsenyka
    Egyébként nézzétek meg ezt:

http://www4.tomshardware.com/display/20030626/index.html
  • TheZsenyka
    Én láttam egy rakat TFT-t amint játék ment rajtuk és az FPS-ek elég cinkesen röffennek rajta.
  • DJ.
    Szar 17" TFT ugyanannyi mint egy profi 19" CRT.
  • Sir Quno Jedi
    Ebből látszik, hogy SOSEM használtál te sem, és a többi CRT védő delkivens sem profi TFT-t !!! Nincsenek semmiféle "csíkok" és hasonlók, ébredjetek már fel, az évekkel ezelőtt volt, mikor az egész még gyerekcipőben járt ! Ma a profi TFT-knek szebb, nyugisabb képe van a CRT-knél és mindemellett a legvérmesebb játékokban is megállják a helyüket ! ÉS ÉN tapasztalatból beszélek, mert most is egy ilyen előtt csücsülök !

Az egyetlen kifogás a TFT-k ellen maximum a magasabb ÁR lehet, de ez is csak idő kérdése, mivel minél jobban terjed egy technológia, annál jobban normalizálódik az árszintje is !
  • izb
    Javaslom a szemészt!
  • Hypo #132
    Lg-t felejsd el!! nem rossz moncsi de az iyamanak sokkal szebb a kepe, illetve az elektronikaja is sokkal jobb ( ez ami lenyeg)
  • Sir Quno Jedi
    Mármeg miért ?!!
  • Rockety
    sziasztok! nyar vege fele vennek egy monitort kb.: 80-110 netto koruli moncsik erdekelnek 19" nagysagban.

Eddig 2 fajtat neztem kimagamnak:

1, Iiyama 19" VisionMaster HM903DT(Diamondtron k.)

Max Resolution :2048 x 1536 @85 Hz
    Max Refresh rate :1600 x 1200 @105 Hz

2, Lg F900P Flatron képcsõ

1600x1200@85Hz (maximális felbontás)

Aruk kozel ugyanannyi, haverom vett nem regiben vette meg ezt a tipusu lg-t es nekem bejott, de sok jot hallok Iiyamarol es felbontasban odaveri LG-t. De a tobbiben, szinek, kepcso stb...? Aki hasznalta egyiket-masikat esetleg mindkettot es irna par hasznos dolgot azt jo lenne.
  • Dikkma
    Gondolom a második TFT az CRT akart lenni. Hát játékra én CRT-t javasolnék.
  • [Jakuza]
    Inkabb az OSD kijelzojet nezd meg min ketyeg a win, mert kepes nagy baromsagokra.
  • ollie
    akkor én hülye vagyok ;D
  • Sir Quno Jedi
    A topic címe: Milyen monitort vegyunk? (Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak) ! (az most más kérdés, hogy a tag nem tud helyesen írni)

No lám, TFT ?!! Én a témához szóltam csupán hozzá, sorry, hogy ilyen elvetemült tettre szántam el magam !!! :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Izé, szóltam én hozzád ?!! Hát most mond meg, szóltam én hozzád ?!! :DDD
  • B@dsector
    Te most TFT-ről akarsz beszélgetni vagy CRT-ről
    mert én CRT beszélek.
    De nem baj majd megérted....
  • Sir Quno Jedi
    Szentem meg itt kezdődik a monitor:

:DDD
  • Pheel
    Első vagy második. Azok közül inkább csak márkahűség kérdése...
  • skristof
    van vkinek a felsorolt monitrobol vmelyik??? ha igen, akkor milyenek? melyiket vegyem???
  • steweee
    iiyama ls902ut vagy s9002jt- hát a neve elsőre nekem sem volt túl biztató, de nagyon fasza csak itthon nincs reklámozva. 1024*768-ban bírja a 120hz-t, de szerintem 100hz mindem igényt kielégít, attól többre nincs szükség. a refreshclock programmal ez az állandó freki, mert a játékok némelyike szeret önkényeskedni, de ez helyreteszi a dolgokat és mindig 100-on megy. a legmagasabb 1920*1440 70hz-n, a s9002jt még többet is tud, de nekem a másik van. ezt tavaly januárban vettem még bruttó 90e-ért bár majdnem egy tizest alkudtam, és nem sokkal később mentek az árak lefelé. nem tudom most mennyi lehet, de biztosan olcsóbb. nagyon frankó a képminőség, 3 év gar, mindenkinek bátran ajánlom
  • skristof
    hi! énis monitort vennék! mi éri meg jobban:
    17" LG F700B Flatron, OSD, TCO99 46890,-
    17" Samsung Syncm.757p 3év gar. 49700,-
    esetleg:
    17" Samsung Syncm.753s 3év gar. 37100,-
  • Sir Quno Jedi
    Beteg vagy...
  • B@dsector
    19·Viewsonic P90f Black-silver van nekem és itt
    kezdödik a monitor fogalma igazából...
  • sony
    nekem is f900p-m van, veri az összes tft-t!!! a tft-nek soha nem lesz király képe!!!
  • sony
    kár, hogy a CRT-s monitoroknak szebb, jobb képük van( volt ,lesz ), mit az lcd-nek!!! inkább egy 19es lg flatron, mint egy szar 17es tft!
  • Huron
    miért remeg a monitorom képe jobbra-balra időnként?
  • ollie
    te, lelőhetnéd magad. a fórum nem azért van, hogy pénzt csinálj magadnak. menj hírdetni.
  • Zozo76
    Mert van 17" TFT 100 korul?
  • Breki33
    sziasztok szerintetek erdemes egy 17-es LGF700B

helyett 35-ezer ráfizetéssel 19" LG Studioworks 900B 1600x1200@75Hz, 0,26mm, OSD, TCO99 moncsit venni?
    tehát megéri a különbözetet?

• Munch
    17"-os TFT-be gondolkozok, ha valaki tud valami jót, és érdemeset, kb. 100 körül, akkor az szóljon! :) Erősen húzódok az ilyen szürkés ezüstös burkolatú felé.
  • Zozo76
    Mi a velemenyetek a Philips 19"-os monitorarol? Asszem 109(meg valami) a tipusszama. LightFrame3 -at tud.
  • Pheel
    Nem tudom arról beszélek-e. Viszonylag új termék a piacon és feltűnően alacsony az ára.
  • PResident Evil
    nekem is kéne venni, emrt ez lassan eldurran.. akkorákat serceg amikor kikapcsolom !!!
  • Pheel
    Ismerősöm mutogatott egy 19-es Hyundai monitort 110 kHz-es frissítéssel és valami hihetetlen alacsony árral megáldva, ráadásul flat is. Ki hallott már erről az új csodáról és milyen? :)
  • Antromorph
    Ha kiváncsiak vagytok a Neuvo monitorokra, akkor menjetek el a SOWAH nagykerbe (tök kisker filingje van): a Lomex elektronikai üzlet közelében van. A címet nem tudom, de a 14 villamossal kell menni pár megállót a Lehel tér felől.