2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
ent #441 Drága? 120 eFt. ért bárkinek bármennyit szerzek ha kell!!!! -
#440 Nekem is 21"-os moncsim van (Viewsonic PT810-3), és nagyon szeretem. Noha valóban vannak hátrányai (2 zsepi is elmegy a letakarítására, és gyakran kell csinálni :D, iiiiiiiszonyatosan nehéz, szal nem fog menni hálópartyra :D), de mégis nagyszerű dolog ekkora képen maya-zni. Mondjuk én 1280x1024-ben hajtom 85Hz-ben, mert nem nagyon van rá szükségem egyenlőre, hogy feljebb tegyem. Modellezésnél elég még ennyi. Majd ha animálok... Meg renderelek :D Akkor lehet, hogy megint feljön a pincéből a 14-es is mellé :D -
#439 Hát igen.A szemkifolyás meg a helyigény.Meg talán a látható méret sem elhanyagolható. -
#438 Az az előnye, hogy ha napi 16 órát dolgozol mint én, plusz még hobbiból, otthon, vagy ügyeletben is gép előtt ülsz, akkor nem folyik ki a szemed. Más valóban lényeges előnye nincs is, mármint ami megérne ennyi pénzt... :D -
G_ArchAngel #437 19'-est érdemes használni 1280×960 alatt? az mire jó, hiába van nagyobb monitorod, nem kapsz nagyobb munkafelületet...
nekem 21'-es CRT monitorom van, de 1600×1200-ban használom, igaz csak 75Hz-en, de fontosabb, a munkafelület, mint a 1,5 cm vastag tray bar (gondolom egy 19-esen kb ennyi lehet ilyen felbontásnál)
amúgy ami miatt lecserélem 20'-os TFT-re az a következő:
1., nagyobb munkafelület (igaz a 21'CRT csak egy kicsivel kisebb, mint a 20'-as TFT)
2., órákon át dolgozhatok szemfáradás nélkül
3., kell a hely a munkámhoz - el lehet képzelni, hogy mennyit foglal a 21'-os monitor -
#436 söt ulj le 4-5 órára egy tft elé azt megtudod. -
phredon #435 Valaki leírná hogy mi a hatalmas előnye a tft-nek amitől olyan angy divat lett? Van egy 19''-os crt philiphs monitoron 1024x768 @ 100hz-en nagyon szép a képe, kb. egy éve vettem 50ezerért. Vannak akik 19es tft-t vásárolnak 100-150ezerért. Mi az a plusz ami megér 50-100ezer forintot? Az hogy vmivel szemkímélőbb? Mert az nagyon menőn néz ki hogy egy vékony lap az egész, de gondolom nem csak ez az oka...
Sőt, gyorsan mozgó jeleneteknél tft-n kicsit homályosodik is a kép. -
szala #434 Nem tudom milyen, mikor kivül van a táp, nekem VG910B tipusu viewsonicom volt, és most is ilyet szeretnék venni, ez is belsö tápos, de abszolut nem vibrált a képe. grafikai melora használom és a szineivel sem volt semmi gond. -
#433 Lehet hogy hülyeség de szerintem pva panelos nincs 12 ms-osba. -
ent #432 Akkor milyet vegyek? Az ár ekörüli lehet (kb. 150-180eFt). Játékra, de 1000rel (cod forever).
12ms ok, 19" ok, DVI csati ok, belső táp ne ok, 500cd ok, PVA panel ok.
Ennek megfelelően létezik ilyen tft? Milyen? -
#431 ahogy olvasgattam a belső táp azért baj.
(idézem Imyke2000)Amelyikben beépített tápegység van, annak - és ezt a Prohardveren bárki megnézheti a tesztek alatt! - a képe remeg, és színeltolódások (persze, kisebb-nagyobb mértékben) láthatók...
A tnt panelről a 406-os hozzászólásban olvashatsz. -
ent #430 Sony SDM-HS95P/B 19"
19", 12 ms(!), TN panel (ez rossz), analóg + DVI csatlakozó(!), 550:1, 500 cd (! ez elég durva), 160 fok / 160 fok (ez is király), 16.2 millió szín (ez a TN panel átka, dithering), belső táp (! - ez bizony szar dolog)
Extrák:
• Kensington Lock (falraszerelhetőség)
Összességében egy nagyon jó (és drága) választás."
Mit jelent:
- TN panel, mé rossz, mé az átka?
- mé durva az 500cd
- belső táp mé baj?
-
#429 Ja meg volna 1 láma kérdésem.A tft-knél fontos a képernyőkímélő,vagy ezek már nem égnek be? -
#428 Lehet hogy hülyeség amit írok,de az egyik havernak volt ilyen a lan partyn.Semmit nem tudtunk vele csinálni,végül arréb raktuk a monitort 1 méterrel és eltűnt róla minden hiba.(1 próbát megér) -
#427 Én most tesztelem az enyém,nem látszik szinte semmi. -
#426 Nah én vettem 1 LG flatron L1915s típusu moncsit.Nagyon király 12 ms reakcióidővel.De ami fontos a boltba kipróbálni mert még az eladó szerint is sok közte a pixelhibás!Nálam a második volt jó,de csak ajánlani merem mindenkinek. -
szala #425 Hello
Nekem is ilyen van, sokat szivtam vele, de soha nem lett jo, most cserélem tft re , vagyis már lecseréltem, de 3 napon belül pixel hibás lett, és most várom az ujabb szériát -
#424 Csákány!
Tudom, hogy nem ez a pontos helye a kérdésemnek de gondoltam itt tudnak segíteni nekem.
Van egy AOC-9Glr 19" monitorom, már 2 éves és van egy kis gondom.
A probléma az, hogy hatalmas interferencia van a képen.
Tudom, hogy a konvergenciát lehet az un. Moire-ral állítani ami vertikal és horizontal de nem tudom úgy beállítani, hogy az alul-felül jelentkező féköríves hullámok ne látszódjanak. Valaki segítsen, hogyan kellene belőni, mert a kép minőséget is rontja,úgy, hogy homályos lesz a kép. Ha valki találkozott már ilyennel segítsen !!
Ja a használt felbontás: 1280x1024 85Hz-en és Ati 9800pro VGA.
Köszi
-
ent #423 "Sony SDM-HS95P/B 19"
19", 12 ms(!), TN panel (ez rossz), analóg + DVI csatlakozó(!), 550:1, 500 cd (! ez elég durva), 160 fok / 160 fok (ez is király), 16.2 millió szín (ez a TN panel átka, dithering), belső táp (! - ez bizony szar dolog)
Extrák:
• Kensington Lock (falraszerelhetőség)
Összességében egy nagyon jó (és drága) választás."
Mit jelent:
- TN panel, mé rossz, mé az átka?
- mé durva az 500cd
- belső táp mé baj?
-
#422 Van a számológépen egy 1/x nyomógomb. Beírtam: 0,012 és utána benyomtam az "1/x"-et: 83.333333. Tehát 83 frame per secundum az eredmény elvileg(!).
Természetesen ez csak parasztvakítás, mert ez a fehér és a fekete közötti átmenet ideje, a szürke és a fekete közötti átmenet ennél sokkal rosszabb, akár 30 ms is lehet TN+film paneleknél:
Persze ez még mindig jobb, mint az MVA-paneleseknél:
Ettől függetlenül sok FPS-t hardcore-ban nyomó játékos állítja, hogy a 16 ms-os TFT-nél sem érzékelt zavaró utánhúzást. -
#421 12ms már jó vagy még annál is elég durva az utánhúzás? -
G_ArchAngel #420 és mi is lenne ez a Nokia teszt:)
azért venné az ismerősöm, mert Ő kicsit barátságosabb áron szerzi a hardvereket:) -
szala #419 Inkább Te vedd meg, hogy tisztában legyél a garis dolgokrol, elsö 3 nap alatt fél naponként mgnézed a nokia tesztet , azon ugyis látni ha hiba van -
G_ArchAngel #418 azthiszem, hogy az a legegyszerűbb, ha egy hozzáértő ismerősömmel vetetem meg és megkérem, hogy 3 napig használja:) -
szala #417 Nem lesz rá panaszod :) Le is kell majd venni belöle , nekem vg910b volt és tű éles képe volt, szoval kontrasztot és a fényeröt soha nem használtam fullon, arra figyelj, hogy olyan helyen vedd meg , ahol van 3 napos pixel gari, magyarán ha 3 napon belül 1 pixel kipukkan, akkor cserélik a készüléket -
G_ArchAngel #416 Köszönöm, még egy olyan kérdésem lenne, hogy állítólag a kontraszt és a fényerő jellemzők elég fontosak, ennél a Viewsonicnál milyennek számítenek ezek az értékek?
Panel méret: 20.1"
Panel típus: IPS
Kijelző mérete (vízszintes x függőleges): 16.1" x 12.1
Pixel méret (mm): 0.255 mm
Felbontás: 1600 x 1200
Fényerő (jellemző): 250 cd/m 2
Válaszidő (jellemző): 16 ms
Kontraszt arány: 400:1
-
szala #415 Hi
19" ban nem fog olyat találni, ami tudja az 1600 at, csak 20.5" ban, viewsonic ot ajánlom, azok szinhüek, tehát melora is jok, pl ezt : http://www.depo.hu/?page_number=6&id=19785&lid=1&csid=195 ez még árban is belefér a limitedbe. -
G_ArchAngel #414 Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni:
szeretnék venni egy TFT/LCD monitort, amit első sorban CAD-ezésre használnék, másodsorban képszerkesztésre, harmadsorban játékra...
Tudom, hogy képszerkesztésre a CRT monitorok messze jobbak, de ArchiCAD alatt már lassan kifolyik a szemem, ezért kell váltanom:)
Hogy nehezebb legyen választanom ezért olyat keresek, ami nettó 150-200e-s értékhatárba belefér, minimum 19'-es, és - ez a legfontosabb - tökéletesen használható legyen 1600×1200-es felbontásban.
Előre is köszi a segítséget!
-
#413 ha ez nem az acer/benq féle "optimális" képfrissitési érték, hanem ténylegesen a legmagasabb, akkor 43 fps t utánhuzás nélkül le tud kezelni, ami több mint elég a játékok 99%ának. -
#412 Mint a helyzet is mutatja, vannak hiányosságok az én tudásomban is, illetve - mentségemre szóljon - én a hivatalos oldalon lévő adatokból állítottam össze kis röttyenetemet.
Ettől függetlenül, nekem bejön ez a monitor. Ha az új gép megvásáslásááig - tervezett ide: június vége - nem lesz jobb alternatíva (a felkiáltójeles dolgok nekem mind kellenek!), akkor elviselem a TN-panelt és megveszem.
-----------------------------------------
Első számú honlapom -|- [b]Második számú honlapom
Ez a gépem: Abit KR7-A 133 .-|-. AMD 1700+ (1466 MHz, Palomino) .-|-. 2*256 MB DDR (266 MHz) Samsung .-|-. ATI [BBA] Radeon 9500 Pro (128 MB, 275/270) .-|-. Omega Driver .-|-. Maxtor 20 GB (7200 RPM, ATA 133) .-|-. Seagate 80 GB (7200 RPM, ATA 100) .-|-. SoundBlaster LIVE! 5.1 Player.
Fordításhoz: UltraEdit;Restorator;Notepad++
Videóeditáláshoz: Sony VEGAS 5.0;VirtuaDub
Grafikához: Adobe Photoshop 8.0 CS;IrfanView
----------------------------------------- -
#411 Az Acernak van olyan 17"-os LCD monitora ami tökéletes képet ad és mindennemű játékra is tökéletes??
Én kezdtem örülni mikor láttam a újságban EZT minden jó csak 23ms eléggé gázos játékra :(
-
#410 [URL=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1081868562]#1335:[/URL]
Fujitsu S17 - ára: 69.990 Ft.
17", 16 ms(!), PVA panel(!), DVI csatlakozó(!), 450:1, 250 cd, 1280*1024 (75 Hz!), 140 fok / 120 fok, 16.7 millió szín(!), hangszórók, külső táp(!!!! = remegésmentes kép!*)
Csak azért szólok, hogy nehogy csalódás érjen: szerintem ez a TFT nem PVA paneles.
Ugyanis a PVA panelek látószöge 178°/178° szokott lenni, és az ára is inkább TN+film panelesre enged következtetni.
Másik érv: a PVA panelek max. horizontális és vertikális látószöge megegyezik, míg a TN+film paneleseknél a max. vertikális látószög kisebb.
Sajnos érdemi infokat nem találtam a neten erről a monitorról, ezért nem tudom bizonytani a feltevésemet.
(Olvasd el a #396-ben említett cikket!) -
#409 Hali!Bocs hogy ide írom de van 1 ilyen monitorom eladó -
horvathkri #408 Sziasztok!Tudna valaki segíteni?LG Flatron 915FT Plus monitorom van(érintőgombos),és az érdekelne,hogy lehet behozni rajt a szerviz menüt...
A konvergenciát szeretném ott belőni.... -
#407 Köszi mindenkinek! -
ace ventura #406 Játékra jó lesz. Villogás nincsen TFT-n, mert nem rajzolja ki másodpercenként 60-szor a képet, hanem csak a megváltozott pontokat állítja be. Katódsugárcsövesnél muszáj bombázni a fluoreszkáló réteget elektronokkal, mert különben kialudnának a pixelek, TFT-nél viszont egyfolytában világít a háttérfény, és csak a folyadékkristályokat kell ide-oda forgatni.
A digitális bemenet azért ad szebb képet, mert nincs digitál-analóg-digitál kettőskonverzióra szükség, mint a hagyományos D-Sub-os analóg bemenetnél, így az adatvesztés/torzulás lehetősége is kisebb. Tipikus jelenség analóg bemenetnél, hogy szöveges képernyőn a betűk szélei vibrálnak, elmosódottak, ezen általában egy "Auto" gomb bemnyomásával lehet segíteni, ha van ilyen a monitoron.
Igen, a TN-Film paneles monitorok csak 18 bitesek, ezért valójában csak 262144 valódi színt tudnak előállítani, a többit villogtatási trükkel próbálják emulálni. Pl. nem tudja a monitor a [154, 154, 154] színt ezért a [152, 152, 152] és a [156, 156, 156] színek között váltogat folyamatosan. De hogy pl. a [153, 154, 155] színt hogy emulálja? Talán 4 színt váltogat ilyen sorrendben: [152, 152, 152], [152, 152, 156], [152, 156, 156] és [156, 156, 156]? Nem tudom.
Játéknál ez nem probléma, csak mondjuk fotoeditálásnál megy a színhűség rovására. -
#405 TFT-knél a 60hZ az ajánlott freki, teljesen felesleges ennél nagyobbal üzemeltetni őket (mégha tudnak is magasabb frekis üzemmódokta). Egy TFT 1hZ-n is penge vibrálásmentes képet ad, szal. ! -
#404 Nekem F-419 van, az is hasonló, mindössze lassú, de baromi szép színei vannak és nyugodt, éles képe. Nekem bejött, de ha valaki nem bírja a nagy utánhúzásokat, annak nem biztos... -
#403 Én pedig most egy Neovo F-417-est tudnék beszerezni olcsóbban mint a bolti ár. Van valakinek tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatban? Vannak e kiemelkedő hibái, ami miatt tuti nem venném meg??? -
#402 Most nézem az optimális felbontás 1280x1024 60 hz.A 60 az nem kevés nagyon?Vagy a tft-nél máshogy van a villogás?Bocs hogy ennyit kérdezek de tök láma vagyok tft ügyben.