2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
#401 Nekem játékra kellene elsősorban,csak totál laikus vagyok a témában.Az kellene nekem hogy legyen éles,szép képe,meg ne legyen "lassú".Ezért néztem ki ezt a moncsit(na meg az ára miatt).CSak nem szeretnék pofára esni.A digitális bemenet mire való?Ja meg az aktív mátrixos az ami úgy "csinálja"a színeket?Mennyire gáz ez 1 játéknál? -
ace ventura #400 Samsung 913n
Pro: 8 ms, 19", 800:1 kontrasztarány, Samsung pixelhiba-politika
Kontra: csak analóg bemenet, 160° max látószög, és bár PVA-nak írják az általad adott linken halálbiztos, hogy TN+Film paneles, már csak a 8 ms miatt is, de erre utal a max 160°-os látószög is. (És a hivatalos link szerint sem PVA-s, hanem aktív mátrixos.)
Végeredmény: 119.988 Ft-ért valszeg megéri.
Ennél jobb lenne a Samsung 193p, mert az tényleg PVA paneles, és 178°-os látószögű, és van digitális bemenete is, de az már 160.625 Ft. -
#399 Erről mi a véleményetek? -
szala #398 Igen az iiyama monitorok nagyon jok, anno a crt k re 3 év csere gari volt, viszont manapság nem ajánlott vásárolni bármilyet is, ugyanis már csak elfekvö készleteket árulnak, pár hete megszünt a magyar képviselet, szoval garanciát senki sem vállal... -
#397 Te tiszta hülye vag, de valóban akkor ajánlunk neked jókora CRT-t ! Esetleg NASA neutronágyút amibe belebámulhatsz ! :DDD -
ace ventura #396 [url=http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/lcd-guide.html]X-bit’s Guide: Contemporary LCD Monitor Parameters and Characteristics
[url]
Ez egy elég kimerítõ cikk (27 oldalas), amibõl jóformán mindent megtudhatsz a TFT-krõl, és ami alapján nekem teljesen elment a kedvem a TFT vásárlástól.
Írnak arról is benne, hogy az igen gyors 8-12 ms-os válaszidejû monitorok kivétel nélkül TN+Film panelesek, amelyeknek 2 igen nagy hátránya van: rossz színek és kis látószög.
Rossz színek: a TN+Film-es panelek csak 18 bitesek, ezért csak 262144 valódi színt tudnak, a 16,2 M színt csak mindenféle trükkel emulálják (a cikk 11. oldalán leírtak szerint).
Kis látószög:
Magyarul: ha nem teljesen szembõl nézed a monitort, a látószöget növelve rohamosan csökken a kontraszt arány!
Milyen jó Sulinetes 17"-os CRT monitort ajánlanátok? -
Robin Hood #395 Az Iíyama német cég. -
#394 Na ezek már kurvajók (4-5-6ms-esek) -
#393 lol elirtam nem fényerejű hanem kontrasztarányú. -
#392 Tehát akkor egy fasza 500-600-as fényerejű monitor már fasza.
És 12ms-os monitoron akkor mindennemű játék tökéletesen fut.
Akkor majd keresek egy ilyen monitort. -
#391 A fényereje az jó. Kontrasztból nem baj ha van 500-600. De ez csak formaság. Meg kell nézni a monitort működés közben. Igazából minél nagyobb a kontrasztarány, annál nagyobb eltérés van a sötét(fekete) és világosabb színek között. -
#390 Mennyi a jó kontrasztarány és fényerő?? -
#389 Játékhoz már bőven elég a 12ms-es válaszidő. Mivel az 8ms-es így az még alkalmasabb játékra. A kontrasztaránya szvsz nem a legjobb. Szerintem ezért is olcsóbb. Meg valszeg nem DVI-s, ami csak drágítaná a monitort. -
#388 Na senki semmi erről? -
Taibi #387 Valaki ismeri a MAG PS776i 17-es TFT monitort?
MAG termékeivel kapcsolatos tapasztalatok? -
izb #386 Acer AL1715ms (450:1 270cd/m2 12ms) -
Taibi #385 Szevasztok!
Lesz egy új gépem hamarosan, de nem tudom eldönteni, hogy melyik monitort válasszam ezek közül:
Prestigo P179D (400:1 300cd/m2 16ms) +DVI(!)
LG L1730S (550:1 250cd/m2 12ms)
Belinea 10 17 15 (450:1 300cd/m2 16ms)
Acer AL1715ms (450:1 270cd/m2 12ms)
Otthoni használatra kell, főleg játékra. Árban egyenlők.
Szerintetek melyik a legjobb?
Kössz!
-
#384 Azért ez nem igyvan mert nem minden játék fut tökéletesen és nem a méret a lényeg.A válaszidő a lényeg. -
#383 Nyugi, játszani is lehet minddel. Én is játszom. Ráadásul csak 15 colos. -
#382 ezzel tisztában vagyok hogy nem árt a szemnek de azért én játszani is szeretnék rajta nem csak bámulni.
De ahogy nézem senki nem halott erről a Fujitsu-Siemensről vagy én nem tudom neten sehol nem találom.
Biztos csak az Auchan emberei fejlesztették ki. -
#381 3,5 éve engem lebeszéltek a Fujitsu Siemensre és rábeszéltek egy IIyama-ra. IIyama nálunk nem híres cég, de Japánban nagyon is! Én azt mondom: bármilyen is legyen egy lcd-monitor, mindenféleképpen csak jót tehetsz a szemeddel! -
#380 Na erről beszélek én ez jó monitor ???
-
#379 Mondom hogy annyi keress egy Auchanos újságot. -
Robin Hood #378 60 ftért kb 1 nullát még képzelj a reakcióidő mögé. -
#377 59990 ft- Fingom nicsn azt irják csak hogy 8ms ezért mondom hogy neten sehol nemláttam még. -
Robin Hood #376 Mijaza olcsó? 8 ms az teljes, vagy csak szürke átmenet? -
Robin Hood #375 Viewsonic VG712b -
#374 957mb -
#373 Hát én nem értem most nézem az Auchan újságot van benne egy Fujitsu-Siemens T12-2 17" TFT eléggé olcsóért ahhoz képest.
Ezek vannak mellé irva specifikácioként:
-1280x1024 ,
-kontraszt 350:1,
-fényerő 350cd/m2,
-válaszidő 8ms.
Hallot erről már valaki valamit mert én neten erről nem találok semmit, még képet sem.
Beirom a keresőbe és mást ad ki.
Jó amúgy ez a monitor?Alkalmas game-ezésre? -
#372 Sulinet:
Acer AL1715msd 17 col TFT EZÜST - AL1715MSD HRP OM121-E083 = 79 900 Ft
Akció: most 67 900 Ft
Ez 12 ms-os és van rajta DVI bemenet is.
Megéri? Vagy inkább ezt:
OM-253-16-BNO-3 LG L1730S 17" TFT, 3 év 84 900 Ft
Bár ezen meg nincs DVI bemenet! -
#371 Ez a monitor alkalmas lehet mindennemű játékra? -
#370 Nyem tom én nem utazom 17-es moncsiban és az alatt, 18-19" a minimum amit bírok még bambulni, már nem túl jó a szemem, nem szeretek hagyaháborút bámulni ! -
Inquisitor #369 "Mivel ha olcsó, nem valószínű, hogy DVI-os, ..."
Azt hiszem a legolcsóbb DVI-os az AOC 729L monitor, valami 70.000 körül van. -
Inquisitor #368 "Válasz idő tekintetében tudom ajánlani a viewsonic 8ms modeljét a v171b ha jól emlékszem.Durván 130000.-"
Ilyet hol lehet itthon kapni, mert én csak a G172B-t láttam (12ms), igaz állati jó árban van, ha azt veszem, hogy:
1. Márkásabb mint pl. Samsung vagy LG, ráadásul ez a grafikus széria
2. 12ms
3. Van rajta DVI csati is
4. Szép :)
... és 100e alatt van az ára. -
Robin Hood #367 Melléteszem a notebookomat, máris klsz az összehasonlítás. :) -
#366 Félreértettél nem akarok még venni két évig
Addig nyertem egy 19-es CRT-t
csak érdekel mert jó ára van.
Most addig néztelődök tapasztalatokat gyűjtök aztán veszek.
Amúgy a pc magazinban most volt ezekről teszt. -
#365 Meg kell nézni, ha odamész, kipróbáltatsz velük egy gyorsabb akciógammát (vagy csak húzod a kurzort), megnézel rajta pár felbontást, ill. színes képeket és kipróbálod rajta max. felbontásán a windózet, akkor már képet tudsz róla alkotni. Mivel ha olcsó, nem valószínű, hogy DVI-os, így azt nem is tudod rajta kipróbálni. Én személy szerint már semmi pénzért sem vennék sima D-SUB-os TFT-t (max. hogy elpasszoljam), de ócsóért átlag júzernek jóaz. -
#364 Akkor pl a Miklandnál ajánlott
"Fujitsu-Siemens SCALEOVIEW T17-1 TFT monitor egy hagyományos képcsöves árában?"
nem túl jó?
-
#363 Ja. De azért a mai legújabb szériájú TFT moncsik már nagyon fasza képpel rendelkeznek, ütik a pár éves profi TFT-ket és szarért-húgyért adják szórják őket. AZ utánhúzást leszámítva jó vételek. Munkára meg így is abszolúte megfelelnek. -
#362 ezért mondom hogy jol átbaszták...
ráirták a legrövidebb képpontváltás időt, a fehér fehér átmenetét :D