2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
  • Sir Quno Jedi
    A DVI digitális a D-SUB analog. Jobb a DVI, de abból is a "DVI-I Dual Link"-t kell venni, mind kártyeszből, mind moncsiból ! A DVI-D Dual Link is megfelel, de azon nincs analog kábel, így azt kizárólag DVI eszközökön használhatjuk (bár ez is előny lehet) !

DVI tutorial !
  • Sir Quno Jedi
    Már megbocsáss, de igen necces TFT-d lehet ! Az enyém sem "csíkot" nem húz (CRT szintű frissítése van) sem pixelhibákat nem sikerült felfedezenem rajta (ha van is, azt NEM fogod meglátni, annyira nagy a felbontás) és KIFEJEZETTEN ajánlom játékhoz, mert MINDEN játék gyönyörű rajta, bárki látta eddig és bármilyen profi monitora is volt, csak annyit tudott mondani, hogy neki is kell egy ilyen (többen már vettek is) !

Hagyjuk a közhiedelmet ! Manapság már igenis a PIACON VANNAK azok a TFT-k, amik már egyértelműen abszolút fölényben vannak a CRT-kkel szemben (max. az élvezhető látószög az egyetlen értékelhető hátrányuk).
  • Gerry
    Hivatalos Sulinet árlista a CHS-től.
  • Gerry
    Mit értesz az alatt, hogy: "EZEK KÖZÜL" ???
  • Gerry
    Szerintem nem igazán látni, de elvileg jobb a DVI+TFT, mint a D-Sub+TFT.
  • Crazyn
    Azt tudom, hogy direkt azokhoz van kitalálva, és Radeon 9700 Pro-m va, tehát van rajta DVI. De képminőségben van valami külömbség a DVI és a D-SUB között?
  • Gerry
    Az S-en van DVI és D-Sub egyaránt, legjobb tudomásom szerint, tehát, ha a VGA-don van DVI, vagy tervezed ilyen VGA vásárlását, akkor az S-et érdemes venni, mert az a kimenet direkt TFT monitorokhoz lett kitalálva.
  • Crazyn
    Az LG L1710S és LG L1710B közül melyik a jobb? Az a külömbség, hogy az S verzió D-SUB csatis, a B verzió pedig DVI csatis.
  • Borg
    Aha, hát ott a hangsúly, MAX HÚZÁSSAL mennek annyin, de nem gyárilag.

Nameg érdekesnek tartom a te 96Khz monitorod mitől megy 1152-ben 120Hz-et... Amikor a 96Khz-es monitornak még 1024ben is 110Hz a maximuma (nem a gyári, az 100)... ugye.

Amúgy a 160Hzet a 96Khz 800x600ban tudja max. Ilyen az enyém is.
  • Borg
    LOL
    Egy ilyenre kiváncsi lennék. 160Hz 1280ban...
  • Crazyn
    ezt melyik sulinetes monitor tudja: "min. 1280*1024 160HZ-en, TCO 99,02"
  • Sir Quno Jedi
    Én magam is 1280*1024-ben használom a desktop-ot, a gammákat is ezen, esetleg 1024*768-ban és abszolút király (Philips 18B2s) !
  • Sir Quno Jedi
    A TFT-t illik a maximális felbontásán üzemeltetni, vagy legalábbis akörnyékén !

Amúgy pedig ezekre is igaz, hogy a jobb típusok drágábbak, de jobban meg is érik az árukat !
  • Crazyn
    Én is a sulinetesből írtam ki a lehetőségeket.
  • Crazyn
    Most próbáltam ki a Mercedes-Benz World Racinget 800*600, 1024*768 és 1280*1024-es felbontásokban, AA és AF nélkül egy Ag-Neovo F317B TFT moncsin, és nem láttam semmi külömbséget egy sima CRT-hez képest.
    800*600-ban meg minden 17"-os moncsin eléggé "pixeles" a kép.
  • Punker
    Ansys-ban nézted az LG-t?
  • Crazyn
    azért kéne tft, mert a mostani (LG Sturioworks 57M) nem valami egészséges. 1024*768@85Hz-en használom mind jték, mind windóz üzemmódban, és nagyon fárasztja a szemem.
  • ollie
    Pedig de. Javaslom csekkold le valahol, ahol van tft és indíts el egy játékot mondjuk 800x600-ban és látni fogod.

Ha mindenáron lapos kell, akkor inkább lapos képcsővűt vegyél.
  • Crazyn
    Annyira csak nem lehet durva?
  • ollie
    Akkor ne TFT legyen. A legfontosabb, hogy minden TFT egy bizonyos felbontásra van tervezve, és ha ettől eltérően használod, akkor nagyon rondán néz ki, ugyanis nem változhat a pixelméret, mint mondju ka crt-nél. Tegyük fel, hogy 1280x1024-re gyártották. Ha mondjuk 124x768-ra kapcsolsz, akkor lesznek olyan pixelek, amelyek 2 pixel széles, és olyanok, melyek 1 pixel szélesek lesznek, mert a pixelek fizikailag vannak kiépítve a monitorban, nem pedig egy elektronsugár állítja elő őket. A hatás nagyon lehangoló.
  • Crazyn
    Az LG-ből van DVI csatolós is valamivel többért. Megéri az a 20e árkülömbség?
  • Crazyn
    Azt kifelejtettem, hogy főleg játékra és internetezésra használnám.
  • Gerry
    Én az LG-re szavaznék, vagy esetleg a Samsung, az Acer szerintem felejthető.
  • Crazyn
    Nekem is az lenne a kérdésem, mint O0D: -nak:
    Melyik a jobb ezek közül? (árral ne foglalkozzatok):
    -LG L1710S 17" TFT
    -Samsung SYM 172V 17" TFT
    -Acer AL712 17" TFT
    -Acer AL718

Köszi.
  • O0D:
    Melyik a jobb:

Samsung SyncMaster 172
    LG 1710 S

a samsung pár ezerrel drágább..
  • O0D:
    Nagyon megéri azt a 25E-t :)))
  • ollie
    "( Ugyanitt, kis elemes (monitor) sugárzás mérő is kapható - a műszer nem mutatja ki a gömb sugárzás csökkentő hatását... :D )"

na vajon miért? :))))))
  • Borg
    Ez mekkora vakitás már, kb olyan mint a lágyvasgolyó mosógépbe, ami gátolja a vizkövesedést
  • Borg
    F700B jó alternativáj a samsung 765MB-nek.

85Hz-et tud 1024ben, ami nem kiemelkedő ugyan, de elég.
    Flatronhoz hiven a geometriája pocsék, de a szinei (egy első degauss után) elég szépek.
    Nameg a monitor dizájnja is elég jól sikerült.

Amúgy én ha most vennék, akkor Fujitsu Simenes C996F Scaleot vennék. 19", síkképcső, és olyan profi beállithatóság, amit kb egy 3x ennyibe kerülő monitortól várna el az ember...
  • O0D:
    "... Ha valaki tudja, hogy mi a neve,ki a gyártója annak a valaminek (két kis gömb/golyó, amit átlósan kell a monitor két sarkához illeszteni ami kiküszöböli szinte 100 %-ban a káros sugárzást. -..."

Az információk:

Bioshield Hungary Kft. 1089 Bp, Vajda Péter út 43
    www.bioshield.hu
    [email protected]

( Ugyanitt, kis elemes (monitor) sugárzás mérő is kapható - a műszer nem mutatja ki a gömb sugárzás csökkentő hatását... :D )
  • Air
    Szerintem az arkategoriajaban a legjobb vetel. Mivel 86kHz-es ezert 1024-ben tudja a 100Hz-et. Ezt egyik vetelytarsa sem tudja ezert az arert, ebben a meretben.
  • UnConnecteD
    765MB JO cucc!
  • mustar
    Keresőbe beírod a progi pontos nevét, régen nekem is megvolt
  • crecca
    melyen tisztelt guruk, lenne egy kerdesem

szeretnek venni egy lg1710b-t sulinetes tartosberlet konstrukcioban, rgo elvileg 3*60e leirhato (egyebkent mellesleg van hatulutoje a dolognak?). Visszaolvastam a temaban es talan ez az a tft, amit a legkevesbe szidnak, na a lenyeg az, hogy ugye a moncsit amit megveszel a pixelhibak elkerulese vegett NOKIA tesztprogival kell leteszteltetni. Na ehhez hogy lehet hozzajutni? Kinek van? Honnan lehet letolteni? Elore is kosz.
  • robertone
    A következő monitort néztem ki:
    KTC K9002FE 19'' Samsung Flat képcsővel, képpont 0,24 max felbontás 1600x1240 frissítés 110 KHz (??? a szerk.) szerintem szimpla elírás, ár bruttó 56200.
    Kicsit félek, mert nem nagy márka, de a samsung képcső, az ár és a 3 év helyszíni garancia elég csábító.
    Ti mit gondoltok erről?
  • Sir Quno Jedi
    Bár tény, hogy nem sikerült túlszárnyalni ! (haveromnak 180P2 van, de nem sok különbséget véltünk még felfedezni köztük a bemenetek kivételével)
  • Sir Quno Jedi
    Izé, én 180B2-t írtam !
  • Sir Quno Jedi
    Bocs, lemaradtam, most melyik típusról is van szó ?!!
  • Sir Quno Jedi
    Példáúl azzal, hogy a benti profi Viewsonic TFT-knél, amik egy kategóriával többe kerülnek közel azonos a képminősége !
  • Zozo76
    Szerintem szep monitor, itten van egy kep rola: