2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
#521 Ehhez mit szóltok? Link -
#520 36000Ft brutto
nagyon megéri -
#519 samsung 795 mb silver -
#518 "Keresd a Samsung 913N monitorokat a disztribútoroknál, mert most mindegyik termékhez egy Splinter Cell Chaos Theory számítógépes játékot adunk ajándékba!
Érdemes sietni a vásárlással, mert az akciónk csak a készlet erejéig tart!" -
pauly #517 Hát remélem,az egész jónak tűnik tényleg annyi pénzért.
Meg remélem hogy 70-75 körül meg is tudnám szerezni.
-
#516 AZ F-419 teljesen jó otthonra. Többet nem érdemes most TFT-re költeni, ezért az árért pedig az ebben a kategóriában elvárható maximumot nyújtja. -
#515 Naja az én Philipsem is anno 160 nettó felett volt, cégen át, kedvezményesen, stb... :DDD -
pauly #514 Igen,de K-19 még kapható,ha nem is mindenütt.
Ok,kösz a válaszokat.Még gondolkozok hogy tft legyen vagy crt.
Egyelőre úgy tűnik hogy még mindig nem igazán jók ezek a tft-t,vagy csak ami jócskán 100 fölött van,annyit meg nem akarok költeni rá.
A táblázatot átnézem mala,kösz. -
#513 Azzal a különbséggel, hogy a K-19-et már nem gyártják, helyette az F-419-est. -
Hátha segít ez a táblázat a döntésben.
(forrás)
Egyébként grafikus munkára nem a monitor gyorsasága a fontos, lehet nyugodtan 25 ms-os, hanem a panel. Az igazi grafikusok nem használnak TN+film paneles TFT-t, hanem S-IPS típusú vagy esetleg MVA/PVA panelest.
Szvsz a játék és a grafikus munka eléggé kizárják egymást. Azaz olyan TFT nincs, ami mindkettőre optimális, mindenképp kompromisszumokra kényszerülsz majd.
A mozizás problémája pedig egyszerű: ne nézz rossz tömörítésű avi-kat, csak DVD-t, vagy egyszerűen ülj távolabb a képernyőtől. :)
Nem számít, hogy 60 vagy 75 Hz, mert a TFT paneleken, nem kell folyton frissíteni a képet, ugyanis nem villog. A 60 képet másodpercenként pedig minden ember mozgóképnek látja, tehát nem kell ennél több. Játékoknál célszerű bekapcsolni a V-Sync-et, és nincs több probléma. Szóval ezen (is) fölösleges görcsölni, régi CRT-s beidegződés, hogy a herz-ek akkor jók, ha minél nagyobbak. -
#511 Amúgy a K-19-ről nagyon jókat írnak a Prohwn is: linketta -
#510 Nemigazán. Szerintem.
Amúgy meg egyik TFT sem jó filmnézésre, hamár itt tartunk. Ettől függetlenül nekem bejött ez is, meg a Philips 180P2 is. Ezeket most is birtoklom, noprob.
Ennyi pénzért nem tudom mit vársz, ez a 19"-esek alja árkategóriában ! (na nem mintha ennél sokkal jobbak lennének még elérhető áron) -
pauly #509 Hmm,most elbizonytalanitottal :)
Nekem azért fontos lenne,hogy egy filmet,akár avi,vagy dvd jól játszon le.
Néztem még a neovo K-19-et,az elvileg még jobb,azt olvastam,igaz kicsit drágább is,úgy 10-15 ezerrel,de tényleg jókat írtak róla.
Ja és itt most számít hogy hány HZ-en megy ,vagy nem?Gobdolom valamit számít,nem? -
#508 Mert csökkenti az élettartamát azért ! Persze most nekem fognak esni sokan, hogy nemis, pedig de... amúgy meg jobb az óvatosság ! -
#507 Oh, miért ne? Amúgy most azon megy csak. -
#506 Magyarán a TFT túl jó képminőséget ad a mai ratyi DVD-khez ! Tisztelet a kivételnek (mert van) ! -
#505 Filmnél csak a vörös színeknél jön ki, illetve a nagyon egyszínű, szürke háttéren szürke, gyorsan mozgó dolgoknál. Engem nem zavar. Videózni meg úgyse jó TFT-n, mert nincs olyan DVD minőség perpé ami egy jó minőségű, nagy TFT-n ne nézne ki ratyiul, mivel a TFT nem kendőzi a tömörítés adta hibákat, veszteségeket, mint a CRT, és ez igen látványos tud lenni ! -
#504 Ne használd 60hz-en kívül más frekin, ha jót akarsz, csak egy jó tanács... -
#503 Nekem van egy kis problémám az AG NEovo F-417-el.
A probléma az hogy miután vírustenyészetem miatt újratelepítettem a win-t, a moncsi egyszerűen nem hajlandó 1024*768-ban 75Hz-en futni (eltolódik a kép meg ilyenek)A drivere fenn van(bár a win magától is telepíti a driverét).
Namármost úgy rémlik, hogy telepítés előtt 1024*768,75Hz-en használtam( az zavar hogy nem emlékszem rá pontosan-elején beállítottam aztán nem is nyúltam hozzá,de tuti hogy 75hz volt).
Az összes többi felbontásban (max 1280/1024)tökéletesen viszi a 75hz-et, csak 1024*768 ban nem akarja. Van egy automata beállítógomb rajta, az megpróbálja bepozícionálni, de amikor már majdnem jó lenne, visszaugrik a rossz, szétcsúszott méretre
Mitől lehet ez? -
pauly #502 igen,mindenképp olyat akarok -
#501 ha grafikázol is keményen akkor mindenképpen DVI-ost vegyél -
pauly #500 Aha,értem,kösz.
Elég ritkán játszok,a lényeg,hogy grafikai programok,meg videok filmek jol menjenek rajta. -
#499 filmhez 16ms bőven jó, játékban is csak akkor van utánhúzás ha pl CS-ben aztecon a fehér falnál huzogatod, de sötét helyeken nincs, valamint 60 fps felett fordul elő, de ha nem CS-zel vagy más hasonló játékkal nem játszol akkor nem kell az utánhúzástól félned. -
pauly #498 Átnéztem 1-2 leírást róla és nem tűnik rossznak,de ennél is irtak olyat,hogy amit mondtál,hogy van egy kicsi utánhúzás,meg a színekkel is írt apróbb hibákat.
Meg ez az utánhúzás ez csak játékokban jelentkezik,vagy filmnél is előjöhet? -
#497 AG Neovo F-419, ezt 100 alatt meg lehet csípni, 19"-es, DVI-os, valódi true color, kicsit utánhúz, nyugodt, szép színei vannak és penge képe (ilyen árért meglepően jó). -
pauly #496 Üdv
Érdekelne,hogy grafikai melókra milyen tft-t érdemes venni?
Esetleg játékra is használnám néha,meg filmre,de főként grafikára.Mire figyeljek nagyon? gondolom legaláb 500-as kontrasztarány,meg legalább 16 ms.
Meg digitális kimenet az mindenképp kell?
És a látószögnek mennyinek kell lenni,hogy a szineket ne befolyásolja,hogyha nem pontosan középről nézem pl a moniort?
Én úgy max 80-90 ezerre gondoltam,ezért lehet legalább egy 17"-os jó tft-t venni,ami már grafikához is jó?Gondolom 19"-os már nem nagyon. -
djoldman #495 Hi!
Van valakinek SAMSUNG 710T-ről tapasztalata? Minden véleményt szívesen vennék, mert most tervezek beszerezni egy 17" TFT monitort. -
#494 na hazahozam egy benq fp767-12 -est tesztelni a hétvégére, a képe jónak tűnik szép is meg minden, de a CS-ben csak van utánhúzás, bár korántsem olyan vészes, de majd ha ha nyomom egy kicsit megmondom zavaró e. -
djoldman #493 Sziasztok!
Én is komoly választás előtt állok: TFT monitort szeretnék venni (bár a Sulinet behatárolja a keretet) és nehéz a döntés. Eddig ACER AL 1715msd, és LG 1730B jött számításba. Vagy ezen kívül esetleg ötlet? A lényeg, h. DVI-s legyen, meg persze elfogadható fényerő és kontraszt.
(elsősorban netezésre, játékra)
Minden véleményt előre is kössz! -
ace ventura #492 A látószögek kicsinységéből következik, hogy ez egy TN+Film paneles monitor.
Ebből pedig az következik, hogy csak dithering-gel előállított 16,2 millió színt tud. (RGB komponenseket csak 6-6-6 biten)
Továbbá az a 350:1-es kontrasztarány iszonyat gyenge! Legalább 500:1 legyen, nézd csak meg a #396-ben azt a Gauss görbét. Kicsit is nem szemből nézed a monitort és rohamosan csökken a kontrasztarány!
Szvsz én nem adnék ki érte pénzt. -
ace ventura #491 Kontrasztarány OLED kijelzővel: 5000:1 -
#490 Az Acer AL1703-ast kiváló képminőség és modern design jellemzi.
Paraméterei önmagukért beszélnek: nagyon jó válaszidővel, felbontással rendelkezik, 16,7 millió színt tud megjeleníteni - garantált a maximális vizuális élmény.
- Maximális felbontása: 1280 x 1024
- Válaszidő: 14 ms
- Látószög: F: 120 fok, V: 160 fok
- Fényerő: 350 cd/m2
- Kontraszt-arány: 350:1
- Színtámogatás: 16,7 millió szín!
- Beépített hangszórókkal
Ez nagyon szar monitor??? -
#489 Hát azé van a natív, hogy használja az ember... -
#488 a fő gond az hogy a nem nativ felbontás általában 4:3 arányu a tft meg 5:4 és torzul a kép ettöl lesz nagymértékben rusnya. -
#487 Az, hogy egy adott TFT-nek milyen a képe nem a natív felbontásokon, azt TFT-je válogatja, ugyanis kell egy képjavítás, ami élveztehővé teszi a "nagyított" képet és ez a javítás elmosódásokat okozhat magán a képen, de gyors mozgásoknál is stb. Általában nem vészes, de jobb a natív felbontást használni, ha csak tehetjük. Amúgy pedig külöböző nem natív felbontásoskon különböző eredményeket kaphatunk ugyanazon a moncsin is. -
#486 DVI az kell, anélkül fos a képe, bár ezt csak akkor tudod értékelni, ha egymás mellett nézed a DVI-os és az analog képet a natív felbontáson. -
#485 Elvileg ezek nem égnek be, de jobb, ha inkább képernyőkímélő helyett az energiaellátásban beállítod a monitor kikapcsolását mondjuk 5-15 percre. HA nem kap jelet, bemegy powersave-be és AZ tényleg kíméli. Lényeg, hogy a háttérvilágítása ne menjen, mert az bizony öregszik, de a panelnek is jobb ha pihen. -
#484 A freki lényegtelen, nem ildomos 60hZ-n kívül bármi másban használni a TFT-ket, nem is kell, mivel ez technológiából adódóan nem vibrál 1hZ-n sem ! -
#483 miért inkább az, a másik jobbnak tűnik, bár ebben a témában nem vagyok tlejesen otthon, mennyire fontos pl a DVI kimenet? azon kívül olvasgattam egy kicsit a témában és azt írták, hogy egy felbontás van gyakorlatilag a töbinél csak szét vagy összehúzza a képet, de akkor pl 17" -on 1024-es kép milyen minőségű, jó nyilván bemegyek majd kipróbálni egyet vhova, de egyenlőre az elgondolási stádiumban vagyok. -
#482 hi all!
NEC LCD1980SX(19 Zoll LCD-Monitor
mit PVA-TFT-Display) erről a monitor típusról ha tudna nekem vmi kritikát modnani ,azt megköszönném.Olvastam róla adatlapot,inkáb tapasztalatok érdekelnének.
és még vmi ami nem tiszta: "monitor maximális felbontása 60 Hz-es képfrissítésnél 1280x1024 képpont" ,de azt olvasom máshol,hogy horizontális fekrencia:31-82, vertikális :50-85.
Akkor most eza monitor tulajdonképpen hány HZ-s?
1024*768-as felbontásban mennyit tud?
előre is köszi!