16455
  • Inquisitor
    333Mhz-es DDR1 volt benne. Bár minap kerestek szerverbe nálunk 400-as DDR2-t, az legalább akkora szívás :)
  • LoCk
    Remelhetoleg lesz egy Dell XPS 1530 Balck-om 8600GT-vel.
  • zoli47
    Inkább R51, mert L szériáról nem tudok, de abban meg már ddr2 van, nem ddr. Nem lehet hogy a user ddr1-et akart a ddr2 helyére erőltetni és azért nem ment? :)
  • Inquisitor
    Azért a GMA950 is jó vicc volt Intel részéről, a zsír ugyanolyan, és tonnaszámra eladott GMA900-ra nincs Vista támogatás, erre meg van. Mondjuk mindíg "híres" volt a saját IGP-jük támogatása.
  • Inquisitor
    Azt hiszem Thinkpad L51 volt (nekem ezt mondták, ennyi erővel lehet R51 volt), és a saját spéci ram az eredeti Hynix gyártású Hynix ram volt benne. Ahol a bevágás van a ramon, ott van egy kb. 3mm rész amin nincsenek lábak, és a bevágás pont ezen rész másik végébe volt csinálva, mint ahol lenni szokott.
  • Solten
    Most jól leszóltam az intelt, becsületére legyen, az 1000H-mban lévő haloványka GMA950 kellemes meglepetés.
  • jazzkifli
    Köszönöm, hasznos info volt, alighanem segítettél a döntésben :-)

jazzkifli
  • zoli47
    Mindegyik nagy gyártó igyekszik magához láncolni a vásárlót. A Dell gépekhez pl. "dell-esített" XP-t adnak, memóriát is csak tőlük vegyél mert bár a fizikai mérete ugyanaz, mégse megy bele másféle.

IBM-nél memóriánál még sose láttam ilyet, bár nem kizárt hogy volt 1 széria aminél pont ezzel kísérleteztek. Nekem most is Kingston rammal van felbővítve. Itt inkább a vinyó az ami nem lehet akármilyen (a cd helyére berakható bővítőkeretbe persze mehet bármi, de rendszervinyónak nem), valamint a dvd meghajtó, ami ultra slim (9.5 mm) a kommerszeknél "szabvány" 12 mm-rel szemben, valamint a csatlakozója is - mint minden nagy gyártónál - saját elrendezésű.
  • Inquisitor
    Hát ez az, itthon ennyiért maximum egy 8600 Go van a gépekben. :(
    A fogyasztási mutatóra viszont tényleg kíváncsi lennék.
  • I.C.ram
    Mondom nvidia 9700-am van. semmit nem melegszi, es az Assasin Creedet lazan futtatja 1680-as felbontasban minden maxon (arnyekok is) kiveve az AA. Mindenzt kemeny 220k forintert. Igaz nem itthonrol van. Ja es tudtommal ennek a gpunak van jelenleg a legjobb teljesitmeny/fogyasztas mutatoja is.
  • I.C.ram
    jo es? nem is kell olyat venni. Van meg jo par nvidia gpu ami hibatlan es kaphato.

Nem tudom mit kell itt markahoskodni. Nekem van ATIm meg nvidiam is. Megsem kezdek el tulzasokba esni egyik oldal miatt sem. A tenyeket mondom. Jelenleg az nvidia jobb mobil gpukat gyart. Aztan hogy mit hoz a jovo az mas kerdes.

Maszkanak meg kb annyit er a szava, mint egy bodon szar. Autos topikban is bebizonyitotta hogy fingja sincs semmirol, csak kitalal egy markat es onnantol kezdve az az atyauristen. Szerencsere oda mar nem irogat.
  • Inquisitor
    Hát, minap volt bent egy nema annyira régi "eredeti" Thinkpad, olyasmi amit itt valaki anno sokat ajánlgatott használt vételre ...
    Elég csúnyán néztünk amikor kiderült, hogy a benne lévő DDR1 memórián DIREKT 1mm-el odébb van a bevágás. A user vagy megreszeli a ramot, hogy tudja bővíteni, vagy vesz a gép értékénél drágábban "eredeti" IBM ramot. Azért mostani Lenovokra ez nem jellemző.
  • Solten
    Mondjuk játékra egy félmilkós laptop alkalmas, virslike-álregnek igaza van abban hogy itt szinte a fogyasztás/melegedés a legfontosabb. Egyik sem az nvidia asztala.
  • Inquisitor
    Már amelyiket nem hívták most vissza, ugye.
  • I.C.ram
    Nincs semmi bajom veluk Asztaliban nekem is ATI van. Nem vagyok marka buzi, mint maszka.

Egyszeruen jelenleg nvidia mobil gpuk jobbak. Ne a magyar tularazaott notikat nezd, hanem az igazi eromuveket. Ebben a kategoriaban jobb az nvidia jelenleg.
  • zoli47
    IBM már rég eladta a laptop részlegét a Lenovonak
    És? Minden átkerült a lenovohoz, nemcsak a márkanév, hanem a gyártás, fejlesztés, minden. A ThinkPadek teljesen máshol és mások által készülnek mint az "eredeti" 3000-es lenovo széria, semmi közük hozzá. Szerencsére.

az ATI ütöképes asztali gpukat csinált
    Mármint játékos szegmensben. Profi kártyáknál az ATI FireGLtől menekül mindenki mintha leprás lenne, ott csak az Nvidia Quadro jöhet szóba.
  • I.C.ram
    Nagyon okos vagy megint. Tudod mit legyen igazad, es kend a hajadra. Leszarlak nagyivben.
  • Solten
    Nem tudom mi bajod az Ati IGP-kel de simán jó egy laptopba. Pl. Desktop vonalon pl. a HD 3200 IGP lever bármely nvidia/intel megoldást. (najó az desktop... :D) Az intel IGP meg legsz@rabb szerintem.
  • MaSzKa
    te láma vagy
    IBM már rég eladta a laptop részlegét a Lenovonak

Dell, ASUS, HP-nál meg ugyanúgy megtalálhatók az ATI vga-k
    a külföldi oldalak tesztjei nagyrész fosok

inkább hiszek a prohardver.hu-nak

a csapból is az folyik nyár óta, hogy az nvidiát perelik, és hibás gpukat gyárt, és a részvényei is sokat estek

főleg hogy az ATI ütöképes asztali gpukat csinált

ezek tények! bármit mondasz most ez van

ez meg nem az autós topic ahol nekiállhatsz káromkodni következmények nélkül!
  • I.C.ram
    8 giga ram? azt nem hiszem...
  • mate317
    Csao!

Engem az eladó rábeszélt, és nem csalódtam:

-tele van extrákkal, mint a távirányító, lightscribe dvd író, az érintőgombok, lezárható touchpad, világító hp felirat, +csomó kis led van a gépen amiktől nagyon exkluzívan néz ki ha világítanak.
    -8giga ram fér bele
    -külön vga kártya

Nekem nagyon bejött, és ma már nem vennék csúnyább notit se, mert ez a design nagyon ott van!
  • jazzkifli
    Na még egyszer a link:

HP Pavilion
  • jazzkifli
    Üdv!

Az EW-ben találtam egy gépet, az lenne a kérdésem, hogy vajon tényleg annyira májer gép-e, mint azt az eladó koma ecsetelte?
    Köszönet, a válaszokért előre is!

A szóban forgó lapitopi:
    www.hpshop.hu/product.my?idt=6904&cdt=805]HP Pavilion[/URL]
  • Nandusz
  • The Best
    ok kösz
  • I.C.ram
    Vidd vissza garival akkor.
  • The Best
    9 honapos. remélem nem ment tönkre benne.
  • I.C.ram
    Nem biztos, hogy baj van vele. Lehet, hogy a tied alapjaraton is ennyit bir. Amugy valszeg az akksija szar, ha szar egyaltalan.
  • The Best
    mert az enyém 1:30perc és kikapcsol mi lehet a baj vele?
  • I.C.ram
    2-4 ora kozott altalaban.
  • The Best
    Sziasztok 1 laptopnak az aksija kb mennyi ideig birja?
  • I.C.ram
    Ki az aki integralt cuccon akar jatszani? Eleve uti egymast a ketto. Ha elmesz egy kulfoldi forumra, ahol nem csak okoskodnak, hanem ertenek is hozza, ott is megmondjak neked rogton, hogy jelenleg az intel integraltak jobbak.

nvidias faszsagodhoz meg csak annyit, hogy gpuban jelenleg szinten az nvidia a jo most. Nem csak a hibas szeriaval gyartanak laptopot. Nekem pl 9700M GT-m van, es ketlem hogy ATI mobil kartya jelenleg tudna ezt a tempot. Lehet hogy majd kesobb kijon valamivel az ati, de hol van az meg... Ilyen alapon az nvidia is kijohet.

Jelenleg intel+nvidia jobb, mint a masik paros. Ez van el kell fogadnod, hiaba kapalozol.

Erdekes az is, hogy a nagyobb gyartok: Dell, ASUS, HP, IBM, stb szinte csak intel+nvidia kombot alkalmaznak. Az MSI meg megsem kozeliti minosegben a fentieket.
  • MaSzKa
    akkor te vegyél azt

csak kár hogy nincs benne UVD ami a filmlejátszáshoz jó

meg szarul futnak rajta a játékok

nem véletlenül ezek a legolcsóbbak
  • zoli47
    Ez hülyeség. Az intel integrált vga-i a legjobbak amit notebookba lehet pakolni: fogyasztásuk, melegedésük szinte semmi.
  • MaSzKa
    az új nvidia nagy része meg hibás
  • davidka003
    "nvidia és az intel mobil gpu-kra értettem"

Ja igen Intel GPU lassú nagyon.
  • MaSzKa
    nvidia és az intel mobil gpu-kra értettem
    mivel ez a laptop topic :D
  • davidka003
    Kivételesen egyetértek. de...

"intel az most sux"

Ez azért túlzás. E8400 jó ár/érték arányú proci.
    De Nvidia az tényleg nem jó jelenleg.
  • MaSzKa
    menj a lenéző stílusoddal..tudod hova

ez itt nem az autós topic
    ha nem tudsz érdembe hozzászolni akkor nem vagyunk rád kiváncsiak

ez nem az a topic!
  • I.C.ram
    akkor meg mit okoskodsz itt? Olyan segghulye vagy ehhez is, mint minden mashoz.

Najo szevasz...