16455
  • Narxis
    Ja ez lemaradt:

Asus jó minőségű, nekem volt már mindenféle Asus termékem, szüleim számtech cégnél dolgoznak és ott is Asust jó márkának mondják.

MSI ár/teljesítmény arányban TALÁN a legjobb, persze nem a legjobb minőség. Azonban MaSzKa-nak abban igaza van, hogy romlik a minőség MINDEN laptopnál, mert spórolnak és ezért szegény országokban létesítenek gyárakat, mert ott olcsó a (szakképzetlen) munkaerő.
  • Narxis
    Attól függ, hogy minden programnál hosszú idő amíg megnyitja? Mert a Vista elemzi a szokásaidat és az alapján tölti előre a programokat a memóriába(Superfetch). Pl. ha délelőtt általában játszottál, délután meg filmet néztél akkor teljesen normális ha 6sec alatt nyitja meg a media centert délelőtt. A Vista a memória 100%-át használja, folyamatosan betölt programokat, hogy gyorsabban induljanak, de ki is üríti gyorsan ha épp sok memóriára van szükséged. De tedd fel a kérdést a Vista topikban is ha bővebben érdekel.
  • Alwares
    Ez de jól nézki! Ha nő lennék biztos, hogy ilyet követelnék magamnak! :D
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    2év vagy több garival érdemes manapság laptopot venni
    sokat romlott ez elmúlt évekbe a minőség

rettentően spórolnak a gyártók, hogy nagyobb bevételt érjenek el
    és ez a minőség rovására mehet
  • mate317
    2 kérdés:

Az normális, ha a vista kétmagos, 2gigás laptopon nem gyors? Pl a microsoft media center 6sec amíg elindul.
    És miért akar itt mindenki asust meg msi-t?
  • pm69
    Kösz, nézem.
  • Narxis
    Talán ez. Klikk ide.
  • MaSzKa
    azt javaslom olvasgasd a loguot.hu noti tesztjeit
  • pm69
    Új notebook vásárlását tervezem. A régi mai igényeimhez (Asus A3E 5029 915-ös chipsetel) már lassú, de egyébként komfort szerint megfelel, napi állandó hordozás mellett is tökéletesen nyílik, záródik, napi többórás használat mellett is tökéletes a billentyűzete.

A választással azért vannak gondjaim, mert számomra olyan dolgok fontosak, amelyek kevéssé jelennek meg a leírásokban, és nem jelenhetnek meg a tesztekben sem. Szóval egyéni, folyamatos használaton alapuló válaszokra vagyok kíváncsi. Volt már, hogy ismerősnek ajánlottam tesztek által is jónak minősített gépet, aztán apróságokon mégis sokat bosszankodik azóta is.

Szempontjaim:
    - napi hordozás és többórás munka remélhetőleg nem viseli meg várhatóan 3 évig (nyitás, billentyűzet), a ház, a billentyűk felületi kopása nem érdekes, de bosszantana, ha lötyögne, "nyiszogna"
    - magas üzemidő (szövegszerkesztés szintű igénybevétel mellett > 5 óra; ez nem gyakran kell, de havonta egyszer nagyon, a mostani 4 órát még mindig bír)
    - nyugodtan ölben tartható, kevéssé (szinte egyáltalán nem) melegszik fenti szintű igénybevételnél
    - szabvány kiosztású billentyűzet
    - automatikusan kikapcsoló touchpad
    - lehetőség szerint 14" alatt, de max annyi
    - lehetőség <2kg, de ha több, hát több

Nem játékgépet és nem modern médiastúdiót keresek. Szépség nem számít, ár korlátozott mértékben.

Szóval ha valaki olyan gépet használ, amire a fentiek illenek, kérem írja meg a típust.
  • MaSzKa
    noti HDD-be a Samsung Spinpoint M6 a jó választás
    van 320Gb 400GB 500GB-osba

a 320GB-os 1 lemezes szinte alig hallható és megfelelő sebességű
    sokan asztali halk pc-kbe is ezt raknak
  • MaSzKa
    mondtam én hogy nagy sláger most az MSI noti :D
  • Deloi
    Szerintetek milyen egy 14,1"-os monitor(1280x800)? Ha pl. sokat netezek, nem túl apró olvasáshoz ilyen felbontás mellett? Attól félek, hogyha órákat használom munkához, olvasáshoz, akkor fárasztó lesz. Vagy meg lehet szokni, és azért elég nagy ahhoz, hogy normálisan lehessen használni hosszabb idejű munkára?
  • Deloi
    Kösz, egyetértünk... Erről ennyit, nézek másikat
  • I.C.ram
    wd baromi halk es jo minoseg, viszont picit lassabb altalaban, mint a konkurencia.
  • xNoodlex
    western digital, seagate márkák jók merevlemezben?
  • Solten
    modem??
  • I.C.ram
    gyorsabb adatatvitel
  • I.C.ram
    modem? Minek bele?
  • xNoodlex
    Nem valami jó úgy teszteket olvasni, hogy ugyanazt a laptop-ot az egyik ember agyon dicséri a másik meg halálra fikázza...

ATA és S-ATA merevlemez közt mi a különbség?
  • ToCsEk
    bár ahogy nézem modem nuku
  • ToCsEk
    köszi. ez nem is rossz... :) bár lehet jobban járnék ha asztali pc-t vennék belőle és a régi gépet vinném albiba..
  • Solten
    link2
  • mrzed001
    Én is ezt akartam, aztán éppen nem volt, és hagytam magam rábeszélni egy GX700-asra (eltérés: kicsit gyengébb proci, No Bluray olvasó, de 17-es képernyő és extra numerikus pad), nem bántam meg :)
  • Solten
    link
  • ch13
    Ez neked ment...
  • ch13
    Elsőre ezt találtam: katt
  • ch13
    Csak 2 hetente cipelném...
  • ToCsEk
    Sziasztok. Laptop vásárlás előtt állok, a felső határ amit rá tudok szánni az 300k. Nos? Várom ötleteiteket, tanácsaitokat. Üdv.
  • Narxis
    Ehh, 17"-es, sztem nagy ha sokat cipeled..
  • ch13
    Csak a Vista nem kéne...
  • ch13
    MSI GT735 várom.Jónak tünik: MSI GT735
  • Alwares
    Én angol bill-es gépet használtam egy hónapig most és minden volt rajta csak hosszú Í nem. De az alt+j kombinációval előcsalható és én már csak így írom az í-t. Én mondom kényelmesebb
  • Narxis
    Nekem nem tetszik.
  • Solten
    Sztem qrvaszép

AMD és Nvidia egymást segítve...
  • Solten
    blöehh
  • Kalozoner
    én is mostmár 100% hogy msi gx630-at veszek, egyzserűen gyönyörű, és a hűtést is megoldották, azt olvastam...kiderül... csak eztaz új puma amd-t még nem nagyion ismerikű, remélem jó tapasztalatokat fogok írni...
  • Deloi
    Na, bakker, ma szembesültem vele, hogy amit kinéztem laptop, az Special Edition, aminek köszönhetően, fehér.. Ilyen és ilyen. Ez most kissé elbizonytalanított, mert nekem az eredeti fekete jobban tetszett. Végeznék egy gyors közvéleménykutatást, hogy szerintetek nem fura-e így.
  • Narxis
    MSI GX600

Magyar teszt

Angol teszt

Így már nem is tűnik annyira rossz választásnak, ha nem sikerül németből megcsípni az Asust amit kinéztem akkor ezt veszem meg.

Egyébként egy hozzáértő homályosítson már fel, ha német laptopot veszek és magyar windows-t teszek rá akkor pl. hosszú í-t nem egyszerű írni vele? Meg a többi hosszú betű, pl. ű, ó, á, é ami nincs németben. Nekem valami ilyesmit mondtak.
  • I.C.ram
    KSK