Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bercy
Próbáld meg, hogy a form action tagjába beírod, hogy mailto:[email protected]
Arra figyelj még, hogy a form kódolása (enctype) text/plain legyen.
passatgt
regisztrálj itt, generálj egy ûrlapot és simán iframe-et kell berakni:
http://www.emailmeform.com/

és nem kell így php

PHP nélkül esélytelen.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sziasztok!
Tegnap kérdeztem:

Szerkesztek egy weboldalt és egy ûrlapot akarok beszúrni rá, és hogy tudom azt megoldani ha kitölti és rákattint az elküld gombra akkor egybõl elküldje amit megadtam e-mail címre, és ne hozza azt fel hogy nem az outlook az alapértelmezett hanem egybõl elküldje.

Kaptam is rá egy választ ami nagyon jó lenne nekem, de az oldal amire feltölteném ott nem mûködik a php sajnos.
Sima html-be nem lehet ezt megoldani.
találtam egyet de ez valami miatt nem mûködik hiába irom be a jo email-t.
itt érhetõ el amit találtam:
http://www.plunder.com/-rlap-html-download-4b3cbb6c25.htm

Ha valaki tud segíteni köszönöm elõre is.

Agy Halott
Koszi ezt is. 😊
where status in (".$_GET<'status'>.")

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Agy Halott

index.php?status=200

$ras = mysql_query("SELECT * FROM stations WHERE status= '$_GET'") or die(mysql_error());

while($raw = mysql_fetch_array($ras)){
echo $raw;
}

Ezzel ugyebar a raw csak a 200-as statuszu radio ID-jet jeleniti meg. Am ha a 200-as 300-as 301-es 400-as statuszu radio ID-jet szeretnem megjeleniteni egyidoben, akkor a link igy nezne ki: index.php?status=200,300,301,400

Viszont igy, hogyan kell az sql lekerdezesben megadni, hogy tobb statuszu radio ID-jet jelenitse meg?
Agy Halott
Zsir vagy. Kiprobaltam TESZT oldalon es mukodott.
Ha lesz idom berakom elesbe ugy minden kiderul es remelem utana mindenki derul.

Koszonom megegyszer a kitartasodat es segitsegedet. <#eljen>
köszönöm

Ilyesmi kéne, hogy legyen. Ennél jobban nem tudom leírni neked :/

Sziasztok!

Szerkesztek egy weboldalt és egy ûrlapot akarok beszúrni rá, és hogy tudom azt megoldani ha kitölti és rákattint az elküld gombra akkor egybõl elküldje amit megadtam e-mail címre, és ne hozza azt fel hogy nem az outlook az alapértelmezett hanem egybõl elküldje.

Elõre is köszönöm
Agy Halott
Akkor ha jol ertelmezem a lekerdezest hagyhatom ugy ahogy van csak az update-et kell modositanom igy?

mysql_query("UPDATE stations SET status = '$e', lastrun = '$runtime' WHERE (".time()." - lastrun) > 3600")

???

De igy honnan tudja, melyik ID-t kell update-elni?
Az elsõben ne a timestampet szedd ki, hanem az id-t, illetve ugye csak azokat updateljük amiket kell, ezért oda kell az idõs cucc.

where (".time()."-lastrun)>szám

Agy Halott
Tehat van ez a kodban😞egy)

$result = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(lastrun) as lastruna, stations.* FROM stations") or die(mysql_error());

Van meg egy update lentebb😞ketto)

mysql_query("UPDATE stations SET status = '$e', lastrun = '$runtime' WHERE id= '$row'"

Akkor megvan a ketto. Csak azt nem tudom beallitani az update-ben, hogy van a WHERE id= '$row' es ide kellne meg vhogy az idoellenorzes, hogy egy bizonyos ido utan eltelteket ellenorizze csak.

Ezt a valtozot az aktualis ido es az utolso update (lastrun) idejebol kellene vhogy kikalkulalni + ahogy korabban irtad meg 3600 lenne a korlat.

De nem tom, hogyan. <#shakehead>
Két különbözõ SQL kell.
Kell egy fõ, amiben benne van az összes rádióadó, ezeken végigmész. Majd egyenként lefuttatsz rájuk egy updatet.

Agy Halott
Szoval ezzel "$sql2 = "update tabla set joe = \"".$set."\", lastrun = ".time()."";" vhogy igy lehetne frissiteni a tablat:

mysql_query("UPDATE stations SET status = '$e', lastrun = '$runtime' WHERE id= '$row' AND lastrun = '$row' > 3600");

Igy ertetted? Bar szerintem ez nem mukodik.
Valahogy most így csúnyán ilyen lenne

$sql = teljes lista, linket választ ki, onnan ami idõsebb, mint X idõ
while($row = mysql_fetch_array($sql))
{
$set = megnezi_jo_e($row<'link>');
$sql2 = "update tabla set joe = \"".$set."\", lastrun = ".time()."";
}

Remélem érted mire gondolok 😄

Agy Halott
Ezt hagyjuk utoljara, mar 99%ban kesz a kod am a legsurgetobb problema meg mindig megoldatlan, miszerint a kod futasa kozbeni szakadas utan ujboli futtataskor annan folytassa, ahol megszakadt.

Irtal lentebb egy peldat, abban kernem a segitseged, hogyan hivjam meg az sqlt, ha jelenleg mar igy nez ki:

$result = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(lastrun) as lastruna, stations.* FROM stations") or die(mysql_error());
Alter table ?

Agy Halott
Varj, ezzel az a baj, hogy ezt a tombot mar egy meglevo tablahoz csatoltam hozza.
Nem lehetseges uj tablat kesziteni neki.

Szoval arra kell megoldas, hogy ha egy tablaba epitem az uj tombot, akkor azt hogyan kell?
Csinálj egy sima táblát, INT-tel és kész.

Utána mikor fut az SQL utasításod beállítod time()mal.

Agy Halott
Igy probaltam:
lastrun int not null default CURTIME(),

Nem jo, hibat dob.
jacky87
A time() helyett CURTIME() 😉

Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com

TheLostOne
Mint mondtam IE9-el nem vagyok kisegítve, Win Vista/7-tõl joggal ódzkodó átlaguser könnyen leragadhat az IE8-nál.

Viszont találtam valamit, egész jól hangzik:
CSS3 Solutions for Internet Explorer

(Akár ki is lehetne tenni fentre, szerintem sokaknak hasznos lenne)

Agy Halott
Ok, akkor hagyjam igy?

lastrun timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
A time() az PHP függvény, szerintem nincs ilyen SQL

Agy Halott
lastrun int not null default time(),

Erre hibat dob, nem engedi letrehozni a tablat. Probaltam lastrun int(19) not null default time(), de ez sem jo.
Nézd meg megy-e. Én az SQL utasításban csináltam.
UPDATE tábla set lastrun = ".time()." where...

Agy Halott
Igy?

lastrun INT not null default time(),
Úha, nem tudom. Nem használtam soha még SQL timestampjét, még itt írta régen valaki, hogy legyen sima INT és mehet bele a time() kimenete, azóta úgy használom :/
Mondjuk így pszeudokódként jónak tûnik.

Agy Halott
igy van, minden ID-hez kulon ido tartozik.

lastrun timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,

Ezt jol adtam meg?
where (time() - timestamp) > 3600

Ez azt frissíti ami régebben volt, mint 1 óra. Gondolom a dátumot nem globálisan állítod be, hanem soronként 😊

Agy Halott
beraktam a timestamp-ot a tablaba, tehat a script futtatasakor elmenti az aktualis idot.

Viszont most, hogyan allitom be, hogy ha megszakad a script futasa, akkor ujboli futtatasnal attol az ID-ju URL-el kezdje az ellenorzest, ami az utolso futtatasnal nem lett elvegezve, mivel megszakadt a folyamat?
Nekem is volt hasonló problémám. Én azt csináltam, hogy raktam mellé egy timestampet és ha idõsebb volt, mint fél óra, akkor frissítette a sort.

Agy Halott

...hogy ne dobjon ***-as errort?

500-as
Agy Halott
Igazad van. Atirtam mysqlre a cucc, mostmar oda ment es onnan tolti be az adatokat. ...csak lusta voltam, de tenyleg jobb igy.

Arra vmi otlet, hogy "lepesrol lepesre" ellenorizze a linket, hogy ne dobjon -as errort?
Esetleg abbol is ki lehetne indulni amit most irtal, hogy leellenorizne a kod minden inditaskor, hogy az elozo futtatasnal vegzett-e minden URL-el vagy megszakadt?

Ha vegzett, akkor kezdene elorol, ha megszakadt, akkor folytatna onnan.
Ha jól tudom IE9 teljes mértékben támogatja, egyedül valami szöveg árnyék effektet nem tud, de amúgy mindent.

Agy Halott: hát én ezt mindenképpen SQL-ben tárolnám, mert az jóó. Te ötletedre valami olyasmit tudok, hogy nem ugyanabba a fájlba menti, hanem egy újba, és ha az elsõn végigmegy azt törli és valahol beállítja, melyik új fájlban vannak az adatok. Így nem para, ha közben megszakad. (csak új fájlba appendelni kell és az eredetibõl törölni a sorokat)

CattiBrie
Szeretem, használom. De a Chrome-on kívül a többiek még nyúllámák hozzá. 😄 Ööö.. pontosabban legkevésbé a Chrome nyúlláma hozzá. 😊

[/spam]&#8482;

TheLostOne
Amúgy más téma: mi a véleményetek a CSS3-ról?

Nézegettem ma, és nagyon megtetszett, csak sajnos a gyökér IE6/7/8 miatt nem nagyon mernék még rá alapozni...

Tudom, hogy a 9 már valamilyen szinten támogatja, de egy mezei user XP-s gépén az felejtõs.

Személy szerint amúgy megoldanám a problémát azzal, hogy ha IE-t érzékel a kódom, akkor kivág egy hatalmas figyelmeztetést, hogy "TÖLTS MÁR LE BAZDMEG EGY BÖNGÉSZÕT ÉS NE EZZEL A FOSSAL SZENNYEZD A STATISZTIKÁKAT", de sokan le akartak már érte nyakazni, amikor felvetettem az ötletet korábbi kompatibilitási problémáknál <#rolleyes>

Valahol meg is értem õket, de mellette felfogni nem vagyok képes, hogy a MS hogy dönthetett úgy, hogy most szépen akkor gátoljuk a fejlõdést azáltal, hogy a joggal XP-hez ragaszkodó ÉS internetböngészõk terén nem elég jártas (magyarul internet=internet explorer<#idiota>) usereket megrekesztjük a használhatatlan IE8-nál...

Bár megmondom helyi szinten fejlõdést látok, kezd ott lenni a Firefox vagy a Chrome már a kezdõbb userek gépein is, de félek ez csak a többéves futótûzként terjedõ informatikai észosztó propagandáimnak köszönhetõ az ismerõsök körében, globálisan még biztos vannak õsemberek 😊

TheLostOne
Hát szerintem akkor azzal az easyphp-vel lesz a gond, eddig akárhány ilyen elõtelepített és elõkonfigurált webszervercsomagot próbáltam mindig csak a probléma volt vele, kivéve a Turnkey LAMP-el, de az egy komplett Linux alapú OS.

Persze kézzel összerakott WAMP/LAMP-el is lehet szopni rendesen, de legalább megtanulja az ember beállítani a dolgokat, és ha minden jól megy a végeredmény tökéletes lesz.

Bár hozzáteszem nekem külön gép itthon a devserver, szal nincs szükségem ilyen egységesített vezérlõpultokra sem, amivel egy gombnyomással ki lehet lõni a cuccot, mert ugye külön gépen nem zavar a sok futó process.

Hogy beírtam ezt a php kódot most már ennek nézi: application/octetstream. LOL

Am easyphp-t használok localon, bár ez mind1 sztem. A többi fájl se jó, itt van pl az egyik, hátha így tudjátok mi a baj.
fooldal.php

és a firebug is azt írja text/html pedig :/
validálni meg itt próbálnám ugye: http://validator.w3.org/check

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Agy Halott

Van egy adatbázisod linkekkel...

Eddig helyes.

Van egy php scriptem ami (jelenleg korlatozva van) letuttatja az adatbazisban levo URL-ek ellenorzeset es egy fileba elmenti az eredmenyeket. Egy pelda:

ID||STATUS||URL

1||on||http://66.220.3.52:8035
2||on||http://216.66.69.100:6210
3||on||http://72.13.93.117:8070
4||off||http://66.250.45.52:7575
5||off||http://66.250.45.52:7600
6||off||http://66.250.45.52:7800
7||on||http://65.99.218.178:8008
...

A problemam, hogy az elmentes folyamata egyszerre tortenik. Tehat meghivom a php file-t es ha nem korlatozom az URL-ek szamat akkor elszall egy ido utan 500-as errorral, mivel tul sok neki egyszerre az URL-ek szama.

Am amit adtam linkellenorzo oldalon, ott egyesevel ellenorzi a linkeket es amikor egy URL-el vegzett akkor lep csak a kovetkezore es kezdi annak ellenorzeset. Igy nem kap 500-as errort.

Szoval mivel allithatom be azt a phpban, hogy amikor egy URL on/off eredmenyt produkal es lementette azt, csakis utana kezdje a kovetkezo URL-t csekkolni?
Dj Faustus
"Mondjuk, ha nincs benne egy PHP kód se akkor eléggé wtf, hogy miért rar fájlnak hiszi 😄"
Például rosszul van beállítva az AddType vagy a DefaultType direktíva. 😉

Mondjuk, ha nincs benne egy PHP kód se akkor eléggé wtf, hogy miért rar fájlnak hiszi 😄

Írd be ezt a PHP fájlod leges legelejére: <?php header('Content-type: text/html'); ?>

Dj Faustus
"de ott van benne nem?
"<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />""

Ez nem a HTTP-header. Ez a HTML-kód részlete. Bár a Content-Type headerre lesz szükséged.
A Firefox Firebug kiterjesztésének Net fülével, vagy a HTTP headers kiterjesztéssel tudod megnézni, milyen kimenetet ad ki a webszerver.

Nem értem pontosan mit akarsz kérdezni.
Van egy adatbázisod linkekkel és egy on/off mezõvel. X óránként, percenként, ahogy esik lefuttatod és beállítod, hogy on / off. Majd mikor listázod az on / off alapján nézed, hogy ki kell-e listázni. Vagy igazából nem tudom mire irányult a kérdésed pontosan o.o

Jah http-ben azt hol nézem meg?

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

de ott van benne nem?
"<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />"

Malakai
Http headerben a content-type esetleg?

(\__/) ( X.x) ( } . { )