22786
Html-, css- és php-help
-
Easy Rider #19062 én pl pdf-eket tárolok szerveren egy adott mappában, és úgy csináltam meg, hogy még a teljes elérési út tudatában se lehessen fájl letölteni, hanem csak php-ból jelszó megadás után tehesse ezt meg a user.
ehhez két dolog kell:
- egy htaccess a mappában ezzel a tartalommal
<Files ~ "\.(pdf)$">
order allow,deny
deny from all
</Files>
deny from all
- a phpban Content-Dispositiont kell használnod:
header('Content-Disposition: attachment; filename="downloaded.pdf"');
-
#19061 Köszi !
A gyökérben van egy olyan, hogy:
ErrorDocument 403 /index.html
és csináltam most az almappában egy másik htaccesst. a főoldalt jeleníti meg, csak sajnos css nélkül. Ott írjam át az index.html a css re való hivatkozást is, hogy mindig a gyökér/css mappába mutasson, vagy erre is van valami plusz sor? Esetleg át kéne mindig redirectelnem a felhasználót a főoldalra? -
#19060 Igen, apache beállítás.
htaccess-be pl beírod, hogy Options -Indexes, akkor dob egy 403-at, amennyiben persze nem jelenítene meg egyébként is valamilyen index filet. -
szecsko #19059 Köszönöm a részletes választ.:)
-
#19058 Gondolom az egy olyan böngésző, ami még mindig csak a betűméretet változtatja nagyításkor (ctrl+scroll).
Ilyenkor szoktak pl egy alap font-ot px-ben megadni, utána pedig mindent em-ben. Az 1em az azon a szinten (saját maga, vagy a befoglaló elem) lévő betűméretével egyenlő méretű.body { font-size: 14px; }
Ezt így használni nem praktikus, csak az illusztráció kedvéért.
body > .box280px{
width: 20em;
height: 20em;
}
body > .box280px > .box200px {
width: 20em;
height: 20em;
font-size: 10px;
}
Hozzá kell szokni em-ben gondolkodni, sokan nem is szeretik (körülnézel legtöbb oldal továbbra is fix px-ekben ad meg mindent).
A másik, hogy a modern böngészők viszont már nem ilyen módon nagyítanak, hanem az oldalon minden elemet nagyít, így ha minden pixelben van megadva, akkor sem szabadna szétcsúsznia.
Harmadik, hogy maradj gyakorlati keretek között, senki nem fogja értelmetlenül nagyra állítani a betüket, akkor se, hogyha 70+os bácsika, csak amikor már el tudja olvasni. -
#19057 azt hogy tudom megcsinálni, hogy amikor pl beírom az urlbe, hogy: xy.hu/mappa/ akkor ne listázza ki az ott lévő fájlokat? htaccess? -
szecsko #19056 Amikor mindent megadtam fix px-re akkor ha ctrl+scroll-al nagyítok vagy kicsinyíték akkor előbb utóbb szétesik,egymásba csúszik... -
#19055 Fix méretre veszel mindent. Esetleg %-osan adod meg a dolgokat, de az ki tud csúszni az ember keze alól nagyon magas / kicsi felbontáson :) -
szecsko #19054 Sziasztok!
Hogyan lehet megoldani azt ,hogy képernyő mérettől és felbontástól függetlenűl ugyan úgy jelenjen meg egy oldal?
Szóval ,hogy ne essenek szét és csússzanak össze a tartalamak.
Ha valaki tud adni egy linket ezzel a témával kapcsolatban vagy esetleg pár technikát megosztana velem azt megköszönném! -
#19053 müködik is :) mégegyszer thx! -
#19052 Igen-igen, valami hasonlóra. Ezzel csak annyi a baj, hogy csak v1-es ID3 tag-eket tudok ezzel kiolvasni, ami kevés nekem (csak 30 karaktert tárol el az előadóból/címből).
A PHP Manual-ban itt vannak azok a függvények, amiket tudnék használni ID3v2-höz elvileg, ezekre lenne szükségem. Illetve ahhoz hogy ezek menjenek, ahhoz kéne maga ez a függvénytár, csak nem tudom előállítani. :(
Jelenleg most azzal próbálkozok, hogy a forrásfájlokból összerakni külön egy DLL-t, de mivel a C++ -hoz semmit sem konyítok, így elég nehézkes, és egyenlőre esélytelen a dolog. :\ -
#19051 ???? Ha jól értettem akkor vmi ilyesmire lenne szükséged? -
#19050 Valaki esetleg #18987? -
#19049 Vagy ?param=$name&ado=$valami&....
Ha meg tömböt akarsz átadni, akkor ezt találtam vagy ezt. -
#19048 Azt hogy lehet megoldani, hogy egy fileból több változót és átküldeni és külön-külön kiírigatni őket?
1.php
<script language='javascript'>
location.href='megrendel.php?parameter=$name,$adoszem,$szamcim,$postacim,$telefon,$email,$cimorszag,$cimnyelv,$tarhely,$kapcsnev,$kapcstel,$kapcsmastel,$kapcsemail,$comment'
</script>
");
2.php
<?php
$megrendelt = $_GET['parameter'];
echo $megrendelt;
?>
egyelőre így oldottam meg, de így mindent kiírja egybe és se <br>-el se /r/n-el nem bírtam feldarabolni, próbáltam úgy hogy indexelem a $megrendelt változót kiíratásnál, de úgy sem jó.
Előre is köszönöm a segítséget. -
#19047 Van egy oldalon egy radio button meg egy gomb. Azt akartam, hogy a radio gomb eleve legyen checkelve, és így mikor rányomok a gombra akkor menjen tovább az oldal. Az a baj, hogy nem megy tovább, mindenképpen rá kell nyomnom a checkboxra, csak azt fogadja el hiába van már checkelve. Ez mitől lehet? -
szecsko #19046 Angol....:S
A jqueryt még megértettem de ezt már nem hiszem ,hogy olyan könnyű megérteni.
De azért köszi :) -
#19045 hmm egyszerűnek hangzik köszönöm majd utánanézek -
#19044 Eltárolod egy sima szövegfájlban, hogy melyik kell és azt olvasod be pl.
<?php $style= file_get_contents('style.txt'); ?>
.
.
.
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="<?php echo $style.".css";?>"/>
Értelemszerűen a fájlban egy szó van, pl day/night/summer/unnepi/akarmi. A fájl írás is hasonló PHP-ban, file_put_contents (ez az admin felületedben kell majd) -
#19043 Sziasztok!
Készítenék egy weboldalt aminek lenne egy admin felülete, ezen pedig szeretném, hogy állítható legyen, hogy az oldalak melyik stylesheetet használják = stylesheet changer.
Nézegettem a neten először találtam egy sima változókkal dolgozót az nem felelt meg aztán egy olyat ami a cookiekban tárolja ez már jobb de nekem vmi olyan kéne amit az admin oldalról tudok beállítani tehát nem a felhasználó állítja be magának hanem az Admin és mindenki azt látja (gondolom ez igényel egy kis MySQL-t).
Tudnátok ebben segíteni, van valahol ilyen tutorial neten (mert én csak a fentebb említett megoldásokat találtam)? Ha túl bonyolult a dolog akkor marad a cookies megoldás... -
#19042 Ugyanott ahol a jQuery is van :) -
szecsko #19041 Tudsz ajánlani internetes forrást javascript tanuláshoz?(abszolút kezdő)
Vagy esetleg könyvet? -
#19040 Én fordítva csináltam, persze csak nem megtanultam, csak megnézegettem basic dolgokat :) -
#19039 Szerintem meg első körben inkább magát a javascriptet kéne tanulgatni, nem a jquery-vel kezdeni, márha ez nem történt meg. -
#19038 Jquery-t nem feltétlen kell letölteni, mert többen is hostolják
pl:
http://code.jquery.com/jquery-latest.js
http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js
-
szecsko #19037 Sikerűlt szóval tárgytalan.:D -
szecsko #19036 Van hiba ebben a pár sorban?
Nekem nem megy...
Vagy lehet,hogy a js könyvtárat mentettem el rosszul....
<script type="text/javascript">
$(function() {
$ ('a') .click(function() {
$ ('#box') .fadeOut() ;
});
});
</script> -
szecsko #19035 Majd kibogarászom.:D
Köszi. -
#19034 Igen, itt egy tutorial sorozat. Ha tudsz angolul és kezdő vagy még, akkor mindenképpen érdemes végignézni :) -
szecsko #19033 Ha már itt vagyok megkérdem ,hogyan kell beilleszteni?
Bemásolom a weboldal mappájába és csak hivatkozok rá a <head>-ben?
-
szecsko #19032 De hülye vagyok, bár most szedem le először és a tutorialban mindig egy fájlba szedte és ez megtévesztett.
Köszi :) -
#19031 Az a jQuery fájl. Másold ki, másold be valami szövegszerkesztőbe, mentsd el jquery.js néven és kész :) -
szecsko #19030 Sziasztok!
Valaki tud nekem abban segiteni hogyan kell a jqueryt leszedni?
Miután rákattintottam a letöltés gombra ahelyett ,hogy letöltene egy .js kiterjesztésű fájlt megnyit nekem egy csomó karakterkódot a böngésző ablakában.
Miért lehet ez?
-
#19029 tud valaki jó kis questionnaire/survey cuccost, ami egyenként dobálja fel a kérdést? esetleg jquerys? -
#19028 megcsináltam, de így is mindig azt írja, hogy hiba a betöltés közben. Chromeban lekövettem, és igazából működik, csak rosszat mutat, tehát jó oldalt kap a szervertől de nem azt jeleniti meg :( -
Easy Rider #19027 Amit még javítani kellene, az a 28. sorban a javascriptben az if(r[0] == "OK|") { sor, itt az OK végéről töröld a "|"-t, mivel annál spliteli a stringet, így az nem szerepel a tömbben, illetve amiért nem működik, hogy a .click metódus tulajdonképpen nincs meghívva, az egészet körül kéne venned a $(document).ready(function() { //ide a .click metódus });-el -
#19026 Ergó gyakorlatra van szükség. Hát az még kérdéses, hol szereznék én gyakorlatot... -
karajjj #19025 ahhoz, hogy te ezzel el tudj helyezkedni, nem 1-2 hónapot kell vele foglalkozni, a piacképes tudáshoz minimum 1-2 év kell -
#19024 Vélhetően én már főiskolát/egyetemet nem fogok elvégezni, nem áll szándékomban. Azért gondoltam arra, hogy elvégzek egy ilyen 2 hónapos tanfolyamot, mert most vagyok munkanélkülin és kapom a támogatást. Mert azért normál esetben, ha dolgozni jár az ember, akkor nehezen oldaná meg, hogy fél 10re bemenjen tanfolyamra is, meg egyszerre a munkahelyén is legyen.... Persze vannak hétvégi tanfolyamok is, csak minél több az óraszám, annál tovább tart a tanfolyam is. Tehát akár fél évre is elnyúlhat a dolog. Én nem szándékozok most egy fél éves tanfolyamot elvégezni, jó lenne minél hamarabb újra munkába állni és valami újba belekezdeni. Magától értetődő, hogy ezzel nem fogom meg az Isten lábát, csupán egy alapot adna, hogy valamilyen szinten képbe legyek a témával kapcsolatban. -
#19023 Ezek a tanfolyamok csak arra jók, hogy kezdőlökést adjanak az otthoni tanuláshoz.
Munkahelyen senkit nemérdekel. Ami érdekelheti a munkaadókat, azok nagyrészt a rohadt drága Microsoft képesítések, meg talán a Zend certification.
Amúgy általában 2 verzió van:
1 - Valamiféle főiskolát/egyetemet "várnak el", anélkül interjúra se hívnak be. Tulajdonképpen megy a CV-d a kukába.
2 - Csak a referenciákat nézik, és utána hívnak be interjúra.
Ha behívtak akkor úgyis fogsz kapni valami teszt feladatot, nem ritka, hogy 3-4 órásat.. Ezután fog kiderülni, hogy mit is tudsz valójában.
Webfejlesztéshez idő kell, meg elhivatottság. Nem úgy megy, hogy elvégzel egy 2hónapos loltanfolyamot aztán mindjárt felvesznek valahova..
A dreamwaver meg egy vicc. Nem is értem minek oktatják, életemben nem hallottam olyan helyről, ahol azzal dolgoznak. Ha meg van ilyen akkor az komolytalan :D