Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Igen, most hogy megnéztem tényleg mindenhol 20-asával növekszik, nem csak 1 helyen, akkor mindegy 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Malakai
20-asával, tehát mindig 20-al növekszik 1 helyett?
Mert ha igen az szerver beállítás (auto_increment_increment).

Ha nem úgy érted, akkor ahogy írtam, ha nem üres a tábla a legmagasabb érték alá nem rakja az auto incrementet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Még mindig 20-asával megy, üríteni kéne a táblát?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Malakai
ALTER TABLE mytable AUTO_INCREMENT = 1
De ha van már bent adat, akkor a következõ legmagasabb számra állítja.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lazarus
ALTER TABLE tbl AUTO_INCREMENT = 100;
SzirmosSzisza
Hülye kérdés, de valamiért mikor exportáltam a táblát localhostról akkor az auto_increment ilyen 100-1000 érték körül volt és nem figyeltem rá. Valahol lehet esetleg ezt állítani utólag? 😄

Malakai
:target státusszal lehet még, hogy kattintásra tûnjön fel, de akkor az ugye feltételezi, hogy az ottani "gomb" az erre való és nem egyéb navigációra pl. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
Jogos 😄 Igazából erre hogy eltûnik nem is gondoltam 😄 billentyûs mozgás lenne, meg akkor az kéne hogy hover után ott is marad a menü, ezt gondolom már jQueryvel kell csinálni mégis. Igazából csak kísérletezgetek 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Malakai
Css-ben csak úgy tudsz hoverrel szórakozni, ha a megjelenítendõ dolog alárendelt elem a :hover-elt elemen belül, vagy közvetlen utána jön. (a + jel jelzi, hogy a következõ testvér elem)
Ha az oldal 100% fix méretû, szélesség és magasság egyaránt, akkor esetleg lehet absolute pozícionálással "összehekkelni", de remélem nem akarsz hover után rákattintani arra a jobb alsó sarokban.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
az megvan hogy hoverre megjelenjen, de én azt szeretném ha a képen jelölt részen jelenne meg : KÉP
kicsit feljebb raktam így könnyebb észrevenni. Az alsó csík egy div (<div id="submenu"></div>😉 és az is jó lenne ha valahogy rá tudnám erõszakolni hogy abban jelenjen meg ott, vagy legalábbis azon a helyen úgy, hogy ha átméretezem az ablakot ne csússzon el. Úgy sorakozzanak a submenük alul mint a rendes menüpontok baloldalt.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

gõzöm nincs igazából de nekem html5ben így mûködött csak, lehet nálam a hiba
passatgt
a + jel miért kell?😊

css-ben is meg lehet oldani nem igazán látom át az oldalad, de cssben
A hover-el és a display: none-al tudnád megcsinálni amit szeretnél

#teszt {display: none;}

#gomb:hover + #teszt{display: block;}

így pl a teszt id-vel rendelkezõ elem alapjáraton none(nem látszik nem is foglal helyet) de ha ráviszed az egeret a gomb idvel rendelkezõ elemre akkor a teszt block lesz és újra látható.
Azt nem tudom, hogy mennyire helyes megoldás de mûködik.
Jim Morrison
Ismét kellene egy kis segítség. Újragondoltam a kicsi oldalam és nagy vonalakban a kinézete már meg is van. Csak van egy kis bibi. LINK Azt szeretném, hogy a submenu a content rész alatt legyen abban a téglalapban. Ha rámentek egérrel az elsõ chrome képre akkor megjelik egy másik kis kép és én azt szeretném odahelyezni. Lényegében úgy nézne ki mint a fõmenü, csak ott az almenü lesz (lenne). jQuery segítségével szerintem meg tudnám valahogy oldani de én CSS el akarom (ha lehet). Lehetséges lenne megoldani e, és ha igen hogyan?

SzirmosSzisza
TOR ?<#idiota>

Amúgy ja, ha csak e-mailre kell felesleges saját szervert venni.

Lazarus
Ha elég napi 500 levél akkor Google SMTP ingyen. Ha több kell lehet upgradelni is, utána kell olvasni Google Apps-nek
dragon11
Lol..

Nah akkor olyat ajánlj.😊

Lazarus
Saját szerverkörnyezetre tudsz telepíteni SMTP-t. De nekem az a tapasztalatom hogy egy ismeretlen új IP-rõl érkezõ hírlevél jó eséllyel a spam mappákban fog kikötni. Ha csak emiatt kell szerver én inkább keresnék egy megbízható smtp szolgáltatót.
dragon11
Kösz szépen. Magyarán bérelnem kell egy vServert, hogy kapjak egy korlátlan tárhelyes e-mailt ?😊 Vagy mégis hogy megy ez ?

Lazarus
Kicsit off:
paypal pénz visszahúzások ellen mit lehet tenni? Ez így elfogadhatatlan hogy vesznek valamit, fel van adva postán aztán egy mondvacsinált hülyeséggel visszahúzzák a teljes összeget. Vagy milyen alternatívák vannak PayPal-el szemben? Azt akarom hogyha valamit kifizettek az maradjon is kifizetve, hacsak _ÉN_ úgy nem döntök hogy vissza akarom adni a pénzét.
SzirmosSzisza
http://buyvm.net/, https://vps6.net/vps-openvz.php. Kisebb dolgokra jók ezek is.

Lazarus
Itt havi 9$ serversanddomains.com
Viszont a távolság miatt lassú szar, lásd az aláírásomban szereplõ oldalak
dragon11
S ilyet hol lehet ?😄

SzirmosSzisza
Gondolom annyi az egész, hogy mail() helyett amitadnakosztalyneve->mail()-t kell írni. Amúgy bérelsz magadnak vm-et, lehet már évi 12k-ért, aztán azzal azt csinálsz amit akarsz.

dragon11
Aham.. ha már fizetnék, nem akarok bajlódni a dologgal, bajlódjanak Õk a pénzemért.😊

Egy konkrét -akár fizetõs- szolgáltató nincs, ami napi több ezer e-mail elküldését engedi?

passatgt
igen, de ez nem teljesen email szolgáltató, hanem egy API, amivel tudsz levelet küldeni, van mindenféle programozási nyelvhez mintakód (php is)

1,5$ / 1000 email

dragon11
Köszönöm. S ez fizetõs ?

SzirmosSzisza
Ha pl az utolsó 50 adatbázis elemhez akarok lapozót adni, hogy érdemes?
Legyen egy belsõ lekérdezés ami limit 50-el kiszedi az id-ket, aztán egy külsõ ami egy id in(belsõ lekérdezés) és ez kap offset+limitet.
Vagy legyen egy sima ami ugyanúgy offset és limites csak az elején van egy top 50 ?

grizzly21
az ilyeneket megszokhattad webfejlesztesnel😊 Es sajnos ez nem is nagyon fog valtozni - ha konzisztenciat szeretnel azt itt sokszor nem fogsz talalni..

Elnézést nem vitatkozni szeretnék, ... a böngészõk se nincsenek kész és mégis használjuk. Hogyha nem használjuk akkor nem fog elõrehaladni semmi se úgy mint a gyógyászatban is ha nem kikísérleteznének új dolgokkal a doktor még mindig 3m tûvel adná a szurit ami nem túl kellemes :F
Egyébként Chrome-ba meg volt nyitva egy oldal, spanyolul, de pont a WCAG + HTML5-rõl volt szó http://www.fundacionctic.org/servicios/estandares-w3c-y-calidad-web/formacion/workshop-wcag-20-y-html5-barcelona-octubre-2012 szóval ha már beszélnek róla vagyis majd csak fognak akkor az jó dolog. És mondjuk ha belegondolsz tökéletes megoldás, mert eddig mire használták a <small> tagot?, hogy kisebb legyen a betû, szemantikailag nevetséges arra ott a CSS; így pedig nagyon is logikus, hogy small printrõl van szó.

passatgt
dragon11
Lehet picit off: de nem tudtok olyan e-mail szolgáltató, ami enged naponta több, mint 500 e-mailt küldeni ?

Köszönöm.<#worship>

Sikerült!

Az elõbb biztos elnézhettem valamit!

Akkor még próbálkozom, köszi!

Majd írok, ha nem sikerülne....

SzirmosSzisza
HTML5 még messze nincs kész, szóval arra én nem alapoznék.

Figyelembe ajánlanák egy hasznos kiegészítõt a WCAG Contrast checkert Firefox-hoz.

Egy <small> problémába ütköztem.

Use CSS for presentation effects, use <em> or <strong> for emphasis: <small>© 2012 Oldalam. Minden jog fenntartva.</small>

HTML 5 a <small> tagot ajánlja az ilyen esetekre. Ezáltal egy kicsit megnehezítik az ember munkáját, mert most ugye dobjak ki egy szemantikailag megfelelõ taget csak azért, hogy megfeleljek a WCAG elõírt szabályoknak vagy fordítva?

Ez valami olyasmi amikor bemész valahová és mind a két felérõl két véreb vicsorog de csak egy csont van a kezedbe.

SzirmosSzisza
Textareat használj az van több sorosra kitalálva. Az input text az 1 sor lesz, teljesen mindegy milyen magasra állítod.

Ez valamiért nem mûködik 😞

Voyager5
Az
<input type="text" class="inputtext" name="szoveg">
helyett használj textarea-t:

<textarea name="szoveg" class="inputtext" cols="20" rows="20"></textarea>
az .inputtext -be meg add meg a padding:0; -t.
Sziasztok!

Készítettem egy egyszerûbb ûrlapot, árajánlat kérés céljából:

<form name="Formular" method="POST" action="/kuld.php">
<input type="text" name="Neve">
<input type="text" name="cime">
<input type="text" class="inputtext" name="szoveg">
<input type="submit" value="Küldés">
</form>

A legfõbb problémám az, ha a szöveg bevitelénél enter-t nyomsz, egybõl elküldi a levelet! Van erre valami, ami ezt kiküszöböli, és küldés helyett új sorba megy a kurzor?

A másik pedig, a legalsó "szoveg" résznél megnöveltem a kitöltendõ rész méretét az üzenethez egy css styleban : .inputtext { width: 254px; height: 100px; }

A nagyság megvan, de sajnos a kurzor a box közepén áll, s nem a bal felsõ sarokban.

Megköszönném, ha tudnátok erre is mondani valamit!

Matty

Guren
SzirmosSzisza
Legördülõ menüt hogy érdemes írni? Valaki itt nemrég segített nekem és annak
<li>....</li>
<ul><li></li></ul>
<li>...</li>

Lett az eredménye és JS alatt onclick-re a next ul-t kinyitja. Sajnos ez IE alatt nem igazán (értsd sehogy 😄) megy. Hogy érdemes csinálni ilyet?

dragon11
közben megvan.

dragon11
<iframe src="oldalad.htm" style="width:400px;height:300px"></iframe>

megadtam az elérést a serveren, de a tárhely szolgáltató által feltüntetett error ablak jött ki..(000webhost)

segíts :SS

dragon11
Valami olyan kód kellene, aminek ha megadnám, hogy a Serverre felmásolt .htm-et ágyazza be..(és akkor mellette lesznek a fájlok) így tuti jó lenne.

Tudsz ilyen kódot ?

SzirmosSzisza
Valami CSS részt is másolj ki az elejérõl (<styel></style> között, vagy esetleg link rel és ott a CSS fájl elérése)

dragon11
helyesbítek: most már csak egy htm van.. illetve az elemei mappában egy themedata.thmx, colorshememapping.xml és egy filelist.xml van..

akár ezt az egész mappát valahogy csak be lehet ágyazni a weboldalra, aztán úgy már simán megjeleníteni, nem ?:SS

dragon11
Szóval!

A helyzet az, hogy a Word alapból készített 2 htm fájlt. Az egyik a formázott, szép fajta, a másik a sima legalapabb táblázat. Illetve létrehozott egy mappát a dokumentum elemei néven, ami tartalmaz: stylesheet.css, sheet001.htm, sheet002.htm, filelist.xml fájlokat.

Nos, a szép, formázott htm-et notepad++ segítségével kimásoltam, és beraktam a weboldalra..de össze-vissza kuszaság jön ki. Nem tudja megjeleníteni.

Segítenétek úgymond 'beágyazni' akár ezt az egész mappát, hogy el tudja érni a server, s meg tudja jeleníteni ?:S