22786
Html-, css- és php-help
  • passatgt
    így nem lenne egyszerűbb?:)
  • kifli
    sikerült köszi :)
  • Malakai
    transform-origin-t lehagytad az alapállapotról, így ide-oda ugrál a forgatás középpontja.

Esetleg még érdemes lehet containerre rakni a hover-t, ami mindig teljes szélességű és azon belüli képet forgatni, így a néha előforduló ugrálást is megszüntetnéd (gyors egérmozdulatoknál chrome alatt).
  • kifli
    Na, sikerült nagyából majdnem megcsinálnom az animációt.

LINK

Viszont valamiért, ha leveszem a képről az egeret, akkor felnagyobbodik, és lejebb is kerül pár pixellel. Nem tudok rájönni miért. Valakinek, valami ötlet esetleg? :)
  • kifli
    nem, majd megoldom ie alatt máshogy...
  • Malakai
    Nem, vagyis IE10-ben igen, de IE9 és alatta nem, IE9 támogat 2d canvas-t, így webgl polyfillekkel létre lehet hozni pl cwebgl, vagy pl egy sprite animációs megoldás azalatt, vagy egy bizonyos ponton simán nem animálsz, gondolom nem a legfontosabb fícsör. :)
  • kifli
    ahhhaaa

moz prefixel próbálkoztam, de akkor ezért nem volt jó :)

Köszönöm a segítséget, hálám üldözni fog

Félve kérdezem még meg, ie-ben működésre lehet bírni?
  • Malakai
    1. Amit beírtál példát abban csak webkit vendor prefix van. Firefoxhoz a 16-os verzió óta nem kell vendor prefix, tehát -moz nem kell, a specifikáció szerintit meg mindig add meg.
    2. Firefox a perspective()-ben kéri a px egység megadását.

Itt egy fork.
  • kifli
    de konkrétan ez a kód nem megy firefox-ban nálam

ITT találtam, meg lehet nézni, hol működik

Na ilyet szeretnék, csak akkor kellene, ha valaki fölé viszi az egeret.
  • Malakai
    Ez a css3 perspektíva. Támogatottsága.
  • kifli
    olyat keresek, ami lehetőleg a legtöbb böngészővel megy. találtam egyet, de ez csak webkit böngészőkkel jó.

div.tile {
    width:100px;
    height:100px;
    margin:20px;
    background:red;
    -webkit-animation: example 0.75s ease 0s infinite alternate;
    }
    @-webkit-keyframes example {
    from {
    -webkit-transform: perspective(300) rotateY(-90deg);
    -webkit-transform-origin: 0% 0%;
    }
    to {
    -webkit-transform: perspective(300) rotateY(0deg);
    -webkit-transform-origin: 0% 0%;
    }
    }
  • Malakai
    CSS3 perspective, vagy WebGL a modern megoldás, WebGL-hez szerintem van egy-két polyfill is, ami normál 2d canvas-ra rajzolja.
  • kifli
    javascripttel szeretnék képet forgatni. Viszont nem simán, hanem 3d-ben. Egy képet szeretnék "befordítani" mint egy ajtót, mikor nyílik. Ilyesmihez hol találok tutorialt, vagy valami leírást? :)
  • Dodo55
    Tudsz egyéni fontokat ha feltöltöd valahová és csinálsz egy @font-face rule-t css-el ezután font-family értékként fogsz tudni rá hivatkozni.

Konkrét példát nem tudok most mutatni mert sietek, de google font-face és találni fogsz bőven.
  • Szeki26
    Nem az ékezettel van bajom,hanem kinéztem egy pár fontot,ami jól nézett ki ott,de az oldalba építve már nem.Olyan pixelesek voltak az ívek,és gyakorlatilag egy se volt olyan,amire azt mondtam volna, hogy na ez jól néz ki...
  • passatgt
    google webfonts-nak jónak kell lennie, esetleg ott lehet probléma, hogy az adott betűtípus nem támogatja az ékezetes betűket
  • Szeki26
    Hali !

Sajnos nem sok választ kaptam a fontokkal kapcsolatos kérdésemmel.
    Még mindig nem tudom, hogyan alkalmazzak egyéni fontokat. Saját font készlet betöltése ilyen problémás,kipróbáltam vagy 8-10 google webfontot, azok meg nem tudom miért de olyan "darabos", némelyiknél hiányzik a betű pár része,csak nagyobb verzióba jó.
    Szóval nem értem, kár foglalkozni ilyennel, használjam az alap fontokat ?
  • Dodo55
    ASD
  • SzirmosSzisza
    lol
    https://github.com/search?p=3&q=extension%3Aphp+mysql_query+%24_GET&ref=searchresults&type=Code
    https://github.com/search?q=extension%3Aphp+eval+%24_GET&type=Code&ref=searchresults
  • Norbi779
    Sablon Csak enyit tölt le!
  • SzirmosSzisza
    Valamit szerintem elnézel, pl nézd meg mi van abban az XML-ben.
  • Norbi779
    Ez nem jó... :D mert találtam több jó sablont is ami jó lenne az oldalamra, de mindenhol csak xml fájlt tölt le. Sajátot meg tudok írni, csak a tervezés nem megy PS-ben :D :D
  • Malakai
    Próbáld ki, hogy a form tagre is raksz egy autocomplete="off"-ot, ha nem jó akkor marad a random input name.
  • SzirmosSzisza
    Nem nagyon :D
  • Norbi779
    Hello! A weboldalamra találtam a neten egy jó sablont, de csak .xml fájlt tölt le. Ebből meg lehet valahogy csinálni az oldalt rendesen? mert se képet nem töltött le, csak egy .xml fájl.
  • SzirmosSzisza
    Hogy lehet belőni, hogy a böngésző ne jegyezzen meg semmit és ne is próbálja kiegészíteni az oldalon? (autocomplete="off" van, random input neveket azért szeretném elkerülni :D)
  • Lazarus
    php-vel így lehet:

function visitor_country()
    {
    $client = @$_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
    $forward = @$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    $remote = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    $result = "Unknown";
    if(filter_var($client, FILTER_VALIDATE_IP))
    {
    $ip = $client;
    }
    elseif(filter_var($forward, FILTER_VALIDATE_IP))
    {
    $ip = $forward;
    }
    else
    {
    $ip = $remote;
    }

$ip_data = @json_decode(file_get_contents("http://www.geoplugin.net/json.gp?ip=".$ip));

if($ip_data && $ip_data->geoplugin_countryName != null)
    {
    $result = $ip_data->geoplugin_countryName;
    }

return $result;
    }

Aztán:
    if(visitor_country() == "Hungary")
    header("Location: http://www.oldalad.hu/hu/");

A www.geoplugin.net-be beküldi az IP-t ami válaszol az ország nevével, de ha gyors és tuti megoldást akarsz akkor érdemes rá geoip libraryt leszedni inkább hogy ne legyen külső request
  • kifli
    nem nyelv választó, magyrországon belül szeretném, ha valaki megnyitja a weboldalt, akkor a helyének megfelelő másik oldalra irányítja át
  • SzirmosSzisza
    Ha nyelvválasztót akarsz, tudod akár az accept-language header alapján is.
  • kifli
    arra kell csak, hogy attól függően, honnan nyitod meg, más oldalra irányít.
  • passatgt
    azt is megadja, koordinátát is, országot is, console.log(google.loader.ClientLocation) és konzolon láthatod milyen adatokat mutat
  • kifli
    nem kell városra pontosan, igazából annyi elég, ha tudom melyik megyéből van :)
  • passatgt
    rakd be scriptnek ezt:

<script src="http://www.google.com/jsapi"></script>

utána js-ben az google.loader.ClientLocation.address.city változó megadja a várost(bár nem túl pontosan, de legalább egyszerű)
  • Dodo55
    Szerver függő.
    Ha van CURL az a legjobb talán. De ha nincs akkor esetleg http_context_stream vagy simán file_get_contents. Az utóbbi kettő mind igényli, hogy engedélyezve legyen a php.ini-ben a távoli fájlokhoz való hozzáférés.

Ha megvan a kiválasztott módszer, akkor csinálsz egy lekérést vele az adott API url-jére, azt kapsz egy JSON vagy XML adathalmazt, amit utána feldolgozol.

Adatbázis(szolgáltatásból) elég sok féle van, sajnos az ingyenesek elég pontatlanok. A kliensoldali W3C geolocation (amihez ugye a user megerősítése kell) amit használ az viszont elég megbízható, csak sajnos arra még nem sikerült rájönnöm, hogy milyen adatbázisból dolgozik.
  • kifli
    Hogytudom azt megcsinálni, hogyha valaki megnyit egy oldalt, akkor kinyerjem, hogy melyik városból van?
    geoip city adatbázis van erre úgytudom. De php-ben hogy tudom ezt lekérdezni az adatbázisból?
  • zsoltioregon
    Nem tudom
    biztos jóféle
  • zsoltioregon
    már megoldottam.
  • Malakai
    Aki nem tudja miről van szó:

Fő site: Composer
    Adatbázis: Packagist
    Tutorial: NetTuts+ cikk
    Audiovizuálisaknak:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Habár "túlájtsza" a csaj. :D
  • Malakai
    Még egy közvéleménykutatós kérdés php-seknek... :D Hogy álltok a composer-es workflowhoz, jó dolognak tartjátok package/dependency managementre, használjátok?
  • zsoltioregon
    Üdv!
    A topicok témájának szerkesztéséhez a nyers html kódot valaki belinkelné
    vagy valami topic szerkesztő FAQ jól jönne.