Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Regisztrálj .net, ,org vagy .com-ot.
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
szerk: btw: foursquarehez hasonló kis projectet akarok csinálni, Gugli Mapssel. (kis project semmi komoly cél)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Alap, hogy a böngészõ UTF8-nak kezelje, tehát html-be meta content-type;charset állítsd UTF-8-ra.HTML5:
Ha már nem statikus oldal mégjobb, ha eleve http headerbe is bedobod.
header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8');És akár apacheban pl .htaccessben:AddDefaultCharset UTF-8Lehetõleg fileok is UTF8 BOM nélkül (legtöbb IDE abba ment, amennyiben egyetlen nem ansi karakter is van a fileban, npp-ben lehet bele konvertálni is, egy batch konverter is lézeng valamerre).
MySQL kapcsolat is UTF8 legyen:
mysql_query('SET NAMES utf8');Vagy beállítások, my.cnf/my.ini:
default-character-set=utf8
default-character-set=utf8
(\__/) ( X.x) ( } . { )
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
usersEgy Jon Hoffman elõadás. 😊
id, email, password, ...
places
id, lat, long, name, addr, ...
checkins
id, place_id, user_id, checkin_at
@Norbi779: Nézd meg az adatbázis kezelõdben, hogy azonos nevü oszlopok coallitionje, karakterkódolása nem különbözik-e. Tehát ha pl van többen is vicc, vagy cim, vagy hasonló oszlop azokból nincs-e olyan, hogy az egyik pl ISO-8859-2, a másik valamilyen UTF-8 pl. Azok legyenek azonosak (UTF8 ajánlott).
(\__/) ( X.x) ( } . { )
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
$parancs = mysql_query("SELECT * from anyos
UNION
(SELECT * from cigany)
UNION
(SELECT * from iskola)
UNION
(SELECT * from orvos)
UNION
(SELECT * from szoke);")or die(mysql_error());
és a weboldalon, nem listázza ki a dolgokat, hanem ezt írja ki: Illegal mix of collations for operation 'UNION'
Mi lehet ahiba:
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Idén is elcseszték és rss-en kint az egész anyag, vagy lehet napiban nézni, ahogy eredetileg tervezve lett. 😊
Hátha mondok még ezzel valakinek újat. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Validáljátok még a html-t, css-t? 😊
Hogy a saját korábbi kérdésemre #20449 én is írjak, win alatt Git, Git for Windows, ST2 Git + Console2
@Lazarus: #20368 #20369 #20380 <#vigyor4>#vigyor4>
(\__/) ( X.x) ( } . { )
VPS-bõl csak windowsos érdekelne 2003 vagy 2008, anno a serversanddomains.com-on béreltem VPS-t 9 dodóért, de rettentõ kicsi kapacitás jutott a felhõbõl, lassabb már nem is lehetett volna.
Most saját szerón futnak az oldalak DIGI-rõl, de néhány hónapon belül lelépek és ha gáz van a hardwerrel nem tudom javítani. Ezért a terembérlés is érdekelne úgy havi 5000 körül.
Legvégsõ esetben webhost (curl, php, htaccess, mysql, cron, imagemagick), ettõl a megoldástól csak azért félek mert az emaileket körülményes lenne átmozgatni
Egybkent itt a link.
Tehat az egesz szoveg az object (h1). Igy a negyzetnek nem lehet hatteret allitani, csak "odapozicionalni".
A kerdes, hogy hogyan?
div.oldal-path-2 table tbody tr td { border:none; }
Ebben a topikban hogyan tüntethetném el a banner körüli fehér keretet? Mert most hogy kicsit szerkesztettem a topik kinézetét, így kissé zavaró, hogy ott van.
Nothing is True, Everything is Permitted
Igy kellene kineznie minden felbontason (ez egy 1366*768-as felbontas):
Igy nez ki, ha valtoztatom a felbontast (ez mar 1600*900-as felbontas):
Ha az asztal felbontasat valtoztatom, akkor a kepen lathato 4 kis lilas teglalap (kurzoros) vizszintesen elmaszik jobbra vagy balra abbol a kek keretes reszbol. A fuggoleges pozicionalast sikerult fixalnom.
Mit kellene hova irnom a css-ben, hogy megoldodjon ez a problemam?
Koszonom.
CSS es HTML kod
[/spam]™
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[/spam]™
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Remélem, van köztetek olyan, aki jól ismeri az SVN-t (TortoiseSVN). Felmerült egy olyan probléma, hogy nem tudjuk beállítani, hogy a checkout-olt könyvtáron belül megmondjuk egy (vagy több) könyvtárnak, hogy azokat ne vegye figyelembe a commitnál.
projekt (checkoutolt könyvtár)
- css (mappa)
- frontend (mappa)
- js (mappa)
- media (mappa)
- var (mappa)
A példában mondjuk a var mappába kerülnek a localhost használata közben olyan fájlok, melyeket nem szeretnénk soha fel-committolni.
És nem az 'Unversion and add to ignore list', mert azt már próbáltam (persze lehet, hogy elcsesztem). 😄
És egy weboldal is jó, ahol leírják hogyan kell vagy akár az, hogy mire keressek Google-ben, mert eddig béna voltam ehhez.
Köszönöm,
Catti
[/spam]™
De amúgy itt ki tudod próbálni az összes nagyobbat.
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Van egy canvasom amibe gomb nyomásra rajzolok. FF alatt jó, Chrome alatt nem. Node ha Chrome alatt a canvasra nyomok egy jobb klikk / Elem megtekintését mielõtt a gombra kattintok akkor jó!😄
Utána olvastam, és ebben a like counterben csomó baromság benne van:
- The number of times someone clicks the Like button.
- The number of times someone shares the blog post URL on Facebook.
- The number of comments that shared blog post gets on Facebook; across all shares.
- The number of comments on the blog post if the user is using the Facebook comment system.
- The number of times someone has sent the blog post URL to a friend via Facebook’s messaging system.
Nemtudom, hogy ezt valahogy kilehet-e szedni apiból, de olyat is olvastam, hogy sokszor bugos a counter (csak, hogy minden jó legyen) :d
<share_count>0</share_count>
<like_count>19</like_count>
<comment_count>1</comment_count>
<total_count>20</total_count>
<click_count>0</click_count>
És a gombb mellett nem 26 van? És kipróbáltam a total countba az nincs benne ha lájkolom az adott linket, és felmegyek facebookra, és ott azt is lájkolom, hogy lájkoltam, az megjelenik a gomb mellett hogy lett még egy lájk, de a total countba az nem szerepel.