Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Úgy tudod elõcsalogatni, hogy dev toolsban (F12) jobb oldalon a styles résznél átírogatod amit kell (ezt ugye már közben látod is, hogy mit csinálsz).
Ha megvagy a szerkesztésekkel akkor ugyanezen a panelen (styles) kiírja, hogy honnan kapja a stílust (pl. style.css 1000. sor) ezen kattintasz, ekkor megnyitja a resources fület és ott pl a style.css-t, ha ezt kinyitod a kis lenyíllal, akkor láthatod, hogy egy mini verziókezelõ van beépítve idõre lebontva, illetve legalul az original file. Amelyikre szükséged van, arra jobb klikk és save as.
Pofás is dolog.
Firefoxhoz van egy kieg az XRefresh, ez nem függ egy bizonyos IDE motortól, viszont nem fogod tudni firebugból frissíteni a fileokat, csak a file frissülésekor frissíti a böngészõben.
Windowson talán egyszer majd a LiveReload is menni fog, XRefreshez hasonló, plusz pár egyéb jósággal, de egyelõrre elég lutri ha nem almás géped van.
Ugyanakkor Chrome devtoolst is be lehet lõni, hogy a böngészõben szerkesztett változásokat fileba mentse autómatikusan. @github
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Hogyha a keresést a fekete sávon helyezed el akkor simán összébb lehetne még csúsztatni az egészet
itt egy példa:
http://cssgrid.net/
Az lenne a kérdésem, hogy csináltam én magamnak egy külsõt 1280*1024-es monitor felbontással, pont megy full screenbe, viszont azon gondolkozok, hogy kisebb felbontás esetén, mit javasoltok, hogyan rakjam össze az oldalt? Mert akkor a bal felsõ sarok kicsúszik a képbõl :S Az általam készített külsõ nem lesz megfelelõ emiatt? :S (ez csak egy kép még)
http://specialpromotion.hu/m-konzol3.png
Kritikát is szívesen várok, hiszen úgy tanul az ember 😊
2. Pl némelyik oldal hogy csinál ilyen fasza szövegszerkesztõ formokat ?
Illetve sima képfeltöltés az ennyi kb.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Van egy mini-közösségünk, eddig sgforum-os ingyenes oldalon dumáltunk, de most beüzemeltünk egy saját oldalt, phpbb3-as fórummal (meg bloggal, meg sokminden mással, lényegtelen). A lényeg: van egy filmes játék (kép alapján kell kitalálni az adott filmet), és én azt szeretném megoldani, hogy egy (már meglévõ) gombra kattintva a júzer megnézhetné az aktuális képet.
Tehát: kellene nekem egy gomb, amire rákattintva az aktuális emberke (aki kitalálta az elõzõt, az tehet új feladványt) feltölt egy képet a szerverre, amit majd ugye a többiek a gombra kattintva nézhetnek meg. Tehát a feltöltött képnek a neve mindig ugyanaz kell, hogy legyen és mindig ugyanoda kell feltölteni (ennyit én is összeraktam fejben 😊. Olyannal nem kell foglalkozni, hogy kinek lehet jogosultsága a feltöltésre, meg ilyenek, senki nem szórakozna ezzel.
Remélem érthetõen fogalmaztam és veszi valaki akkor kihívásnak a kérésem, hogy foglalkozzon vele.
Ui: majd' kihagytam, hogy én nem vagyok programozó. Tanultam, értem is, csomó dolgot megvalósítottam az oldalon, de nem ez a szakmám, ez nekem már túl nagy falat :\
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
<a href="urlap.php">urlap</a>
urlap.php:
<?php
if (isset($_POST<'submit'>'submit'>)) {
//feldolgozás
...
}
?>
<form method="post" action="urlap.php">
<div>beviteli mezo 1 <input type="text" name="mezo1"></div>
<div>beviteli mezo 2 <input type="text" name="mezo2"></div>
<div><input type="submit" name="submit" value="Küldés"></div>
</form>
[merlinw.org]
Egy másik lapot - nevezzük "Ûrlapnak" - szeretnék meghívni, ami a képernyõ teljes felületén jelenne meg, a rajta lévõ mezõkbe adatokat tudnék beírni, amiket, ha a bevitel megtörtént, feldolgozok, kiértékelek.
Egy meglévõ, és sajnos rosszul mûködõ program leváltására szeretnék írni egy másikat, amit kedvem szerint alakíthatok, tesztelhetek.
Beágyazáshoz:
<iframe src="könyvtár/tetszõleges.html" style="border:none;"></iframe>
Segítséget szeretnék kérni egy valószínûleg nagyon egyszerû probléma megoldásához, amire én több mint két napja keresem a megoldást.
Html szerkesztõvel írnék egy olyan programot, amibõl a gép tetszõleges könyvtárában lévõ másik Html lapot szeretnék meghívni. Próbáltam rákeresni a neten található leírásokban, nem találok megoldást rá.
Egy nagy tudású úr, ha idepöttyintené a megoldást, nagyon megköszönném, mert már lassan beleõrülök a próbálkozásba.
Mégha feltételezzük is, hogy a teljesen új szabvány a nagy böngészõgyártók egyetértésével jön létre és mindegyik pikk-pakk implementálja annak ugyanazt a verzióját (mint ahogy most is kéne az új draftoknak), akkor is ott van a html 20+ éves elõnye. Ez az elõny ott van a szakmában, adaptáltságában és abban, hogy mennyi idõnek kellene eltelnie mire annyi böngészõ támogatja, hogy használható legyen.
Talán majd onnantól lehet egyáltalán elgondolkozni ilyen mértékû változtatásokon, amikor lényegében minden webböngészõ teljesen autómatán a háttérben frissíti magát. Ez a jó ötlete volt a guglinak a chromeal.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Azota sok minden valtozott, amivel persze valtozott a html is, de attol meg ugyanolyan kotott. Nem veletlen, hogy pl egy olyan pofonegyszeru dolog is, hogy 2 v 3 oszlopos layout "trukkozessel" kell megoldani. Nem veletlen, hogy a honlapok 90%-a fixed szelessegu layout-ot hasznal, hogy ne kelljen szivni a kulonbozo bongeszomeretekbol adodo problemakkal.
Az is sokat mond, hogy a bongeszogyartok a szabvanyokat mind mashogy ertelmezik es sokszor a szabvanyban nem is letezo dolgokat hoznak letre, ami a szabvanyban kesobb persze megjelenik.
Egyszerubb oldalaknal nincs nagy gond, kisebb nagyobb kompromisszumokkal mukodik minden, de minnel komolyabb interaktivitas/flexibilis layout a cel, annal tobb a problema is.
Ha irtal mar gui-t szinte barmilyen nem html nyelven (Java, c#, akarmi) akkor tudod hogy mennyivel logikusabb es egyszerubb sokszor.
Nagyjabol erre gondoltam. De meg egyszer mondom, mukodik a html, mindig talalnak megoldasokat a gondokra, de attol meg nagyon latszik szerintem hogy azalapjan amire ma hasznalva van, ha ujrairnak nullarol teljesen mas lenne.
például így: http://jsfiddle.net/2hGPW/
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
<ul>
<li>Menüpont</li>
<li>Almenü
<ul>
<li>..</li>
<li>..</li>
</ul>
</li>
</ul>
Az lenne a probléma, hogy, ha egy belsõ lista elemre kattintok, akkor is elkezdi összecsukni magát aztán szépen tovább is megy a menüre. Itt a js kód, mit kéne változtatni ?
$('.left_menu1 li').click(function() {
$(this).find("ul").toggle(200);
});
[merlinw.org]
inline div == span
Ennél egyszerûbben nem lehet elmondani mik a blokkok:
[merlinw.org]
http://specialpromotion.hu/kepek.jpg
bal oldali menürészen táblázattal oldottam meg, küldön td-be raktam a szöveget és valign='middle'.
De nem szeretnék táblázatot tenni táblázatba jobb oldalt, ezért kérdezem.
Elõre is köszönöm.
(Ha nem tudtok ilyet, akkor mást is elfogadnék ahol lehet gyakorolni.)
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
Amúgy ilyen long pollingot milyen nyelven tudsz megvalósítani ?
Long polling, kliens ugyanúgy xhr lekérést indít, a szerver viszont nem válaszol hogyha nincs új adat, hanem nyitva tartva a folyamatot lekéréseket indít az adatbázisba amíg nincs mit visszaadni. Ha jön küldendõ adat válaszol és a kliens újat indít. Egy idõ után persze üressel is válaszolni kell, amire kliens új lekérést indíthat. Kevesebb request, de hosszabban futó folyamatok.
Valamilyen egyéb (socket) technológia használata. WebSockets még mindig kicsit rizikós, de azért van alternatíva (flash alapon pl).
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[O_O] (.)(.)
[O_O] (.)(.)