Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Ez most amolyan te-jobban-tudod okostojás hsz? Mert van if css-ben is (conditional css), de természetesen ez esetben úgy értendõ, hogy a megfelelõ id-t kiveszem belõle vagy módosítom az attribútumait, az if igazából a scriptre vonatkozott. De tudom, te a szarba is belekötsz...

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Nem, a redesignolt topikokban nem mûködik az, hogy a leszavazott hsz-ek eltûnjenek. Tudok mutatni példát, hogy -100-al látszik a hsz. Priviben küldöm.

[/cserf][/fülünyúl]

MerlinW
Lövésünk sincs mire gondolsz Kiskató😊 Mutass nekünk egy példát kérlek, mert nem tudom milyen ban gombra gondolsz😊 A leszavazott hsz-ek eltûnése pedig a fórumbeállításokban a megadott értéken múlik.

[merlinw.org]

css-ben if?
Kata
A lényeg hogy a ban ikon meg a leszavazott hsz-t elrejtõ div mûködjön. 😊 Van ezeknek valami saját ID-jük ami alapján ki lehet if-ezni css-bõl és a javascriptbõl?

[/cserf][/fülünyúl]

Malakai
Css-ek nem keringenek. Kis pontosítás? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Kata
Az itt keringõ és mindenhol használt css minden div-et kikapcsol a custom design topikoknál. Hogyan lehet visszakapcsolni olyan funkciókat, mint pl. a bannolás ikonja, vagy ha valamelyik hsz le van mínuszolva, az eltûnjön mint a normál topikokban?

[/cserf][/fülünyúl]

firebug
sonic syndicate
.htaccess fájlt létrehozol, majd beírod ezt

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on

majd beállítod az elérési utat, ha szükséges
RewriteBase ....

és utána a feltételt reguláris kifejezésekkel
RewriteRule ....

nem tudom, mit használsz, de lehet engedélyezni kell elõtte a mod_rewrite.so-t a httpd.conf-ban

rewrite guide
rewrite for beginners

Képek elérései:
http://www.oldal.com/thumbs%2F160%valami%neve%kep.jpg
http://www.oldal.com/thumbs%5K351%valami%neve%kep2.jpg

és erre változzanak meg:
http://www.oldal.com/photos%valami%neve%kep.jpg
http://www.oldal.com/photos%valami%neve%kep2.jpg

SzirmosSzisza
Írd ki a teljes elérési útvonalat (és legalább 2-t), hogy hogy van, mert így nem látni, hogy most melyik blablalbba micsoda, meg hogy mikor változik. Annyi kell, hogy a replace-be kell írni egy reguláris kifejezést és az alapján tud cserélni, de eléggé zavaros, hogy hogyan néz ki a linked.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Na azt hiszem a greasemonkey-re van szükségem 😄
Nem vágom a javascriptet de ha jól látom javascriptekkel lehet szórakozni greasemonkeyben. Eddig erre jutottam:

http://pastebin.com/ZPHXbC93

amivel azt érem el hogy blblbabla%thumbs%2F160%blablabla.jpg helyett ez jelenik meg (elvileg) blblbabla%photos%2F160%blablabla.jpg

NADE !! hogy tudnám akkor azt megcsinálni, hogy "blblbabla%photos%blablabla.jpg" legyen a kép elérése. Ez a részlet "2F160" minden képnél más!
Ha meg lesz megmutatom 😄
Malakai
Kérdés: minek? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem nem, pl mint ha azt akarnám hogy itt az sg weboldala nálam úgy jelenjen meg hogy minden xy.jpg helyett xy2.jpg töltõdjön be. nem teljesen webfejlesztéssel kapcsolatos a dolog de gondoltam hátha van aki csinált már ilyet
nem igazán értem, hogy mit szeretnél, saját weboldalon szeretnél változtatni?
Kéne egy kis help, milyen progival és hogyan tudom azt megcsinálni, hogy:
linkeket pl a linkben van valami%nemkell%xy és én azt akarom, hogy az az oldal nálam úgy jelenjen meg a böngészõmben, hogy minden ilyen linkben a valami helyett xy legyen a "%nemkell" rész meg eltûnjön. Gondolom vmi firebug vagy Greasemonkey vmi ilyesmi cuccra van szükségem de sosem használtam még ilyeneket szal help. köszönöm!
Malakai
1.0 óta minden verziót le lehet kapni, ha kell, de szerintem CDN-ben is elérhetõk, meg ott a verziókövetés is (github.com/jquery/jquery). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

SzirmosSzisza
Remélem marad azért valami régi verzió, ami támogatja :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Malakai
Höh, JQuery meglépi, 2.0 dobni fogja a 8-as és az alatti IE támogatást.
Persze még 1.9 is messze van. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Slipknot14
igen, közbe rátaláltam az overflow:hidden-re, azzal jól mûködik.

köszönöm a válaszokat 😊

passatgt
.clearfix:after {
content: " ";
display: block;
height: 0;
clear: both;
visibility: hidden;
}

és a 2. oszlopnak class="clearfix"

vagy másik megoldás, régebben ezt használtam, hogy a 2 oszlop után egy extra üres div, <div class="clearfix"><div>, és akkor a css kódból az :after részt vedd le😊

Malakai
Hogy mit hogyan oldottál meg nem 100% értem, de a floatok után clear kell, vagy a floatolt elemekre egy overflow hidden pl.

Itt egy fiddle.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Slipknot14
nos 😊 van egy oldalam

FEJLÉC

TARTALOM

ALJA

3 fõ divbõl.
A Tartalomba szeretnék dinamikus tartalmat elhelyezni, aminek a méretéhez megfelelõen csúszik lejjebb az Alja is.

Jelenleg úgy oldottam meg, hogy van egy semmilyen extra paraméterrel ellátott div a Tartalomban. Majd ezen belül egy relative div pozicionálva középre, megfelelõ szélességre. Ha ebbe írok akkor megfelelõen mûködik a dolog.
De ha már darabolni szeretném 2 oszlopra de nem szeretnék táblázatot használni, akkor float:left-el beteszek 2 divet egymás mellé, de ezután az Alja felcsúszik és a tartalmak kicsúsznak a divbõl lefelé.(Nem tolja le a Tartalom az Alját.)

Valaki tudna segíteni ebben? 😊

Slipknot14
már megint hamarabb írtam, mitn gondolkoztam 😄
csak fix szélességet kell megadni és aztán jobbrai gazítani 😄D bocsi 😊

passatgt
?

Slipknot14
azt szeretném megtudni, ha van egy abszolút pozíciós div-em, hogy tudom megadni neki azt, hogy a tartalmát ne jobb oldalra bõvítse hanem balra.

A "Belépve mint ...." tartalmat szeretném úgy pozicionálni, hogy ha pl hosszabb vagy rövidebb a felhasználó neve, akkor is a jobb széléhez igazodjon a fehér tartalomnak.

Slipknot14
köszönöm 😊

Lazarus
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?oldalam.hu$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/mappa/
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /mappa/$1
Slipknot14
htacces-ban hogyan oldható meg, hogy a http://oldalam.hu mögött http://oldalam.hu/mappa/index.php áljon? 😊

köszönöm, ezt akkor átnyálazom 😊
Slipknot14
Válogathatsz 😊

Az elsõ szerintem elég korrekt.

Sziasztok !

Nekem pdf beillesztéssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Az oldalon megadom az elérési útját _blank target-tel, de az a problémám vele, hogy pl a firefox nem mutat letöltési csíkot,csak nagy fehérség,amíg tölti. Más oldalakon meg van töltési csík.A másik amit észrevettem pl www.lidl.hu-nál, hogy megjeleníti a pdf-t töltés közben a már letöltött részeket. Milyen beállítások ezeke, és mitõl függnek ?
Köszönöm elõre is a választ.
Slipknot14
Valóban, de nem állt szándékomban mindent azokból építeni.
Viszont egy nagyon érdekes Firefox BUG-ra bukkantam :S
Chromeba nem jelentkezik.

Ha van az oldalamba fixed pozíciójú DIV akkor a kikapcsol az élsimítás.. :S

Lazarus
használhatsz képeket is vagy flasht
Slipknot14

A görbe felületek olyan csúnyák a betûimen. Valami élsimítási trükk nincs CSS-ben? Vagy bármi amivel ez eszközölhetõ? Mert kisebb betûknél ez még csúnyább :S

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Malakai
Szerencsére a jquery ui moduláris, tehát ha csak ez kell, akkor csak azokat a classokat kell használd, ami kell hozzá.

Érdekesség, hogy az alap JQuery 1.8-as verziója is moduláris lesz build toolal.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

QuippeR
akkor marad a jquery ui. köszi.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Malakai
Nem rész az alap JQuerynek, egy másik library/plugin/api használatával lehet csak.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

QuippeR
tudja valaki hogy kell jquery-ben elemeket megfogni (drag), jquery ui kiterjesztés nélkül? például scrollozáshoz.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Slipknot14
persze, de túl megy a látható tartományon és ha nem fix pozícióban van egy div, hanem abszolútban, olyankor az oldal tartalmának tekinti a böngészõ és scrollozhatóvá válik az oldal vízszintesen is, mivel kilóg belõle 😊

Lazarus
amit mutattál oldalt ott nem lógnak ki a divek az oldalról, hanem a mértani közepétõl balra és jobbra 50% szélesek. A benne lévõ háttérképek pedig úgy vannak pozicionálva hogy a fix pixelszámú középsõ részhez igazodjanak lehetõséget adva az oldalsó kilógáshoz.

a baloldali fehér 500 pixeles rész a tartalom mögé kerül
Slipknot14
probléma megoldva😊

position:fixed esetén nem veszi az oldal tartalmának a DIV-et ilyen módon, így scroll sincs 😊

Slipknot14
nem a fixálással van a gond.
Hanem mikor beteszek egy DIV-et úgy, hogy van olyan része ami kilóg a képbõl. Még ha elrejtem az overflow-ot, akkor is az egér középsõ gombjával, vagy a kurzor gombokkal, lehet scrollozni, jobbra vagy balra az oldalt és így kicsúszik középrõl a site.

Amit küldtem oldalt, a háttér jobb és bal div-be van téve, és egyre nagyobb felbontás esetén látszik csak a tartalma, kis felbontás esetén attól, hogy kilóg a képbõl nem lehet sehogy el görgetni az oldalt vízszintesen.

SzirmosSzisza

Slipknot14
ha egy divet rakok háttér gyanánt egy oldal mögé, hogyan tudom letiltani a scrollt, hogy ne érzékelje az oldal, hogy hátul van egy pléduál 500px-el kijebb lógó div, de ennek csak a közepét szeretném érzékeltetni.

http://konzolokszervize.hu/

Például itt ha Ctrl+görgõvel távolítjátok a nézetet akkor látni, hogy hátul 2 div-bõl áll a háttér, viszont mikor közel vagyok az oldalhoz, nem reagál az egér középsõ gombjára se ha kiakarok menni az oldalból vízszintesen, így nem csak overflow:hidden-el van eltüntetve

Lazarus
Köszi a válaszokat! Xrefresh jónak tûnik
Slipknot14
Hát ezt az oldalt picit macerás lenne így felbontani, de köszönöm válaszaitokat 😊
Összeszûkítettem inkább végül 😊

Voyager5
Ja jólvan átsiklottam az automatikus felett 😄
Mea Culpa.