22786
Html-, css- és php-help
-
#20663 Na, pl. ez is egy megoldás, ezt írtam előbb:) -
#20662 Hm. Utánanézhetek én is. Én mondjuk mindig assign-olom az éppen szükséges osztályt, de amit lehet, azt template-en kívül pakolom változókba és töltöm be get_defined_vars()-al. Hiszen a tamplate lényege ugye, hogy minél kevesebb "szerver oldalt" tartalmazzon:)
A $smarty->register_object('obj', $obj) dolog a smarty 2-ben működik, a 3-ban elvileg nincs benne. (Sokan egyébként nem is tértek át 3-ra)
-
Dodo55 #20661 És a faszt csinálok külön gettereket, ezzel:
public function __call($var,$args){
return $this->{strtolower($var)};
}
áthidalom az egész problémát :) -
Dodo55 #20660 Nem, én csak szimplán el szeretnék érni public property-ket regisztrált osztálypéldányokból. Semmiképp sem változtatni.1000 helyen olvasom, hogy ezt simán lehet így:{object->property}
Ellenben az a durva belenéztem a compiler forráskódjába, nincs is olyan hivatkozás a registered_objects tömbre, ami property-khez férne hozzá!
Ez:
$return = "\$_smarty_tpl->smarty->registered_objects['{$tag}'][0]->{$method}({$_params})";
Illetve még egy hasonló, szintén metódushívó kódkimenet van a teljes compiler forrásában. Persze ha belenyúlok a compile-olt template-be, és kiszedem a függvényhívást jelző ()-t, akkor már megy is a property lekérés...
Meg tudom oldani amúgy simán getterekkel, de vicc, hogy mindenhol azt írják működik a property-k lekérése, azt közben le sincs programozva ilyen a Smarty-ban az előbbi kutakodásom szerint.
Egyébként meg a hivatalos dokumentáció struktúrája valami ocsmány ha már itt tartunk, össze-vissza vannak benne szétszórva alapvető összetartozó dolgok... -
#20659 Ha jól értem a problémádat, akkor nem lehet ilyet. Használj függvényt a property értékváltozásához. -
Dodo55 #20658 Segítsetek plz, mert agyfaszt kapok...
Smarty 3, van egy egyszerű osztályom pár public property-vel, meg egy metódussal. Register object-el regisztrálom egy példányát a Smarty példányhoz, majd a template-ben:{object->method arg='value'} működik faszán{object->property} METÓDUSKÉNT AKARJA MEGHÍVNI!
1 órája túrom a Google-t de semmi, ráadásul a poén, hogy ha megadok hozzáférési engedélyezési listát, akkor ott is simán a ráküld egy is_callable-t a property-kre (kiakad természetesen a compiler). Amitől szétrobbanok, hogy ezer olyan írást találtam már, amely szerint én mindent jól csinálok, viszont ez a FOS egyszerűen nem hajlandó tudomást venni az osztályváltozók fogalmának létezéséről.
(Assign-olni nem akarok, mert szeretném ha ez az osztálypéldány a template-ekből $ nélkül lenne elérhető, speciális jellege miatt) -
#20657 Kösz , a printscreen nem lett volna jó mert nem fért rá a monitorra egészbe. -
#20656 Print screen ?:D
Google ezt dobta. -
#20655 Ha egy oldalon képre rámegyek és mentés másként funkióval lementem ,de SVG formátumba menti le abból hogy tudok rendes képet varázsolni?
Mert igy csak a böngésző nyitja meg és PS-el nem tudok kezdeni vele semit. -
#20654 Meg kell nyitnod a böngészőben a feltöltött PHP fájlt igen. Amúgy próbáld ki phpBB-t, az eléggé népszerű fórummotor. -
CSABESZnick #20653 sziasztok!
valami teljesen egyszerű fórumot szeretnék egy saját oldalra.
azért valami jelszó vagy mail cím megadása jó lenne.
ezt néztem ki. bármelyiket választhattam volna, egyik sem volt különb számomra. (nem értek hozzá). szóval azt írja, hogy:
1. Töltsd fel a scriptet.
2. Futtasd le az install/index.php-t ahol be kell állítani a MySQL kapcsolódási adatokat, az ftp-t, és az admin felhasználónevet.
3. Ami az install végén kijön egy textareaban szöveg, azt jelöld ki, másold be az includes/config.php -ba és töltsd fel.
kicsomagoltam, feltöltöttem, de semmi. az eredeti mappában hagytam mindent, vagyis: ImperialBB_2.3.2.
atw oldalam lesz. azt kellene csinálnom, hogy ezmegaz.atw.hu/imperialBB_2.3.2./install/index.php, hogy be tudjam állítani amit kell?
köszi. -
Dodo55 #20652 Az igen amúgy, kb pont a lényeget sikerült a földdel egyenlővé tennie a fórummotornak...
Szóval az itthoni kis szerverem tök jó a legapróbb bottleneck-ek szöszölős profiling nélküli kiszűrésére (elég hozzá a brutál logrendszerem ami nyomatja a microtimestamp-eket ha épp úgy akarom), a VPS-en pedig gyönyörködhetek a 4ms körüli rendertimeban ha épp az esik jól :) -
Dodo55 #20651 Én mostmár úgy küldöm, hogy itthon egy kis tetűlassú (de 40W-on elvegetáló
(Viccen kívül természetesen nem tartok csak ezért egy VPS-t, még ha ingyen is van, de azon is szoktam tesztelni ha már úgyis oda tervezek a jövőben pár dolgot) -
Culram #20650 Ott a pont. -
#20649 De miért jó az, ha IDE-ből futtatod? Én böngészőben betöltöm a localhost/project-et és annyi. Írom a kódot, elmentem és frissítem az oldalt. A PHP meg mindig megy, hiszen fut az apache. -
Culram #20648 Hát hogy ha futtatom a projectet menjen a php. -
#20647 Miért kellene összelőni az xampp-al?:) Xdebug + firebug. PHP debugger sosem ért sokat. A syntax error-t pedig anélkül is jelzi. -
Culram #20646 Sziasztok! Látom PHPStormoztok. Az lenne a kérdésem, hogy: hogy lövitek össze a XAMPP-al?
Nekem még nem sikerült, kicsit bonyi. -
#20645 Jaja, mindegyik elég jó verzió.
Komodo új felülete tetszik, de egyelőre maradok PhpStormnál.
Sublime Text meg még mindig legjobb "nem IDE", abból is jön a 3.0 lassacskán, év eleje óta van béta. -
#20644 Finomságok jelentek meg a hónapban, lehet válogatni:)
Komodo IDE 8
PHPStorm 6
Zend Studio 10
Nekem most Komodo a favorit:) -
#20643 Jajj, köszönöm mindkettőtöknek. -
Dodo55 #20642 Az a:visited a vessző miatt kikerül a service-status class scope-ja alól és globálisan kerül értelmezésre. -
#20641 Látogatott linkekre gondolsz, a:visited miatt. .service-status a, .service-status a:visited {color: grey; text-decoration: none }
.service-status a:hover {color: grey; text-decoration: underline;} -
#20640 Az mitől lehet, hogy emiatt a teljes oldalon szürkék a linkek?
.service-status a,a:visited {color: grey; text-decoration: none }
.service-status a:hover {color: grey; text-decoration: underline;}
Itt volna a probléma. -
CSABESZnick #20639 Köszi. ez volt gyárilag, nem akartam hozzá nyúlni.
De így tökéletes.
Az IE-ben való használatra nem tudsz vmi megoldást?
köszi -
icsab #20638 A dhtmlgoodies_subMenu div-et abszolut modon pozicionaltad. -
CSABESZnick #20637 SZia. Le van zárva a left_side div.
Sajnos nem ez okozza a problémát.
Ill. van ezzel kapcsolatban egy másik gondom is.
IE-ben a menüre húzva az egeret, ugrál a menü.
-
#20636 Nem zártad le a left_side div-et. -
CSABESZnick #20635 sziasztok!
szeretnék egy ki segítséget kérni.
készítek egy oldalt, amin oldalra nyíló menüt tettem.
a menü fixálva van, mellette az oldal gördül.
a baj az, hogy az oldalra nyíló menü is gördül az oldallal.
www.gyermekazautoba.atw.hu itt az oldal
a TIPPEK menüre húzva az egeret majd görgetve az oldalt, láthatjátok a problémám.
Köszi a segítséget. -
#20634 telejesen = teljesen -
#20633 MerlinW, Easy Rider - megfogadtam a tanacsotokat es irtam egy telejesen uj kodot az otletetek alapjan. Koszonom. -
balogh72 #20632 Szia , szerintem vagy ajax-os megoldás, vagy ez is lehet. : dinamikusan js-el
Szép napot! -
Easy Rider #20631 Csatlakozom MerlinW-hez; az N-M kapcsolat csak nagyon kevés esetben jó megoldás. Próbálj meg törekedni arra, hogy logikailag 1-N kapcsolat legyen belőle, és Te is könnyebben fogsz megoldásra jutni ;) -
#20630 Ez az oda-vissza dolog logikailag nem a legjobb, hiszen így elfogynak az opciók egy idő után és nem lehet módosítani a szűrést. Persze nem tudom mi lesz a célja, de általában van egy szűrő meg egy szűrendő select. -
#20629 Kicsit felfrissitem mar a topikot egy kerdessel.
Van egy olyan problemam, hogy kesziteni akarok ket select>option legordulo menut, ami oda es vissza is kapcsolatban all egymassal oldal ujratoltese nelkul. A neten talaltam jopar cuccot, am csak az egyik iranyba vannak megoldasok.
Van az elso legorduloben 3+1 opcio:
<select id="hatter" name="hatter">
<option value="">Válassz!</option>
<option value="valami">valami</option>
<option value="semmi">semmi</option>
<option value="akarmi">akarmi</option>
</select>
A masodikban is 3+1 opcio van:
<select id="szinek" name="szinek">
<option value="">Válassz!</option>
<option value="ize">ize</option>
<option value="cucc">cucc</option>
<option value="barmi">barmi</option>
</select>
A lenyege az kellene, hogy legyen, amikor kivalaszom a hatter selectbol a semmi vagy az akarmi opciot, akkor a szinek selectben csak a Válassz! lehetoseg maradjon. Viszont ha a hatter selectbol az valami opciot valasztom, akkor a szinek selectben maradjon meg minden opcio. Mindket valasztas utan a hatter selectben maradjon meg minden opcio, mivel ha a a hatter selectben a Válassz! opciora kattintok, akkor a szinek selectbe is keruljon vissza minden opcio.
Ugyanez a masik iranyba is hasonloan kellene mukodnie ugy, hogy ha a szinek selectben kattintok barmelyik opciora, akkor a hatter selectben csak a valami es a Válassz! opcio maradjon, a szinek selectben szinten minden opcio maradjon.
Ha barmelyik selectben kivalasztom a Válassz! opciot, akkor mindket selectben alljon vissza az eredeti allapot.
Eddig jutottam.
Viszont itt a hatter selectben meg sem jelenik minden opcio + ha kivalasztom azt az egyet, majd a szinek selectben is kivalaszok egyet, akkor a hatter selectben atvalt a Válassz! opciora.
Akinek esetleg van otlete eme problemara, azt megkoszonnem. -
#20628 Én voltam már olyan szerveren, amin 2 napig lehetett csak írni 1 fájlt, nem lehet, hogy ilyesmi van nálad is? -
Szeki26 #20627 Hát igen, nem saját szerver sajnos, így ilyen mélységekben nem tudok belenyúlni. 0777-el csináltam, és nem értem miért nem működik. Érdekes, hogy átnevezni meg ftp-n át tudtam, így van ott egy könyvtár már nem foglalkozok vele.Igazából bármit próbáltam php-vel csinálni azóta ezzel a mappával, a log fájlban "Operation not permitted" hiba van....Na mind1 ott marad ez a könyvtár :) -
Dodo55 #20626 Nem tudom ez hol van neked de esetleg próbáld shellből root-ként vagy sudo-val rendbetenni ha tudod.
Ha saját szerver, akkor tudtommal ajánlott a www-data usert (amivel az apache fut, alapból ez de lehet más is) használni ftp-hez (akár átvitten persze), és akkor egy szinten működsz a php-val(apache-al) ftp műveleteknél. Illetve ha belenyúltál volna más userrel korábban, akkor nem árt egy chown www-data a document rootra és a benne lévő fájlokra rekurzívan. Én mióta figyelek erre, azóta nem volt gebasz.
Korlátozott hosting esetén persze tárgytalan a dolog ilyen szinten sajnos... -
#20625 Nyolcas számrendszerben adtad meg a módot? (Jelzi a nulla az elején.) mkdir('/path/to/dir', 0777);
Figyelj arra is, hogy a második paraméter ne string legyen.
chmod('/path/to/dir', 0777); -
Szeki26 #20624 Sziasztok !
Én egy kicsit kezdő vagyok php-ban, és lenne egy kérdésem,amit nem tudok megoldani.Van egy mappa,amit php hozott létre, így nem tudok ftp-n írni bele. chmod-al próbáltam 777-re módosítani,de nem tudom miért 411 lett az attribútuma ,amivel azóta semmit nem tudok csinálni. Nem lehet módosítani, se törölni semmit php scriptel. Mi okozhatja ezt ?