Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én még régebben FQL-eztem, de igazából az egész FB API dokumentáltsága eléggé wtf 😄
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Most lenne nekem is egy kérdésem, beillesztettem egy pár lájk gombot egy oldalba, eddig rendbe is volt, szavazásképpen használtam, csak le szeretném kérdni a lájkok számát, api segítségével sikerül is lekérnem, de mind a graph mind az FQL api segítségével hamis értéket kapok vissza, kilistázza azokat a likokat amik maga a gombra kattintva lettek, de a gomb melletti szám ennek a számnak és a lájkolást lájkolók számának az összege, azt hogy lehetne lekérni, hányan lájkolták a lájkolásokat? vagy van valami megoldás, hogy azt a számot kérjem le ami a like button mellett van megjelenve?
Választ elõre is köszönöm.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Az meg regen rossz ha egy ceg elvarja egy adott FW ismeretet...
Az oke, hogy esetleg elonyt jelent, de sztem egy jo programozo (magas szintu nyelvekkel foglalkozo) akinek van par evnyi webes (php) tapasztalata is meg fogja tudni allni a helyet barmilyen keretrendszert is hasznal a ceg.
Amugy sztem ott rontja el pont sok ceg a toborzast, hogy ahelyett, hogy egy jo programozot keresnenek (ami ritka mint a feher hollo) olyan embert probalnak meg keresni ami az o igenyeikhez 100% ban igazodik
Nekem ezzel egyébként egyetlen bajom van, mégpedig, hogy minden cég mást követel meg... tele van néha a tököm, hogy azért nem kapok meg egy melót, mert nem jó neki a Zend, vagy a Symfony stb, neki a CakePHP kell. Ráadásul az esetek 90%-ban nem azért mert 20-an dolgoznak ugyanazon a projekten, hanem azért mert a vezetõség azt hallotta, hogy az a menõ.
[merlinw.org]
Aki meg mindig abba a hitbe el, hogy neki nem kell fw mert majd o jol megirja ami neki kell az vagy nagyon kezdo es allitom rovidtavon fogja ujrairni nem egyszer a remek frameworkjet nullarol, vagy pedig igazan tapasztalt mar es komplett csapat, rengeteg ido es penz all rendelkezesere.
Persze, hogy a hatalmas FW kinalatbol melyiket valasztja az ember az mar mas kerdes, azon lehet vitatkozni, hogy melyik jobb vagy kevesbe jobb de az is elegge feladatfuggo.
Mostanában (úgy egy éve) Laravelt használok, használgatok még, aminek van saját ORM-je, migration classa is. Habár sokan használják pl ezzel is RedBeant ennek ellenére. 😊
Tudom csúnya, gonosz framework. 😄
(\__/) ( X.x) ( } . { )
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Vagy van ez a bookmarklet, habár közel sem 100%-os, meg jó egyéb devtoolok mellett már egyre feleslegesebb.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
1 - rámész a <tag>-ra.
2 - jobb klikk ->inspect element
3 - a dev tools jobb hasábjában legörgetsz az aljáig, ott lesz egy olyan, hogy event listeners. Az kiírja, hogy milyen események vannak hozzá csatolva.
Na, lerövidítve annyi hogy szeretném megnézni hogy egy <tag> onclickre milyen javascript funkciót fog lefuttatni, a forráskódban nincs onclick tag és javascriptet nyomokban sem tartalmaz, így feltételezem hogy .bind()-elve lett rá egy funkció, de hogyan deríthetném ki hogy micsoda? DOM panelen meg lehet ezt találni olvasható formában?
De mellesleg igazad van, hogy miutan van egy mentesre varo stringunk ami esetleg html elemeket is tartalmazhat (es mar miert ne tartalmazhatna) akkor szerver oldalon meg adatbazisba mentes elott erdemes escapelni/elkodolni/atalakitani/eldobni a html tagokat (es egyeb dolgokat is).
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ajánlom, hogy keress rá a javascript rich text editor kifejezése, hátha az még jobb lesz neked.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
(\__/) ( X.x) ( } . { )
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Csináltam egy olyat, hogy ha úgy van beàiva a szöveg a textarea -ba hogy valami akkor azt vastag betûvel írja ki az oldal. de azt hogyan lehet megcsinálni, hogy ha kijelölök egy szöveget a textarea -ba és megnyomok egy gombot akkor betegye közé?
Ha van egy szöveg beviteli mezõm, amibe írhatok html kódokat, akkor azt hogyan tároljam el, hogy ne okozzon késõbb galibát? vagy a html tagokat szûrjem és bbcode ot lehessen csak használni, és kiíratásnál meg ugye lecserélem a bbcode okat html tagekre?
div{display: none;}
A második az alsó, új reklámot:
div {display: none;}
Mindkettõ kell, ha mindkét reklámot el szeretnéd tüntetni. Mondjuk a felsõt az SG plugin és az AdBlock is eltünteti.
[merlinw.org]
div { display: none;}
div {display: none;}
Nekem eddig az elsõ volt berakva, azzal alapból nem jelent meg, csak csíkos volt az oldal teteje, de a másodikkal már jó.
[merlinw.org]
Nothing is True, Everything is Permitted
Azért köszönöm!
Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net
A removeNotes kap egy id értéket, ezt kellene a buttons: utáni elsõ sorban kezdõdõ függvénynek átadni. De hogyan? Mert nem úgy, ahogy próbáltam.
A 2. sorban lévõ alert még kiírja az id-t, de aztán az a posttal már nem megy el. Ha az alert(id)-t áthúzom a 'Remove note' alá, ezt írja ki:
Próbáltad, hogy amikor a script kitölti a mezõket lefuttatsz egy $('#selectVagyok').trigger('change')-et?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
A tényállás: van egy szöveg mezõ, ahol autosuggest-tel kiválaszt a júzer egy nevet, és a script a form többi mezõjét feltölti a júzer adataival. Ez megy.
Az egyik mezõ egy SELECT, erre be van állítva külön egy .change() esemény (mert a formot a júzer is kitöltheti, ha az autosuggest nem hozott eredményt):
$().ready(function() {
$('#selectVagyok').change(function(){
do stg.
});
});
Ez viszont nem fut le, ha az autosuggest miatt változik, hogy melyik option a selected, csak akkor, ha a júzer változtatja meg. Hogy lehet mûködésre bírni? Azt próbáltam, hogy a funkciót elnevezem és meghívom a formkitöltõ script végén, de ez nem mûködik.
Egy dizájnolt topikban most nem mûködik az a funkció, ahol egy lenyitható divként jelenik meg azok hozzászólása, akik a beállított szavazós ponthatár alatt vannak. Hogyan tudom ezt a funkciót visszaállítani a topikban? Ha jól tudom, a script amit itt készített valamelyikõtök, minden div-et kikapcsol, ezért nem megy a funkció.
[/cserf][/fülünyúl]