22786
Html-, css- és php-help
-
Szeki26 #20903 Sziasztok !
Az normális dolog, hogy beállítom az oldalon @font-face-el saját betűtípust,és firefox soha nem hozza elsőre be a saját font-ot,csak ha valamelyik linkre megyek vagy a kezdőlapra,akkor alkalmazza ?
A Chrome-nál hozza első beíráskor is. -
Norbi779 #20902 Köszönöm a választ! :) -
#20901 Nem, google webmaster toolsba és google analyticsbe regisztráld be az oldalt. Készíts oldaltérképet (sitemap) és küld be a webmaster toolsba. Az értékelés attól függ hogy az oldaladon szereplő tartalom az adott kulcsszóra mennyire releváns + kívülről mennyi link mutat az oldalra.
Ha azt akarod hogy "Olcsó vízvezeték szerelés"-re a google első oldalán megjelenj ahhoz először is kell egy olyan oldal aminek a title részében szerepelnek ezek a kulcsszavak, az oldal tartalmában szerepel a kifejezés és az is fontos hogy az url-ben is benne legyen pl.: http://www.oldalad.hu/olcso-vizvezetek-szereles/. Ha már a domain névben is benne van az plusz pont.
Ha ez megvan akkor jöhet a linképítés (linkbuilding) ami annyiból áll hogy megjeleníted a linked más oldalakon, fórumon, linket cserélsz más oldalakkal, blogon, stb. Ezeket a google figyeli és ha azt látja hogy sokan linkelnek az oldaladra akkor annak a linknek a szövegét és szöveg környezetet figyelembe véve jobb helyezést ad a keresőben.
Azt is figyelembe kell venni hogy az egésznek természetesnek kell tűnnie, ha hirtelen 1000 oldalon megjelenik a linked ugyan azzal a szöveggel az gyanús és a google leértékelhet vagy le is tilthatja az oldalad a keresésből.
Ez igaz az oldal felépítésére is, ha túlhalmozod a kereső kifejezést és nincs minőségi tartalom (releváns töltelék szöveg) azt a google felismeri és rosszabb helyezést fogsz elérni -
Norbi779 #20900 Jelenleg a weboldalam nem található meg a keresőkben, és így nem nagyon tudok + látogatókat szerezni. Ha azt akarom hogy a google -n bizonyos kulcsszavakra bejöjjön az oldalam a találatok közé, azért kell fizetni? -
#20899 sziasztok, bocsi, h itt kérdezek, de sehol nem találtam ingyenes fórumot a témában, illetve csak most ismerkedem a wordpressel... arról lenne szó, h a wordpressben lehet-e php kódokat futtatni, esetleg milyen módon lehetséges ez... lényegében egy kis blokkot akarok oldalra kitenni, ami egy külön táblából irkálna ki dolgokat... -
#20898 Kereső optimalizálással (SEO). Ez ma már egy külön szakma, érdemes utánaolvasni. Nagyrészt ettől függ hogy napi 5 látogatód lesz-e vagy több ezer -
Norbi779 #20897 És tudnáok adni egy tippet, hogy hogy lehet egy oldalt beindítani/népszeerűsíteni? Mert vannak oldalaim de szinte ki vannak halva. :\ -
Norbi779 #20896 Köszönöm a választ. -
#20895 még az se kell
<input type="text" name="szoveg" required />
<input type="email" name="email" required />
stb..., és a modern böngésző natívan fogja validálni, js/css nélkül:) -
#20894 Igen, raksz rá egy onchange eventet JavaScripttel. -
Norbi779 #20893 Hello. Van nekem egy űrlapom, és azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet megcsinálni, hogy ahogy írok be valamit az űrlapba, már folyamatosan ellenőrizze?! -
#20892 A gyökérkönyvtárban lévő .htaccess sajnos nem kerül kiértékelésre, a mappán belül pedig már nem működik ez a parancs, mert dirB már nem szerepel a címben (legalábbis erre következtetek abból hogy nem csinál semmit) -
#20891 RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)/dirB/(.*)$ $1/dirA/$2 [R,L] -
#20890 Domain parkingal megoldottam -
#20889 Lenne egy htaccess kérdésem, van két domainem a webszerveren amik két külön mappára vannak irányítva
www.domainA.com:
/dirA/html/
www.domainB.com:
/dirB/html/
Át akarom irányítani (vagyis inkább maszkolni) domainB.com-ot hogy a dirA mappába mutasson, ezt írtam be a dirB/html/.htaccessbe:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?domainB.com$
RewriteRule ^(/)?$ ../../dirA/html [L]
De az eredmény:
Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
A mappa csatolást a host csinálta siteworx rendszerrel, nem tudom egyáltalán lehetséges-e kilépni a html mappából -
#20888 Köszönöm mindenkinek, rájuk nézek:) -
bracsek #20887 Én dompdf-et használok, általában a legtöbb baj a betűtípusokkal volt eddig, ebben van betűtípusimportáló adminfelület, a demo felületen keresztül érhető el, ha letöltöd, az importált betűtípusnak meglesznek az ékezetei is. Elég jól működik, a többihez képest gyorsnak is mondható, én egy könyvtáradatbázisnál 100 oldal feletti eredménylistát is generáltattam ki vele 4-5 másodperc alatt megvolt vele, úgy hogy minden sorban volt egy ikon a lista elején.
Sok adat kiexportálása természetesen sok időbe is telik, és ez minden konverternél így van.
Én FPDF-et TCPDF-et használtam még, az FPDF-nél magyar betűket nem tudtam kinyerni, TCPDF meg elég lassú volt.
Ha van a szerveren tidy bővítmény érdemes a kész sztringen végig futtatni, és kijavítja a hibákat ha van, persze ha annyi tapasztalatod van hogy tuti helyes html-t írtál akkor nem kell.
http://www.php.net/manual/en/tidy.cleanrepair.php
Én nem szoktam ezt használni, örülök ha mihamarabb kigenerálja amit tud, inkább megpróbálok hiba nélkül írni html-t.
http://dompdf.github.io/ -
#20886 http://theie9countdown.com/
http://theie10countdown.com/ :) -
#20885 Nincs túl nagy tapasztalatom ebben, de TCPDF? tcpdf.org | packagist | sourceforge -
#20884 LaTeX? -
#20883 Ezzel egy gombnyomás:) -
#20882 Melyik a legkényelmesebb, legjobb PDF kreáló osztály? Táblázatos kimutatásokat kellene exportálnom nagy mennyiségben. A legjobb olyasmi lenne, ami tud PDF-et generálni HTML-ből, illetve egy PHP változóból (ami a html kimenetet tartalmazza). -
#20881 Arra nincs ötletem, hogy 1 gombnyomásra hogy bírná átírni :)
A célközönség windowst használ inkább, vagy esetleg mac-et, persze előfordulhat, hogy linuxozik, de ha nagyon kell nekik is akkor majd besírnak, hogy legyen :)
Találtam egy leírást saját gmail notifier készítéséhez C# meg VB alatt. Igazából ennél nekem se kell sokkal több. -
Dodo55 #20880 Illetve Debian 6 alá is felrakható elvileg a 4.0-át már támogató verzió, de bonyolultabb volt (fordítani kellett volna) mint nyomni egy apt-get dist-upgrade-et :D -
Dodo55 #20879 Ja, C#-al szoktam én is ilyen egyszerűbb dolgokat. Amúgy Linux alatt monoval fut minden CIL binary úgy ahogy van exe fájlként :DDD
Én múltkor egy kis játék szerverprogijával próbáltam ki, amit annak idején amikor a C#-ot tanulgattam dobtam össze (konzolos ablakban mozgatsz egy kockát meg látod a többi "játékos" kockáját ha csatlakoznak és mozognak vele XD).
Sajnos Debian 6 alá ami van mono gyárilag az még csak a .net 2.0 alapú cuccokat támogatja, de Debian 7 alá már felrakható olyan verzió, ami támogatja a 4.0-át is, azzal hiba nélkül futott a kis progim :) -
#20878 Biztos az kell neki, csak ha van X ezer post akkor para átírni D:
Olyan nyelvet használsz amit akarsz, bár winapi support sose árt, hogy menjen az alatt is rendesen. (mondjuk, ha csak Windowsra kell, akkor C#-pal nem nagyon lehet mellélőni, az tud mindent) -
#20877 Nem lehet hogy csak át kéne írni a képekhez tartozó hivatkozásokat? pl.: régidomain.hu/képek/...-ről újdomain.hu/képek/...-re?
----
Valaki foglalkozott már olyannal, hogy a weboldalához írni egy "windowsos" programot? Olyasmire gondolok mint van(volt?) a gmailnek ez a notifier. Ha esetleg ilyennel foglalkozott valaki akkor milyen nyelve(ke)t használt hozzá? -
#20876 Akit érdekel OpenCart meló írjon privit. Egy frissen telepített még üres webshopot kellene testreszabni -
#20875 Elnézést a hanyag fogalmazásért.
Hát ha letoltom a képeket a tárhelyemrol es felrakom a google bloghoz tartozo tárhelyre, azzal a blogban levo hivatkozasok nem gyogyulnak meg, szoval a kepeket meg nem fogom latni a blogban.
Sok bejegyzés soksok képérol lenne szó, ezért nem tudom a hivatkozásokat kézzel modosítgatni. -
#20874 Tárhelyen nincs valami pictures/images/uploads mappa? Aztán ha azt átmásolod, hátha jó lesz és nem kell sokat szenvedni vele, vagy mit értesz pontosan az alatt, hogy Googlehez menekíteni? -
#20873 Sziasztok!
Lehet picit offtopik, de nem nagyon talaltam mast ahol megkerdezhetem es nem halott evek ota a topik:
Tudtok erre megoldást?
Lenne egy wordpress blogom amit egy sajat domain-en es tárhelyen futtatok. Ezt a domain-t most visszaadom tárhelyestul, de szeretném a blogom tartalmát a google-hez menekiteni mindenestul. A postokat, kommenteket már átmozgattam, a problémám abbol adodik, hogy a blogra feltoltott kepeket nem tudom átvinni sehogyan sem.
Tudna nekem ebben valaki segiteni?
Koszonom elore is! -
#20872 Koszi. -
#20871 Igen, a hosszú ékezetes karakterekkel kezdődő szavakat a lista végére rakja nélküle. -
Dodo55 #20870 Ja, amit lelfelejtettem: A $conn->set_charset($charset) ellentétben a SET NAMES-el és SET CHARACTER SET-el az escape-elő függvények működésére is kihatással van, ezért hivatalosan ezt ajánlják inkább. -
Dodo55 #20869 MySQLi-vel pár hónapja én ezt a megoldást rendszeresítettem:
$conn->set_charset(sysvar("mysql_charset"));
$conn->query("SET CHARACTER SET '" . sysvar("mysql_charset") . "' COLLATE '" . sysvar("mysql_collation") . "'");
(A sysvar függvény ne zavarjon meg senkit, az csak egy statikus osztálytömb shorthand getterje valódi globálisok kiváltására)
Eddig faszán működik, csak azért mutatom, mert a collation-ről nem volt most itt szó, és igazság szerint én sem vagyok 100% biztos a rendeltetéséről. Jól tudom, hogy a karakteres mezők sorrendezésébe van beleszólása? Továbbá úgy emlékszem régebben volt valami gondom, ami miatt elkezdtem használni kliensoldalon is (szerveroldalon mindig beállítom hungarianre a táblákon/oszlopokon). -
#20868 Lényegében igen.
Amit korábban írtam az meg igen, mysql szerver beállítás (my.cnf/my.ini). -
#20867 Ertem, akkor ezt igy erdemes elhelyezni?
$connection = mysql_connect($mysql["server"], $mysql["user"], $mysql["password"]);
$database = mysql_select_db($mysql["database"], $connection);
mysql_query("set names 'utf8'"); -
#20866 Igen, vagy "kliens" oldalon minden kapcsolat után egyből. -
#20865 Ezt gondolom a server beallitasokban lehet CSAK megcsinalni nem?
Ha nem, akkor hogyan?
Koszonom. -
#20864 Sok helyen nincs erőforrás átírni a régi dolgokat, lásd SG :)