22786
Html-, css- és php-help
-
#20783 setInterval kell neked, azzal X időközönként meg tudsz hívni egy függvényt. Ha valami chat félét akarsz (szal több kliensed van és mindnek ugyanazt kéne mutatnia) akkor kell valami szerver oldani dolog is, amitől X időközönként kérdezed van-e új üzenet. -
Norbi779 #20782 Elméletben nekem is megvan, csak sajnos nem nagyon értek a javascripthez. -
#20781 X időközönként ellenőrizheted Javascripttel, hogy van-e új üzenet/esemény/akármi és ha van, akkor lekérded őket. -
Norbi779 #20780 Hello! Azt meg lehet csinálni, hogy ha valaki megnyom egy gombot az oldalon, akkor egy adott DIV-et mindenkinek frissítse aki az oldalon van?
Ha nem akkor azt megmondjátok, hogy hogyan kell azt megcsinálni, hogy akkor időnként frissüljön az adott div? -
Dodo55 #20779 "firefox a modern kor IE-je:D"
Sajnos igen, majdnem 8 évig használtam korábban de az elmúlt időben a "sebessége" is botrányos lett... :( -
#20778 1et értek, de sajnos nem mondhatom meg mindenkinek, hogy az IE helyett már a Chrome-ot ajánljuk, nem a Firefoxot.
Köszönöm, most működik! -
#20777 Nagyon szépen köszönöm! -
#20776 firefox a modern kor IE-je:D
http://jsfiddle.net/ZwCAp/2/
+1 divvel jó ff-ben is(position:relative nem működik táblázat elemein firexoban), IE-ben nem néztem, de lehet ettől megjavul ott is -
#20775 Ajánlom a PHPMailer osztályt, sok bosszúságtól megkímél:)
vagy SwiftMailer
Egyébként (php.net):
function mail_send($arr)
{
$to = empty($arr['to_name']) ? $arr['to_email'] : '"' . mb_encode_mimeheader($arr['to_name']) . '" <' . $arr['to_email'] . '>';
$from = empty($arr['from_name']) ? $arr['from_email'] : '"' . mb_encode_mimeheader($arr['from_name']) . '" <' . $arr['from_email'] . '>';
$headers = array
(
'MIME-Version: 1.0',
'Content-Type: text/html; charset="UTF-8";',
'Content-Transfer-Encoding: 7bit',
'Date: ' . date('r', $_SERVER['REQUEST_TIME']),
'Message-ID: <' . $_SERVER['REQUEST_TIME'] . md5($_SERVER['REQUEST_TIME']) . '@' . $_SERVER['SERVER_NAME'] . '>',
'From: ' . $from,
'Reply-To: ' . $from,
'Return-Path: ' . $from,
'X-Mailer: PHP v' . phpversion(),
'X-Originating-IP: ' . $_SERVER['SERVER_ADDR'],
);
mail($to, '=?UTF-8?B?' . base64_encode($arr['subject']) . '?=', $arr['message'], implode("\n", $headers));
}
-
#20774 SELECT UM.user, PN.pname, PV.pvalue
FROM users_pvalues AS PV
INNER JOIN users_main AS UM ON PV.uid = UM.uid
INNER JOIN users_pnames AS PN ON PV.pid = PN.pid
Nem tiszta mit szeretnél és hogyan, ezért az alábbiak nem feltétlenül állnak meg, de azért leírom.
Külön táblákat akkor érdemes készíteni, ha egy rekordhoz több rekord tartozhat, vagy ha túl sok mezője van (50+).
Tehát ha pname-hez és pvalue simán mehet egy táblába, hacsak nincs valami más ok.
pname1;pvalue1
pname1;pvalue2
pname1;pvalue3
pname2;pvalue4
pname2;pvalue5
...stb
Így máris egyszerűbb a lekérdezés és az eredmény kezelése. Külön táblának akkor van ebben az esetben értelme, ha rendszeresen változatnád a paraméterek neveit. Esetleg, ha listázni szeretnéd a paraméterek neveit, bár akkor is ott a distinct vagy group by. Persze - ahogy írtam volt - ez függ attól mit szeretnél és hogyan.
Továbbá nem értem miért használsz minden táblánál más id nevet, ezzel szerintem magadnak okozol nehézségeket, persze ez szokás kérdése. Nálam mindig id, a kapcsolódó táblákban pedig táblanév_id a mező neve. Így egyértelmű mindig, illetve a kódban sem kell azzal foglalkoznom éppen milyen nevet adtam az id mezőnek. -
#20773 Operában, Krómban és Safariban OK, viszont:
-
#20772 milyen böngésző? nálam teljesen jó, így néz ki:
http://cl.ly/image/2s11150k3H0s -
#20771 pear mail és pear mime és a pear smtp csomagja segítségével szeretnék HTML formátumú mailt kiküldeni.
Viszont olyan gondom van vele, hogyha a címzett neve tartalmaz űő betűt, akkor nem küldi el a mail, mert nemtudja az utf8 kódolást feldolgozni.
Találtam rá megoldás, viszont nem sikerül beépítenem a kódba, amit használni szeretnék :)
A megoldás így néz ki:
$headers = array( "Content-Type" => "text/plain; charset=\"UTF-8\"", "From" => "=?utf-8?B?".base64_encode($unicode_name)."?=" . " <[email protected]>", "Subject" => "my subject"
A kód amit használnék, ott a subject meg a címzett stb nem array listben van.
<!--?
include('Mail.php');
include('Mail/mime.php');
// Constructing the email
$sender = "[email protected]"; // Your email address
$recipient = "Leigh "; // The Recipients name and email address
$subject = "Test Email"; // Subject for the email
$text = 'This is a text message.'; // Text version of the email
$html = 'This is a html message'; // HTML version of the email
$crlf = "\n";
$headers = array(
'From' => $sender,
'Return-Path' => $sender,
'Subject' => $subject
);
// Creating the Mime message
$mime = new Mail_mime($crlf);
// Setting the body of the email
$mime->setTXTBody($text);
$mime->setHTMLBody($html);
// Add an attachment
$file = "Hello World!";
$file_name = "Hello text.txt";
$content_type = "text/plain";
$mime->addAttachment ($file, $content_type, $file_name, 0);
// Set body and headers ready for base mail class
$body = $mime->get();
$headers = $mime->headers($headers);
// SMTP authentication params
$smtp_params["host"] = "smtp.gmail.com";
$smtp_params["port"] = "25";
$smtp_params["auth"] = true;
$smtp_params["username"] = "[email protected]";
$smtp_params["password"] = "pass";
// Sending the email using smtp
$mail =& Mail::factory("smtp", $smtp_params);
$result = $mail->send($recipient, $headers, $body);
if($result === 1)
{
echo("Your message has been sent!");
}
else
{
echo("Your message was not sent: " . $result);
}
?>
Hogy tudnám összehozni, hogy mindenhol feldolgozza a pear mail az utf8 karaktereket? Küldő, címzett, subject, etc... -
Dodo55 #20770 Felületesebb vizsgálódás (tehát nincs kizárva, hogy elsiklottam dolgok felett) után egyik oldal esetében sem tudtam ismertebb CMS rendszer nyomára akadni, a HTML kód elemzése során is mindkét esetben inkább egyedi/closed source/cloaked motorra utaló dolgokat találtam.
"Ha külön készített mennyiből jönne ki egy ezekhez hasonló, de mégsem klón oldal ?"
Ha ezt úgy érted, hogy valakivel elkészíttetnéd és hasonló színvonalt szeretnél, akkor nem olcsón...
Persze van sok nagytudású ingyenes CMS, de azokkal is bőven lehet szopni, ha valami egyedi elven működő dolog kell bele. -
#20769 Üdv!
Az alábbi oldalak milyen alapokon futnak ?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.moovie.cc
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://animeaddicts.hu
Ingyenesen elérhető vagy külön készített ?
Ha külön készített mennyiből jönne ki egy ezekhez hasonló, de mégsem klón oldal ?
Előre is köszönöm. -
#20768 Ha nagyon nem sikerül megoldani, akkor tárold el az adatokat JSON-ban. (vagy használj valami dokumentum tároló adatbázist) -
#20767 Pontosan erre jó, egyedi adatokat lehet majd megadni.
Kb. így néznek ki a táblák és mezők:
users_main : uid , user , pass , name , email
users_pnames : pid , pname
users_pvalues : pvid , uid , pid , pvalue
A _pnames táblában annyi sor lesz, ahány jellemzője összesen lesz a usereknek az adott weboldalon.
A _pvalues tábla csak a _pnames id-ját fogja tartalmazni.
A _main táblával az uid lesz a kapcsolat.
És azt szeretném, ha egy olyan lekérdezésem lenne, ami készít egy új táblázatot, a mezők neve pedig a _main tábla mezőnevein túlmenően folytatódnának a _pnames táblában található paraméternevekkel.
-
#20766 Köszönöm, de valami miatt nekem használhatatlan, ahogy megjelenik. A zöld th elemek üresek, a nevek (a th span elemek) nem jelennek meg, a 'hosszabb címke' pedig teljesen el van csúszva jobbra. -
#20765 http://jsfiddle.net/ZwCAp/ -
#20764 CSS help kellene. Egy felmérés adatait kell HTML-be öntenem. Emberek jelölnek meg embereket, az eredményt mátrixosan kell megjeleníteni, valahogy (nem valahogy - pontosan) így:
A lényeg a fejlécben elforgatott szöveg. Egy táblázatban akár 50 név is lehet, nem írhatok vízszintesen.
Rengeteget gugliztam, próbálkoztam, a legjobb, amit össze tudtam hozni ez a kód:
th {
height: 260px;
border: 1px solid #222;
background: rgba(0, 0, 0, 0.5);
}
td {
border: 1px solid #222;
overflow: visible;
}
.rDiv {
transform: rotate(90deg);
white-space: nowrap;
}
.rDiv p {
padding: 5px;
margin: -20px -40px;
}
Ez a HTML anyag (a nevek listáját egy internetes névsorból vettem kamuadatnak, valójából nincs közük a felméréshez):
<table>
<tr>
<th><div class=\"rDiv\"><p></p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Fekete Anna Róza</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Komár Kitty</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Golda Kata</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Kalmár Kata</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Kovács Emese</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Varga Botond</p></div></th>
<th><div class=\"rDiv\"><p>Bodó Sára Borbála</p></div></th>
</tr>
<tr>
<td>Fekete Anna Róza</td>
<td></td> stb...
</tr>
</table>
Az eredmény elég szarul néz ki. A kisebbik gond, hogy a szövegek függőlegesen középre vannak igazítva, bármit csinálok. A fő probléma, hogy a cellák szélessége a benne lévő szöveg hosszától függ, pedig nem kéne. Kép, hogy érthető legyen:
Bármi segítség jól jönne! -
#20763 Én se nagyon értem ez így miért jó, max akkor lenne értelme, ha egyedi adatokat lehetne megadni a usereket (macska színe, kedvenc alma, etc)
Más: http://finecitizens.com/defineResponsive/ -
F1re #20762 Lehet én értelmezem rosszul, de ennek a szerkezetnek akkor látnám én max értelmét ha esetleg a "users_paramname" táblában lenne még 1 ID mező, vagy te az emaileket akarod kulcsnak használni ? -
#20761 Sziasztok!
Mysql helpet szeretnék kérni.
Van egy "users_main" táblám, ami csak a legalapabb paramétereket tárolja (uid, username, pass). Van egy "users_paramname" táblám, ami csak a paraméterek neveit tárolja, pl. email, zipcode, city, street. És van egy "users_paramvalues" táblám, ami a paramétereket rendeli az usershez.
Olyan lekérdezést szeretnék, amiben megjelenik az userid, username (ez a 2 az users_main táblából), zipcode, city, street (utóbbi 3 az users_paramvalues/paramnames táblából) paraméterek neve a fejlécben, és az összetartozó értékek magában a táblázatban.
Valószínűleg a SELECT-tel és a JOIN-nal kell valamit trükközni, de pár óra kísérletezés nem segített. Vágja valaki az SQL-t ilyen szinten? -
Dodo55 #20760 Közben újabb elvi jellegű kérdés PHP/MySQL témában, ha valaki unatkozna:
Egy faszerkeszetbe rendezhető és kurvára flexibilis rekordosztályon dolgozom,tehát tulajdonképp egy elég fejlett node osztályon.
Ragaszkodnék egy egységes táblához, ami csak {id, szülő, primitív név(url-hez pl), típus indexelt mezőkből és a data nevű, nem indexelt, típusonként tetszőleges 1 dimenziós stdClass/array-ból enkódolt JSON string mezőből állna.
Ez a "kurvára flexibilis" elvárásomat így teljesíti is, viszont a data mező értékei alapján való szűrés így nyersen nehézkes és teljesítménygyilkos lenne.
Találtam egy megoldást (le is kódoltam már amúgy így reggeli unalmamban :D):
Van egy segédindex tábla, saját id-vel, node id-vel, data-n belüli azonosító és érték párossal, ez a különböző írásműveleteknél magától frissül ('DELETE FROM tábla WHERE nid=$this->id' illetve konstruktív műveleteknél utána 'INSERT INTO tábla (nid,fname,fval) VALUES (...)').
Megoldottam a keresést is nagyon kényelmesen:
Van két szűrő metódusom (illetve több is, de erre a kettőre alapulnak lustaságbarátabb shorthandek) az alap rekord osztályomban, azokat override-oltam, ha van data[valami_beágyazott_mező] (data majd szögletes zárójelben a beágyazott mező neve ha megenné a fórummotor BBCode-ként), mint mezőnév a lekérés paramétereiben, akkor az kicserélődik egy "id IN (...)" feltételre a segédindex tábla lekérdezésének eredményei alapján, majd az megy tovább a szülő osztály metódushívásába.
A kérdés tulajdonképp az lenne, hogy teljesítmény szempontjából szerintetek sikerült így a legoptimálisabb megoldást megtalálnom (+alkotnom) a problémára, vagy létezhez esetleg még valami jobb? A komplexebb, motorspecifikusabb adatbázistervezési eszközöket kerülném lehetőleg a széles futáskörnyezet-kompatibilitás védelmében. -
Dodo55 #20759 Ja bocs, a link: https://chunkhost.com/signup/plan/new -
Dodo55 #20758 Ilyet tudok még:
"Free Chunk 128
128MB RAM
3GB Disk
35GB Data Transfer
$0.00/month
(Facebook login required.)"
De fogalmam sincs milyen a sávszél, mert nem vagyok résztvevője a Nemzetközi Önkéntes Személyesadat és Kapcsolatiháló Közzétételi Programnak, szóval nem tudok regisztrálni a szolgáltatásra (valószínűleg itt még mélyebben ellenőrzik a személyazonosságot, úgyhogy "látogatói" profillal inkább meg sem próbálkozok). -
#20757 Igen, mondjuk fél évre 18$, annyit kibírok :) -
#20756 de az már fizetős gondolom...
Valaki esetleg tud, olyat, aho lehet forgalmazási korlát havonta, csak kicsit gyorsabb a net? ts3-at szeretnék rá felapplikálni :) -
Dodo55 #20755 Nekem Apache2-MPM-Worker, PHP5-CGI, MySQL, ProFTPD, BIND9, SSH, Postfix, Webmin fut rajta :) -
#20754 Kis saját shellnek ez is tökéletes szerintem.
Nekem is kb ennyi tud, csak 256MB ram van meg gigabites uplink (havi 1TB korláttal). Fut rajta egy irc bot, deluge meg egy flask app :) -
Dodo55 #20753 Egyébként így néz ki pontosan:
-
Dodo55 #20752 Az upstream/downsteam van 1mbps körül, de néha lemegy félre is sajnos.
Forgalmazási korlát nincs. -
#20751 Mármint a korlát vagy a rendelkezésre álló ?
Csak mert IRC nem eszik sokat -
F1re #20750 Viszont ez érdekelne engem, Linket ! :D
amit én adtam link ott jó a sávszél és nincs adatforgalmi korlátsem -
F1re #20749 a lényeg, h nem kamu haveromé 100 ingyen tárhelyet kiad, nekem is van :D -
#20748 érdekes, hogy az összes megrendelőjük hadilábon áll az í betűk használatával:D -
Dodo55 #20747 Amúgy az SSH valóban ritka ingyen tárhelynél :) -
Dodo55 #20746 Kösz, de ingyen van VPS-em 10GB tárhellyel :D
(Mielőtt elárasztanának a privát üzenetek, szólok előre, hogy a sávszél viszont elég karcsú) -
F1re #20745 Ha valakinek kell esetleg tárhely(kicsit reklám de INGYENES) Regeljetek ingyen van és van SSH stb. -
Dodo55 #20744 Kérdés: Ugye csak metódusoknak nem illik __ (dupla aláhúzás) kezdetű neveket adni? (PHP)
Konkrétan amit most csináltam (nem először de most elgondolkodtam rajta eléggé), az egy olyan controller kezelő megoldás, hogy a controllerek classneve szabadon válaszható, a következő módon:
$this->__instance=new osztálynév($this); //Egy controllerhost objektum kontextusában történik az include, a $this arra mutat
class osztálynév extends controllerbase{
// ...
}
Technikailag nem kérdés, hogy úgy érzem kurva jó megoldást találtam (utálom ha meg van kötve a kezem fájlnév-classnév-egyebek terén, persze kell a konzisztencia, de egy moduláris struktúrában had engedjem már meg magamnak, hogy elhagyom a fájlnevek elől a modulnevet ha már a könyvtárszerkezetből egyértelmű, viszont a classnévbe meg kiírom), viszont nem tudom mennyire elfogadott és developerbarát dolog ez a dupla aláhúzásozás property-k esetén (én azért álltam rá, hogy az ősosztályok így egyrészt maximális teret hagyjanak a gyermekosztályok változóneveinek, plusz a hovatartozásuk is kiemelődik így, viszont lehet ez másokat megzavarhat), ami fontos kérdés mert egy open source rendszer lesz ebből.