22786
Html-, css- és php-help
-
#20743 Én Notepad++-t szoktam, Linux alatt meg Vim-et. -
#20742 fu, kösz a listát, átnézem és válogatok -
#20741 Sidebar enhancements csak a jobb gombos menüt egészíti ki, főleg a project almenü alatt lévők hasznosak nekem.
Még fent ezek vannak fent, sok csak apróságot ad hozzá, de még nem teljes:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!PackageControl - Abc sorrendet megtörve, gondoltam ide írom, hátha még valaki nem ismeri, legalapabb dolog. :)
A korábbiak:
SublimeCodeIntel - Az open komodo codeintelje sublimehoz, egy picit le van maradva a komodotól mondjuk, egy-két syntax nincs benne, vagy nem 100-as.
SublimeLinter - Linter jópársok nyelvre, hogyha fent vannak a kellő appok persze.
Http Requester - Ez csak tol egy requestet a kijelölt címre (akár methodot eléírva) és egy új tabon mutatja a visszakapott http headereket és bodyt.
LiveReload - LiveReload pluginok kellenek böngészőbe, de utána szépen működik, legalábbis Chromeban és Foxban.
Sidebar Enhancements - Project alól excludolni mappákat, vagy épp hozzáadni, de egyéb pár apróságot is használok néha. A böngészőben betölteni projectet adott url-en keresztül featurel reklámozzák, de azt én nem találtam annyira hasznosnak, mivel legtöbb project, amit úgy nyitnék úgyis átfut mod_rewriteon és nem az index.php-t szeretném látni az url-ben. De erre van egy issue githubot, úgyhogy lehet jó lesz az még. :)
És a többi, amit nem írtam:
AAAPackageDev - Új sublime package készítésének megkönnyítésére.
AdvancedNewFile - Ezt Tuts+ról lestem el, minimálisan gyorsítja új file készítését, nincs os dialog a file mentésére, csak alul beírod a filenevet, mint átnevezéskor.
Can I Use - A caniuse oldalt nyitja meg és ugrik arra a css propertyre, amin épp áll a kurzor.
CoffeeScript
ColorPicker - Csak kipróbáltam, sajnos nem ismeri fel, hogy rgb(a)/hsl(a)-t akar módosítani az ember, mindig hex-be szúrja be.
DocBlockr - Autómatikusan beszúr snippetet a docnak, kinyeri a paramétereket.
Emmet - Ez is alap végülis, zen codingot váltotta fel az emmet, ha valaki lemaradt róla. :)
EncodingHelper - Hasznos, ha előfordulhat, hogy sokféle encodeolással kap az ember fileokat, mutatja alul miben van a file, meg lehet konvertálni.
laravel-blade - Ja, használom Laravelt. :)
LESS
Markdown Preview - Gyors megnyitni a html-t böngészőben.
Nettuts+ Fetch - Ja, ez is tuts+ról. :) Igaz még nem nagyon használtam. Gyors lekapni egy-egy file tartalmát netről, vagy pedig egy zipet tölt le és tömörít ki a projectbe.
Prefixr - Ugyanazt csinálja, mint a prefixr js/node script.
SCSS
Stylus -
#20740 Igen, adobe kezdeményezés, de perpill MIT license, ami persze nem jelenti azt, hogy x-edik verziótól ne állíthatnák át commercialra, de ugyebár addig a verzióig akkor is MIT marad.
Van egy külön contribution licensük mondjuk, amit nem néztem még annyira meg, de első pillantásra lényegében azt vállalod, hogy az általad küldött kód nem része egy meglévő IP-nek. Azaz leveszi az adobe válláról a terhet, ha te olyasmit küldesz be, amiért aztán valaki reklamál, hogy az ő találmánya. -
#20739 Brackets nem Adobe kezdeményezés? Mintha ilyet olvastam volna anno. -
na ez a sublime nagyon megtetszett, mondhatni szerelmes lettem bele :D
malakai köszi a plugin ötleteket! Ha valakinek még van valami hasznos pluginja jöhet :)
(egyedül a sidebar enhacements-re nem jöttem rá miért is létszükséglet :))
pspad-et használt már valaki? Ismerős használja, én 1x próbáltam, annyira nem láttam mi benne a jó, de lehet csak pluginok kellettek volna ahhoz is :) -
#20737 Igen, sajnos kipróbálni nem tudom, a sebességén kívül mást nem is nagyon tudok róla, de a véglegesben biztos (remélem) lesz pár finomság.
(Nettuts+ os videót láttam anno) -
#20736 ST3 is jön egyébként, béta már elérhető regisztráltaknak, hatalmas újítások nincsenek, de ami van az kellemes, főleg hogy eddig se volt lassú, de a hármas nagyon fürge lett, egy első indításos cold open után gyorsan nyitott eddig mindent és még a méretesebb projectekben is gyorsan keres. Őszintén azt hittem, hogy a package managert belerakják, de egyelőre ez még nem történt meg. Sajnos csak a nagyon minimál packagek maradtak kompatibilisek, többségére még várni kell frissítésre, addig nálam meg még marad ST2. -
#20735 ezek jó kis pluginok, köszi ! :) -
#20734 Bracketset elég aktívan fejlesztik, viszonylag gyorsan kerülnek bele az új dolgok, kiegeket is támogat mostmár, szóval ki tudja mi lesz belőle hamarosan. Quick edit tényleg jó dolognak tűnik, habár én már nagyon megszoktam sublimeban a symbolra ugrást, ami dettó gyors és működik teszemazt egy sass fileal is, habár igaz, nem csak egy ctrl+e, ami pillanat alatt figyelembe veszi a selectorokat. :) CSS és HTML-re tényleg jó lehet, JS-hez már nincsenek akkora előnyei, szerver oldali nyelvhez meg egyelőre egy notepadal ér fel (habár kiegeket nem ismerem). Open source + MIT license, az viszont mindenképp nagy plussz. :)
Sublimehoz meg sok féle plugint általában, habár pont most lett újrarakva és még nincsenek felpakolászva, de CodeIntel, Linter, requester, LiveReload, sidebar enhancements alap pl, ezek nélkül neki se kezdek. :) -
#20733 szabad kérdeznem milyen pluginokat használsz sublime hoz? :)
Bracketset próbáld pár verzióval ezelőtt, ott igazából a quick edit tetszett nagyon, meg talán pár apróság, de akkor még messze volt attól hogy lecseréljem a sublime ot :) -
#20732 hmm köszi szépen :)
(mondjuk érdekes, hogy torrent nincs :O) -
#20731 Nem sokan fejlesztenek itthon OSX-en:) -
#20730 Komodo 8 -
#20729 Sublimeból nagyon sokat ki lehet hozni, még nem egy full ide, de ennél sokkal közelebb nem lehet hozzá, főleg pluginokkal együtt.
Az új Komodo nekem is tetszik, habár még csak kipróbáltam, a régiekért nem voltam oda, egyébként meg PHPStorm. :) -
#20728 http://panic.com/coda/ -
Dodo55 #20727 Na igen, ha arról van szó programnyelvek közűl csak a PHP tudásomat tekintem tudásnak, pedig:
-írtam multithreaded szervert, autoupdatert (be nem fejezett progi launchere), ezernyi egyszerűbb statisztikai szimulációt C# / .NET 4-ben
-Androidra apróbb progikat, egyszer még egy háttérservice-t is Java-ban
-szinte napi szinten írok JS(jQuery) scripteket DOM/CSS manipulációhoz, AJAX megoldásokhoz
-elméleti szinten ismerem a C és C++ nyelveket is (beleértve mindent a gonosz pointerektől kezdve az OOP-n át a generalizált programozásig)
-tizes éveim elején Pascal-al meg mindenféle BASIC-el szórakoztam, apróbb játékokat (DarkBASIC-el DX7 alapú 3D-seket is) írtam
Mégis, mostanában hogy ott tartok, hogy PHP-ban egy saját, elfogulatlanul is egész jónak, modernnek tekinthető open source keretrendszeren/el dolgozom (ami kb már kész is alapjaiban véve, de mivel még apró hibákat találok a mai napig, illetve van benne pár nem túl szép implementáció, egyelőre nem reklámozom), úgy érzem ehhez képest a többi nyelvvel kapcsolatos ismereteim bőven kevésnek számítanak :) -
#20726 notepad++ az megvan, azt már megszoktam kellőképpen, de sublime is jónak tűnik, meglesem.
Komodo pedig igencsak borsos áron van, a 8-ast meg nem találtam virágboltban... -
#20725 Ezt a hármat nézegesd: ActiveState Komodo IDE, PHPStorm, Zend Studio
Én most Komodo-ba vagyok szerelmes, de PHPStorm is nagyon jó, viszont Zend-el egyetemben Java alapú így néha lassúcska tud lenni.
Netbeans inkább Java-hoz jó, web-re nekem sosem esett kézre.
Lightweight szerkesztőnek pedig Sublime Text, Notepad++, RapidPHP -
#20724 ide-ből ki mit használ? netbeans amit most elkezdtem áttanulmányozni. -
#20723 Nemrég interjúztattam egy "srácot" (30 felett volt), önéletrajzában 10+ éves tapasztalat, stb. Kérte a 3k-s fizut, persze OOP-ről, MVC-ről még csak nem is hallott. A kedvencem az volt, mikor mondtam, hogy ADOdb-vel dolgozunk, mire ő: az nagyon rossz dolog, a mySQL sokkal gyorsabb...
10-ből 9 pályázó ilyen. Ilyenkor adok nekik egy tesztlapot az alapokkal (osztályok, örököltetés, rendezzen egy tömböt ciklusokkal - értsd: sort nélkül -, írassa ki a prímszámokat 1-100 között, stb), amit nem sokan tudnak kitölteni, pedig...
Az a baj, hogy sokan akik össze tudnak rakni DW-vel egy oldalt, vagy össze tudnak kattintgatni egy Joomla-t, esetleg tudnak írni egy feltételt PHP-ban, akkor ők már programozó istenek:)
A kedvenceim a fentihez hasonló dolgok, mikor leszarozzák azokat a dolgokat, amihez nem értenek. Volt már szar a JS/JQuery, az XML, az OOP, a tárolt eljárások, view táblák, stb:)
-
#20722 Van aki szerint a Hello World már a 'tudom' kategória... Néhány napja szembesültem vele hogy tényleg léteznek ilyen emberek... -
#20721 Naja, mondjuk van különbség az ismerek és az "álmomból felkelte tudom" között :D -
Dodo55 #20720 Kösz, 8-10 program és leírónyelvet ismerek többé-kevésbé, fél óra böngészés alatt már majdnem 1 gigányi (28db pdf eddig) a termés, és még csak most következnek majd a célzott keresések :D
Durva amúgy, hogy minél több mindent megtanulok, minél több tapasztalatot szerzek, annál jobban érdekelnek az újabb és újabb dolgok :) -
#20719 Ohho. Köszi!
Ezt a linket is érdemes átböngészni. -
#20718 Köszi! -
#20717 feldobtam pár doksit, ha érdekel valakit -
#20716 Sziasztok
Talán félig-meddig off a kérdésem, de nem találok olyan topikot ami konkrétan ezzel foglalkozna.
Szóval adott egy php nyelven alapuló fórum (ipboard 3.2) ahol a youtube videók méretét lekicsinyítették hogy ne takarja ki a teljes chat felületet és kis méretben lehessen beszúrni.
Én az egyik topikba szeretném úgy beszúrni az egyik videót hogy az eredeti nagy méretben jelenítse meg a lejátszó ablakot a fórum... tudom hogy meg lehet csinálni mert láttam már hogy valaki így szúrta be, de az a fickó már rég járt fenn az oldalon és nem tudom elérni hogy megkérdezzem.
media /media tagokkal jeleníti meg a fórum a vidiket de ha csak az url-t teszem közzé akkor a kis méret jelenik meg... próbáltam úgy hogy hozzáírtam a linkhez a width=1024 height=768-at de akkor meg sima linket csinál belőle és nem jelenik meg a lejátszó ablak egyáltalán... próbáltam úgy is hogy allowfullscreen=true de így se ment...
Valaki nem tudja hogy pontosan hogyan kell megadni a kódot hogy átméretezve jelenjen meg a vidi? Vagy esetleg az embed kódból amit bemásolok a youtube-ról mely részeket kell kiszedni vagy mit kell hozzáírni hogy abban az eredeti méretben jelenjen meg ahogy a youtube-on is van? -
#20715 Nagy fájlokat így szoktam:
header("Content-Type: application/zip");
header("Content-Length: " . filesize($name));
readfile($name);
exit;
A readfile() egyébként nem használ fopen()-t, így nem tart semeddig bármekkora legyen. -
#20714 Készíts egy ideiglenes symlinket és irányíts arra. -
Dodo55 #20713 Csak kíváncsiságból, ugye nagy (többszáz MB) fájloknál a futásidőlimit miatt ez a megoldás is elvérzős?
(Hasonlóval megoldásokkal próbálkoztam és annak idején nem tudtam máshogy megoldani csak header redirect-el a nyers URL-re, pedig jó lett volna azt cloak-olni a hiteles számlálás céljából) -
balogh72 #20712 Köszi a segítséget kedves Malakai és MerlinW.
-
<?php
if(isset($_GET['file'])){
$file = $_GET['file'];
if (file_exists($file)) {
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($file));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($file));
ob_clean();
flush();
readfile($file);
exit;
}
}
?>
<a href="index.php?file=kép.jpg">letöltés</a>
-
#20710 XHR-el nem tudsz letöltést indítani, normál requestnek kell lennie. -
balogh72 #20709 Sziasztok! Ismert file típus esetén, pl. Jpg, hogyan lehet kikényszeríteni hogy letöltésként nyítsa meg a böngészõ. Mert ha a headerrel játszom hibát ad be, ajaxos megoldással.
Lehet zip-pelem php-val ,már más megoldás nem jut eszembe.
Valami más ötlet?
Köszi elõre. ;-)
-
#20708 Eleve csak a szélirány 16-féle lehet, az "állapot"-ról nem is beszélve :D
#20707: ez jónak tűnik köszi! -
#20707 Ha nincs api leírásban, akkor is nagy valószínűséggel el tudod kérni a szó variációkat, amik előfordulhatnak.
De egyébként wunderground támogat magyart pl. -
#20706 Én nem ismerek, de miből áll utólag replace-elni a szöveget?:)
Írsz egy függvényt, ami onready után szétszedi a szöveget és összerakja magyarul. -
#20705 Picit OFF: valaki nem tud magyarul beszélő időjárás API-t ?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez így bután néz ki, fordítani meg nem sok kedvem van, ráadásul gondolom túl sok variáció van :D
[ Budapest, Hungary ] hőmérséklet: 6°C, állapot: Light rain, szélirány: NNE, sebesség 20 km/h -
bracsek #20704 Így rendben van.