22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #7218 A kód neve tudod....google
google
első találat -
Cat 02 #7217 ez megoldható ? v legalább egy sima jpg kép ? v ha az se akkor sima bgcolor ? -
DJviolin #7216 Huhh ez nagyon kínai. Joomla alatt dolgozom, így picit megkavar a modulok elhelyézése. -
bracsek #7215 két layer, és rá a harmadik a szöveggel :) -
DJviolin #7214 Sikerült beraknom a kis képet a nagy kép elé, de ez a két kép még mindig lenyomja a szöveget. :( -
DJviolin #7213 Sziasztok!
Egy CSS alapkérdés:
Adott egy fejléckép, amely fölé bejön egy kisebb logó. Hogyan tudnám ezt megoldani? És ez a két kép a háttérben legyen, tehát a honlapot, vagyis a szöveget rá tudjam úgy "húzni", hogy ezek a képek ne takarják ki a honlap szövegeit. -
#7212 Szeretnék egyszerű szöveget feltenin a weboldalra, amit már megformáztam.
De nincs ékezet a szövegen van mást ír ki, hogyan lehet megcsinálni, hogy a kész szöveget amit megirok úgyan úgy jelenjen meg a weboldalon. -
#7211 "ogyan lehet azt megcsinálni hogy van egy 5 sornyi szövegem és a igék az zöld,főnevek azok kék,a melléknevek pedig sárga szinűek legyenek.?"
HTML:
<p>A <span class="mnev">kékszemű</span> <span class="mnev">lány</span> <span class="ige">felnevetett</span></p>.
CSS:
.ige {
color: green;
}
.fnev {
color: blue;
}
.mnev {
color: yellow;
}
"de a tabindex teljesen homály"
A mezőnevek közötti (TAB billentyűvel) váltás srrendje.
Ez akkor jó, ha a felhasználó nem használ egeret - például mobiltelefonon keresztül nézi az oldalt, vagy mozgássérült, és csak billentyűzetet tud használni.
"hogy legyen egy szöveg, egy hivatkozás, amire ha kárakktint az olvasó, akkor egy adott része a lapnak ne látszódjon"
Példa
Másik példa -
#7210 tudom :)
kerestem..
van pl a tibia topikban a fejlécben csak ott nem click-re..
Tibia topik: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1083145784 -
#7209 Na igen, azért ennél valami konkrétabb dologra vágytam :) -
#7208 Nézd meg bármelyik közismertebb oldal impresszumát... -
Cat 02 #7207 lehet vhogy átlátszó textarea-t, s inboxot létrehozni?
pl egy átlátszó gif háttérrel ? csak mi a kód? -
#7206 div, visible vagy mi meg js :) -
#7205 Üdv!
html oldalról van szó, abban akarom megoldani azt, hogy legyen egy szöveg, egy hivatkozás, amire ha kárakktint az olvasó, akkor egy adott része a lapnak ne látszódjon (egy adott része a kódnak tűnjön el, persze csak a képernyőjéről). Ugyanennek persze visszafelé is mennie kéne, vagyis ha újból rákattint, megint bukkanjon elő. (konkrétan arról lenne szó, hogy cikkek vannak egymás alatt, de azt akarom, hogy csak a cím látszódjon, ha arra rákattint, alatta jelenjen meg az egész anyag).
Előre is köszönöm. -
Cat 02 #7204 Valaki tud egy ilyen minden jog fenntartva szöveget?
illetve h az Impresszumba mit illik írni? -
Cat 02 #7203 neked kell :S -
#7202 hali lenne egy olyan kérdésem,hogyan lehet azt megcsinálni hogy van egy 5 sornyi szövegem és a igék az zöld,főnevek azok kék,a melléknevek pedig sárga szinűek legyenek.? nincs vmi kod esetleg amit beiriom és automatik megcsinálja,vagy csak olyan van amit nekem kell minden egyes szó elé meg mögé irni?vki legyen oly kedves és segitsen :)thx -
#7201 Sikerült! Beleraktam div-ekbe az inputokat(az volt a baj, hogy a form volt benn egy div-ben, és a formon belül csak spanok voltak, meg inputok), meglabeleztem őket. A br-t kiszedtem, és CSS módosításokkal helyrepofoztam, úgyhogy szépen néz ki.
Az acceskey jelentését úgy ahogy értem, de a tabindex teljesen homály ("position in tabbing order", tehát másmilyen sorrendben jelennek meg? Vagy mi ez a tabbing order?) -
#7200 "<option>-ba nem kell value-t rakni, ami a nyitó és a záró cucc között van, az az értéke, szerintem ez a gond"
Az nem probléma.
A value attribútum értékét küldi el az űrlap, míg az <option> tagek közöttit jeleníti meg a felhasználónak.
Az űrlapban az alábbi problémák vannak:
1. A <span> tag nem arra van használva amire való. Csoportosításra való blokkszintű elemeken belül, soron belüli elemként (mint a link: <a>).
Például van egy bekezdésed, és annak egy szövegrészét akarod megjelölni.
Helyette javaslom a <label> elemet az alábbi módon:
<p><label for="felhnev">Felhasználónév: </label><input type="text" id="felhnev" name="user" /><//p>
2. Mint az előző példából is látható, a beviteli mező azt szereti, ha egy blokkszintű elemben - <p>, <div>, <h1>,... van.
Lásd az alábbi validátor-hibaüzenetet:
document type does not allow element "input" here; missing one of "p", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "div", "pre", "address", "fieldset", "ins", "del" start-tag.
3. Az önmagában árválkodó <br /> elem sem ildomos - ugyancsak blokkszintű elemen belül (bekezdésen belül például lágy sorvégnek) használandó.
4. Ja és mellesleg akadálymentességi szempontból is át lehet vizsgálni a dolgokat - hivatkozni fog a tabindex és az accesskey attribútumok hiányára... ;)
-
#7199 Bocs, de nem nyert :). Ha kihagyom a <form> tagot, akkor teljesen valid. -
#7198 <option>-ba nem kell value-t rakni, ami a nyitó és a záró cucc között van, az az értéke, szerintem ez a gond
szertk : bár ezt most fél rekesz sör után írtam....
ui: szar sötétbem írni... -
#7197 Sziasztok!
Miért van az, hogy az amúgy valid (xhtml strict) oldalam egyetlen form hatására hibákat generál.
miszerint form után BÁRMI szerepel, az nem jó, mert nem megengedett.
<form action="/cod/index.php" method="get">
<span>Kezdőbetű</span>
<select name="letter">
<option value="%">Mind</option>
<option value="#">0-9</option>
<option value="A">A</option>
<option value="B">B</option>
<option value="C">C</option>
<option value="D">D</option>
<option value="E">E</option>
<option value="F">F</option>
<option value="G">G</option>
<option value="H">H</option>
<option value="I">I</option>
<option value="J">J</option>
<option value="K">K</option>
<option value="L">L</option>
<option value="M">M</option>
<option value="N">N</option>
<option value="O">O</option>
<option value="P">P</option>
<option value="Q">Q</option>
<option value="R">R</option>
<option value="S">S</option>
<option value="T">T</option>
<option value="U">U</option>
<option value="V">V</option>
<option value="W">W</option>
<option value="X">X</option>
<option value="Y">Y</option>
<option value="Z">Z</option>
</select>
<input type="hidden" name="from" value="0" size="" />
<span>Oldalanként</span>
<input style="width: 15px;" type="text" name="so" value="30" size="" />
<input type="submit" name="page" value="user" size="5" />
<br />
<span>Rendezd</span>
<select name="orderby">
<option value="name">Név</option>
<option value="registered">Regisztrálás dátuma</option>
<option value="posts">Üzenetek száma</option>
</select>
<span>szerint</span>
<select name="type">
<option value="ASC">Növekvő</option>
<option value="DESC">Csökkenő</option>
</select>
<span>sorrendbe</span>
</form>
Mindig ezt a hibát találja: (nem csak span, hanem input illetve br tagra)
document type does not allow element "span" here; missing one of "p", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "div", "pre", "address", "fieldset", "ins", "del" start-tag.
A vicces az, hogy ez bizony egészen pontosan 3 div-ben is benne van. -
Cat 02 #7196 túl sokat tud :)
nekem 1szerű kéne ami effectes -
phoenix1 #7195 Miért nem jó a mootools? :( -
Cat 02 #7194 style="border-collapse: collapse"
ez volt a titok :) Dreamweaver ezt nem kopizta le -
#7193 Szerintem a "cellspacing" attribútumra gondolsz. Egyébként ilyenkor látogass el valamilyen html-lel foglalkozó oldalra, és nézd meg, hogy a táblázatnak milyen tulajdonságai lehetnek. Elolvasod a leírást, és tudni fogod, hogy mi mit csinál. Legfeljebb ha nem érted, akkor kipróbálod. Google -> HTML Code Tutorial -
Cat 02 #7192 akkor inkább hagyom :)
1ébként valaki nem tudja h olyan keretet mint itt a táblázatban h lehet csinálni ? vagyishát nem keretet hanem elválasztó vonalat, mert a border="1" el ilyen 3d-s féleséget csinál =\ -
#7191 Annyira nem bonya ez, szerintem. :)
Egyébként igen, így jelen állapotában csak egy objektumot tud nyitni, csukni. Ez igazából ide az SG-re lett tervezve. Ebbe rakom bele a topik szabályzatát...
ui.: egyébként nem kell nagy átalakítás ahhoz, hogy több elemet is tudjon mozgatni ugyan az a közös script. -
Cat 02 #7190 huhh ez elég bonyolult :O
illetve ezzel csak 1 dolgot lehet csukni-zárni nem? -
#7189 Itt találod az eredetit, és a legfrissebbet. Már nem hiszem, hogy frissíteni fogom, de azért néha benézhetsz a Crysis topikba, oda rakom be mindig a legújabb verziót. Máshol vannak régebbi verziók is, mert még régebben kérték el tőlem. Egyébként tele van kommenttel az egész, könnyen ki lehet igazodni rajta. Főleg a konfignál, szépen le van írva, hogy mi mire jó.
Szerk.: amit még jó lenne ismerni hozzá az a CSS. Na most ezt is ki tudod nézni a Crysis topikból, de azért pár szóban leírom. Nem szabad használni alsó és felső padding-ot (kitöltést), mert különben hiába csökken az objektum mérete (magassága), mégsem záródik össze teljesen. Kell még az objektumra egy overflow: hidden; is. CSS-ben magasságnak 0px-t kell megadni, és majd a Javascriptben kell megadni a tényleges magasságot. Egyszer már csináltam egy olyan változatot amiben CSS-sel lehetett megadni a magasságot, de az IE böngésző nem szerette az offsetHeight DOM tulajdonságot. Tudta, hogy milyen magas az obj., de az animációt elharapta. Akkor hirtelen felindulásból nem is foglalkoztam vele, szóval max. ha kéred, akkor lehet ilyen verizó is. Ezzel az utóbbival annyi előnyöd lenne, hogy ha nem adsz meg magasságot, akkor auto belövi magának a tartalomtól függően. -
phoenix1 #7188 Valami hasonlóra gondolsz mint amit a mootools is tud? -
Cat 02 #7187 Valaki nem tudja megadni az itt található lenyíló script lelőhelyét?
(tudom forrásból ki lehet nézni de tutorial.hu n vagy vhol nincs fennt?) -
athos73 #7186 kösz,megvan. -
bracsek #7185 text-decoration: none; beírod, még melléje.
és van még a a:visited a látogatott linkek -
athos73 #7184 köszi! még egy apró css kérdés: ha van egy ilyen parancsom a cssben: a:link { color:#001760;}
a:hover { color:#FFF000;}
azt hogyan tudom megcsinálni, hogy a linkeket ne húzza alá automatice,hanem aláhúzás nélküli szöveg működjön mouseoverként.
köszi. -
bracsek #7183 jobb click-et letilthatod pl:
<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right click script III- By Renigade ([email protected])
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>
és kijelölésre pl
http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=1184318&page=1 -
#7182 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1043617395&no=7168]#7168[/URL]
Valaki, valami okosat? -
athos73 #7181 sziasztok, azt hogyan lehet megoldani, hogy a weblap tartalmát ne lehessen egy egyszerű kattintással lemásolni (szöveget, képet)? persze tudom, hogy különféle softokkal mindent le lehet másolni, de az egyszerűbb böngészőket ez már elriasztja , hogy próbálkozzon. köszi. -
Cat 02 #7180 akkor ha "magasodik" a tartalom mindig át kell írni? -
bracsek #7179 iframenak nem, de framesettel lehet zsonglörködni,de nem éri meg a fáradságot és még elavultnak is számít, általában szétesik tölle az oldal[szerintem]