22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #7058 Az index.php ötödik sora kb $sz->szavazas($_POST['ertek']); kéne legyen mert nem létezik a $ertek változó csak a $_POST változók között
Érdekes módon a negyedik sorban még tudtad $HTTP_POST_VARS - val használtad, az ötödikben elhagytad, melyik tömböt akarod, azt használod ugyan azok. -
Cat 02 #7057 mysql az kell sajnos :)
1ébként php 24 óra alatt és mysql 24 óra alatt jó könyv és neten van fennt pdf ben is csak az ugye illegális :S -
DJviolin #7056 Sziasztok!
Van nekem egy Légcsavar nevű full nulla programozási tudással összehozott Joomla, Coppermine, phpBB2 oldalmotorokra épülő honlapom. A jövőben szeretnék megszabadulni a Joomlától, tehát szeretnék megtanulni webprogramozni! Idegesít, hogy nem ismerem azt a rendszert, amit használok.
Eddig csak beleolvasgattam a fejlécben szereplő linkekbe, és nekem Nagy Gusztáv Webprogramozás jegyzete tünt olyan anyagnak, amely átfogóan próbálja bemutatni a webprogamozást. Tudnátok nekem még ajánlani olyan jegyzeteket, amelyek a teljesen alaptól kezdve próbálják oktatni a HTML / PHP / CSS / MySQL programozást?
Most még csak elméletben próbálom kialakítani az új Légcsavart, és olyan honlapot szeretnék, ahol Adminisztrációs felületen lehetne feltölteni a cikkeket, és (mint az új trend, a közösségi blogok) a beregisztrált felhasználók is tölthetnének fel anyagokat. Félek a MySQL programozástól, ezért az adatok feltöltését a következőképpen szeretném megoldani, ami lehet, hogy nagy hülyeség lesz, de ez a hozzá nem értésemből fakad: Szóval meg lehetne-e úgy oldani a cikkek, hírek, fórum hozzászólások feltöltését, hogy az elkészült anyagok nem egy MySQL adatbázisba kerülnének be, hanem a szerverre mentődnének egy .html / .php, esetleg .txt fájlba? Tehát ha én nyitok egy fórumtémát, akkor a szerveren a saját fórummotorom mappájában létrehoz egy "tema1.php" fájlt, amiben letárolja a fórumtéma ékezetes nevét, kialakítását, helyét a sorban. Ebben a fájlban tárolja továbbá a fórumtéma hozzászólásait. A felhasználók ugyanúgy WYSIWYG editorral tudnák szerkeszteni a honlapot, mint a Joomlában, de a megformázott anyagok natív HTML kódját menteni el ezekben a fájlokban. Így nem lenne szükség olyan szerverre, amelyen van MySQL, és a szerver lementése is leegyszerűsödni, és nem kavarodnánk bele a MySQL adatbázis lementésekor az opciókba. :) Most nagy hülyeséget mondtam, vagy elméletben ez működhet? Vagy ha esetleg működik is, biztonságilag nagyobb támadási lehetőséget nyújtana a hackereknek, mint egy sima MySQL adatbázis? -
ldavid #7055 volna egy ilyen szavazóm, ami txt-ből olvassa a kérdést és az eredményeket is txt-be menti
és hiába írom át az eredményeket nullára egy új szavazásnál, ha szavazok nullán marad minden, pedig a szavazatok számánál már 1 szerepel
megnézné nekem valaki, hogy mi lehet a gubanc? -
#7054 table {border-style:dotted;} -
Cat 02 #7053 h lehet táblázatnak pöttyös/szagatott/sima keretetet adni?
.td {border-bottom: 1px dotted black;}
ezzel próbálkoztam -
BIZ0906 #7052 Azért thx.
De ha mégis tudna valaki mi a megoldás akkor nagyon örülnék(nénk) neki #7027 -
#7051 Javaslom a topik tetején található "Ajánlott oldalak" linkeket. -
bracsek #7050 Kár, hogy pár oldal hiányzik. de legalább a témaköröket felvázolja. -
#7049 l2google -
#7048 tudtok adni egy jó linket ahol kezdő html weboldalkészítés van leírva?:) jó szájbarágósan .. -
Cat 02 #7047 húú bazz nekem is ez volt és sose jöttem rá mi a baj
töltsd le ezt http://jalbum.net/ -
BIZ0906 #7046 Még mindíg erre HELP! #7027 -
Cat 02 #7045 html és css :) azzal csinálhatsz olyan oldalt amilyen az aláírásomban van xD (jó tom csunya de ez van :S)
html hez nem tom van-e netes turorail css hez meg van -
#7044 mivel kezdjem?
és adj linket ahhol megtanulhatom -
Cat 02 #7043 hm akkor php - mysql - javascript - css ezeket tanuld meg és fasza lesZ :D
btw extra.hu jó oldal a 2 giga miatt és reklám nincs 3 rugóbol meg lehet .hu -s domaint regizni azt meg átirányítod oda és kész
kezdőoldalnak emg 20 mega bőven elég :) bár videókat meg fájlokat nem nagyon lehet felötlen i -
BIZ0906 #7042 ah vágom :) -
#7041 csak a weblapot "HTLM CSS PHP, semmi mást, a többi pedig egy másik szerveren lesz, mondjuk az extra.hu tárhelyére irányitom át :) -
BIZ0906 #7040 És te 20Mb-re mit akarsz tenni? -
#7039 az elsö hszemben leirtam hogy van egy 20 MB tárhelyem az enternetnél -.-
FTP szerver: w3.enternet.hu
Weboldal címe: http://w3.enternet.hu/itt a nevem van/
Tárhely: 20 MB
-
BIZ0906 #7038 Help erre #7027 -
BIZ0906 #7037 Van szervered vagy mi? -
#7036 :) 5 ével ezelött gondoltam hogy csinálok egy honlapot szal letelt az 5 év xDDDD
Ja amit irtam hogy olyan weblapot akarok csinálni mint az sg vagy origo, azt ugy értetem :) hogy semmilyen weblap mint az ATW vagy gportal vagy extra nincs köze hozá -
#7035 csak szépen sorjában, majd talán 5 év múlva neki is állhatsz:) -
#7034 ugy láttam nem értitek :(, olyat weblapot akarok csinálni mint az sg vagy origo stb, nem baj ha sok idömbe telik mire megcsinálom, de ilyet akarok
PS: amit a honlapra és blogra irtam az csak vicc :) -
Cat 02 #7033 extra.hu-n van a legkevesebb reklám ... :)
1ébként sztem neked bőven jó amit a netszolgáltató csinál
try.hu / hq.hu -n csinálhatsz hozzá rövidebb nevet (biomage.try.hu / hq.hu pl :)
itt vannak weblapszerkesztők de lehet Faustus tud vmi tud vmi tutorailt -
#7032 kösz a linket :) de semmi ilyen webpalot ne ajánlt ahhol van reklám, fölleg az extra.hun ne -
BIZ0906 #7031 Itt csak 2GB XD. Ja, és ingyen! -
#7030 Hali
Úgy döntötem hogy csinálok egy weblapot, ugy hogy kéne segitség, még az alapokat sem ismerem, mivel kezdjem a tanulást? ja és van egy kemény 20 MB web tár helyem az enternetnél :) -
#7029 "Szóval ha valaki megmondaná, hogy mit rontottam el"
A második tényleg hibásan jelenik meg.
Az ok: a CSS deklarációban levő <!-- topstyle v. 3.10 progi --> HTML-komment. Töröld ki és megjavul. -
kea #7028 Kedves Fórumozók!
Mostanában kezdtem ismerkedni a html-lel. Nagyjából a második próbálkozásom a következő
eredménytelenséget adja.A táblázatba ágyazott másik táblázat cellái közül minden másodikra
nincs hatással a class szerinti formázás. Ha a vonatkozó két sort fölcserélem a style def-ben,
akkor minden rendben van, ha visszacserélem, akkor nincs rendben. Legalábbis Netscape és FF
böngészők esetében ez a helyzet. Nem gondolnám, hogy így rögtön sikerült belenyúlnom valami
nagy html-disznóságba, és ahhoz is túl egyszerűnek érzem a problémát, hogy böngészőfüggőségekre
kezdjek anyázni. Szóval ha valaki megmondaná, hogy mit rontottam el, hálás lennék.
A két oldal a fölcserélt style-beli sorokkal:
Az elvárt módon megjelenő táblázat
A (számomra) rosszul megjelenő táblázat
Köszönettel fogadok minden használható tippet:
KEA. -
BIZ0906 #7027
FrontPage-el egy fénykép albumot probálok csinálni és ezt adja ki mikor menteni akarom. Miért? Mit csinálok rosszúl? -
BIZ0906 #7026 Úh basszus öcsém marhára kiment a fejemböl, ezzel szenvedtem egész délután.
1000 Köszi! -
#7025 <div id="destination" style="visibility:hidden;">Ide kerül minden tatalom</div>
<script language="JavaScript">
<!--
if (self.location.href == top.location.href) // A file közvetlenül lett megnyitva
{
top.location.href = "index.html";
}
else // Az alábbi rész akkor fut le ha a file megfelelően van megnyitva
{
destination.style.visibility = "visible";
}
// -->
</script> -
bracsek #7024 a .htaccess szerintem azért nem tud működni mert ha mindent az indexre irányítasz az nem jó mert akkor nincs frameben semmi(pontosabban végtelen ciklusban index) de el lehetne játszogatni a HTTP_REFERER szerinti átírással ez legalább a direkt begépeléstől meg tud óvni..htaccess tutoriálja innen egy kis regexp tudással valamit össze lehet hozni. -
bracsek #7023 hát "a tárhely root mappájában található dolog elvileg csak a keretben kéne, hogy megjelenjen. " ez a kérdés, szerintem nem voltak szövegértési gondjaim, ez benne van a 7009-ben erre keressük a megoldást, nem? -
#7022 A technológiát image map-nek nevezik.
Create an image map - a Micro$oft hivatalos weboldaláról
Microsoft FrontPage 2003
Image Maps: Creating Hotspots - itt vannak képek -
BIZ0906 #7021 Az lenne a kérdésem, hogy melyik az a menüpont a FrontPage-ban ahol olyat tudok kiválasztani, hogy körberajzolok egy képet és hivatkozást tudok rá adni? -
#7020 El akarunk rejteni valamit? Én azt hittem a #7009-re keresünk megoldást -
bracsek #7019 ha javascript akkor ki lehet kerülni még akkor is ha titkosítva van a javascript (kliensnél fut)