22786
Html-, css- és php-help
-
#7018 Akkor csináld úgy hogy kizárólag javascriptel menjen, így aki meg akarja kerülni az nem fogja tudni. Viszont akinek nincs engedélyezve valamilyen oknál fogva annak valóban nem fog menni.
java != javascript, utóbbi a böngészők 99%ban alapból engedélyezve van. -
bracsek #7017 hogy ne nagyon lehessen kikerülni szerver oldali módon kell megold pl php asp jsp vagy mittom amit akarsz és esetleg támogat a szerver, mert ha szerverbeállításoknál letiltod a könyvtár hozzáférését nem éri el a te html-ed se, amire próbálkozól nem mondom lehetetlen de valószínüleg a mai feltételek mellet nem megoldható...szerver oldali programozás nélkül aval meg eléggé könnyü megoldani... -
bracsek #7016 ezt pedig valahogy le kell programozd se php se java akkor mivel? html- ben nem igen fog menni ??? -
#7015 Igen csak ezzel az a baj, hogy java-s, vagyis akinek nincs java-ja, annál nem megy, illetve aki meg akarja kerülni, leállítja a java-ját és megoldotta a dolgot... -
bracsek #7014 <script language="JavaScript">
<!--
if (self.location.href == top.location.href) {
top.location.href = "index.html";
}
// -->
> </script>
nemtom müködne-e ki se próbáltam elméletileg szerintem kéne menjen ha azonos a felső cím a frame címével akkor elmegy az indexre -
#7013 Nem, nem php. Html-ben van, síma <iframe> tag. De azért köszi. -
n3whous3 #7012 #7003-at még nem tudtam megoldani... -
#7011 Lehagytam a változó előtti $-t, de mind1 a lényeg látszik :) -
#7010 Ha az iframe tartalma php akkor átadhatsz neki egy változót
<iframe src="file.php?inframe=true"></iframe>
if (inframe == true)
{
// megjelenik a tartalom
}
else
{
// Meta cuccal átugrassz index.html-re
} -
#7009 Üdv!
Lehet, hogy már felmerült korábban ez a kérdés, lényeg, hogy aztán nem sikerült a dolog, mindegy. Arról lenne szó, hogy van egy oldal, amin van egy beágyazott keret. Ez az oldal mondjuk az index.html, az összes többi, a tárhely root mappájában található dolog elvileg csak a keretben kéne, hogy megjelenjen. A baj az, hogy aki a keretben levő html vagy bármilyen más állományt közvetlenül a címsorba gépelve ér el, nem látja az index oldalt. Arra lenne tehát szükség, hogy külső kattintás esetén (pl keresőkből érkezve vagy direkt címet gépelve) az illető mindeképp az index oldalra jusson. Erre kéne a lehető legegyszerűbb és legáltalánosabban működő megoldást megtalálni. Korábban ha jól emlékszem, .htaccess fájlos megoldást javasoltak, az nem működött, de valószínüleg az én hibámból.
A segítséget előre is köszönöm. -
#7008 tehát akkor ez a képekre is vonatkozik :S thx -
#7007 Tedd a képeket egy könyvtárba, és nézd meg az előbb belinkelt oldal "Ha egy könyvtárat akarsz letiltani, akkor így add meg:" részét.
Ott van leírva a megfelelő robots.txt beállítás. -
#7006 thx!
ez felkeltette az érdeklődésem és pl kiváncsi lennék arra hogy az images.google.hu ne jegyezze az én képeimet sehol.... ezt hogy tudnám emgoldani (hozzáteszem az oldalam szeretném ha elérhető lenne a googléből csak maga a képek ne legyenek publikusak max az oldalamról...) -
#7005 link -
#7004 66.294.66.114 <--- ez az ip állandóan nézi az oldalamat amit még senki sem ismer bár igaz publikusan elérhető a neten! namost robot.txt fájlt keresi állandóan és sikerült kiderítenem hogy ez egy kínai ip cím! valakinek valami tippe van hogy ez mi a turot akar nálam pláne mi a fenéért keresi ez a robots.txt fájlt? :D -
n3whous3 #7003 Helló
Kérdésem: JCreatort használok (4.00LE) és nem tudom kikapcsolni, hogy ne fordítsa le az egész forrásegyveleget minden futtatáskor... Már egyszer sikerült, de most nem találom.
Ti tudjátok? -
#7002 "arra gondolok h pöttyözés (sok div 1más alatt és minndek alja pöttyös keretes?)"
Például: border-bottom: 1px dotted black;
"illetve arra h ha föléviszem kurzort háttérszínt vált"
Itt Javascript oldja meg - nézd meg a setRowBg(sor, newclass) függvényt. -
Cat 02 #7001 olyasmit mint itt a forum.php nál (fórum főoldla) középen h lehet csinálni?
arra gondolok h pöttyözés (sok div 1más alatt és minndek alja pöttyös keretes?)
illetve arra h ha föléviszem kurzort háttérszínt vált -
#7000 kösz, énis megtaláltam, de a imagecopy-ba nincs benne az hogy félig átlátszó legyen, mármint semi-transparent. csak az hogy ami átlátszó az átlátszó marad ami meg enm az a png-n az meg nem lesz átlátszó semennyire :/ -
#6999 Köszi! Régebben végigolvastam egy hasonlót, de a végén nem volt az a rész. még1x kösz. -
Gebein #6998 Egy egyszerű (max 2-3 oldal) online shopra lenne szüksége szoftver értékesítéséhez. A profil egyetlen egy programot jelentene, ehhez kéne egy olyan Install, ami password/serial védett. Az oldalt és a serial generátort kombinálni kellene, hogy az ügyfél a megvásárolt program mellé megkapja a serial-t egy email-ben. Ha valaki ismer céget vagy vállalkozna az elkészítésére honorárium fejében örömmel fogadnám a segítségét. Alap html/css ismereteim vannak így egy csupasz modullal már elboldogulnék. -
#6997 "hogyan kell YouTube videót beilleszteni egy html lapra anélkül, hogy kétszer kelljen ráklikkelni az indításhoz."
Használj SWFObjectet a beillesztéshez. Olvasd végig a cikket.
"átlátszó png képet akarok
imagecopymergézni de az átlátszóságát elveszti, mi a teendő?"
Google: imagecopymerge png transparency második találata:
Use imagecopy instead of imagecopymerge to preserve PNG-24 transparency - használd az imagecopy-t az imagecopyresized helyett a 24 bites png átlátszóságának megőrzése érdekében. -
#6996 biztos voltmár:
átlátszó png képet akarok
imagecopymergézni de az átlátszóságát elveszti, mi a teendő? -
#6995 Sziasztok!
Nekem olyan segítség kellene, hogy hogyan kell YouTube videót beilleszteni egy html lapra anélkül, hogy kétszer kelljen ráklikkelni az indításhoz. Próbáltam úgy, mint az .swf objektumoknál. A beillesztés ugyan sikeres volt, de nem indult el a klipp. Tudtok segíteni? Köszi. -
#6994 Mondtam volna iframet, de azt írtad div-be kell:)
Tudtommal ez elterjedt dolog, ie 6, ff 2, operában biztosan működik, maximum a régebbi böngészők nem ismerik, de azokat már senki nem használja.
Az iframe magasságát, hogy dinamikus legyen, szintén javascriptel tudod megcsinálni:
http://www.dhtmlnirvana.com/content/autofit/index.htm -
#6993 igen jol gondolod; ra is vilagitottal vmire es sikerult megoldanom! koszonom! -
#6992 Köszi!
Szóval Java Script-tel lehet megoldani. Kellett egy kis idő, amíg rájöttem, hogy melyik sor mit is akar jelenteni. Végülis működik, de van két gondom ezzel a megoldással:
Utánanéztem, és megtudtam, hogy az XMLHttpRequest-et nem minden böngésző ismeri. Nekem pedig oktatási segédanyagot kell készíteni, amely lehetőleg mindenhol fut. Tehát a szabványosságra kell törekednem. Ez mennyire elterjedt módszer olyan esetekre, ahol egy div-ben van a menü, egy másikban pedig az aktuális tartalom?
Másik ennél húzósabb: az ékezetes karaktereket elrontja, kérdőjellel helyettesíti.
Java-n kívül nincs egyszerűbb módszer?
Időközben találtam egy olyat, hogy iframe, ez se lenne rossz, csak ennél meg nem vágom, hogyan lehetne fix méret helyett dinamikussá tenni a magasságát (az url által címzett tartalom méretéhez kéne igazodnia, ami a sima div esetén működik). -
#6991 <script language="javascript">
function loadurl(dest) {
try {
xmlhttp = window.XMLHttpRequest?new XMLHttpRequest():
new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
catch (e) { /* do nothing */ }
xmlhttp.onreadystatechange = triggered;
xmlhttp.open("GET", dest);
xmlhttp.send(null);
}
function triggered() {
if ((xmlhttp.readyState == 4) && (xmlhttp.status == 200)) {
document.getElementById("yourDiv").innerHTML = xmlhttp.responseText;}
}
</script>
<div id="your div" onclick="loadurl('/yourFolder/yourFile.txt')">Initial content</div> -
#6990 Help!
Hogyan lehet egy hivatkozás eredményét egy div-be irányítani? Xhtml-ről van szó. Kipróbáltam a target-et, de nem működik, egy új oldalon nyitja meg a célt.
Gondolom, ha az index.html fájl egész tartalmát átmásolom az összes aloldalra, és csak az érintett div-nek a tartalmát módosítom, az működik. De ez elég pazarló megoldás, biztos látszódna, amikor az egész oldalt újratölti. És nem beszélve arról, hogy módosítás esetén mindenhol el kellene azt végezni. Nincs valami jobb megoldás? Valami olyasmi, mint a régi html-es frame esetén? Ja igen, a célpont div-et formáztam CSS-sel, tehát az lenne a legjobb, ha a betöltött fájl felvenné ezt a stílust.
Már rég az oldal tartalmával kellene foglalkoznom, erre mindig megakadok ilyen technikai dolgokon. -
bracsek #6989 a $data = file('$adat .dat');
ban használj " -jeleket mert így tudtommal nem értékeli ki a kifejezést, magyarán nem helyettesíti be, hanem a $adat .dat-ot keresi,ilyen problémák esetén érdemes előre összeállítani a filenevet pl:
$file=$adat.'.dat'; és ezt használni a filekezelésben.
Fent az is_dir nem kellene kiterjesztésestől keresse a filet, meg az is_file nem-e felelne meg a célnak, mert a file létezését akarod vizsgálni nem a könyvtárét és a filenek .dat a kiterjesztése ha jól értem.? -
#6988 egy egyszeru kerdest teszek fel:
van egy ize.php es ez a php egy kulso filebol veszi az adatokat, legyen valami.dat.
azt szeretnem, hogy egy linkkel, különbozo .dat fileokat tudjak betoltetni ebbe a ize.php-ba, mondjuk így:
http://valami.hu/index.php?id=ize&adat=valami1 <---ekkor a valami1.dat tartalmat tolti be
http://valami.hu/index.php?id=ize&adat=valami2 <---ekkor a valami2.dat tartalmat tolti be
erre azt talaltam ki, hogy a ize.php elejere beteszek egy ilyet:
<?php
if (!isset($_GET['adat']) || !is_dir($_GET['adat'])) {
exit;
} else {
$adat = $_GET['adat'];
}
?>
ahol pedig a .dat file kerul becsatolasra oda pedig egy iylet:
$data = file('$adat .dat');
szerintem ezzel lesz a gond:
('$adat .dat')
...mert a .dat tartalma nem jelnik meg, helyette ilyen jo kis warningok-at dob:
Warning: file() [function.file]: Unable to access $ize .txt in /mnt/ultraweb/#/#/#/pages/ize.php on line 111
Warning: file($ize .txt) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in /mnt/ultraweb/#/#/#/pages/ize.php on line 111
Warning: array_reverse() [function.array-reverse]: The argument should be an array in /mnt/ultraweb/#/#/#/pages/ize.php on line 113
Warning: array_slice() [function.array-slice]: The first argument should be an array in /mnt/ultraweb/#/#/#/pages/ize.php on line 113
elore is koszi a segitseget, hogy mit, hol kell atirnom, hogy mukodjon? -
Cat 02 #6987 :))) -
#6986 ok köszi, próbálkozok -
#6985 "de azt szeretném, ha a channel érték id-jét is figyelembe venné"
Ezt két metódussal teheted meg:
DOMDocument->getElementById()
DOMElement->getAttribute()
"és a display-name alá kiírja a megfelelő programme-t."
Tehát meg kell keresni a szülő elemet - lásd a parentNode osztálytulajdonságát az elemnek (8. táblázat); majd ráengedni az előbb említett metódusok egyikét. -
#6984 Üdv!
xml-t szeretnék feldolgozni php-vel. A struktúra így néz ki:
<channel id="001">
<display-name>111a</display-name>
</channel>
<channel id="002">
<display-name>222a</display-name>
</channel>
<channel id="003">
<display-name>333a</display-name>
</channel>
<programme channel="001">
<title>Cím1</title>
<desc>asddsadasd</desc>
</programme>
<programme channel="002">
<title>Cím2</title>
<desc>sadgasdgasdgasg</desc>
</programme>
<programme channel="003">
<title>Cím3</title>
<desc>sadgasdgasdgasdg</desc>
</programme>
A display-name értékeket sikerült kiiratnom, de azt szeretném, ha a channel érték id-jét is figyelembe venné, és a display-name alá kiírja a megfelelő programme-t.
Eddig ennyi sikerült, de itt elakadtam:
<?php
$dom = new DomDocument();
$dom->load("epgdata.xml");
?>
<table>
<tr>
<td width="50%">
<?php
$csatorna = $dom->getElementsByTagName("display-name");
foreach($csatorna as $node) {
print $node->textContent . " ";
echo '<br />';
}
?>
</td>
<td>
<?php
$musorcim = $dom->getElementsByTagName("title");
foreach($musorcim as $node2) {
print $node2->textContent . " ";
echo '<br />';
}
?>
Előre is köszi a segítséget -
#6983 "egy honlapra ( vagy monjduk ide egy topkba) be lehet tenni egy rss olvasót?"
1. Meg lehet oldani csak a tárhelynek engedélyeznie kell a távoli állományok megnyitását szerveroldali szkriptből (ugyanis Javascript/Ajax segítségével ez nem oldható meg - biztonsági okokból nem tudsz megnyitni külső állományt). PHP esetén lásd a php.ini-ben az allow_url_fopen beállítást.
2. Az RSS-t eredetileg tartalmazó honlap tulajdonosától illik engedélyt kérni, hogy egy honlapon közzéteszed az ő RSS-sét; illetve illik megjelölni a forrást (hogy az ő oldaláról származik az RSS). Ez így korrekt. -
#6982 Az RSS is csak egy távoli állomány, meg lehet nyitni olvasásra, fel lehet dolgozni... hotscripts.com-on biztos találsz ilyen scriptet. -
#6981 egy honlapra ( vagy monjduk ide egy topkba) be lehet tenni egy rss olvasót? -
Cat 02 #6980 mind1 többienk mi a neve -
#6979 Na csak sikerült kigörcsölnöm.
És ha az oldalamon több ilyen saját hivatkozást akarok akkor azoknak index2.html és index4.htmlnek kell lennie vagy ogyvan ez?