22786
Html-, css- és php-help
-
#7138 Regisztráljatok be webdesign.lap.hu és hasonló ingyenes gyűjtőoldalak alá. nekem a jatek.lap.hu például napi 5 új látogatót hoz. -
#7137 mostcsak énvagyok lama vagy tényleg nics egy összeg se az ÁRAINK kategóriába?
ha nem én vagyok a lama.. akkor miarákért van az ott hogy áraink mikor nincs szó pénzről.. ez gáz. :o -
dav1d #7136 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.kingmakers.hu/ -
#7135 de tudsz,sztem spoilerben vagy ilyen hivatkozásban.nemde? -
dav1d #7134 anyit még hozzá teszek hogy rendelkezünk .hu domain-nel és mailal is ennek ellenére még a magánszemélyektől is több honlapot rendelnek mint tőlünk -
dav1d #7133 üdv!végső elkeseredésben kerestem meg megint ezt a fórumot... én és még 2 barátom (akik már nem 1 honlapot csináltak saját célra) közösen csináltunk egy webdesign oldalt ami css+xhtml alapú és elég jól lett keresőoptimalizáva (ráadásul sokak szerint szép is) szóval a googleban is elég jó helyen állunk.a probléma az hogy ennek ellenére szinte 0 megrendelőnk akad és érdekelne hogy mi az amivel meg tudjuk győzni a látogatóinkat hogy valóban érdemes minket választani!szoval röviden tömören kellene egy leírás azokról a hibákról amit ilyenkro nem szabad elkövetni hátha rájövünk mi lehet a baj.(linket sajnos nem tudok adni mert reklámnak minősül) -
#7132 http://javaforum.hu/ -
#7131 Megpróbálhatsz bannolni csak egy bizonyos IP tartományt, csak ez elég sok embert lefed :) (255 ember, aztán 65025, aztán még több).
Figy, ha belinkelnéd, mi is megpróbáljuk kijátszani, aztán megmondjuk mi volt a baj :) -
#7130 Sziasztok!
1-2 problémám lenne. Kezdő vagyok, és rendszeresen kijátszák a loginrendszeremet... Valahogy belépnek más felhasználóhoz, de a jelszavukat nem tudják meg. 1-2 biztonsági ötlet loginrendszerhez van valakinek?
Kódrészlet:
<?php
include ("config.php");
if (isset($kilep)) {
session_unset();
session_destroy();
}
if (isset($_SESSION["nev"])) {
mysql_query("UPDATE szoveg SET ip='$_SERVER[REMOTE_ADDR]' WHERE nev='$nev' LIMIT 1");
print "<p style=color: white;>Sikeres bejelentkezés!<br />
</p>";
?>
<?php
}
else
{
if ( isset($_POST["neved"] ) )
{
$nev = $_POST["neved"];
$pass = $_POST["passod"];
$parancs = mysql_query("SELECT nev, jelszo from szoveg where nev ='".mysql_real_escape_string($nev)."' and jelszo = '".mysql_real_escape_string($pass)."' ");
$eredm = mysql_num_rows($parancs);
if ($eredm==1)
{
session_register( "nev" );
session_register( "pass" );
}
}
else
{
print "<table><form action=".$PHP_SELF." method=post>
<tr><FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17></tr>
<tr> <FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17></tr>
<tr><td>
<input type='submit' value='Belép' class='button'>
</td></tr></table><br><center><small><a href=regisztracio.php>Regisztráció</a><br><br>
<a href=login/reset.php><FONT color=white>Jelszóemlékeztető</a></center></small>";
}
if (isset($_POST["neved"]) && $eredm==0)
{
print "<FONT color=white> Rossz felhasználónév, vagy jelszó!<br>";
print "<table><form action=".$PHP_SELF." method=post>
<tr><FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17></tr>
<tr> <FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17></tr>
<tr><td><input type='submit' value='Belép' class='button'>
</td></tr></table><br><center><small><a href=regisztracio.php><FONT color=white>Regisztráció</a><br><br>
<a href=login/reset.php><FONT color=white>Jelszóemlékeztető</a>
</center></small>";
}
elseif (isset($_POST["neved"]) && $eredm==1)
{
mysql_query("UPDATE szoveg SET ip='$_SERVER[REMOTE_ADDR]' WHERE nev='$nev'");
print "<p style=color: white;>Sikeres bejelentkezés!<br />
</p>
</FONT>
</FONT> </FONT> </FONT> </FONT>
<br><br>
";
}
}
?>
Továbbá:
Van valamilyen lehetőségem bannolni valakit úgy ha nem fix az IP címe? Vagy erről ne is álmodjak? Sehogy se tudok megszabadulni 1-2 kéretlen USERTől?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
#7129 hy. vki nemtud egy olyan oldalt ahol a javat lehetne tanulni lés minden szépen levan irva??? egyszer megtaláltam de most hiána keresem nem találom sehol,sajnos. -
#7128 A validator még mindig makacskodik, de szerencsére az ékezeteket sikerült előcsalogatnom (MYSQL problem volt, be kellett rakni egy mysql_query("SET NAME latin2"); -t szúrni, és lám jó lett).
Ha rákényszerítem az iso-8859-2-t akkor azt mondja, hogy warning, mert ő utf-8-at detektált. Nem tudom honnan veszi, sehol nincs benne olyan. iso8859-2 meg kétszer is. Jólvan, az a lényeg, hogy valid. -
bracsek #7127 <?
header('Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2');
?>
ha php akkor ez megoldhatja -
#7126 Mitől lehet az, hogy a validator.w3.org nem ismeri föl az encoding-ot?
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
Ez van benne a head-ben.
A validator azt mondja, hogy valid, de a kódolását utf-8-nak nézi.
Nem változtat a helyzeten, ha az elejére beszúrom ezt:
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?>
A hoszzú ő, ű nem jelenik meg rendesen (? van helyette) -
#7125 Sikerült minden, köszi -
#7124 Rendezetlen listával és CSS-sel.
"On Air" esetén:
<ul>
<li><a href="#" id="cbs"><span>CBS</span></a></li>
<li><a href="#" id="fox"><span>FOX</span></a></li>
<li><a href="#" id="nbc"><span>NBC</span></a></li>
</ul>
A <span> elemet elrejted, az adott id-jú elemeknek meg hátteret adsz, beállítod a méretüket, stb...
A mellette levő menünél ugyancsak rendezetlen lista, CSS és Javascript.
Ebben az esetben a Javascript végzi a menütartalmak elrejtését/megjelenítését.
-
#7123 Üdv!
Kissé buta kérdés: Olyan menürendszert szeretnék csinálni, mint az alábbi videón, 00:45-nél látható:)
megoldani?http://youtube.com/watch?v=J9SK_M_nVWA
Hogy lehetne ezt célszerűen -
#7122 megoldva. :D htx :D -
#7121 #7113, #7114 valaki?:o -
#7120 nah, mostmár felfogtam. De most itt mindent egyesével átkell irnom? :S ez igy nagyon sok idő :| -
#7119 " ha bemegyek a mysql be"
Nem oda mész be (a MySQL-hez csak PHP-n keresztül van hozzáférésed), hanem a PhpMyAdminbe (és azon keresztül vezérled a saját adatbázisod).
"ez kell nem?"
Nem csak az. Van az adatbázisnak, az adatbázistábláknak és a adatbázis táblák oszlopainak is karakterkódolása.
Az adott problémáról bővebben. -
#7118 lehet hogy hülye vagyok, de nem értem :|. atw-re csináltam az oldalt, ha bemek a mysql be akkor ezt irja: MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8) ez kell nem? -
#7117 kösz a választ de megoldottam :D attol függetlenül kipróbálom. -
#7116 Inkább használj Flash-ben készült MP3-lejátszót.
Platformfüggetlenebb mint a Windows Media Player erőltetése. -
#7115 <OBJECT id='mediaPlayer' width="100%" height="50" <param name="rate" value="1"> <param name="balance" value="0"> <param name="currentPosition" value="0"> <param name="defaultFrame" value> <param name="playCount" value="1"> <param name="autoStart" value="0"> <param name="currentMarker" value="0"> <param name="invokeURLs" value="-1"> <param name="baseURL" value> <param name="volume" value="50"> <param name="mute" value="0"> <param name="uiMode" value="full"> <param name="stretchToFit" value="0"> <param name="windowlessVideo" value="0"> <param name="enabled" value="-1"> <param name="enableContextMenu" value="-1"> <param name="fullScreen" value="0"> <param name="SAMIStyle" value> <param name="SAMILang" value> <param name="SAMIFilename" value> <param name="captioningID" value> <param name="enableErrorDialogs" value="0"> <EMBED type='application/x-mplayer2' pluginspage='http://microsoft.com/windows/mediaplayer/en/download/' id='mediaPlayer' name='mediaPlayer' displaysize='4' autosize='-1' bgcolor='darkblue' showcontrols="true" showtracker='-1' showdisplay='0' showstatusbar='-1' videoborder3d='-1' width="100%" height="70" src="http://bulletlap.extra.hu/splinta.mp3" autostart="0" designtimesp='5311' loop="true"></object> </div></td>
</div>
</td>
</tr>
valaki megtudná mondani hogy ezzel mi agond? mer nem jácca le musicot ha kiteszem!amedia player kijön de nem játsza le. -
#7114 pontosabban 403 - nincs jogosultság a lap megjelenitéséhez..
még akkoris ha én uploadolok valamit.. szóval.. feltölti de nem nézheti meg senki weben át csak én amikor fellépek ftpre, és leszedem..
mitkéne betenni a kódba hogymennyen? upload utána kéne egy chmode? hogy oldható meg? -
#7113 mi a probléma ezzel?
valaki ez által feltölt valamit az atw-re, és amikor megyek webre hogy letölcsem akkor aztirja hogy nem elérhető.. mi a probléma ezzel?
nics joga rá senkinek hogy letölcse? vagy mi?
ftp-n keresztül én letudom szedni de weben át nem. :o
mi lehet a probléma? -
#7112 Ha az adatbázis körül van a hiba, akkor az adatbázis/adatbázistábla/adatbázistábla oszlopainak karakterkódolását kell átállítani, ÉS az egész adatbázist kijavítgatni (mert ha eredetileg latin1-es volt a karakterkódolása, akkor az ékezetek ?-ként lettek letárolva - vagyis amit elrontottál, az el lett rontva, csak manuálisan javítható ki).
Szívtam én már hasonlóval, hozzá nem értő fazon céges CMS oldalban való kontárkodását kijavítani.
Ha a szerver körül van a probléma, nézd át a CMS (Content Managment System = tartalomkezelő rendszer, jelen esetben php-nuke) beállítóállományait, a szerver beállításait, az elküldött HTTP fejléceket, a <meta> tageket. -
#7111 értem. és akkor ezzel most mit tudok csinálni? -
#7110 Köszönöm szépen!
Ez megoldotta:)
Viszont ha kitörlöm pl a másodikat, akkor a 3. id-jű sor lesz a 2. helyen, erre valami megoldás:S? -
#7109 Mert nem megfelelő az adatbázis vagy az adatbázistáblák, vagy az adatbázis tábláinak oszlopainak karakterkódolása (például Latin1); vagy esetleg az oldal karakterkódolása (hibás karakterkódolással küldi ki a szerver a tartalmat). -
#7108 Sziasztok! Nem tudtam melyik topicba irjak, de ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Szal csináltam egy oldalt php-nuke al. Jó mind1, viszont egy baj van. az ékezetes betük helyére kérdőjelet rak. Miért elhet ez? régen sose volt ilyen gondom. Válaszokat előre is köszi! -
#7107 1. Eltévesztetted a topikot. Ez a topik HTML-lel (ez egy leírónyelv, ami a weboldalak struktúráját írja le), CSS-sel (ez is egy leírónyelv, ami a weboldalak kinézetét írja le), PHP-vel (ez egy szerveroldali szkriptnyelv, ami szerveroldali erőforrások kezelésére alkalmas), és egyéb webes nyelvekkel foglalkozik.
C programozás help - javasolt topik
2. Ha egyetemre jársz, akkor valószínűsítem olyan szakra, ahol a C nyelvű programozást tanítják. Ha tanítják, és bejártál az órákra, akkor ezt a feladatot meg kéne tudnod oldani.
Más csinálja meg helyetted a feladatot?
3. A program az alábbi részekből kell hogy álljon
- Le kell ellenőrizni, hogy megnyitható-e az állomány. Ezt fopen segítségével megoldható (ha az fopen logikai HAMIS-at - FALSE - ad vissza, nem sikerült a megnyitás).
- Ha sikerült az állomány megnyitása, be kell olvasni az értékeket (fread) egy tömbbe. Itt ki kell szűrni a negatív számokat (ha kisebb a beolvasott érték mint 0), és az üres (csak szóközöket tartalmazó: vagyis ha a beolvasott érték szóköz vagyis nem szám) adatállományt.
- Ezek után meg kell keresni a legkisebb és legnagyobb értékeket.
Egyszerű tömb elemének változóba rakása és a változó értékének a tömb következő elemével való összehasonlítása (és a változó értékének felülírása) a feladat.
- Ezek után jöhet az átlagszámítás. Ez két változó segítségével oldható meg: a tőmb mérete és a tömb elemeinek összege. Ez ad egy harmadik változót ez lesz az átlag.
- Végül ki kell írni a legkisebb, legnagyobb és az átlag értékét (printf, print).
2 hét bőven elegendő erre a célra. -
Razor88 #7106 Hello! Nagy segítséget szeretnék kérni walakitől... :/ Nyitottam egy fórumot, de azt írták oda h ebbe a fórumba írjak mert itt tudnak nekem biztos segíteni... Szóval egyetemre járok és vizsgamunkára C-programot kell leadnom amit nem tudok megírni... :( És már csak szűk 2 hetem wan... walaki lécccci... Köszi szépen akárki is lesz az... FONTOS naon :(
A program:
A program bemenetéül szolgálnak a kvízmüsor eredményei, amelyek el vannak mentve egy külső txt fájlban, melynek neve “dataf.txt“. A program az összes eredmény beolvasása után a „dataf.txt“ fájlból kiírja a képernyőre az eredmények számát(hogy hányan értek el eredményt), kiírja a legnagyobb pontszámot, a legalacsonyabb pontszámot és az átlagpontszámot.
A program elkészítéséhez fontos tudnunk, hogy az összes eredmény pozitív tizedes szám 0.0-tól 100.0-ig. Az átlagpontszám valós(real) szám, amit 2 tizedesjeggyel írunk ki a képernyőre.
Hozzunk létre egy „dataf.txt“ fájlt a programunk tesztelésére.
Definíció
átlag = (az összes adott érték száma) / (adott eredmények száma)
Tesztelés
A program feladata:
• Letesztelni, hogy a fájl létezik e és erröl információt adni a képernyőn
• Működni kell a létező üres fájlban pár helyközzel(szóközzel) is
• Egy eredmény esetén is működni kell
• Müködni kell legkevesebb 20 különböző eredménnyel is
• A negatív előjeles eredményeket ki kell hagynia és ezt ki kell írnni a képernyőre
Példa(képernyőn jelenik meg):
A „dataf.txt„ fájlban 20 eredmény wolt
A legkisebb érték 12.00, a legmagasabb 94.50
AZ összes érték átlaga a fájlban 78.43
-
#7105 Törlés után hajtsd végre az alábbi lekérdezést:
ALTER TABLE tablaneve AUTO_INCREMENT = 0;
Ez az elérhető legkisebb értéket állítja be. -
#7104 Hello!
Mysql-ben beállítottam egy 'id' oszlopot auto_increment-re, vagyis hogy magától növekedjen, ahogy jönnek a bejegyzések, viszont az a gond, hogy nekem eléggé fontos az 'id' értéke, és ha valamit törlök, akkor a onnan folytatja ahol abbahagyta és nem onnan ami jönne, pl.: 1 | 2 | 3 | 4 törlöm a negyediket és bejegyzek egyet: 1 | 2 | 3 | 5
meg ugyanezt kéne akkor is ha pl kitörlöm a 2-t, akkor a jelenlegi 3. helyen álló szám átkerül a 2. helyre és az értéke is legyen 2, szóval ezt hogy lehetne beállítani? -
#7103 megoldva. azért htx. :D
#7102: őő.. hát végülis összevágtam abból amit talátlam neten. :P de nagyon köszönöm. -
#7102 Beleraksz egy feltételt. Pl.:
if(substr($_FILES['userfile']['name'], -4) == '.txt')
{
...
}
-
#7101 $fildir megvan.
márcsak a szűrő kéne :o -
#7100 na. hát megnéztem. és megy. mármint a gyökérben létrekelett hozni egy tmp könyvtárat. úgy megy.
thanks
ja és lenne még valami.. ha én nem akarok mappát..
tehát oda akarom hogy tegye a fájlt ahol az upload.php van akkor mit kell a $filedir = ''; helyére írni?
meg.. elég lama vagyok és kéne hogy csak egy bizonyos fájlt lehessen feltölteni.. mondjuk .txt-t.
azt hova kell rakni? mer kódrészletet talátlam de mint mondtam bénavagyok és nem tudom hovarakjam azt a pph-ba -
#7099 hát ez ugyanolyan amit már próbáltam és nem ment..
mint mondtam atw-re szeretném ezt.. az megy ugye jelszóval védett. vagyis én gondolom hogy valahol megkéne adni usert meg passt :o nem?
mondom. a linkről amit linkeltél másoltam php fájlba, feltöltöttem, létrehoztam uploads mappát, majd nyomtam egy kis txtfájlt, és Upload!
üress lett az oldal, se hiba se semmi, néztem tárhelyen semmi.
szóval semmitse csinál :o