22786
Html-, css- és php-help
-
#7378 Ha alaposabban elolvastam volna a mottódat, nem válaszolnék neked. -
#7377 Érted amit kérdeztél? :D -
#7376 http://www.appservnetwork.com -
#7375 Kivitelezhető-e olyan script, ami egy bizonyos weboldalon egy adott mezőbe beillesztett szöveg első sorát egy másik szövegbeviteli mezőbe szúrja be, a második sorát további három mezőbe, illetve a harmadik sorát szintén másik három mezőbe?
A szöveg többi része az eredeti mezőben maradna.
Köszönöm előre is! -
endrow #7374 Köszi :) -
#7373 Apache és PHP telepítése kezdőknek Windows rendszereken
Legfrissebb bináris verziók letölthetőek - Windows Installer kell hozzájuk.
Hivatalos telepítési leírás
Xammp - Apache, PHP, MySQL és sok egyéb egyben -
endrow #7372 Heló
Hogyan lehet telepíteni az apache-ot? Letöltöttem egy csomó verzióját, de nincs egyikben sem exe fájl. Pedig az oldalom azt írják, hogy widowsra van. -
#7371 ez a cucc nem is ingyenes.. úgy viszont nem is éri meg. :o -
bracsek #7370 Warning attol tovább szokott menni
php_uname() információkat térít vissza az op rendszerről, valószínű le van tiltva.
a php.ini fájlhoz meg nehogymár hozzáférnél,
vannak helyek ahol bizonyos változókat belőle állíthatsz magadnak, az ők admin felületükön de ez nem magyar viszonylatban van, viszont feltölteni bíztosan enged csak ki kell szedni az ilyen hülyeségeket ami az op rendszert vizsgálja, semmi köze a feltöltéshez, nameg inkább keres olyan szkriptet amely nem akar a php.ini ben olyant engedélyezni ami véget vaegy unatkozó ember csak véletlenül letöröl mindent a szerverről.
vagy állítgatsad otthon a szerverkédet ott minden megengedett.(ha off-ra teszed otthon légyszi az ip-det add meg, szorakozzak egy kicsitt) -
VidositsAndrás #7369 ilyen üzentet kapok:
Warning: php_uname() has been disabled for security reasons in /afian_full/index.php on line 148
(nos ez felteszem azt jelenti, hogy a "safe mode" egy bizonyos "security reasonből" (biztonsági mód a biztoonságosságért) egyszerűen leblockolta a php ezen részét ami történetesen meghiúsítja abbéli próbálkozásaimat , hogy file-okat töltsek fel..mappákat enged létrehozni...(Afian-om) -
VidositsAndrás #7368 megtaláltam mindent rájöttem hülye voltam: az atw-nek saját phpmyadmin-ja van és sikerült egy online file managert felrakni ami működne de 3 kitétel van: a php.ini-nek (amit tudnom kéne holvan?) 3 részének így kéne kinéznie:
II. PHP settings (in the php.ini configuration file):
safe_mode = Off
open_base_dir = Off (recommended but not mandatory)
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
külöben különféle hibaüzenteket kapok a file managertől illetve nem enged feltölteni a safe mode miatt...a kérdésem az lenne,hogy hogyan lehet ezt megtalálni/módosítani? (a php.ini-t) felteszem az atw.hu szerverén van valahol...tippelek: a phpmyadmin-om keresztül hozzáférhetek ehhez valahogy? ha igen akkor hogyan? (esetleg azt a syntax-os zónát kéne használnom?) ha nem akkor hol találom a php.ini-t?
(a file manager:
Afian Php File Manager)
kösz -
#7367 "Létezik olyan Progi/script/miegyéb, ami autómatice' küld egy sms-t egy előre beállított számra bizonyos tartalommal?"
Linux alatt megoldható. -
#7366 Valahogy meg lehet oldani, lásd smsweb szolgáltatás. Az mondjuk nem pont ilyen, de hasonló SMS-es megoldás. Gondolom ez csak úgy magától nem fog menni, kell hozzá a mobilszolgáltató jóváhagyása, meg hát valamilyen szolgáltatását igénybe kell venni hozzá. Hogy hogyan lehet megoldani, ahhoz nem értek... és szerintem nem is nagyon van ehhez előre megírt script + ami kellhet hozzá program.
MOD: amúgy a szerverlefoglalások kapcsán eszembe jutott, hogy ha rákötöd a mobilt a gépre, és valamilyen szoftvert felraksz hozzá, akkor meg lehet oldani. Ennél az esetnél arról volt szó, hogy ha küldenek a telóra egy SMS-t, akkor az töröl minden adatot. Szóval vannak módszerek, de nem ingyenes, és kell hozzá valamilyen szoftver is... -
#7365 http://www.php.net/manual/hu/function.imagestring.php
Lásd továbbá php.net-en a képmanipuláló függvényeket... -
#7364 hogylehet egy képre php-n keresztül rátenni a szöveget?
gondolok itt azokra pl amikor egy képen ottvan az ipcimem meg ijenek.
azokat hogy csinálják?:o -
#7363 Szasztok!
Csak félig tartozik ide, de azért rákérdezek.
Létezik olyan Progi/script/miegyéb, ami autómatice' küld egy sms-t egy előre beállított számra bizonyos tartalommal?
A lényeg az lenne, hogy honlapon lehessen bejelentkezni szolgáltatásra.
E-mail-es megoldás üzemel, de szeretnék egy Sms értesítést is kapni erről.
Ötlet?
-
#7362 Na fölraktam, és lol, de müxik (ha nem is tökéletes). Localhoston nem értem miért volt gázos.
Biztos valami szerver beállítás... -
#7361 Nem tudom mit akartál elérni, de phpmyadmina van az atw-nek szolval felesleges neked felrakni egyet, de ha minden áron ezt akarod akkor akkor itt próbálj belépni: http://9fszentlaci.atw.hu/phpMyAdmin-2.11.2.1-all-languages/ ne ftp-n keresztül :) amúgy nem nem kell megadnod jelszot csak a $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'cookie'; sort írd át erre: $cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http';
továbbá adj neki 766 jogot aszem ez kell neki! és menni fog.... bár nem tudom mit akarsz php myadminal.... lépj be atw oldalán és ott keresd a phpmyadmin menüt! -
#7360 Localhoston van :). Fölrakom extrára, vagy valami olyasmi helyre.
Kiderítettem, hogy egészen a body-ig kiír minden, amit szeretnék. Aranyos egy böngésző az IE -
#7359 Én nem tudok olyan hibáról, ami ezt okozhatná. Ha megadnád az oldal elérését, akkor többet tudok, tudnánk mondani... -
#7358 Biztos van leírás a letöltött script mellé, hogy pontosan mit kell csinálni. Ennek a kódnak amúgy semmi köze MySQL-hez. Ez egy PHP config fájlnak néz ki, gondolom oda kell rakni, ahova feltöltötted a scriptet.
ui.: amúgy kicsit zavaros is, hogy most phpMyAdmin-nal importáltál, vagy csak bemásoltad a tárhelyen mellé. De egyik eset sem helyes... -
#7357 Elég érdekes problémám akadt.
Ami a FF-ben tökéletesen jó, az az IE-ben _abszolút_ nem jelenik meg. Egy üres lap jön be. A háttérszínt még beállítja css-ből, de utánna semmi.
Ha megnézem a forrást, minden rendben.
Ha kiszedem a CSS-t, az se segít. Abszolút semmit se jelenít meg.
FF-ben minden nélkül tökéletesen megjelenik. -
VidositsAndrás #7356 húú kösz most kész minden megvan a fórum meg minden de az atw.hu tetves mysql szervere hülyéskedik már nagyon megakartam ezt tanulni hogy hogyan lehet ezt a hmmm sz@rságot beindítani de nem enged....megvan a felhasználónév helszó...bejelentkezem az online feület alatt és beimportálnám a config.sample.inc-et a phpMyAdmin2.11.2.1-All Language Mappába a tárhelyre de azt írja ki hogy acces denied....ilyenkor mit kéne tennem? mármint a config.sample.inc-ben meg kell ugye adnom a felhasználónevet meg a jelszót (gondolom) és nekem így néz ki:
<?php
/* vim: set expandtab sw=4 ts=4 sts=4: */
/**
* phpMyAdmin sample configuration, you can use it as base for
* manual configuration. For easier setup you can use scripts/setup.php
*
* All directives are explained in Documentation.html and on phpMyAdmin
* wiki <http://wiki.cihar.com>.
*
* @version $Id: config.sample.inc.php 10142 2007-03-20 10:32:13Z cybot_tm $
*/
/*
* This is needed for cookie based authentication to encrypt password in
* cookie
*/
$cfg['blowfish_secret'] = ''; /* YOU MUST FILL IN THIS FOR COOKIE AUTH! */
/*
* Servers configuration
*/
$i = 0;
/*
* First server
*/
$i++;
/* Authentication type */
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'textuser';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = 'testpass';
/* Server parameters */
$cfg['Servers'][$i]['host'] = '127.0.0.1';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['compress'] = false;
/* Select mysqli if your server has it */
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysql';
/* User for advanced features */
// $cfg['Servers'][$i]['controluser'] = 'pma';
// $cfg['Servers'][$i]['controlpass'] = 'pmapass';
/* Advanced phpMyAdmin features */
// $cfg['Servers'][$i]['pmadb'] = 'phpmyadmin';
// $cfg['Servers'][$i]['bookmarktable'] = 'pma_bookmark';
// $cfg['Servers'][$i]['relation'] = 'pma_relation';
// $cfg['Servers'][$i]['table_info'] = 'pma_table_info';
// $cfg['Servers'][$i]['table_coords'] = 'pma_table_coords';
// $cfg['Servers'][$i]['pdf_pages'] = 'pma_pdf_pages';
// $cfg['Servers'][$i]['column_info'] = 'pma_column_info';
// $cfg['Servers'][$i]['history'] = 'pma_history';
// $cfg['Servers'][$i]['designer_coords'] = 'pma_designer_coords';
/*
* End of servers configuration
*/
/*
* Directories for saving/loading files from server
*/
$cfg['UploadDir'] = '';
$cfg['SaveDir'] = '';
?>
(megjegyzés: ez hibás? mit rontottam el? a példa kedvéért vegyünk testuser/testpass-t ja és nekem módosítanom kell még valamit?)
UI.: Kösz előre is és elnézést hogy ilyen nagyot paste-eltem
phpMyadmin 2.11.2.1-all language -
#7355 :C
nemélem nemharagszotokmeg hogy ezt beszurtam ide ;> -
VidositsAndrás #7354 <3 srácok..(és ilyen hamarr!!) :D -
#7353 A tutorial.hu oldalon vannak ilyen scriptek. Van login rendszer, van jelszós védelem, van képfeltöltés is. Persze ezek inkább csak ilyen bemutató jellegűek. Esetleg a hotscripts.com oldalon találsz használhatóbb félét is. Tárhelyek szerintem támogatják a feltöltést, de még nem próbáltam ilyen helyen. Flash-ben is lehet csinálni, de az külön tudást igényel, és ilyenekből kész munkát nemigazán fogsz találni. -
#7352 ha tudsz annyira angolul hogy egy readme.txt-t megérts akkor sok ilyesmit találhatsz ingyen hotscripts.com-on "gallery" címszó alatt, php kell neked. Vannak demó oldalak is általában ahol kipróbálhatod milyenek lesznek működés közben -
#7351 Nekem ugyan ilyen bajom volt régen, amikor egy html kódot szűrő függvénysorozaton ment át egy sztring. Minden más karakter jó volt, csak a magyar hosszú ékezetes betűk nem. A karakterkódolás is megfelelő volt mindenhol. Az a baj, hogy már nem emlékszek, hogy pontosan milyen fv. okozta a hibát. De az is érdekes volt, hogy ugyan az a kód, egy másik tárhelyen teljesen jól működött. Megnéztük ott is a főbb beállításokat, karakterkódolásokat, de nem jöttünk rá, hogy miért jött elő a hiba... -
VidositsAndrás #7350 Hali
Már nemegyszer kértem segítséget a sg-hu/fórum isteneitől de ezúttal egy iszonyat nagy kérésem,kérdésem lenne...Nos vannak oldalaim amiket én adminolok stb stb és néhány ismerősöm látta,hogy egész jól megy és szeretnének megkérni engem,hoyg csináljak nekik oldalt...nos a probléma a következő: szeretnék megtanulni vagy egyszerűen csak találni egy olyan -hogy is mondjam? - rendszert (?) vagy html,php kódot vagy nemtudom ezt miben írják.de a lényeg az lenne hogy egy olyan dolog kéne az oldalra amin keresztül a srácok képeket tudnak feltölteni egy szerverre...kéne jelszó,felhasználónév illetve egy cucc ami feltöltés után hozzáadja a képek galériájához az újjonan feltöltött képeket...nos ez lenne de felteszem ez nagy munka ráadásul nemtudom hogy az atw/fw/uw vagy bármelyik ingyen tárhely támogatja ezt de ha már meglenne a tárhely váltás a kisebb probléma....tudna valaki hasonlót szerezni/írni? mekkora munka ez? ha php alá meglehet írni akkor mi a kód? lehet-e flash-ben megírni? (itt is az sg-n a comment ablak alatt van "képfeltöltés" ez hogy működik?) milyen php motorban kell az ilyet írni?
[email protected] (hotmail.com véggel az msn címem)
Köszönöm még akkor is ha seki nem válaszol -
#7349 Továbbra is baja van...
az "ű" például "%c5%b1" lesz, ami dekódolás után "ű" lesz. minden elképzelhető helyen be van irogatva, hogyiso-8859-2.
Csak és kizárólag az ű és ő betűkkel van baj. az összes többi jó. -
phoenix1 #7348 mb_convert_encoding('amit akarsz konvertálni', 'mire', 'miről'); -
#7347 Akkor ismétlem, hogy iso-8859-2-nak kell lennie. :)
Amikor amúgy UTF-nek kell lennie, akkor ugye úgy kell menteni a fájlt vagy különben karaterhibás lesz. De ezt így hiába mentem bárhogy. :S -
homeless #7346 Próbáld ki utf-8-al. Reload as.../utf-8 Beírod újra a szöveget és elmented.
A html fileba meg átírod a charsetet utf-8 -ra. -
#7345 Ezzel sincs gond. Hát, akkor nem tudom. Ha a dokumentumban is minden jól van megadva, és a szerkesztő is a megfelelő karakterkódolásba menti a fájlt, akkor más nagyon nem maradt. -
#7344 Az oldal.
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
-
#7343 Egyébként maga a file tartalma lesz karakterhibás, vagy a megjelenített oldal? Mert utóbbi esetben egy meta adattal meg kell adni a karakterkódolás típusát, mert általában a böngészők csak utána jelenítik meg jól. -
#7342 iso-8859-2-nak kell lennie.
Mindhárom helyen iso-8859-2 van.
A szerkesztővel meg meg vagyok elégedve.
De azért köszi. :( -
#7341 Nem lehet, mert ha a kliens oldalon nincs meg az a betűtípus amit használni szeretnél, akkor nem tudja megjeleníteni. Sőt, még ezek a szabvány fontokkal is ügyeskedni kell, hogy legyen olyan alternatíva megadva, ami általában az UNIX rendszerekben is megtalálható. Pl.: sans-serif -
#7340 A karakterkódolás típusával (iso-8859-2) nincs baj, valami más lesz a gond. Esetleg valahogy két eltérő helyen, két eltérő karakterkódolás van megadva. Próbáld még meg UTF-8-al is egyébként. Szerkesztőnek pedig javaslom az Adobe Dreamweaver-t. -
#7339 A weboldalamra írtam egy szöveget,CSS syles-ban irtam meg a betűtípusokat.Lehet-e különleges betűtípusokat alkalmazzni?Ha igen, hogyan?
Vagy csak sablonokat lehet használni?
(arial,verdana stb.)