22786
Html-, css- és php-help
  • Cat 02 #7178
    hát akkor ez van :)
    1ébként olyat lehet vhogy h a fram akkora legyen mint a benne levő tartalom?
  • bracsek #7177
    Nem föltétlen csúnya de fehér az bíztos, a beépítéstől függ mennyire tér el a gazdahonlaptól a fehér, ahogy láttam a tiedtől nagyon sry. Erre tudtommal nincs megoldás, több héten keresztül kerestem, de mind hiába.
  • Cat 02 #7176
    tehát ie alatt csunya lesz ?
    nem baj :D aki azt használja megérdemli
  • bracsek #7175
    <p align="center">
    <iframe id="I1" src="http://sroforum.ppsdes.com/mod.php" width="500" height="400" border="0" frameborder="0" ><!-- a scroolbar scrolling="no" / scrolling="yes" vagy ha nem irsz értéket akkor automatikus-->
    Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
    </iframe></p>
    ebbe minden kütyü van ami kellhet, hátteret a FF átlátszónak veszi, ha a betölteni kivánt oldalnak nincs megadva, az explorer pedig fehérnek ez ami orbitális kocsogseg az egész frame-s specifikációban.
  • Cat 02 #7174
    pontosan
    csak ugye nálunk a suliban kimaradt a frame -k tanítása :S (másik csoport tanulta mi meg nem :S :D)
    ha egy sor csak nem írnád meg nekem ha szépen megkérlek ? :)
  • bracsek #7173
    miért nem használsz iframe-t egy sor és megvan az egész.
    A frameset nem erre való, ha jól értem, csak oda középre be szeretnéd rakni azt az oldalt.
  • MadBence
    Szevasztok!
    PHP-vel kellene olyat csinálnom, hogy egy táblából keres a cucc. Meg szeretném azt csinálni, hogy betű szerint is lehessen keresni benne (tehát mondjuk csak az A betűvel kezdődőeket mutassa). Ezt meg lehet oldani? Ha igen, hogy?
  • Cat 02 #7171
    jah, css-en még dolgozom :)
    igazából a fram re gondoltam
    (van benne egy ami behozna egy mod.php fájlt de nem naon sikerül)
  • bracsek #7170
    a margin-top és margin-bottom megadások hol em, hol px döntsd el mit használsz, és próbáld azt használni átgondoltan
    menu
    margin-top: 5em; --> 0
    margin-bottom: 5em; --> 0
    kereső
    margin-top: 50px;--> 0
  • Cat 02 #7169
    mi lehet a baj ?
  • JAG1
    Szevasztok!

Felraktam egy IPB fórumot egy ingyenes tárhelyre. Aproblémám az, hogy Firefox alatt tök jó, de IE alatt nem scrollozható.
    Mi lehet a gubanc? Hozzátenném nem vagyok spiller a témában. :-)
  • Atti12
    atw-n a csatlakozási paramétereknél ezt irja:
    Csatlakozási paraméterek
    Host: 127.0.0.1
    Felhasználó név:gempaproba
    Jelszó:<MySQL jelszó>
    Adatbázis:gempaproba

Sztem ez az :/. Ezen kivül mi lehet a baj?
  • Tresszer
    Rosszul adtad meg a db-host-nak a címét amit te írtál be az csak helyi hálózaton (localhost) mükszik nézd meg az ATW-n hogy az adatbázis eléréshez mit kell beírni. pl. az extra.hu-n ide azt kéne hogy "username.extra.sql" . . .

Biztos le van írva valahova hogy mi a host címe!!
  • Atti12
    sziasztok! Ismét php-nuke hoz kérnék segítséget. ATW-re csináltam egy tárhelyet, feltöltöttem a html mappa tartalmát, és így beconfigoltam:
    $dbhost = "127.0.0.1";
    $dbuname = "gempaproba";
    $dbpass = "******";
    $dbname = "gempaproba";
    $prefix = "nuke";
    $user_prefix = "nuke";
    $dbtype = "MySQL";
    $sitekey = "SStgF54$3@+%288-982%/(-derThsR-23";
    $gfx_chk = 0;
    $subscription_url = "";
    $admin_file = "admin";
    $tipath = "images/topics/";
    $nuke_editor = 1;
    $display_errors = false;
    Ezután feltöltöttem az adatbázist a Phpmyadminon keresztül, és amikor rámegyek a honlapra ezt kapom. Kérdésem az lenne hogy mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszi!

• phoenix1
    Igaza van Fuastusnak abban, hogy sokan vannak akik webre programoznak. Nme ártana figyelembe venni azokat is akiknek nincsen olyan gyors számítógépük vagy korlátozott képességűek. Oda kellene figyelni erre a csoportra is amikor valaki weblapot készít.
    Nálad működik a fenti menü? Egy perc után már nem volt kedvem kattintgatni, komolyan. Soha nem értettem, hogyan lehet ilyen lassú animációt készíteni flashbe.
    Ajánlom a www.webaim.org és a www.icra.org -ot két eltérő témájú oldal, min a kettő fontos.
  • Cat 02 #7163
    <frameset cols="200,500" >
    <frame src="http://sroforum.ppsdes.com/mod.php">

</frameset>

ezzel mi a baj ?
  • CattiBrie
    http://www.w3schools.com/
  • Cat 02 #7161
    elméletileg már értem , most át kell fektetni gyakorlatbA :)
  • passatgt
    .com:)
  • Cat 02 #7159
    vmi más ?
    "w3schools.org

This domain may be for sale by its owner! "
  • passatgt
    w3schools.org-on megtalálsz mindent.
    Igaz angol, de 0 tudással is érthető
  • Cat 02 #7157
    Sziasztok, valaki tudna adni egy frame leírást?
    (lényegében annyi kéne h egy frame be oldalbetöltéskor betölteni 1 oldalt)
  • Jégkocka
    köszönöm a segítségeket!
  • Dj Faustus #7155
    "Úgy szeretném megoldani, hogy egy adott id-jű diven belül a class="asddsa"-val ellátott linkekhez automatán hozzárendelje az onclicket"
    getElementsByClass - adott osztályú elemek kiválasztása -> Ezzel megoldható
  • bracsek #7154
    hát egy kicsitt le.
  • passatgt
    Hoppsz:)

Lemaradt, hogy JQuery-ről van szó:)

Ha ez így nem működne, elég lenne annyi is, hogy adott classú linkeknél figyelje csak, az id="adottid" nem kell:)
  • bracsek #7152
    var a=document.getElementById("divid").getElementsByTagName("A");
    for (var ij=0;ij<a.length();ij++){
    a[ij].href="javascript:loadContent(a[ij].id)";
    }
    vagy valami hasonló.
    na de eszt melyik böngésző futtatja le?
  • bracsek #7151
    Doom-ra gondoltál-é?
    (mással nem igen megy, ha php akkor minek az egész ha meg doom akkor, minek az egész)(ennyi erővel, jobb ha rárakod awk-val XD)
  • passatgt
    Üdv!
    Egyszerű kérdés szerintem, de elakadtam. A probléma a következő:

Van egy functionom, ami így néz ki:

function loadContent(id) {
    $("#contentArea").load("xy.php?id="+id+"");
    }

Így most aminél használni szeretném, oda kell raknom:
    <a href="#" onclick="loadContent(...)" class="asddsa">valami</a>
    Úgy szeretném megoldani, hogy egy adott id-jű diven belül a class="asddsa"-val ellátott linkekhez automatán hozzárendelje az onclicket, tehát így nézne ki:
    <div id="adottid">
    <a href="#" id="1" class="asddsa">valami</a>
    </div>

Remélem érthető és előre is köszi a segítséget
  • Ability
    Ugyan még mindig nem próbáltam feltörni az oldalt, és nem is akarom, de volt még 5 szabad percem, úgyhogy előkerestem neked egy cikket: cikk

Olvasd el, elképzelhető, hogy ilyen módszerrel léptek be más adataival. Nézz szét még az oldalon, sok olyan cikk van, ami a lentebbi problémákkal foglalkozik. Keresőoptimalizálás, CSS alapjai, akadálymentesítés, táblázatmentesítés ...

Megnéztem egy kicsit a kódot is, amit nemrég betettél. Látszik, hogy nem titkosítod a jelszót. Ez nagyon fontos, mert ha esetleg valahogy feltörik az adatbázist, akkor sem fogják tudni, hogy mivel kell belépni. Bár ha ez megtörténik, akkor már mindegy ugyan, de legalább a felhasználók titkos adatai nem kerülnek ki. Nézz utána php.net-en az md5 fv-nek.
  • Jégkocka
    Köszi a segítséget. CSS-hez még hülye vagyok :) De igyekszem. A loginrendszerbe belenézett valaki?
  • Ability
    Megnéztem a kezdőoldalt. Az eredeti problémáddal nem foglalkoztam, és most egyelőre nem is fogok, de pár hibára rávilágítanék...

- Nincs doctype, ezt pótold, nagyon fontos.
    - Táblázatos kialakítás, center és font tag: ezek mind elavultak. Táblázatra szükség van, de nem oldalkialakításnál. Hasalj rá a CSS-re, látom használtad is nagyon minimálisan. Ezzel együtt mindent CSS-el formázz, szedd le a képekről a border="0"-t.
    - Keresőoptimalizálás! Kezdve meta adatokkal, egészen a képek alt tag-jéig...
    -Embed nem szabványos, keress rá erre, és használd azt: SWFObject.
    - Szabvány hibák. Már lezártad a html tag-et, de még utána is vannak kódok, kezdve azzal, hogy kettő body van. Olyat is láttam, hogy valami='0', de olyat is, hogy valami=0. Szerintem ez már egyik jelenlegi legfrissebb szabványban sem megengedett, csak a böngészők támogatják. Régen talán volt ilyen, nem tudom, de szerintem most nem. Igazából XHTML-t tanultam alapból, ott pedig macskakörmöt kell használni...

Kicsit kusza lett, de azt hiszem benne van minden. Kb. 1 percet töltöttem a hibakereséssel, lehet valami kimaradt...
  • Jégkocka
    ahogy kértétek itt a cím: www.trabinevelde.hu Ha sikerül kijátszani, kérlek írjátok le a hibára a gyógyírt :)
  • dav1d
    igen de sajna most csak erre maradt időm...
  • II Rocky II
    az árakat azért vettétek le,hogy ezért csökkenhetett a megrendelés:O elég éredekes azért,épp az ára a lényeg:D ha sok akkor csökkentsétek az árakat...most én is weblapot akarnék kézsitettni akkor keeresnék a neten,és ahol nem látok árat egyből továbbmegyek..ahol árat látok akkor meg ehet beszélni a részleteket.szal az ár eléggé fontos.,szrintem...:D
  • Flamer
    yó akkor cseréld le a z áraink feliratot infora :D vagy.. csomagjaink. de hát ez igy loál :D

szerkesztve: látom már kivan téve az összeg. (Y)
  • dav1d
    köszi a leírást! az árak levétele szándékos volt mivel azt hittük az lehet az egyik ok amiért ilyen kevés megrendelőnk van..."Az oldalhoz azzal hogy megadtad az oldal címét és itt panaszkodsz ezzel nem vívod ki a megrendelők elismerését):" nem hiszem hogy az a réteg akiknek szánjuk honlapjaink eljutnak ide ha mégis akkor legalább látszik hogy tényleg az az érdekünk hogy beleadjunk mindent!
  • II Rocky II
    én is kösszönöm ezt a szép tartalmas korrekt leírást.Ebőől is lehet tanulni, s ötletet meriteni..nekem is az árak menü ütötte meg a szeme hogy semmi árlista nincsen kitéve..:)
  • Dj Faustus #7140
    Hát ezt nektek kellene tudnotok, nem másnak.
    Nektek kell tudni, mi az erősségetek, miben tudtok egyedit, professzionálisat, minőségit mutatni.
    Nincs biztos recept arra, hogy hogyan lehet befutni egy piacon.

Pár nüanszot azért talán el tudok mondani:
    Magyarországon (de a világon máshol is) a webes piac telített. Se szeri se száma a "webdesign"-cégeknek, szabadúszó webdesignereknek. Ráadásul az Internet-penetráció a weboldalkészítést egy egyszerű, gyors, könnyen megtanulható "szakmának", egy gyorsan és egyszerűen eladható (a megrendelőt könnyen rá lehet venni a vásárlásra) terméknek állítja be. Viszont ennek megvan a maga hátulütője is.

Bár rengeteg webszerkesztő program létezik, rengeteg szkriptgyüjtemény, oktatóanyag van, a webszerkesztés egy összetett, több részegységet magába foglaló dolog - pláne ha egy cégnek a semmiből kell oldalt készíteni.

Ha jobban megfigyeled, a nagyobb cégek nyomdai előkészítéssel, marketingtevékenységekkel, arculattervezéssel, programozással, tárhely-, és Internet-szolgáltatással is foglalkoznak - nem hiába. Ugyanis ezek a dolgok összefüggnek. Ha nem vagy tisztában különböző nyomdai-, kiadványszerkesztői-, stb alapokkal egy-egy komolyabb munkát nem tudsz megfelelő minőségben elkészíteni.

Viszont álljunk meg egy szóra - itt jön képbe az árérzékeny, a hozzá nem értő és a korruptív piac (mind a három szvsz. magyar sajátosság). Hiába csinálnád meg profin, optimális áron, szíved-lelked beleadva a munkát, a megrendelő mégis a szomszéd Pistikét bízza meg a warezolt Photoshopjával, Dreamweaverével, aki olcsóbban csinálja meg az oldalt - annak ellenére, hogy az eredmény vacak lesz.
    Miért? Mert a megrendelő tudatlan, és nem tudja, hogy a honlapot nem magának készítteti, hanem azoknak a potenciális kuncsaftoknak, akik az oldalt fel fogják keresni.
    Mert az Internet-penetráció egyfajta sokkot okozott, az emberek úgy gondolják, minden ingyenes, minden szabad, minden egyszerű. Így az igényszint lecsökkent.
    Illetve az Internetre egyre fiatalabbak jutottak el, akiknek bár kreativitásuk nagy, de szakmai tudásuk hagy némi kívánni valót maga után.

Az oldalhoz azzal hogy megadtad az oldal címét és itt panaszkodsz ezzel nem vívod ki a megrendelők elismerését):
    * Áraink - nem az árakat tudjuk meg hanem a szolgáltatásokat zanzásítva
    * Letöltések - a Programok feleslegesek, webdesign cég vagytok nem szoftveres oldal
    * Kapcsolat - Captcha hiányzik (spam elleni védelem 0), az Elképzelés leírása mező kicsi.
    * Referenciák: A Berzsenyi Dániel Főiskola címsor egy nagy átverés (nem a Főiskola honlapja csak egy évfolyamé); a piktogramoknak semmi jelentése (mikor szines, mikor nem - ja és a Java != Javascript - ez eléggé ökörhiba!).

Egyébként bár küllemre kellemesen néz ki, de különösebb csodát, koncepciót nem látok az oldalon.
    Kódra régi, berögződött technikák köszönnek vissza (non-diszkrét Javascript; díszítő és tartalmi elemek összekeverése - leginkább a "Rólunk", "Legfrisebb hírek" és hasonló fejlécek szövegként való manifesztálódását hiányolom, táblázatos oldalszerkezet-részek: leginkább az űrlapnál világlik ki - <label>-ről, akadálymentes űrlapokról hallottunk már...).
    Az egész honlapban nem derül ki miért kéne pont titeket választani. Mert szépek vagytok? Kedvesen tudtok mosolyogni? Vagy miért?
    Tagjai vagytok valaminek? Harcoltok valamiért? Szakmai elhivatottságot éreztek, publikáltok, blogoltok, kiállításaitok vannak? Valahogy ugyanis kevésnek érzem, hogy csak odavágjuk a megrendelőnek, hogy "helló, szia, szevasz mi vagyunk az xyz, köszi hogy eljöttél, webdesignnal foglalkozunk, itt vannak a referenciáink, itt rendelhetsz, bye"...
  • Lazarus
    illetve regisztrált játékost, látogatót valószínűleg többet... :)