22786
Html-, css- és php-help
  • biomage
    hogy tudnám a híreket kicsinyíteni úgy hogy a menü és a reklám sor közt a háttér legyen?
  • Cat 02 #10701
    http://alistapart.com/articles/holygrail ezt sztem csináld meg rajta a példa.

Mert furán néz ki h más milyen a magassága a diveknek
  • passatgt
    van mutasd meg a weboldalad topik
  • biomage
    Szeretném ha valaki megnézné a honlapomat :), van e hibája meg mit kéne még csinálnom, persze kinézeten kívül! "pmben adom a címet, nem reklámozok! még a végén kibanolnak :)"
  • bracsek #10698
    Hádde nem én mondom meg, mivel kell kompatibilis legyen amit csinálok
  • MerlinW
    Hádde IE6....:D
  • bracsek #10696
    "The script is fully compatible and has been tested with most major browsers, with the exception of IE6."

pedig úgy tetszett :(

• MerlinW
    itt van js-es megoldás is.
  • MerlinW
    Css teljesen jó, nincs abban semmi extra...

input[type="radio"], input[type="checkbox"] {
    color: #336699;
    background-color: #FFFFFF !important;
    border:solid 1px #999999 !important;
    }

Akár háttérképet is adhatsz neki.
  • passatgt
    Igen, JS-el kell.

Annyi, hogy raksz egy sima checkboxot, amit js-el elrejtesz(ha nincs js, akkor a checkbox ott marad), aztán beraksz pl egy sima linket, amire kattintva a css-el elrejtett checkbox-nak megadja az értéket.
  • Terensz
    Srácok, tudtok jó megoldást a checkbox stílusára? (CSS: felejtsd el, nagy ívben). Valószínűleg egy javascript lesz a befutó.

<off />Végül a fordított lapozóra nagy ívben tettem :-) Egyenes lesz, ennyi... Azért köszönöm a tippet.<on />

Csak ízelítő, hogy mennyire rossz tud lenni a fórumokban az a tömérdek információ-szemét:

"Ya can control them in style sheets infact

make a sheet and specify following

INPUT
    {
    border-width : yourwidth
    border-style : yourstyle
    border-color : yourcolor
    }

call the stylesheet in ur page

Hope this will work!"

Képes volt úgy beírni, hogy nem tesztelte le, LOL!!!4!!44 Fél perc lett volna, kb... És az egész oldalon csak ilyenek vannak. Most meg elsőként hozza fel azt a tápigot a google.
  • Cat 02 #10691
    Híreknél előre megírt motor van :D
    Tartalmi résznél meg sajna muszáj.
  • MerlinW
    Minden tartalmi résznél van. Oldal forrását nézd meg böngészőben:)
  • Cat 02 #10689
    Ám table az hol van ? A híreknél ? Mert úgy ahogy igyekeztem kerülni ahol lehet.
  • passatgt
    - img-t /> -el zárjuk

Ez szabványfüggő:)
  • MerlinW
    Nem nehéz. Google arra amelyik szimpatikus. (CSS egyszerűbb)
    CSS hover
    javascript onmouseover
  • biomage
    még1 kérdés, láttam olyat pár weblapnál hogy az egért hozzá érintetem a gombhoz és sötétebb színű lett, ezt nehéz megcsinálni?
  • MerlinW
    Mint írtam építőjellegű. Én is csak a pénzes projekteknél figyelek ezekre... Ha megnézed a weboldalam forrását, kb olyan állapotban van mint a tied:) Én is sok table-t használok, és szerintem itt ott br-t is (amit szövegben szabad, csak tag-ek közé nem illik)
  • Cat 02 #10684
    Hát igen, jórég lett csinálva, de anno örültem neki h megy egyáltalán. Bár az lol volt h opera alatt nem jött be a főoldal, aztán valaki felhívta a figyelmem h nem árt a <title> taget lezárni :D
  • MerlinW
    Azért nem tökéletes:) Egy kis építőjellegű kritika:

- background paramétert nem használunk td-nél, főleg ha css-t használsz (style="background-image: url(image.png);)
    - nincs Doctype bejegyzésed
    - 2x szerepel a <html> tag
    - img -nek kötelezően alt paraméter is kell adni
    - img-t /> -el zárjuk
    - target=_blank -ból hiányzik a ""
    - a galériamenüponton kívül sehol sem indokolt a table használata (<p>, <div>, <span>, stb) - (ebben én is bűnös vagyok, mert szeretem használni:))
    - a sok <br /><br /> helyett <p>, <div>, vagy <span> -t használunk padding/margin stílusokkal

Első blikkre ezek tűntek fel:)
  • Lazarus
    Ez a legegyszerűbb megoldás amíg nem ismered meg a php vagy a js nyelvet. Cat 02-nek igaza van, framekkel nem érdemes bohóckodni
  • Cat 02 #10681
    Aham, ha át akarod alakítani, akkor tényleg macerás, bár egy két okos húzással le lehet egyszerűsíteni :)
    Tehát én pl ha átírom a css-et, akkor teljesen új design tudnék alávinni pár lépéssel :)
  • biomage
    szóval csináljam úgy ahogy te a silkroados weblapodnál :)
    másoljam be mindegyik HTML-be az állandókat
  • Cat 02 #10679
    Hát, ez igazából eléggé nehéz.
    Van a frame, de az nem ajánlott.
    Php + ajax-al szépen meg lehetne oldani, de az meg bonyolult.
  • biomage
    Nem azt akarom hogy beírjátok a topikba mit kéne írnom, csak út mutatást vagy tutoriált adjatok :)
  • biomage
    nem nyitódik meg a Bannerben lévö htmlinfo oldalak

Lenne egy kérdés is ha már írók :)

Már a banner + a gombok bal oldalt megvannak :) hurrá :) meg pár más dolog
    A problémám csak annyi hogy, nem szeretném minden egyet HTML-be be másolni a Banner meg a többi állandó dolgot.
    Mit kéne csinálnom? ahhoz hogy 1 fájlba tegyen azokat "pl banner elérését és helyzetét, meg a gombok elhelyezkedése stb mindent "
  • Cat 02 #10676
    http://php.about.com/od/advancedphp/ss/php_file_upload.htm
    ?
  • zeli
    Tudna vki mondani nekem egy PHPs fájlfeltöltő engine-t ? Egyszer találtam egy jót, de nem emlékszem a nevére :(
  • ba32107
    Csak este érek haza, és szerettem volna némi infót gyűjteni mielőtt belevágok :)
  • Dj Faustus #10673
    No közben megvan a megoldás a saját problémámra:
    <form action="/calendar/event_add.php" method="post" target="calwindow" onclick="window.open('','calwindow','width=500,height=300'); this.target='calwindow';">
  • Lazarus
    Minden bizonnyal kezeli, de miért nem próbálod ki?
  • Dj Faustus #10671
    Ha feltelepítetted az Apache szerverhez a PHP-t akkor futni fog a php.
    Csak a példa kedvéért írtam .php-re mutató hivatkozást, lehet ott más szerveroldali szkriptnyelven írt alkalmazás is.
  • ba32107
    És ha én ezt a lapot localhoston futattom egy apache szerveren, akkor az kezeli a php-t? Gyanítom, nem, ugye?
    (Egy JSP/Java Hibernate webalkalmazást írok)
  • Dj Faustus #10669
    Hopp egy kis gépelési hiba - így a jó:
    <a href="del_confirm.php?id=123" target="_blank" onclick="window.open(this.href,'popup','width=500,height=300'); return false;">123. rekord törlése</a>
  • Dj Faustus #10668
    "Szeretnék egy megerősítést, hogy ne csak az legyen, hogy rákattintok a linkre, és puff. Mi az elegáns megoldás? Átirányítani egy külön lapra, és ott egy igen/nem link? Vagy javascript-es ok/cancel ablak? "
    A legelegánsabb, ha megcsinálod PHP-ben, és erre ráillesztesz diszkréten egy Javascript megoldást.
    Tehát tegyük fel, hogy az alábbi sorod:
    <a href="del_confirm.php?id=123">123. rekord törlése</a>

Ez kissé megbolondítva:
    <a href="del_confirm.php?id=123" target="_blank" onclick="window.open(this.href,'popup','width=500,height=300'; return false;)">123. rekord törlése</a>
    aki letiltja a Javascriptet, annak megjelenik új ablakban; aki nem, az meg popup formájában kapja meg.

Persze ezt lehet finomítani Ajaxxal, így az ellenőrzés betölthető az eredeti dokumentumba (akár jQuery-s animálással); vagy lehet még diszkrétebben csinálni: az onclick eseményt Javascripttel hozzárendelni a linkekhez...

MÁS:
    Ha már a popup ablakoknál tartunk, van egy ilyen űrlapom:
    <form action="/calendar/event_add.php" method="post">
    <input name="cal_title" value="asdasd" type="hidden">
    <input name="cal_contact" value="qweqwe" type="hidden">
    <input name="calsubmit" id="calsubmit" value="Teszt" type="submit">
    </form>

ez így szépen működik, a meghívott oldalnak (ami mellesleg egy űrlap) átadódnak a POST metódussal átadott értékek.

De ha módosítom ilyesmire:
    <form action="/calendar/event_add.php" method="post" onsubmit="window.open(this.action,'calwindow','width=500,height=300'); return false;">
    <input name="cal_title" value="asdasd" type="hidden">
    <input name="cal_contact" value="qweqwe" type="hidden">
    <input name="calsubmit" id="calsubmit" value="Teszt" type="submit">
    </form>

akkor az oldal GET metódussal nyílik meg (LiveHTTPHeaders-sel megnéztem), és a POST metódussal elküldeni kívánt értékek nem jelennek meg (mivel GET metódussal küldődnek az adatok).

Arra gyanakszom, hogy a window.open metódus automatikusan fittyet hány a POST metódusra. Jól sejtem?
  • ba32107
    Akkor megcsinálom JS-el. Viszont ebben kérnék egy kis segítséget, mert nem sokat konyítok hozzá. Néztem egy ilyen példát:

<html>
    <head>
    <script type="text/javascript">
    function show_confirm()
    {
    var r=confirm("Press a button");
    if (r==true)
    {
    document.write("You pressed OK!");
    }
    else
    {
    document.write("You pressed Cancel!");
    }
    }
    </script>
    </head>
    <body>

<input type="button" onclick="show_confirm()" value="Show a confirm box" />

</body>
    </html>

Ha itt a gombot le akarom cserélni linkre, azt hogyan kell? Próbálkoztam ezzel:
    <a href="show_confirm()">katt ide</a>
    de ez nem működik. Lehet egyáltalán ilyet?

Második kérdésem, hogy azt hogy csináljam meg, hogy ha okot nyomott, akkor továbbítsam egy másik oldalra?
  • Lazarus
    Ha nagyon elegánsan akarnék lenni akkor megcsinálnám JS-el és php-vel is :) De egyébként aki annyira fafejű hogy letiltja a JS-t az egészen nyugodtan elmehet a p****
  • ba32107
    Ez olyan fél-off:

Van egy táblázatom, annak minden sorában egy link, ami az adott rekordot törli. Szeretnék egy megerősítést, hogy ne csak az legyen, hogy rákattintok a linkre, és puff. Mi az elegáns megoldás? Átirányítani egy külön lapra, és ott egy igen/nem link? Vagy javascript-es ok/cancel ablak? (elvileg az oldalnak 100%-ig használható kell lennie JS nélkül is, nem?). Ti hogy csinálnátok?
  • MerlinW
    1 td mindig kell.

<table> - tábla
    <tr> - tábla rekord
    <td> - tábla cella
    tartalom
    </td>
    </tr>
    </table>

<td>

Definition and Usage
    The <td> tag defines a standard cell in an HTML table.
    An HTML table has two kinds of cells:
    * Header cells - contains header information (created with the th element)
    * Standard cells - contains data (created with the td element)
    The text in a th element is bold and centered.
    The text in a td element is regular and left-aligned.

Olvassátok már el az alapokat az istenért... Nem fogtok tudni hortobágyi húsospalacsintát csinálni, amíg nincs meg a recept...
  • Danny1987
    Vagyis azt hiszem a td arra való