Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
hali, picit offtopik kérdés, de szerintem biztos tudtok segiteni:

Olyan webes motor / felület kéne, amiben adminként tudok kiírni bizonyos témaköröket, feladatokat, és erre a regisztrált tagok tudnak jelentkezni. A feladatok meg jelentkezesek pedig lista szerûen láthatók lennének a tagoknak.nemtudom mennyire ertheto.😊
Tudtok valami hasonló webes felületet ajanlani? Jelenleg ilyen levlistes- excel tablas kezzel beiros rendszert hasznalunk de ez elég körülményes 😞 . Ha esetleg nem ismertek ilyet, akkor szerintetek mi lenne hasonlo célra legalkalmasabb, egyszerû, csak telepítést igénylõ motor? (forum, wordpress blog, valami google alkalmazás ilyesmikre gondolok).

köszönöm elõre is az ötleteket!

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Max7
igaz 😊 <h4></h4> -et használtam :S

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Dj Faustus
"az oldal szerint fontos hogy legyen <h1></h1> az oldalban viszont az xhtml validator meg hisztizik...."
Egy elsõ szintû címsortól a validátor még nem hisztizik... valami más okának kell lennie.

Max7
Sziasztok! Honlap analizálás közben akadtam erre az oldalra: http://www.analyzerhq.com

az oldal szerint fontos hogy legyen <h1></h1> az oldalban viszont az xhtml validator meg hisztizik.... hol az igazság?

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Hali!

Elkezdtem weblapomra Html/CSS/Javascript tippeket gyûjteni, olyanokat, amikkel elég gyakran összeakad az ember egy weboldal készítése során. Kicsit kitértem a böngészõfüggetlen megoldásokra is. Lesz majd késõbb ASP.NET -tel kapcsolatos példa is.

Palinko
Nem mondasz hülyeséget a 2. link számomra is érthetetlen módon elcsúszott. Na sebaj beteszem sima szövegként
http://www.acmilan.com/
lehet hülyeséget mondok de rossz van belinkelve nem ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Palinko
Pontosan, méghozzá ennek:
http://www.acmilan.com/flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
Ha kínaiul van akkor angolul kéne 😊 ez a számláló itt található:
www.acmilan.com
menj rá az angol zászlóra és ott lesz alul a számláló angolul 😊 az kéne pontosan ide a fórumba a banner alá
ezzel mi a baj ?
ezt behozod ugyanez jön be
vagy valami tartalomnak kéne lennie benne?

Palinko
Sajnos ugyan az a helyzet 😞((
http://risingforcehusky.extra.hu/match.php
Palinko
Köszi szépen próbálok és azért linkeltem az oldalt. Köszi a segítséget! Hová tûnt a fogaskerekes logód? Már alig ismertelek fel 😊
http://www.acmilan.com/flash/match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
CattiBrie
Köszönöm! <#worship> Nézem.

[/spam]&#8482;

Dj Faustus
"És azt szeretném, hogy az input-ba írt szám tagolva legyen."
Példa
Másik

"Egy ilyen címem van és a match.swf et teszi be nem az egészet, hiába írom be az egész URL t ahová kell. mit lehet ilyenkor csinálni?"
Például így?: http://oldal.hu/match.swf?urlToCall=http://oldal.hu/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
Bár látni kéne az adott oldalt...

Palinko
Hello! Nem tudok flash-t beágyazni oda ahova szeretnék, mert:
./match.swf?urlToCall=/LiveMatchFeed.aspx%3fidLang%3d1033%26matchListId%3d2330,2098
Egy ilyen címem van és a match.swf et teszi be nem az egészet, hiába írom be az egész URL t ahová kell. mit lehet ilyenkor csinálni? Remélem érthetõ voltam, ha nem szóljatok!
CattiBrie
Hiho!

Szeretnék kérni egy segítséget!
Feltételezem, hogy JS-ben ezt két sorban meg lehet oldani.
Szóval azt szeretném, hogy:

valamilyen, ilyen alakban dolgozom JS-ben:

var szam = 34500;
document.feladat.id.value = szam;

<input type="text" name="id" />

És azt szeretném, hogy az input-ba írt szám tagolva legyen.

34500
helyett
34 500

Remélem, érthetõ voltam. 😊
Köszi!
Catti

[/spam]&#8482;

Dj Faustus

RaZoK
Üdv

Nem tudja valaki, hogyan lehet megváltoztatni egy egyszerû form gomb külsejét? gondolok itt elsõsorban a színekre...gondolom, hogy ezt a dolgot css-el lehet megváltoztatni...de hogyan?

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Vorpal
Waffen - bár felesleges nagybetükkel kigépelni - de naggyából értem mi a kérdés.

Ezt a problémát xml pl tudnád megoldani - egy feed féle a lapodra.
Tehát egyszerü nyelven : csinálsz egy listát valahol egy 3. helyen és ezt beszurod minden lapodba - logikus tehát, ha a lisát megváltoztatod - az minden lapodon meg fog változni.
Ha hozzáadsz akkor az nõ és forditva.

Ha ezeket az elveket lefektettük és ez neked megfelel - akkor neki lehet állni a megvalósitásnak.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Minden jó, ha a vége jó. 😊

vafeN
Normális ember nállam azt jelenti aki csak a gépet annyira tudja használni, hogy böngészik a neten, játszik meg ilyenek, akik nem értenek olyanhoz hogy: weblap szerkesztés, "kódolás" meg olyanokhoz amiket nem lehet 1 nap alatt megtanulni. Ha meg úgy érteted hogy analfabéta vagy/vagytok akkor szeretnék bocsánatot kérni mert nem ugy értetem, mondjuk a törtélnelmésznek mi vagyunk normális ember, mert mi ahoz nem értünk amihez õ.
A segítséget meg köszönöm mégegyszer.

[O_O] (.)(.)

Kipróbálhatna egy-két tartalomkezelõ rendszert. Fõleg azért is javasoltam neki ezt a lehetõséget, mert egyszerûen tud létrehozni lapokat és hivatkozni azokra.

mi köze a cms-eknek az õ problémájához?

Õ csak egy menüt szeretne amivel váltogathat az oldalai között, de ezt úgy szeretné, hogy ha csinál egy új oldalt akkor ne kelljen az összes oldal kódjába beírni hogy <a href=...>, erre való az include. Amúgy én se értettem, hogy mit akar csak miután belinkelte a half-life-os oldalakat.

Kedves vafeN, nem most kezdtem programozni, különben is már több mint 10 éve foglalkozom számítógépekkel. Azért írtam, amit írtam, mert segíteni akartam.
Mit jelent az, hogy "normális embernek"? Nem vagyunk analfabéták, hogy nem értenénk mirõl beszélsz. Sokunkat kinevetnek, amikor autónkkal például, beállítunk a szerelõhöz, hogy elromlott "az ott", biztos megkérdezi "mirõl beszél?".
Kell rendelkezni egy alapismerettel, tudással.

frame-t tanulmányozd

vafeN
Fú az 1 éves gép használatod alatt megtanultad azt hogy ne legyenek ékezetes betûk a filenévben?...
Másképp meg nem birom leírni. Ha meg tudnam hogy divvel vagy ifraimmel vagy nem tom mivel kéne megcsinálni akkor nem írnék ide... Arról meg nem tehetek, hogy nem értitek meg a problémát ha egy normális embernek írnám ezt le akkor sztem megérteni.

homeless, kösz a segítséget, megnézzem.

[O_O] (.)(.)

... és mentse filet .php kiterjesztéssel. (fontos!)

Szerintem õ az include-ra gondolt, bár nekem is sokáig tartott dekódolni, hogy mit akar😊

csinálj egy menut így:
<div class="fejlec">
<ul class="lista">
<li><a class=link href="#">1</a></li>
<li><a class=link href="#">2</a></li>
<li><a class=link href="#">3</a></li>
</ul>
</div>

mentsd el fejlec.php neven. Utana include-old minden oldalad elejere.
<html>
<body>
<?
include("fejlec.php");
?>

hiába írod nagy betûkkel ha kiabálsz see értjük, egy honlapon vannal linkek div-ek iframe-k paragraph-ok stb. ha majd képes leszel ezen szavakkal elmondani mit akarsz, a megvalósításban segítünk, de lehet, hogy csak azért mert kockák vagyunk nem értünk, de egyszerûen a kinai csingcsángcsu szöveget elsõ látásra jobban értem, mind a te aprólékos magyarázatodat, egyszerûen nincs elképzelésed mibõl áll egy honlap, addig csak a fenti linkeket tudjuk ajánlani, a html részt elsõ képp, de az még nem lesz elég, mert ha három lapot akarsz akkor minimum dinamkusan változó tartalomról is szó van.
Szerintem merülj el egy kicsit az operációs rendszerek fájlkezelésében (fontos ez is!, ilyen például, hogy ékezetek, stb, stb, stb, ne legyenek a fájlnévben), (x)html, css. Szívesen várunk vissza fórumra. Bár szerintem ha már mindezt elsajátítottad, nem lesz nehéz megválaszolni a kérdést amit feltettél.
Nézzél körül a lap tetején lévõ ajánlott oldalak linkjei között.

Lazarus
rajzold le szerintem 😄
vafeN
A kedvedért leírom máskép HOGY HA CSINÁLOK EGY ÚJ OLDALT ÉS AZT AKAROM HOGY AZ ÖSSZES TÖBBIRÕL ÁT BÍRJANAK MENNI RÁ A NÉLKÜL, HOGY MINDEGYIK OLDALON ÚJRA KELJEN "ÍRNI" MINDEN HONLAPNÁL, HOGY HOZZÁ ADJA AZT A PLUSZ EGYET!!!!!!!!!!!!!!!!!

[O_O] (.)(.)

Vorpal
Ha felteszel az oldaladra 3 linket akkor nem kell semmit sem ujra csinálni - az ott is marad - és ha szerinted igen akkor mond már el mit?

Arra gondolsz hogy a hivatkozás cime megváltozik ? - most érted mennyibõl áll átirni kézzel - automatikusan egyik hivatkozás sem változik meg - csak adott kritériumok alapján.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

vafeN
Akkor leírom máskép link 1link2link3. Van ez a 3 link, ezt mind egy csapat csinálta és ezek között lehet ugrálni és én is ilyet akarok az én weblapjaimra, csak ugy hogy ne kelljen mindig mindent "újra" csinálni, hogy benne legyen, hanem úgy hogy feltöltöm azt 1 oldalra és akkor azt valam hivatkozással beleteszem és hogy ha azt az oldalt frissítem, akkor a többi is felismerje a frissítést és ugyan úgy frissüljön.

[O_O] (.)(.)

sztem a sima <a href=""></a> ra

ezt így én is mintha sejtettem volna, de olyan megfogalmazásban nem tippeltem volna.
MadBence
Szerintem <iframe>-re gondolsz 😊. De ezek után bármi lehet

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

Ennyire volt érthetõ, amit írtál, mint halgatható az újreg hegedûs.
Pedig minden mondatodnak volt értelme, de mintha olyanról beszélnél, amirõl még soha nem hallottam, és nem áll össze a kép a pixelek összekavarodtak, zúg a hang ezt le kellene tisztázni.
vafeN
Ilyen képtelenséget írtam volna?😄

[O_O] (.)(.)

LoL.
vafeN
Valaki tudna segíteni? Remélem van ilyen módszer. Akarok az oldalaimra egy olyat, hogy ha vki az egyik oldalamon van fent akkor onnan simán átbírjon ugorni a másikra (Mint itt) és az lenne hozzá a kérdésem, hogy azt meglehet-e csinálni, hogy feltöltöm egy külön linkre csak azt a részt ahol ugorna az oldalak között és a többibe csak beillesztem és hogy ha azt a linket ahol ez fent van frissítem, akkor a többit is frissítse.

[O_O] (.)(.)

ahol a kilépés történik valahol a bej.php-ban ott kell legyen

session_start();
session_destroy();

de ez az iframes megoldás gyilkolja a jóizlést, már bocs hogy belekötök de nagyon nem tetszik az az oldal legalább azokat a reklámokat állítsátok be valami nem fehérre mert csak azt lehet látni... tudom azt is akarjátok mert abban a pénz, de egy ilyen oldalra fel nem tenném a lábam önszántamból (bennevan a top1000 legroszzabb oldalban amit láttam)

ami vagy nem hívódik meg vagy nincs is ott 😊
Jégkocka
Nah... Már csak kilépni nem lehet... Az miért lehet?? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de hibaüzenet nincs...

Levi

Jégkocka
áááááá Explorernél a hiba megmaradt uhh

Levi

Jégkocka
Igen. Jó 😊 Be lehet lépni. Mégegyszer kössz 😊

Levi

na azért 😊

nm.
Jégkocka
Köszi szépen mindenkinek a segítséget 😊 Mostmár jól mûködik!!

Levi

Jégkocka
Most leszedtem, mindent az elejérõl, ami nem a bejelentkezést futtatja... Hibaüzenet nincs, de a $nev-nak bejelentkezés után még mindíg nincs értéke... (A leggázabb, hogy 1 hónapig jól mûködött a script... És én hozzá se nyíltam. A tárhelyszolgáltató is aztmondja, hogy nem változtatott...)

Levi

a hiba nem marad meg, ha a betöltõdõ oldalon van:

session_start();
if(session_is_registered('nev')){}

és a €nev=$_SESSION<'nev'>; -el férsz a nevéhez, ha a session_register("nev");-volt abejelentkezõ oldalon oldalon 😊