Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lazarus
megvan

href='#blocked::void(0);'
helyett
href='#'

Tényleg elég szivatós volt 😄
ie 7-tel a kódot betünként visszafele írva is megy de 6 ban nem megy nem igaz...
Lazarus
Nálam megy rendesen ie alatt is. 7-es verzióval
Lazarus
nálam mûködött ez a technika minden böngészõ alatt, szúrd be a kódot.
Valaki megmondaná nekem, hogy tudom elérni, hogyha egy documentGetElementById(id).innerHTML el kicserélem egy div tartalmát az új divtartalom képeit az explorer is megjelenítse, firefoxban jól megy explorerben egyszerûen az új kép helye fehéren marad 😞 vagy meg kellene jelenítse, csak valahol elrontottam?
Köszi.
Vorpal
Bárcsak meg tudnám nézni ie6 alatt - de hozzáteszem nagyon egyszerü oldalstrukturát használsz - miért nem veszel le valahonnét kezdetnek egy box os layoutot hozzá?

Eleve pakold az egészet egy nagy konténerbe ami pozivionálja és összetartja de csakis azt ajánlom, hogy nézz át mások által készitett egyszerü 2 column os css layoutokat.

a lényege
container
/head
/head
clear - both
menu - float left
/menu
body - float right
/body
clear - both
footer
/footer
/container

csak nagyon egyszerüen felvázolva - e erre is kell törekedni - javitsatok ha valami nemstimmel

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Sziasztok,
egy xhtml és css alapú weboldalat fejlesztek,
Firefoxban és IE7-ben tokéletesen jelenik meg,
IE6-ban viszont teljesen szétesik az egész...
Valid XHTML 1.1
Tanácstalan vagyok 😞
bármilyen tipp jól jonne
a weboldal
Bálint

C2Q Q9550, ASUS P5Q DLX 2x2GB OCZ REAPER 1066 CL5 MSI 8800GTS 512 OC, WD VelociRaptor 150G

A hitmanbe is benne volt Budapest mégse lett több amcsi túrista😊 Ahoz kúrvanagy gémer pistikének kell lenni, hogy valaki egy játék alapján válassza ki, hogy hova megy nyaralni.

Max7
néhány szó nem található a szótáramban! de majd utánnanézek viszont nem hiszem hogy így kéne felfogni hogy posztkommunista épületek lesznek a játékban hanem hogy a világhírû parlamentünk, vagy operánk vagy szinházunk vagy még sorolhatnám a hires épületeket... benne lesz egy játékban és ha az amcsi kisgyerek játszik a szüleivel akkor a családanya kitalálja hogy ide jönnek hozzánk nyaralni és miközben mennek a balcsira megnézik budapestet és elköldtik a mostmár szart sem érõ (de még mindig többet ér mint a magyar forint) dollárukat

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Vorpal
Kataszrófaturizmus - posztapokaliptikus és poszkomcsi látképnek mindenképpen jó játékokba,DD
Lásd STALKER.DDD - keigészitõ - Budapest Big City expansion

Max7
sajnos úgy néz ki hogy tárgytalan a dolog! nekem nem az lett volna a célom hogy csináljak egy olyan portált amivel rengeteg reklámom van, vagy neadj isten lenyúljak x összeget minden sikeres aukció után mint a teszvesz...

hanem az hogy mint a clicclickclick-nél összefogott a magyarság és megvertük a japánokat ha msot is összefogott volna akkor megnyertük volna ezt is de sajnos késõn kezdtem el búzdítani a népet mert már csak 11 nap van hátra és így a reklámot is felesleges megoldanom
pedig jópár követ megtudtam volna mozgatni nonprofit alapokon de ez 4-5 nap lett volna szal nem sok amrad a tényleges öszefogásra ezért nagyon úgy néz ki hogy veszni hagyjuk ezt pedig ennek tétje is lett volna 😞

véleményem szerint sokat jelentett volna a turizmusnak is ha egy játékban megtalálható lett volna budapest :S

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Vorpal
Max ez haszontalan - inkább jobban felkeltette az érdeklõdésem ez :
Cserebere
ilyen még nincs - és nem ez most a téma az országban a szegények?

Max7
nem hiszem hogy ezt bárki szeretné becsapni mert végülis nem biztonsági rendszerõl van szó és így magával tol ki az aki manipulálni akarja de szeretnék megtenni mindent annak érdekében hogy ez "véletlenül" ne forduljon elõ!

MÁS:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1201167299 <--- itt olvassátok el a 86. hozzászólást ami az én hozzászólásom és aki elég tökösnek érzi magát...... az megtalálja a részleteket ebben a hzzászólásban 😛

MadBence
Ezt próbáld ki, elvileg ez megmondja. Más kérdés, hogy ezt is lehet befolyásolni pluginnel gondolom.
A másik amit találtam. Ez kliensoldali ellenõrzés, szal ezt is lehet hülyíteni.
Szerintem nincs olyan, ami 100% biztonsággal megmondja. Csak 99%.

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

Lazarus
Köszönöm
Max7
Manapság a firefox pluginok világában mennyire nagy biztonsággal tudom lekérdezni azt hogy a java engedélyezve van-e vagy sem? szükségem van rá mert java menüm van ki becsukodással és ha nincs java nem tudj használni a menüt.... szal jo lenne már a loginnál nem beengedni az usert ha java tiltva van böngészõjében.... :S

Dj Faustus
Ha csak weboldalhoz kell: LiveHTTPHeaders - Firefoxhoz.
Ha mindenhez, ami a hálókártyán forgalmazódik: Wireshark

Lazarus
Volt egy olyan programom anno amit ha rászabadítottam valamilyen netes alkalmazásra, sorba kiírta hogy milyen adatokat küld és fogad (send, recv) a program a neten keresztül. Valami "pocket hooker"-re emlékszem és most szükségem lenne rá, de nem találom. Tudna segíteni valaki plz? Úgy is jó ha a windows teljes adatfolyamát kiírja.
apu
Namost ezt kellene valahogy meghívni.

http://kromek.hu/blog/ -apu-

apu
A következõre gondoltam: 2000 nél asztal tulajdonságok/beállítás asztal elemkéént/ és az adott oldalt beállítja méretezhetõ módon aktiv elemként, úgy, hogy az aktuális weblap mûködik. Az xp nél is van ilyen lehetõség de az asztal beállítások tulajdonságok lapon.

Dj Faustus
Helósztok tudtok olyan lejátszó programot mondani nekem amivel könnyen tudok lejátszani videó fájlokat olyanra gondoltam mint ami a youtube-on van flash-es lejátszóra.

Elõre is köszi a segítséget!

0ppika
köszönöm <#eljen>

http://epica.nl

persze, pl. az easycounter.com-on
regisztrálsz, bejelentkezel, és az edit profile menüben beírhatod
Dj Faustus
Mit értesz azon, hogy "beállítja desktop elemként"?
Beállítja az adott operációs rendszer asztalának háttereként?
Vagy egy ikont helyez az asztalra?

HTML-ben erre semmiképpen nincs mód, hisz ez csak egy (az oldal struktúráinak jellemzésére szolgáló) leírónyelv.
Javascriptben ugyancsak nincs mód - mivel nincs hozzáférése az operációs rendszerhez.
VBScript lenne talán a legmegfelelõbb rá, de egyrészt ez csak IE alatt mûködne, másrészt a különbözõ biztonsági alkalmazások (illetve az újabb IE verziók) megfognák az erre irányuló törekvéseket.

apu
Szevasztok.
Egy linkre akasztott kód kellene akár htmlben, JaavaScriptben vagy VisualBasic ben ami, az aktuális link álltal meghívott oldalt beállítja desktop elemként. A csúcs az lenne ha az oldal megjelenését még pozicionálni is lehtne.
Szerintetek van erre mód ? Keresgéltem máshol is de nem találtam.

mike0013
szia!
Ez egy tökéletesen kielégítõ válasz!😊 Nagyon szépen köszönöm! Nem is gondoltam erre, hogy lekódolom a süti tartalmát md5-tel, nagyon jó ötlet, köszi mégegyszer!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Ability
Szia!

Arra gondolsz, hogy ha egyszer belépett valaki, akkor a rendszer jegyezze meg azt, és a következõ látogatáskor is léptesse be?

Erre van egy egyszerû módszer. Sikeres belépéskor generálsz egy tetszõleges sütikulcsot. A felhasználóról adatokat gyûjtesz, megnézed mi az IP címe és hasonlók. Hozzá lehet még tenni egyéb adatokat, mint pl. a jelenlegi idõt. Tehát több adatot összeraksz, majd valamilyen titkosítási eljárással (pl. md5) bekódolod az adatot. Ebbõl lesz - md5 esetén - egy 32 karakterbõl álló kódod. A belépéssel egyúttal adatbázisba létrehozol egy új bejegyzést, ami tartalmazza az éppen belépni kívánó felhasználó azonosítóját, és a sütikulcsot, amit az elõbb írtam le. Szükség esetén egyéb infókat is tárolhatsz, mint pl. az idõt, ami hasznos lehet. Majd ez után az adatbázissal együtt a kliens oldalon is elhelyzel egy sütit, amiben csakis a titkosított sütikulcs szerepel adatként.

Ez után kész van lényegében az egész, csak arra lesz szükséged, hogy ha betöltõdik az oldalad, akkor ellenörzöd, hogy létezik-e az azonosításhoz szükséges süti. Ha md5-tel kódoltad, akkor megnézed, hogy valóban 32 karakterbõl áll-e a tartalma. Érdemes minél jobban kiszûrni a lehetséges hamis adatokat. Ha minden rendben van, akkor adatbázisból kikeresed azt a sort, aminek az azonosítója megegyzik a felhasználó gépén levõ sütiben tárolt sütikulccsal. Ha nincs találat, akkor nem lépteted be, ha van, akkor belépteted. Az adatbázisban tároltad azt is, hogy melyik felhasználóhoz tartozik a kulcs, tehát mondhatni ez egy biztonságos módszer. Illetve mindenképp fontos, hogy kliens oldalon nem tárolódik jelszó, illetve felhasználónév.
0ppika
Hello!
Tudnátok segíteni, egy látogatató számláló kéne, amit eddig használtam megszûnt sajnos, lehet olyat csinálni hogy regelek egy újat és beállítom (a régi számot) egy bizonyos számra és onnét számoljon tovább?

http://epica.nl

mike0013
Hello!
Szerintetek melyik a legelõnyösebb megoldás például egy bejelentkezõ rendszernél, hogy valaki bejelentkezett és azt tovább vigye? Süti szerintem csak kiskörben használható, mert annyira nem biztonságos, vagy mi a véleményetek? (Jöhet sql-es megoldás is) Köszi elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

RelakS
Ez így minden alatt középen lesz, kivéve kedves kis IE-t ...
Arra meg body css-be egy text-align:center, azt kész

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Vorpal
HTML szerkesztés kezdõknek - ide irj és tutorial.hu tananyagokat olvasd el vagy googlezd már ki vagy használj táblákat amig nemmegy.

Hello megcsináltam egy weboldalt középre van igazítva és ha a böngészõt kissebbre veszek ugye mozog középre továbbra is.. relative a position, margin 0 auto 0 auto

a kérdésem az lenne hogy én egy menüt illesztettem be a jobb felsõ sarokba 2 sorban viszont azt hogy tudom elérni, hogy a menü - ha a böngészõt kissebbre veszem - is mozogjon a weboldallal együtt.
a css részét írjátok már le plz
elõre is köszi ha meg nem lehet így megcsinálni akkor valami segítséget ezzel kapcsolatban írjatok

bardocz
baszus,tényleg,ez az elõtte lévõ tervbõl maradt ott,akkor az aljára került volna az oldalnak
köszi!
Dj Faustus
position:absolute;
top:100%;

Tudod ezek mit csinálnak? Mert ezek okozzák, hogy a számlálód az oldal alján van.

bardocz
hogy tudnám kiküszöbölni azt,hogy itt a számláló a doboz aljához legyen igazítva?ha belerakom a dobozba,akkor is ott egy szürke sáv:S
bardocz
na ezt a floatot nem ismertem,vagyis nem fogtam fel ire jó,köszi!
passatgt
csinálj egy divet amit középre raksz, azon belülre a másik kettõt, float:left-el

bardocz
pedig weblabor enyit ír,és amit én csináltam így(csak én 1xx -el toltam beljebb) beljebb volttola,de akkor átírom ilynre,hogy mindenben mûködjön
de akkor egy kérdés:van két dobozom,egy bal és egy jobboldali,ha a bal oldalinak a bal margót adom meg auto-ra,a jobb oldalinak a jobb margót,akkor középre rakja a kettõt?ha együtt veszük õket,vagy érdemesebb csinálni egy dobozt,és azon belüli elemként berakni a kettõt?
Dj Faustus
"# position: absolute;
# left:12;
# top:0;

ez így elvileg középre rakja"

Nem. Sem elvileg, sem gyakorlatilag.
Nincs megadva mértékegység (px, em, %) - így teljesen értelmét veszti.

Síma horizontális középre igazításhoz az adott elem jobb- és baloldali margójának auto értékre való állítása, illetve az adott elemet tartalmazó elemnek text-align: center; CSS-definíció adása a megoldás.

Tehát ha adott az alábbi HTML-struktúra:
<body>
<div id="kozep">
<p>Ide jön a tartalom.</p>
</div>
</body>

Ehhez az alábbi CSS dukál:
body {
text-align: center;
}
#kozep {
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}

Ha vertikális is kell:
#kozep {
width: 440px;
height: 400px;
position: absolute;
top: 50%;
left: 50%;
margin-top: -200px;
margin-left: -220px;
}

Forrás: az elõzõ hozzászólásomban idézett cikk.

Vorpal

bardocz
# position: absolute;
# left:12;
# top:0;

ez így elvileg középre rakja,de csak 1024x768-as oldalaknál! azt nem tudom megoldani,hogy középre rakja minden felbontásban,pedig az nekem is kéne,most én is ilyen megoldást használok
hispan2
A fájlfeltöltõket köszönöm, nekiesek majd és akkor jönnek az újabb kérdések, közben egy másik gond:

pbpBB3-van vagyunk, de ez nem is olyan fontos, a fórum body részét szeretném középre igazítani (css). Eredetileg 100% széles volt, most ezt 1000px-re állítottam, de így meg a bal oldalon van. Sajnos a body rész az egyetlen olyan tag, ami az egész fórumot közrefogja, próbálkoztam div-ek beiktatásával, de az nem sikerült, illetve más css igazításokat rontott el. Tehát hogyan kerül középre a body rész?

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

Sziasztok!

Egy kis infóra lenne szükségem.
Kezdõ HTML szerkesztõ vagyok. Opimalizálásnál tartok és a megfelelõ kulcsszavakat akarom megadni az oldalalmnak.
Ezek felsorolása kötõdik e vmilyen szabályhoz? (pl.: , ; szóköz)
vagy csak elég ha símán beírjuk õket.

Másik dolog. A programom nem engedi a hosszú ékezetes betûket kulcsszó megadásnál.
Én úgy gondolom, hogy ez gáz, de nyugtassatok meg, hogy rosszul gondolom.
Netgear
Katt ide
Ezen az oldaéon kellene csak a kis képeket frissíteni, nem pedig az egész oldalt. hogy oldható meg ez HTML-en belül? Esetleg script? vagy hogy?

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

bardocz
már tárgyatlan,félrenéztem nagyon😊
bardocz
.balsav{
left:0;
top:0;
width:500px;
background:#000000;
padding-bottom:10px;}
.uzenofal{
right:0;
top:0;
width:250px;
owerflow:auto;
height:500px;
background:#000000;
padding-bottom:10px;}

mit változtassak ahhoz,hogy a két doboz együtt az oldal közepén helyezkedjen el,és a balsav legyen bal oldalt,az uzenfal meg jobb oldalt?
bardocz
köszi
Dj Faustus
Az a:hover a dokumentumon belül bárhol mûködik (az összes <a> elemre való egérrel való ráközelítésekor). IE alatt is (mint már írtam IE alatt csak linkeknél - <a> tag - mûködik a :hover).

Tehát például: 10%-os méretnövekedés:
a:hover {
font-size: 110%;
}

De olvass utána:
Tipus szelektorok: tehát ha van egy linked (<a href="oldal.htm">Link</a>😉, akkor a linkre való CSS-formázás a következõképp fog kinézni: a {color: red};

Dinamikus látszólagos osztályok - ezek nem mûködnek IE alatt - csak a linkeknél.

font-size - a betû méretét beállító CSS-tulajdonság.