Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van ez az oldal, framel van megoldva h az index.php-t behozza, a többi a saját szerón van, de ezt írja ki 1eseknek
"extra.hu
2GB ingyen tárhely mindenkinek
Idegen frameset-es oldalak használata tilos.
Ha ez a frame mégis egy, a szerverünkön tárolt oldal része, akkor kérjük cserélje a "frameset" ill. "iframe" tagok "src" beállítását relatív hivatkozásokra.
példa: "http://oldalam.extra.hu/konyvtar/frame1.html" -> "/konyvtar/frame1.html"
We do not host frames in foreign framesets.
If this page in such frameset which hosted on our servers, please change frameset's "src" parameters to relative addresses (do not start with "http://") "
btw vicces h angoloknak nem ír példát =)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Segítséget szeretnék kérni egy feture elkészítéséhez, tulajdonképpen egy leírásra lenne szükségem.
A feature abból áll, hogy van egy kis kép az oldalon, és ha az ember rákattint, elõugrik egy quicktime-os form(?) a nagyobb képpel. Igazából az effect miatt tetszik, ahogy szétnyílik a form és elsötétedik a háttér.
link
Egyébként most ott tartok, hogy ha az oldal latin2-es, az adatbázis meg utf8-as, akkor mindenhol jól jelenik meg. Az oldalon, az adatbázisban, mindenhol. Valahol olvastam, hogy adatbázisba kerülés elõtt eltérõ kódolásnál konvertálódik a szöveg. Lehet, hogy itt is ezért jó? Érdemes így hagynom? 😄
(simán emléxem, elsõ körben én is autoplay-re kerestem rá, de nem találtam) 😊
Köszi szépen!!!!!!!!!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
<table>
<tr>
<td class="big">
szöveg
</td>
</tr>
</table>
.big {
width: 200px;
}
[/spam]™
Érdekesség, hogy ha csinálok :hover-t neki, és berakok egy _képet_, akkor a képet fölnagyítja, ha ráviszem az egeret. de amúgy nem változik semmi.
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu
<tr>
<td class="big">
szöveg
</td>
</tr>
</table>
.box {
}
De amúgy mit szeretnél 200 px szélesre?
[/spam]™
Van nekem egy ilyen szerkezetem:
<div class="box">
<table>
<tr><td class="big">
</table>
meg egy ilyen CSS-m:
.box td .big
{
}
A problem: Nem kapja meg az értéket...
(a .box .big td se müxik)
ötlet?
Már csak azt nem értem, hogy miért nem indul autoplay-ben, pedig "true"-ra állítottam :/
5let? 😄
Szabályzatba se GYIK be nem volt :S
hamár van szkript akkor töltsük be 😊
és a lejátszónak is meg kell adni a mappát:
jw_mp3_player/mp3player.swf
-js (ide tettem az swfobject.js-t)
-jw_mp3_player (itt vannak a lejátszó file-jai de az swfobject.js-t itt is meghagytam)
-index.html
Segítenétek? Mi itt a gond?
Csak a "get the flash player" üzenetet látom, pedig felvan telepítve 100% (más oldalakról tudom használni).
Szerintem a file hivatkozásokkal lehet baj, de nem vágom már mi lehet konkrétan.
$con = mysql_connect( $host, $user, $pass, true )
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con);
Azt is megnézheted, hogy az adatbázisban lévõ táblák oszlopainak nincsen-e véletlenül más karakterkódolás megadva.
phpMyAdmin-ba válasz ki egy táblát a bal felén lévõ listáról, ekkor a jobbfelén megjelenik a tábla struktúrája ott fogod látni, hogy minden rendben van-e.
Adatbázis: Fõoldalon ez olvasható: MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8), valamint a MySQL kapcsolat egyeztetés utf8_general_ci. Az adatbázis tábla tevékenységek menüpontja alatt erre állítottam az egybevetést: utf8_general_ci. A struktúra alatt pedig ki is írja, hogy: Egybevetés utf8_general_ci, illetve minden táblamezõ mellett olvasható, hogy az egybevetés utf8_general_ci.
Állományok: beállítottam DreamWeaver-ben, hogy a default encoding utf-8 legyen. Volt ott valami normalizálás, azt kikapcsolatam. Mivel nem voltam biztos, hogy az állományok eredetileg is utf-8-ba lettek mentve, ezért DW-ben új dokumentumot kezdtem. A régieket notepad-dal megnyitottam, kimásoltam a taralmat, majd beillesztettem DW-ben, és úgy mentemttem el a dokumentumot.
A dokumentumban indítok egy ob_start()-al, majd utána rögtön megadom PHP-vel a headert: header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); Illetve használom a meta adatot is: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
Továbbá minden form-nak meg van adva ez: accept-charset="utf-8".
Beraktam a .htaccess file-t is, az sem segített.
Most egyébként ott tartok, hogy lehet a DW nem is jó karakterkódolást használ. Ha notepad-dal elmentem uft-8-ba, akkor még az oldalon is rosszul jelennek meg a karakterek. Ami érdekesség, hogy még PHP is érzékeny rá. Olyan hibaüzeneteket dob, hogy az oldal fejléce már el lett küldve, ezért nem használhatom a session_start() függvényt. Ami elég érdekes, tekintve, hogy az állomány legeljén van, semmi html kimenet nem volt még akkor, illetve használom az ob_start()-ot is.
Érdekelne, hogy milyen debug-olási módszerek vannak?! Van olyan program, ami meg tudja állapítani, hogy az állomány milyen karakterkészletet használ? Csak mert ugye érdekes, hogy DW is utf-8-ba ment, és a notepad is, de mégsem ugyan az. Illetve milyen szerkesztõprogramot próbáljak ki, amivel biztos, hogy jónak kell lennie?
Még egy apró infó, ez most jutott eszembe. FF Live HTTP Header-el megnéztem pár adatot. Olvastam máshol, hogy ezzel érdemes debug-olni. Ezt kaptam: Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 Ezzel igazából nem tudom mit lehet kezdeni, ez tûnt csak idevágónak, de nekem nem mond semmit.
Köszönöm elõre is a fáradtságot, amit rám szántok...
MOD: Kimaradt ez: @mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);
Ezt egyszer már próbáltam, de akkor nem segített. Igazából nem tudom, hogy hogyan kell használni. Próbáltam, hogy adatbázis beszúrás elõtt, vagy után használom, de semmi sem változott.
MOD2: Most egyébként ott tartok, hogy sehogy sem jó. Az oldalon sem. Amikor elõször azt írtam, hogy az oldalon jó, akkor volt benne egy apró hiba. A form-oknak az accept-charset véletlen iso-8859-2 volt. Így rosszul került be az adatbázisba, de az oldalon jól jelent meg.
@mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);
a php-nek a header az amit elõbb is mondtam, a php-k utf-8 kódolásúak.
Plusz .htaccess-ben van még ez:
<FilesMatch "\.(html|htm|php)">
AddDefaultCharset utf-8
</FilesMatch>
A meta is utf-8:
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
nem lehet a php my admin oldala más karakterkódolásbban van ?
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");
Legutóbb amikor weblapot készítettem .htaccess-el oldottam volna meg, hogy minden .html, .htm és .php kiterjesztésü filet utf-8-ként küldjön ki, csa ez amit használtam azon a serveren nem ment.
Remélem segít.
Továbbá próbálkoztam olyan dolgokkal is, mint: mb_convert_encoding, iconv
Olyan létezhet, hogy a világ szinte összes karakterkódolásos leírását átolvastam, betartottam, minden helyen jól adtam meg a dolgokat, és még trükköket is alkalmaztam (pl.: form accept-charset), de a phpMyAdmin-ban mégsem jelennek meg jól az ékezetes karakterek? Egyébként minden jól mûködik, a kilistázásnál is korrekt az oldalon minden, nincs bajom az ékezetekkel, de a PMA-ban ilyenek szerepelnek: "loáél" (loáél)
MOD: sajnos nem látszik, hogy milyen karakterek voltak. Úgy látszik, hogy az SG megjeleníti így is.
Valahol olvastam, hogy a phpMyAdmin sem tökéletes, elõfordulhat, hogy jól tárolja az adatbázis a karaktereket, csak a PMA jeleníti meg rosszul. Kezdek én is erre gyanakodni, szóval, szerintetek létezhet?
Pár infó: az PHP állomány utf-8-ba van elmentve, és az oldalbal a content-type meta adat is jól van megadva. Az adatbázis alapértelmezett karakterkészlete utf-8, a tábla szintén, az oszlopok szintén, és a collate pedig utf-8_general_ci. A form-oknak megadtam az accept-charset attribútumot, illetve használtam a SET NAMES utf8 SQL parancsot is. Azt hiszem mindent leírtam.
Valaki legyen szíves mondja el, ha tud ilyen "hibáról", vagy tapasztalt hasonlót. Elõre is köszönöm!
nem gáz ha nem jó IE vel, egész oldal nem jó IE vel szal ezen nem múlik
css-ben
a {
color: megegyezik az oldalad háttérszínével
}
a span {
color: Link felirat színe
}
a:hover {
color: rámutatáskor szöveg színe
}
a:hover span {
color: rámutatáskor Link felirat szöveg színe
}
Így ott van a < és >, csak mivel megegyezik az odlalad háttérszínével, nem látszik, de ha rámutatsz megváltozik a színe, és ott lesz😊
így?
Akkor a:hover:before és a:hover:after. A többi marad
a:before
{
content: ">";
}
a:after
{
content: "<";
}
Nem müxik minden böngészõn (illetve asszem csak az IE nem érti meg)
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 24
és ez mi ?😊
mert ez egy másik login script, mert a meghíóvásos verzió még eddig se jutott el 😞
MySQL szerver címe:
bmdookie.extra.sql (nincs rá szükségem)
(tehát aktív)
MySQL adatbázisod állapota: Aktív
MySQL szerver címe (host): bmdookie.extra.sql
MySQL felhasználóinév (user): bmdookie
MySQL jelszó (password): aktuális jelszavad
MySQL adatbázis név (database): bmdookie
mégse megy:S