Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Váá lenne 1 problémám :S
van ez az oldal, framel van megoldva h az index.php-t behozza, a többi a saját szerón van, de ezt írja ki 1eseknek

"extra.hu
2GB ingyen tárhely mindenkinek
Idegen frameset-es oldalak használata tilos.

Ha ez a frame mégis egy, a szerverünkön tárolt oldal része, akkor kérjük cserélje a "frameset" ill. "iframe" tagok "src" beállítását relatív hivatkozásokra.
példa: "http://oldalam.extra.hu/konyvtar/frame1.html" -> "/konyvtar/frame1.html"
We do not host frames in foreign framesets.

If this page in such frameset which hosted on our servers, please change frameset's "src" parameters to relative addresses (do not start with "http://") "

btw vicces h angoloknak nem ír példát =)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni egy feture elkészítéséhez, tulajdonképpen egy leírásra lenne szükségem.
A feature abból áll, hogy van egy kis kép az oldalon, és ha az ember rákattint, elõugrik egy quicktime-os form(?) a nagyobb képpel. Igazából az effect miatt tetszik, ahogy szétnyílik a form és elsötétedik a háttér.

link
ha mindenütt jól jelenik meg én azt ajánlom ne zaklasd 😊 mert csak rosszabb lehet 😊
Ability
Köszi azért, hogy próbáltál segíteni. 😊

Egyébként most ott tartok, hogy ha az oldal latin2-es, az adatbázis meg utf8-as, akkor mindenhol jól jelenik meg. Az oldalon, az adatbázisban, mindenhol. Valahol olvastam, hogy adatbázisba kerülés elõtt eltérõ kódolásnál konvertálódik a szöveg. Lehet, hogy itt is ezért jó? Érdemes így hagynom? 😄
nm örülünk, ha segíthetünk 😊
Blasta
Becsszó, megnéztem, de én a letöltött lejátszóhoz mellékelt readme-t olvastam és ott autoplay attribuumot használnak
(simán emléxem, elsõ körben én is autoplay-re kerestem rá, de nem találtam) 😊

Köszi szépen!!!!!!!!!

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ha utánna nézel megtudod, hogy csak autostart attributuma van
CattiBrie
Mondjuk hülyeséget írtam, bocsánat.

<table>
<tr>
<td class="big">
szöveg
</td>
</tr>
</table>

.big {
width: 200px;
}

[/spam]&#8482;

MadBence
A cellát szeretném 200px-re, a táblázat 100% széles.
Érdekesség, hogy ha csinálok :hover-t neki, és berakok egy _képet_, akkor a képet fölnagyítja, ha ráviszem az egeret. de amúgy nem változik semmi.

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

Ez tényleg nagyon fura. Más nem jut eszembe. 😞

CattiBrie
<table class="big">
<tr>
<td class="big">
szöveg
</td>
</tr>
</table>

.box {
}

De amúgy mit szeretnél 200 px szélesre?

[/spam]&#8482;

MadBence
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen szerkezetem:
<div class="box">
<table>

<tr><td class="big"></tr>
</table>

meg egy ilyen CSS-m:
.box td .big
{
}

A problem: Nem kapja meg az értéket...
(a .box .big td se müxik)
ötlet?

Blasta
Ohhh, nagyon köszönöm!

Már csak azt nem értem, hogy miért nem indul autoplay-ben, pedig "true"-ra állítottam :/

5let? 😄

köszi 😊
Szabályzatba se GYIK be nem volt :S

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Igen csak kell legyen body tag az indexben, hogy a szkriptje nagy valószínüséggel jól fusson le, de bõvebben is le van írva az oldalukon
<script type="text/javascript" src="jw_mp3_player/swfobject.js"></script>

hamár van szkript akkor töltsük be 😊

és a lejátszónak is meg kell adni a mappát:
jw_mp3_player/mp3player.swf
extra.hu nem támogatja framekeT??

Blasta
ja és maga a zene a 'jw_mp3_player' mappában van

Blasta
a gyökérmappa tartalma:

-js (ide tettem az swfobject.js-t)
-jw_mp3_player (itt vannak a lejátszó file-jai de az swfobject.js-t itt is meghagytam)
-index.html

Blasta
Sziasztok!

Segítenétek? Mi itt a gond?
Csak a "get the flash player" üzenetet látom, pedig felvan telepítve 100% (más oldalakról tudom használni).

Szerintem a file hivatkozásokkal lehet baj, de nem vágom már mi lehet konkrétan.

Ability
Köszi a tippet, sajnos a helyzet változatlan. Most latin2-vel próbálkozok. Ezzel PHP nem bolondul meg, az oldalon jól jelennek meg a karakterek, csak a phpMyAdmin-ba mutat ilyen "HTML entity"-hez hasonló jeleket. Weblaboron erre azt írták, hogy ilyenkor kell az accept-charset a form-nak, de nálam az is meg van adva, és ráadául jól.
Mutatok egy példát, hogy kell beállítani kapcsolódás után a karakterkódolást:

$con = mysql_connect( $host, $user, $pass, true )
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $con);

Azt is megnézheted, hogy az adatbázisban lévõ táblák oszlopainak nincsen-e véletlenül más karakterkódolás megadva.
phpMyAdmin-ba válasz ki egy táblát a bal felén lévõ listáról, ekkor a jobbfelén megjelenik a tábla struktúrája ott fogod látni, hogy minden rendben van-e.

Ability
Változás: az oldalon helyreálltak a karakterhibák. Csak a normál szöveg, nem az adatbázisból nyert adat. De továbbra is jön a PHP hibaüzi, ami elég érdekes, tekintve, hogy a kód nem is változott, csak a karakterkódolás.
Ability
Köszi az eddigieket, de valahogy nem akar sikerülni, így kitérek minden részletre.

Adatbázis: Fõoldalon ez olvasható: MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8), valamint a MySQL kapcsolat egyeztetés utf8_general_ci. Az adatbázis tábla tevékenységek menüpontja alatt erre állítottam az egybevetést: utf8_general_ci. A struktúra alatt pedig ki is írja, hogy: Egybevetés utf8_general_ci, illetve minden táblamezõ mellett olvasható, hogy az egybevetés utf8_general_ci.

Állományok: beállítottam DreamWeaver-ben, hogy a default encoding utf-8 legyen. Volt ott valami normalizálás, azt kikapcsolatam. Mivel nem voltam biztos, hogy az állományok eredetileg is utf-8-ba lettek mentve, ezért DW-ben új dokumentumot kezdtem. A régieket notepad-dal megnyitottam, kimásoltam a taralmat, majd beillesztettem DW-ben, és úgy mentemttem el a dokumentumot.

A dokumentumban indítok egy ob_start()-al, majd utána rögtön megadom PHP-vel a headert: header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); Illetve használom a meta adatot is: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

Továbbá minden form-nak meg van adva ez: accept-charset="utf-8".

Beraktam a .htaccess file-t is, az sem segített.

Most egyébként ott tartok, hogy lehet a DW nem is jó karakterkódolást használ. Ha notepad-dal elmentem uft-8-ba, akkor még az oldalon is rosszul jelennek meg a karakterek. Ami érdekesség, hogy még PHP is érzékeny rá. Olyan hibaüzeneteket dob, hogy az oldal fejléce már el lett küldve, ezért nem használhatom a session_start() függvényt. Ami elég érdekes, tekintve, hogy az állomány legeljén van, semmi html kimenet nem volt még akkor, illetve használom az ob_start()-ot is.

Érdekelne, hogy milyen debug-olási módszerek vannak?! Van olyan program, ami meg tudja állapítani, hogy az állomány milyen karakterkészletet használ? Csak mert ugye érdekes, hogy DW is utf-8-ba ment, és a notepad is, de mégsem ugyan az. Illetve milyen szerkesztõprogramot próbáljak ki, amivel biztos, hogy jónak kell lennie?

Még egy apró infó, ez most jutott eszembe. FF Live HTTP Header-el megnéztem pár adatot. Olvastam máshol, hogy ezzel érdemes debug-olni. Ezt kaptam: Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 Ezzel igazából nem tudom mit lehet kezdeni, ez tûnt csak idevágónak, de nekem nem mond semmit.

Köszönöm elõre is a fáradtságot, amit rám szántok...

MOD: Kimaradt ez: @mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);

Ezt egyszer már próbáltam, de akkor nem segített. Igazából nem tudom, hogy hogyan kell használni. Próbáltam, hogy adatbázis beszúrás elõtt, vagy után használom, de semmi sem változott.

MOD2: Most egyébként ott tartok, hogy sehogy sem jó. Az oldalon sem. Amikor elõször azt írtam, hogy az oldalon jó, akkor volt benne egy apró hiba. A form-oknak az accept-charset véletlen iso-8859-2 volt. Így rosszul került be az adatbázisba, de az oldalon jól jelent meg.
Nálam a kapcsolat egyeztetés utf8_general_ci, egybevetés úgyszintén utf8_general_ci, az adatbázis kapcsolódásakor

@mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $this->_resource);

a php-nek a header az amit elõbb is mondtam, a php-k utf-8 kódolásúak.
Plusz .htaccess-ben van még ez:

<FilesMatch "\.(html|htm|php)">
AddDefaultCharset utf-8
</FilesMatch>

A meta is utf-8:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Ability
UTF-8-at használ. Amúgy most a latin2-vel szórakozok, hátha azzal jó lesz, de nem, nem úgy néz ki. 😛
nem, a meta adatok legtöbször semmit nem érnek (a keresõ esetleg felhasználja 😊 )(ez persze nem igaz, mármit, hogy nem használja semmi, mert ha rosszúl adod meg akkor összebaxa)

nem lehet a php my admin oldala más karakterkódolásbban van ?
Ability
Köszi a tippet, a helyzet változatlan. :C Erõsen gondolkozok, hogy szerintem ezt már amúgy is próbáltam. Illetve ha meta adatként meg van adva, akkor ez nem felesleges?
Próbált már, hogy a headerel kiküldöd a karakterkódolást:

header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");

Legutóbb amikor weblapot készítettem .htaccess-el oldottam volna meg, hogy minden .html, .htm és .php kiterjesztésü filet utf-8-ként küldjön ki, csa ez amit használtam azon a serveren nem ment.
Remélem segít.

Ability
Bocsi a dupláért, de lejárt a négy perc. Szóval kiegészítés: nem estem olyan hibákba, hogy a régi, elvileg rosszul felvitt adatokkal teszteltem. Tehát akárhogy módosítottam, sosem mutatta jól a phpMyAdmin.

Továbbá próbálkoztam olyan dolgokkal is, mint: mb_convert_encoding, iconv
Ability
Sziasztok!

Olyan létezhet, hogy a világ szinte összes karakterkódolásos leírását átolvastam, betartottam, minden helyen jól adtam meg a dolgokat, és még trükköket is alkalmaztam (pl.: form accept-charset), de a phpMyAdmin-ban mégsem jelennek meg jól az ékezetes karakterek? Egyébként minden jól mûködik, a kilistázásnál is korrekt az oldalon minden, nincs bajom az ékezetekkel, de a PMA-ban ilyenek szerepelnek: "loáél" (loáél)

MOD: sajnos nem látszik, hogy milyen karakterek voltak. Úgy látszik, hogy az SG megjeleníti így is.

Valahol olvastam, hogy a phpMyAdmin sem tökéletes, elõfordulhat, hogy jól tárolja az adatbázis a karaktereket, csak a PMA jeleníti meg rosszul. Kezdek én is erre gyanakodni, szóval, szerintetek létezhet?

Pár infó: az PHP állomány utf-8-ba van elmentve, és az oldalbal a content-type meta adat is jól van megadva. Az adatbázis alapértelmezett karakterkészlete utf-8, a tábla szintén, az oszlopok szintén, és a collate pedig utf-8_general_ci. A form-oknak megadtam az accept-charset attribútumot, illetve használtam a SET NAMES utf8 SQL parancsot is. Azt hiszem mindent leírtam.

Valaki legyen szíves mondja el, ha tud ilyen "hibáról", vagy tapasztalt hasonlót. Elõre is köszönöm!
az a gáz h a háttér egy kép 😊
nem gáz ha nem jó IE vel, egész oldal nem jó IE vel szal ezen nem múlik

passatgt
<a href="#"> > <span>Link</span> < </a>

css-ben

a {
color: megegyezik az oldalad háttérszínével
}

a span {
color: Link felirat színe
}

a:hover {
color: rámutatáskor szöveg színe
}

a:hover span {
color: rámutatáskor Link felirat szöveg színe
}

Így ott van a < és >, csak mivel megegyezik az odlalad háttérszínével, nem látszik, de ha rámutatsz megváltozik a színe, és ott lesz😊

.nyil a:hover:before { }

így?

Örülök, hogy most már mûködik.

Az azért biztató a böngészõstatisztikák alapján, a látogatok túlnyomó töbsége úgyse fog explorert használni 😉
MadBence
Jaa, hogy csak ha föléviszed.
Akkor a:hover:before és a:hover:after. A többi marad

MadBence
CSS-el könnyû:
a:before
{
content: ">";
}
a:after
{
content: "<";
}
Nem müxik minden böngészõn (illetve asszem csak az IE nem érti meg)

Valaki megmondaná h hogyan kell olyat csináln h ha a link fölé viszem a kurzort akkor mellette 2 oldalt megjelenik 1-1 nyil ? ( > Link <😉

Nem csak annyi kellett legyen a külömbség, a két jelszó között vagy nem tudom mert nekem volt 9 karakteres és mûködött vele...
dookie
az lemaradt hogy olvastam valami php-s oldalon fórumban

dookie
nem, szimplán annyi volt a hiba hogy 8 karakteres volt a jelszó és nem tetszett neki, így átírtam 6 karakterre. (NEM vicc😊 és azóta tényleg mûkszik minden!)<#boxer><#boxer>

Az adatbázishoz nem tud kapcsolódni, nem fájlkezelési gondja van, vagy egyéb, hanem rosszúl vannak megadva akapcsolódási adatok, ennyi.
dookie
esetleg jogosultságot kéne állítani? átállítottam mindent 777-re de ígyis a szokásos üziket kapom 😞

dookie
mysql_error():: Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in : on line
in /nfs/extra/prepend/prepend.php(120) : system created function on line 24

és ez mi ?😊
mert ez egy másik login script, mert a meghíóvásos verzió még eddig se jutott el 😞

dookie
de jóóóóó 100%, ha priviben megkereslek és odaadom jelszavakat meg mindent megnézed ha szépen megkérlek ?😊

Azt írja a hibaüzenetben, hogy a bmdookie felhasználó megadta a jelszavát; de nem jó a megadott jelszó.

dookie

MySQL szerver címe:

bmdookie.extra.sql (nincs rá szükségem)

(tehát aktív)
MySQL adatbázisod állapota: Aktív
MySQL szerver címe (host): bmdookie.extra.sql
MySQL felhasználóinév (user): bmdookie
MySQL jelszó (password): aktuális jelszavad
MySQL adatbázis név (database): bmdookie

mégse megy:S

Szia. Nézd meg az extrás beálításoknál, hogy aktiválva-e van az MySQL hozzáférés.

tsarffi
Kössz a segítséget

Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;