22786
Html-, css- és php-help
  • ba32107
    Miért ne működhetne?
  • Danny1987
    thx

és az megoldható hogy htmlbe csinalok menüt és lesz egy forum menűpont amit a forum.php-ra irányitok.

Ez igy müködhet vagy gubanc lesz?
  • ba32107
    Vannak.
  • Danny1987
    vannak?
  • Danny1987
    és php forum sablonok?
  • MerlinW
    PHP-val bármit, azaz bármit meg lehet csinálni.
  • Danny1987
    ok most már én is rájöttem thx:))

Php-val lehet csak forumot csinalni?
  • CattiBrie
    A szöveget miért nem a dobozba írod?

<div id="container">fdbgfdgdsfgdfsgfdsgsdfgsdf</div>
  • Danny1987
    html:
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="hu">
    <head>
    <title>póker kaszinó pénz nyeremények </title>
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="index.css" media="screen" />
    </head>
    <body>
    fdbgfdgdsfgdfsgfdsgsdfgsdf
    <div id="container"></div>
    </body>
    </html>

css:

body
    {
    background: #000000;
    color: #000000;
    }

div#container
    {
    width: 870px;
    height: 980px;
    background: #D6E4F5;
    color: #0000ff;
    position: center;
    top: 50%;
    left: 50%;
    margin-top: 50px;
    margin-left: 200px;
    }

A szöveget miért nem a dobozba írja?
  • MerlinW
    Te is csak írsz, nem olvasol:) #10808 - előbb a hiba okát kellene kideríteni. Nem hiszem, hogy a feltöltés jogaival van baj.

A tárhelyed írja is:

Unlike other free webhosts we do support PHP and MySQL with no restrictions. You get full access to the latest version of PHP and MySQL. The following PHP features are fully supported:

* PHP mail() function and Sendmail
    * Curl, GD2 library, XML, Zend, .htaccess support
    * fopen() and PHP sockets
    * safe_mode is OFF, file uploads are ON
    * Zend Optimizer support, Ioncube loader.. and much more features are enabled

Tehát minden engedélyezve van.

"Szóval az adott könyvtárhoz van írás jogom" - nem, alapból nincs. Arra a könyvtárra, amibe a feltöltendő fájl kerül(!) neked kell jogot adni. ftp kliensben attributumok, és a 3 write kapcsolót bepipálni. (users, groups, others)

Ne haragudj, de az MSN accountom privát.
  • czizoli
    Szóval, készítek egy .htaccess filet, és szúrjam be ezt:
    php_value file_upload On
    php_value upload_max_filesize 20M
    php_value post_max_size 20M

És a ftp-n a főkönyvtárba másoljam fel? De nekem így sem megy, csak fehér oldal jelenik meg.
    MerlinW, ha segítenél nekem vagy msn címet vagy skype címet cserélhetnénk?
  • Narancs
    Jogos...
  • MerlinW
    Próbáltad már? google: "free php gallery admin"

[sóhajt]
  • Narancs
    Sziasztok!
    Egy ismerősömnek készítek egy végtelenül egyszerű oldalt.
    Egyetlen bonyolult momentuma, amit nem tudom még hogyan tudnék megoldani, hogy szeretne egy admin felület szerűséget, ahonnan a képgalériából egyszerűen tudna törölni/feltölteni képeket.
    Hogy lehetne ezt megcsinálni szerintetek?
    Van valamilyen ingyenes galéria, aminek van admin felülete is?
    Vagy ez már bonyolultabb dolog ennél?
  • MerlinW
    Ha fehér oldal jön akkor írj be a problémás php fájlba egy ini_set("display_errors", 1)-t hogy megjelenjenek a hibaüzenetek.

Másik megoldás, ha megkeresed a $HTTP_POST_FILES parancsot a kódban és írsz köré egy feltételt, ami hiba esetén üzenetet ír.
    pl:

if (!$HTTP_POST_FILES['userfile']['name']) echo 'nem tudom feltölteni';

Bár fehér lap általában szintaktikai hibára utal, hiszen tudomásom szerint sikertelen upload esetén is tovább kell(ene) futnia a kódnak.
  • czizoli
    Sziasztok !
    Rossz topikba írtam tegnap este problémámat, ezért ide is beszúrtam.

Egy kis segítségre lenne szükségem, készíteni szeretnék egy társkereső oldalt. Fel is tettem a tárhelyemre a PHP-Nuke81-es verzióját és feltettem a FriendFinder társkereső modult is, a http://www.000webhost.com/ tárhelyre. Ezzel nincs is semmi baj, mert szépen működik, csak a képfeltöltés rész ami nem működik. Már utána olvastam pár helyen , hogy ehhez a funkcióhoz engedélyezni kell a web tárhelyen a register_globals-t. Hogy engedélyezzem három féleképpen lehetséges:
    1 : Ha hozzáférek a php.ini-hez, akkor ott átírhatom az register_globals = On-ra. (De sajnos nem férek hozzá.)
    2: Levelet írok a tárhely tulajdonosának. (Válaszolt is, de csak a 3. lehetőséggel tudom megtenni.)
    3: Ha van lehetőségem a .htaccess file használatara, ott kapcsoljam be a register_globlas-t. (Nos, lehetőségem van rá, csak nem tudom hogyan, azt tudom, hogy valahová be kell szúrni ezt a sort, ugyanis ez van a tárhelyen írva „php_flag register_globals on” de hová? Már próbáltam beszúrni a .htaccess-ba de nem volt jó.)
    Ha tud valaki nekem segíteni, nagyon szépen megköszönném.
    Zoli
    MerlinW ezt írta:
    Egyébként register_globals-nak semmi köze a képfeltöltéshez. file_uploads = On kell neked és írásjog az adott könyvtáron.

PHP-val: ini_set("file_upload","On")

.htaccess (a pont kell az elejére) megoldás:
    php_value file_upload On
    php_value upload_max_filesize 20M
    php_value post_max_size 20M

További info a php topikban. Legközelebb írj hibaüzenetet, illetve nézd meg a phpinfo(); kimenetét, hogy valóban tiltva van-e a feltöltés.
    Szóval az adott könyvtárhoz van írás jogom, azt már megcsináltam. Amit leírtál, hogy beszúrjam a .htaccess-ba azt is megcsináltam, de azt nem tudom, hogy a gyökér könyvtárba kell készíteni egy .htaccess-t, vagy az eredeti .htaccess-be kell beszúrni, mindegy ki próbáltam mindenhogy, de semmi, nem működik. Hibaüzenetet sajnos nem tudok írni mert nincs, ráklikkelek a képfeltöltésre és egy fehér oldal jelenik meg. Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönném.
  • Agy Halott #10806
    tenyleg, mar ezt a @ trukkot pedig mutattad es nem emlekeztem, de most megjegyzem. koszi
  • Malakai
    Fontosnak jelöli a szabályt, hiába van utána olyan, ami amúgy felülírná, az mégse teszi (hacsaknem az is !important).
  • ba32107
    Az !important mit csinál pontosan?
  • ldavid
    CSS-t használhatsz, csak a már formázott dolgokhoz használd az important jelzést is
    pl.: textarea {width: 600px !important; overflow: auto}
  • MerlinW
    Nem, mert nincs meg neked a kódja (a szerveroldali)
  • lord nihilus
    sziasztok! nemtom h mennyire illik ide ez amit kérni szeretnék. arról lenne szó h regeltem egy sg ingyenes fórum felületet. lehetséges azt a kódjában szerkesztenem (meg css-el formázni)? előre is köszi
  • bracsek #10800
    Nekem van egy sorrendem, ami szerint készítek egy honlapot,
    1. funkcionalitása legyen rendben, ha valahova kattintani lehet, az látszodjon, és működjön rendesen... menük stb
    2. az adott designt a lehető legmaximálisabban tartsa be.
    3. átlátható kódolás, (igen, megtanultam indentálni a kódom, utólag is közönöm faustusnak, ő hívta volt fel a figyelmem rá, és tényleg...) a javaslatok betartásával, ha nem bonyolultabb, mint hasznos.
    4. böngészőkompatibilitás figyelése, w3c szabványok betartása, ez a többinek is része fent, de még néha nem árt ellenőrizgetni, javítgatni.
    5. idő függvényében keresés optimalizálása
    6. idő függvényében külömböző libraryk használata menűknél, oldalanimációknál, lightboxom hozzászabása, stb.

tehát én nem tökéletes oldalt akarok csinálni, hanem működőt és szépet.

ez nem egy átgondolt hozzászólás volt, csak úgy hirtelen felsorolás
  • bracsek #10799
    Az a gond, hogy minden részét adminolhatja az akinek készül az oldal, és képes szép nagy képet betenni, mert hát tinymce-s admint kap, szépen szerkesztgeti, és tényleg a legelképeztőbb dolgokra képesek ez által. ezért néha muszáj valamivel összetartani az oldalt, kézzel lábbal, vagy bármi áron, és hogy mindenhol az overflowt állítgatni, 1-2 napos határidőknél a franc fogja...
  • bracsek #10798
    Szerinted :) amúgy meg azt hiszem annyit kiolvastam, amennyire most nekem szükségem van, nem szoktam ide járni, sírni, hogy megomlott :) és ha én csinálom, és tényleg nem ilyen abszurd a design, csakis divet használok.

és amíg olyanok rajzolják a designt, hogy még html-t nem láttak... addig sokat nem érek el a dreamweaver-rel, persze otthon fent van, és használgattam (ilyen lefele-is igazodó layoutot én még nem láttam.), de már rég csak notepad++ ban írok mindent, úgy legalább tudom mi hogy működik, tudom, hogy csak olyat írtam, ami 6os explorerben is megy, és firefoxban sem fog furán viselkedni. én egyik ellen se vagyok, fő hogy működjön, és jól működjön...
  • bracsek #10797
    The @ suppresses errors if you put it in front of your code.

Tehát csak annyival jobb, mint az ini_set hogy csak ott, és csak arra az egy sorra rejti el a hibát, de elrejti, és nem " megszuntetni a problema forrasat. :)" azt csak azzal lehet, ha ráveszi a szolgáltatót, amelyik éppen offlinen van, hogy mukodjon kérd meg Uri Gellert, ő talán tud ebben segíteni.
  • MerlinW
    Ha nem vagy "hajlandó" kiolvasni a css+xhtml dokumentációkat, használj dreamweaver-t CS4 egyrészt tartalmaz olyan div-es sémákat amit szeretnél - tanulhatsz belőle, illetve tud table-div konverziót is.
  • bracsek #10795
    de se a felső se az alsónak nem tudom a magasságát, úgyhogy mit írjak marginnak? pl margin-bottom:expression(document.getElementById("bottomdiv").offsetHeight);

hát szép, de köszi ezt nem írnám le, mert ha lent kép van, és nincs megadva a mérete előre, akkor biza összecsúszik

és még mindig a 3 div egymás mellett problémám elő se kerül, hogy kettő nyúlhasson, és a harmadik ne, és egymás mellett megmaradjanak.
  • phoenix1
    Hello, és bocsi. :S Esetleg így:

$this->sock = @fsockopen($this->hostname, $this->port, $this->error[0] , $this->error[1], $this->timeout);

egy @ jelet az fsockopen() elé.
  • passatgt
    azt akarod, hogy egy div a wrapperen belül alulra igazódjon?

position:absolute;left:0px;bottom:0px;

fölöttelevő divnek meg - margin, és nem csúsznak össze
  • bracsek #10792
    találtam valami hasonlót de ez oldalra nem igen nyúlhat ahogy látom meg csak alol van 3 oszlop, de így is elég érdekes volna divvel megcsinálni, de a függőleges problémámra jól rávilágít...

• bracsek #10791
    a probléma forrása amit írtam, hogyha nem éri el a kiszolgálót, akkor az
    fsockopen dob egy E_WARNING - ot, ezt úgy tudod megszüntetni, ha a szolgáltatót működésre bírod, amelyikkel ilyen típusú kapcsolatot létesítenél, magyarán, ha a másik oldalon nem megy az oldal (szolgáltatás) ez a varning mindig fog keletkezni
  • Agy Halott #10790
    @Lazarus, @bracsek -
    en nem rejteni akarom, hanem megszuntetni a problema forrasat. :)
  • bracsek #10789
    http://www.php.net/manual/en/errorfunc.configuration.php

Talán ezzel eljátszani, és

fsockopen:
    Errors/Exceptions
    Throws E_WARNING if hostname is not a valid domain.

E_WARNING-- na ezt nem kell hagyni hogy megjelenjen.
  • Lazarus
    van erre egy csúnya félmegoldás :)

echo "<div style=\"position:absolute; top:0; left:0; visibility:hidden;\">";
    function connect() {
    if( !$this->sock ) {
    $this->sock = fsockopen($this->hostname, $this->port, $this->error[0] , $this->error[1], $this->timeout); }
    if( $this->sock ) {
    return TRUE; }
    else {
    return FALSE; }}
    echo "</div>";
  • Agy Halott #10787
    mar majdnem kesz vok a koddal, de az utolso hiba kifogott rajtam.

amikor olyan radio cimjet ellenorzi a php kod, amelyiknek a streamje offline, akkor vmiert eg warning uzenetet dob legfelulre, de az en hibauzenetemet is megjeleniti. azt szeretnem, hogy a warningos cucc ne jelenjen meg.

itt van egy pelda

Ez pedig a hibaert feleos kodreszlet:

function connect() {
    if( !$this->sock ) {
    $this->sock = fsockopen($this->hostname, $this->port, $this->error[0] , $this->error[1], $this->timeout); }
    if( $this->sock ) {
    return TRUE; }
    else {
    return FALSE; }}

van vkinek otlete? koszi
  • bracsek #10786
    már bele írtam legalább xezer sor php-t, nem szeretném kigyomlálni, annyit nem ér :) én vágtam fel, ilyenkor a html el szokott veszni

ez kb úgy nézett ki táblázatban, hogy sorokat vontam össze, és kb ugyanezt a szerkezetet készítettem el, csak annyi sort vontam össze az adott oszlopban, hogy odáig érjen, ameddig kell.
  • passatgt
    esetleg a táblázatot nem tudnád berakni, kigyomlálva?

csak hogy látszódjon mit szeretnél:)
  • bracsek #10784
    a fehérek, a zöld részeknél kell nyúljon, meg kint a nagy keret is nyulhat.
  • MerlinW
    A zöld részek a cellák vagy a fehérek?