22786
Html-, css- és php-help
  • Máté12
    Köszi, holnap kiderül müködik-e :)
  • athos73
    köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni:) most a köv. problémával küzdök: az oldal indexe egy kép, amelynek különböző helyeire rákkatintva jönnek be az aloldalak. namost: eddig ezt csak úgy tudtam megcsinálni, hogy az indexkép az egy beszúrt kép, mert ezt tudom "hot spotolni", linkeket elhelyezni a kép különböző helyeire. ha az indexben háttérképnek van definiálva a kép, akkor hot spot nem működik, mert nem képként kezeli, a kérdés, hogy hogyan lehet egy háttérképen ezeket linkeket elhelyezni, mert grafikailag nem tudom megoldani azt, hogy kép linket helyezzek el a már meglévő background image-re (elég bonyi a háttérkép), ha meg szöveget írok rá, az meg gagyi lesz, mert a css-ben nem tudom a képre "ráeffektezni" szöveget, úgy mint mondjuk a photoshopban. Remélem értitek a problémát...
  • MerlinW
    Amennyiben integer típusú a szint mező:)
  • bracsek #10859
    mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`= `szint` + '1.1'");

és mind a 4 updatet ugyanígy, és nem kell where, akkor az összes sorra el fogja végezni.
  • Máté12
    Sziasztok!

Az uw.hu-n van egy oldalam(nevelde féleség:). Na szóval én leszeretnék futtatni egy scriptet cronnal:
    <?php
    include ("config.php");
    $connection = conn();
    mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`='szint' +1.1 WHERE `id`= '3'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `etel`='etel' -1 WHERE `id`= '3'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `penz`='penz' +150 WHERE `id`= '3'");
    mysql_query("UPDATE `users` SET `kor`='kor'+1 WHERE `id`= '3'");
    ?>

Az a baj, hogy pl: a +1.1 értéket nem megnöveli a mezöben hanem átírja. De mindegyiknél így van.

Meg még azt, hogy tudom megcsinálni, hogy az össze felhasználónak megcsinálja ezt.

Köszi elöre is!
  • MerlinW
    Semmit, hiszen ahogyan azt írja is, az fw sql szerverével van pillanatnyi probléma.
  • Danny1987
    mit rontottam el?
  • Danny1987
    a php nuke-t feltölttöttem egy fw-tárhelyre.

a config.php-t modositottam.

Mégis amikor megnyitom az oldalt ezt irja ki:

There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.

We should be back shortly.
  • MerlinW
    body {
    background-image:url('picture');
    background-attachment: fixed;
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: center top;
    }

ismétlődést állíthatod hogy lefele ismétlődjön, vagy széltében repeat-y vagy repeat-x paraméterekkel.
  • passatgt
    ha középen van a háttérkép, akkor a széleit úgy csináld meg, hogy egységesen 1 szín legyen, így megadhatsz háttérszínt
  • athos73
    sziasztok, annak van valami trükkje, hogy képernyőfelbontástól függetlenül konstans maradjon a háttérdesign? mert a pixelben meghatározott háttérkép mondjuk 900x700-es az 1024-es felbontásban már duplikázódik. tudom, hogy régen jelezték a kezdőoldalon, hogy milyen felbontásra kell klikkelni, de ma már biztos másképpen van...
  • Mc Dirty
    XD jah jó:D kössz:D mostmár működik:D
  • rooney8
    elnevezed index.html -nek :D
  • Mc Dirty
    és azt hogylehet megcsinálni hogy egyből azt a filet nyissa meg? kössz.
  • Mc Dirty
    jah működik:D kössz:D:D:D:d
  • Mc Dirty
    sry elég noob vok ezzel kapcsolatban..de ezt hova kell irni vagy ezzel mit kell cisnálni?
  • Cat 02 #10846
    valami.atw.hu/feltoltottfajlneve.html
  • Mc Dirty
    Helló!

Egy kis segítséget szeretnék kérni...regeltem atw s webtárhelyre, és szeretnék feltölteni rá egy egyszerü html filet, pár képpel...hogy kell azt megcsinálni ha feltöltöttem a webtárhelyre akkor ha az internetes keresőben rákeresek akkor meg is jelenítse? előre is kösz.
  • joebacsi
    ha már cms :)
  • lord nihilus
    sikerült megoldani, csak as 3-ban másként nézett ki :S köcce azért :)
  • rooney8
    Pedig úgy néz ki, hogy ez a helyzet :S Na mind1, azért köszi.
  • MerlinW
    Hát.. Flash-hez kell ugye az Adobe Flash szoftver (nem a lejátszó, hanem maga a szerkesztő), az pedig egy külön világ, külön programozási nyelv. Nem egyszerű, meg kell tanulni használni.

Dióhéjban, a flash videód utolsó frame-jében létrehozol egy action-t ami egy ilyesmit tartalmaz: getURL("http://valami.hu");

Soron kívüli átirányításhoz pedig gotoAndPlay(frame neve) paranccsal tudsz az ugróponthoz lépni.

Természetesen mindehhez meg kell hogy legyen a kívánt swf forrása (.fla fájl)
  • MerlinW
    Max szerverbeállítás lehet - de hülyeség egy adott felhasználónak könyvtárszintű sávszélkorlátozást definiálni. Más nem játszhat közre ebben. Fájlok száma, mérete nem befolyásolja.
  • lord nihilus
    ...és esetleg nem tudnál egy kis leírást adni? xDD vagy inkább nekiessek a google-nak? :D
  • MerlinW
    Azt csak Flash-ben tudod megoldani, action scripttel.
  • lord nihilus
    hali! köszi még az előző kérdésemre a választ :) egy másik topicban megkérdeztem, de nem érkezett válasz...szeretném tudni h egy html lapon lehet-e valamilyen módon elérni azt, hogy egy swf videó egyszeri lejátszódása után ugorjon egy adott lapra? előre is megint köszi
  • rooney8
    Üdv!

Lehet kicsit off, de azért van némi köze a témához. Na szóval van egy ftp tárhely. Az mitől van, hogy az egyik mappából tudok tölteni 400kB/s-el a másik mappából pedig csak 50-60kB/s?
    Az közbejátszhat, hogy ahonnan gyorsan jön, ott kevés fájl van abba a mappába, ahonnan pedig lassan jön ott pedig még nagyon sok fájl van... Vagy ez hülyeség? :S
  • MerlinW
    Az egy Web developer tool - azaz fejlesztő eszköz - tesztelésre, stb. Nem web offlájn átdizájnoló eszköz:) Tehát sehogy.

Mert ugye a weboldal egy szerveren van, te pedig a saját gépeden írod át a kliens oldali kódot, valós időben. Ez nem tárolódik, nem tárolod, így elveszik. Annak így kell működnie:)
  • Voldi
    Hátha valaki tudja:

van nekem ez a WebDeveloper Tool-om. Ha átírom egy oldal css-ét és apply-ra megyek, átírja ugyan, de ha elkattintok az oldalon belül, visszaáll az eredeti css... hogy lehetne rávenni, hogy mindig úgy kezelje az oldal megjelenését, ahogy én beállítottam?
  • passatgt
    Itt egy új CMS, kérjetek rá meghívót, mert baromi jó, még csak beta van.

Tök egyszerű, inkább statikus oldalak készítéséhez.

Nem reklám, csak gondoltam érdekel valakit, felraktam egy demot:
    http://passatgt.i-host.hu/clearcontent/
  • bracsek #10832
    én amikor nem használhatom a sajátom, akkor punbb-t szoktam, mert olyan mint én, minimalista, de működésben nem ismer korlátokat :)
  • ldavid
    de legalább ingyenes
    az SMF egyébként nem jobb? van valakinek tapasztalata vele?
  • Thanatos
    hogy jó azért az picit erős..., legalábbis phpbb forumok 90% amivel összefutok neten..., hát onnan kb menekülök, tudom hogy ált a felhazsnálo hibája az igénytelenség de hát akkoris na :)
  • Cat 02 #10829
    Kicsomagol, feltölt netre, install/index.php-t meghívni böngészőből.
  • MerlinW
    Tudtommal van igen részletes leírás a honlapján, és a csomagban is.
  • Danny1987
    leszedtem a phpbb3-at és ezt hogy kell hasznalni?
  • bracsek #10826
    igazad van... az egyik a múltkor tényleg egy hordó sörrel érkezett...
    szendvicses már volt... de még cukrászda (még) nem :(
    [reménykedek]
  • MerlinW
    készíts PHP-ban weboldalt egy cukrászdának :)
  • bracsek #10824
    kérek egy esküvői tortát :) (éhezem na )
  • Cat 02 #10823
    Működik, max a designt lesz macerás összeegyeztetni, de az felesleges is. Ám phpBB egyszerű és jó ^^