22786
Html-, css- és php-help
-
#10862 Köszi, holnap kiderül müködik-e :) -
athos73 #10861 köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni:) most a köv. problémával küzdök: az oldal indexe egy kép, amelynek különböző helyeire rákkatintva jönnek be az aloldalak. namost: eddig ezt csak úgy tudtam megcsinálni, hogy az indexkép az egy beszúrt kép, mert ezt tudom "hot spotolni", linkeket elhelyezni a kép különböző helyeire. ha az indexben háttérképnek van definiálva a kép, akkor hot spot nem működik, mert nem képként kezeli, a kérdés, hogy hogyan lehet egy háttérképen ezeket linkeket elhelyezni, mert grafikailag nem tudom megoldani azt, hogy kép linket helyezzek el a már meglévő background image-re (elég bonyi a háttérkép), ha meg szöveget írok rá, az meg gagyi lesz, mert a css-ben nem tudom a képre "ráeffektezni" szöveget, úgy mint mondjuk a photoshopban. Remélem értitek a problémát... -
#10860 Amennyiben integer típusú a szint mező:) -
bracsek #10859 mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`= `szint` + '1.1'");
és mind a 4 updatet ugyanígy, és nem kell where, akkor az összes sorra el fogja végezni. -
#10858 Sziasztok!
Az uw.hu-n van egy oldalam(nevelde féleség:). Na szóval én leszeretnék futtatni egy scriptet cronnal:
<?php
include ("config.php");
$connection = conn();
mysql_query("UPDATE `users` SET `szint`='szint' +1.1 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `etel`='etel' -1 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `penz`='penz' +150 WHERE `id`= '3'");
mysql_query("UPDATE `users` SET `kor`='kor'+1 WHERE `id`= '3'");
?>
Az a baj, hogy pl: a +1.1 értéket nem megnöveli a mezöben hanem átírja. De mindegyiknél így van.
Meg még azt, hogy tudom megcsinálni, hogy az össze felhasználónak megcsinálja ezt.
Köszi elöre is! -
#10857 Semmit, hiszen ahogyan azt írja is, az fw sql szerverével van pillanatnyi probléma. -
#10856 mit rontottam el? -
#10855 a php nuke-t feltölttöttem egy fw-tárhelyre.
a config.php-t modositottam.
Mégis amikor megnyitom az oldalt ezt irja ki:
There seems to be a problem with the MySQL server, sorry for the inconvenience.
We should be back shortly. -
#10854 body {
background-image:url('picture');
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position: center top;
}
ismétlődést állíthatod hogy lefele ismétlődjön, vagy széltében repeat-y vagy repeat-x paraméterekkel. -
#10853 ha középen van a háttérkép, akkor a széleit úgy csináld meg, hogy egységesen 1 szín legyen, így megadhatsz háttérszínt -
athos73 #10852 sziasztok, annak van valami trükkje, hogy képernyőfelbontástól függetlenül konstans maradjon a háttérdesign? mert a pixelben meghatározott háttérkép mondjuk 900x700-es az 1024-es felbontásban már duplikázódik. tudom, hogy régen jelezték a kezdőoldalon, hogy milyen felbontásra kell klikkelni, de ma már biztos másképpen van... -
Mc Dirty #10851 XD jah jó:D kössz:D mostmár működik:D -
#10850 elnevezed index.html -nek :D -
Mc Dirty #10849 és azt hogylehet megcsinálni hogy egyből azt a filet nyissa meg? kössz. -
Mc Dirty #10848 jah működik:D kössz:D:D:D:d -
Mc Dirty #10847 sry elég noob vok ezzel kapcsolatban..de ezt hova kell irni vagy ezzel mit kell cisnálni? -
Cat 02 #10846 valami.atw.hu/feltoltottfajlneve.html -
Mc Dirty #10845 Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni...regeltem atw s webtárhelyre, és szeretnék feltölteni rá egy egyszerü html filet, pár képpel...hogy kell azt megcsinálni ha feltöltöttem a webtárhelyre akkor ha az internetes keresőben rákeresek akkor meg is jelenítse? előre is kösz. -
#10844 ha már cms :)
-
lord nihilus #10843 sikerült megoldani, csak as 3-ban másként nézett ki :S köcce azért :) -
#10842 Pedig úgy néz ki, hogy ez a helyzet :S Na mind1, azért köszi. -
#10841 Hát.. Flash-hez kell ugye az Adobe Flash szoftver (nem a lejátszó, hanem maga a szerkesztő), az pedig egy külön világ, külön programozási nyelv. Nem egyszerű, meg kell tanulni használni.
Dióhéjban, a flash videód utolsó frame-jében létrehozol egy action-t ami egy ilyesmit tartalmaz: getURL("http://valami.hu");
Soron kívüli átirányításhoz pedig gotoAndPlay(frame neve) paranccsal tudsz az ugróponthoz lépni.
Természetesen mindehhez meg kell hogy legyen a kívánt swf forrása (.fla fájl) -
#10840 Max szerverbeállítás lehet - de hülyeség egy adott felhasználónak könyvtárszintű sávszélkorlátozást definiálni. Más nem játszhat közre ebben. Fájlok száma, mérete nem befolyásolja. -
lord nihilus #10839 ...és esetleg nem tudnál egy kis leírást adni? xDD vagy inkább nekiessek a google-nak? :D -
#10838 Azt csak Flash-ben tudod megoldani, action scripttel. -
lord nihilus #10837 hali! köszi még az előző kérdésemre a választ :) egy másik topicban megkérdeztem, de nem érkezett válasz...szeretném tudni h egy html lapon lehet-e valamilyen módon elérni azt, hogy egy swf videó egyszeri lejátszódása után ugorjon egy adott lapra? előre is megint köszi -
#10836 Üdv!
Lehet kicsit off, de azért van némi köze a témához. Na szóval van egy ftp tárhely. Az mitől van, hogy az egyik mappából tudok tölteni 400kB/s-el a másik mappából pedig csak 50-60kB/s?
Az közbejátszhat, hogy ahonnan gyorsan jön, ott kevés fájl van abba a mappába, ahonnan pedig lassan jön ott pedig még nagyon sok fájl van... Vagy ez hülyeség? :S -
#10835 Az egy Web developer tool - azaz fejlesztő eszköz - tesztelésre, stb. Nem web offlájn átdizájnoló eszköz:) Tehát sehogy.
Mert ugye a weboldal egy szerveren van, te pedig a saját gépeden írod át a kliens oldali kódot, valós időben. Ez nem tárolódik, nem tárolod, így elveszik. Annak így kell működnie:) -
#10834 Hátha valaki tudja:
van nekem ez a WebDeveloper Tool-om. Ha átírom egy oldal css-ét és apply-ra megyek, átírja ugyan, de ha elkattintok az oldalon belül, visszaáll az eredeti css... hogy lehetne rávenni, hogy mindig úgy kezelje az oldal megjelenését, ahogy én beállítottam? -
#10833 Itt egy új CMS, kérjetek rá meghívót, mert baromi jó, még csak beta van.
Tök egyszerű, inkább statikus oldalak készítéséhez.
Nem reklám, csak gondoltam érdekel valakit, felraktam egy demot:
http://passatgt.i-host.hu/clearcontent/ -
bracsek #10832 én amikor nem használhatom a sajátom, akkor punbb-t szoktam, mert olyan mint én, minimalista, de működésben nem ismer korlátokat :) -
ldavid #10831 de legalább ingyenes
az SMF egyébként nem jobb? van valakinek tapasztalata vele? -
Thanatos #10830 hogy jó azért az picit erős..., legalábbis phpbb forumok 90% amivel összefutok neten..., hát onnan kb menekülök, tudom hogy ált a felhazsnálo hibája az igénytelenség de hát akkoris na :) -
Cat 02 #10829 Kicsomagol, feltölt netre, install/index.php-t meghívni böngészőből. -
#10828 Tudtommal van igen részletes leírás a honlapján, és a csomagban is. -
#10827 leszedtem a phpbb3-at és ezt hogy kell hasznalni? -
bracsek #10826 igazad van... az egyik a múltkor tényleg egy hordó sörrel érkezett...
szendvicses már volt... de még cukrászda (még) nem :(
[reménykedek] -
#10825 készíts PHP-ban weboldalt egy cukrászdának :) -
bracsek #10824 kérek egy esküvői tortát :) (éhezem na ) -
Cat 02 #10823 Működik, max a designt lesz macerás összeegyeztetni, de az felesleges is. Ám phpBB egyszerű és jó ^^