22786
Html-, css- és php-help
  • Danny1987
    a <td> azok már oszlopokat is rak bele nekem csak cellák kellenek
  • ba32107
    Hiányoznak a <td> tagek
  • Danny1987
    <table>
    <tr>
    msafsadfsdfihuifohudsaihfjisdanhfjisdddddddddddddddddddddddddddd
    </tr>
    <tr>
    fsdfasdfddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
    </tr>
    <tr>
    dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
    </tr>
    </table>

ezt miért nem rakja táblázatba?
  • ba32107
    De jó ez a blog
  • MerlinW
    Szabványosít

Ugyanitt Webes alapok

Hivatalos HTML dokumentáció (W3C)
  • biomage
    ez a Doctype mit is csinál?
  • Danny1987
    http://www.webhostingpad.com/

Ez is jónak tünik nem?

• MerlinW
    Nyomj itt egy jobb klikket, majd "Oldal forrása".

Meta-ban nincs mit segíteni, meg kell tanulni:) Olvasgass html/xhtml alapokat (banner, google), nézd meg az oldalak forrásait, esetleg vásárolj egy kezdőknek való könyvet a témában. A HTML-nél egyszerűbb dolog nincs, 2-3 nap alatt elsajátíthatod.

- egyébként a sima magyar/windows karakterkészlet a következő:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

- A későbbiekben, ha mélyebbre szeretnél ásni a témában érdemes okosabb szerkesztővel, UTF-8-ban dolgozni.

- ezt ne hagyd le az oldalaid legtetejéről (<html> felett kell lennie):
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
  • biomage
    a macromedia megoldta :)
  • Cat 02 #10653
    UTF-8 szerintem ua mint az Unicode :D
  • Lazarus
    Karakter kódolás, most így nem tudom hogy utf8 vagy unicode vagy mittomén melyik a jó, próbálgasd :)
  • biomage
    amúgy a meta sorban valaki segített, de nem lett jó mert a titleben irt ékezetes betűt így sem írta ki, az volt eredetileg írva hogy "Abrion gyönge weblapja" az ö helyet tégla jel volt
    mi a hiba?
  • Lazarus
    Bannerban futkos néhány jó kiindulási pont ami alapján folytathatod a html-el való ismerkedés rögös útját ;)
  • biomage
    Hali

Na megcsináltam életem elsö weblapját :), így néz ki, hát nem 1 remekmű?
    1 kérdés:Hogy tudom még tökéletesebbé tenni? xD és szebbé mert a fehér háttér nem tetszik :)
    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <title>A weblapom</title>
    </head>
    <body>
    <font face="Times New Roman" size="3" color="red"><b>Titok</b></font>
    <br>
    <a href="fájl.kiterjesztés">fájl letöltés</a></br>
    </body>
    </html>
  • MerlinW
    Használd a böngészők "oldal forrásának megtekintése" funkcióját, tanulhatsz belőle kilens oldali dolgok terén.
  • Cat 02 #10647
    De van hozzá sok, progi, szal nem annyira parás.
  • tompapaa
    uff, de komoly.. köszi
  • Lazarus
    image map
  • passatgt
    http://www.w3schools.com/TAGS/tryit.asp?filename=tryhtml_areamap

A kép X és Y koordinátáival lehet kört, négyszöget, vagy sokszöget meghatározni linknek
  • tompapaa
    ILYEN térképes szösszenetet mivel lehet összehozni? Mert ahogy látom, ez nem flash.. hanem egy kép, és a különböző meghatározott területei más-más linkre visznek.. tudja vki?
  • MerlinW

link.php?page=$_GET[page]-3

mysql_query ... order by date desc LIMIT 15 OFFSET '.($_GET[page]).'
  • Terensz
    HáLY evribádi!!4ű

Van egy lapozo scriptem, ami (ki hinné) tök jól lapoz.
    Azonban rá kellett ébrednem, hogy bizonyos esetekben egy hagyományos lapozó script nem jó.

Ilyen lenne pl. ez az sg fórum is, aminek a lapozója teljesen rossz. Ugyanis az sql, ami lekérdezi a hsz-eket, valahogy úgy végződik: "ORDER BY date DESC". Ha megnézed a lapozóját, pont fordítva van, mint ahogy kéne, ugyanis az aktuális oldal valójában nem az első, hanem az utolsó. A lapozónak egy fordított rendezésű sql esetében meg kellene fordulnia, mert jelenlegi állapotában pl. linkeled a 3. oldalt, ami valójában az ($oldalakSzama - 3). oldal.

Amúgy erről a bugról szerintem az sg fórumot megalkotó programozó is tud, mert pl. a 3. oldal linkje így néz ki: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1109867251&order=reverse&index=3
    (Valószínűleg elkezdte a normális lapozót, de nem jutott vele 5-ről a 6-ra.)

Tehát ez:

<< Elejére! Előző (2) Következő (4) Végére! >>

Helyesen így nézne ki:

<< Végére! Előző (4) Következő (2) Elejére! >>

Természetesen ezzel a limit-beállítással az aktuális oldalon mindig kevesebb hsz jelenne meg, mint a limit, lehet, hogy csak 2. Ezért úgy kéne megoldani a lapozót, hogy ha nem érkezik konkrét oldalkérés, akkor listázza ki az utolsó $limit db. hsz-t.

Valakinek nincs ötlete egy ilyen fordított lapozóra? Sajnos nekem eddig nem jött össze.
  • Cat 02 #10640
    Hm, akkor én rontottam el valamit, utálom mikor szóról szóra követem az utasításokat és úgy se megy :D
  • totya24
    phpinfo() függvényt meghívva kilistázza a telepített cuccokat. Amúgy pozitív:)
  • Cat 02 #10638
    Hogy lehet megnézni h az extrara telepítve van a GD image library?
  • ldavid
    ha nem akarja később bővíteni, elég egy is hozzá
  • passatgt
    Ha megnézed, akkor az egész hátterét 3 képből megtudod csinálni:
    Kell egy-egy a bal és jobb oldali lekerekítéshez, ez kb 5-5 px széles és kell egy 1 pixel széles, ami a közepéből van, és ismétlődik, ez pl 1 px széles.

Aztán kell egy kép arról, amikor rámutat. Ezt célszerű 1 képből megcsinálni, mivel mindegyik menüpont fix szélességű. Végül kell egy kép a menüpontok elválasztásához, ez is pár px széles.

Ha ezek megvannak, akkor pedig css-el megtudod csinálni a menüt.
  • totya24
    Én azt ajánlanám, hogy css-sel old meg, nem bonyolult. ez egy egyszerű rollover menü.
    Ebből ki tudsz indulni
  • Hegi90
    Egybkt mit ajánlotok, hogyan kezdjek bele tanulni? Először nyaljam át az összes kódot és példát, vagy inkább próbáljak meg alkotni valami egyszerűt, amit később bővítek? :)

Előre is kösz!
  • Hegi90
    Sziasztok!

lenne egy egészen kezdő kérdésem:

adott egy ilyen kép:

Ezt a tutorial.hu-ról szedtem az egyik leírásból (ebből), és a kérdésem annyi lenne, hogy ez egy összefüggő kép ugyebár... akkor hogyan lehet a gombok között navigálni? Előtte szét kéne vágni, nem? Vagy van erre egy másik megoldás is?

Én pl úgy csinálnék egy ilyen menüt (most szeretném kipróbálni és fejleszteni a kezdő tudásomat a témában... bár ez gondolom látszik -.- ), hogy csinálnék egy egy soros táblázatot, azt elosztanám x mennyiségű cellára, és azoknak a hátterébe tenném be a gombot, meg a linket. Vagy ez így nem jó?
  • phoenix1
    Igen. Eszembe jutott közben, hogy érdemes azt is megnézni mióta vannak a piacon, hogy milyen régen foglalkoznak tárhelyszolgáltatással.
  • MerlinW
    Meg kell érdeklődni milyen a külföldi sáv. Általában tizede a belföldinek. Az egyenrangú sávszélhez túl olcsónak tűnik.
  • phoenix1
    Német? Legalábbis a főoldal? :S
  • MerlinW
    Megéri, csak miután külföldi, lassú lesz a kapcsolat itthonról.
  • Danny1987
    http://www.dot5hosting.com/dot5hosting/hosting.bml

Szerintetek megéri?
  • Agy Halott #10627
    koszi.
  • MerlinW
    nem tudom, de itt a dokumentációja
  • MerlinW
    Hát már miért ne mennének el?:)
  • Eli Jah
    Sziasztok!
    Joomla oldalt kezdtem csinálni. Hol tudok ülönböző mp3-akat feltölteni rá különböző könyvtárakba adminoldolról, úgy hogy aki regisztrál az le tudja tölteni?
    Köszi :)
  • Terensz
    Úgy őszintén, ezek a levelek el is mennek?

Egy jó 400 hsz-szel ezelőtt írtam ezt, töltsétek, használjátok, ha normális levelezőt akartok. Én évek óta ezzel küldöm a leveleket php-ból.