Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy csinálgatok egy fless oldalt egy mér meglévõ template-böl. Van benne egy beágyazott azonnali üzenet küldõ rész. A hozzárendelt php parancsba nem tudom hogy mit kell átírni ahoz hogy elküldje a saját emil címemre a beírt üzenetet.
Itt az eredeti :
<?
Error_Reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
while ($request = current($_REQUEST)) {
if (key($_REQUEST)!='recipient') {
$pre_array=split ("&777&", $request);
$post_vars
$post_vars
}
next($_REQUEST);
}
reset($post_vars);
$subject="From ".$post_vars<'your_name'>'your_name'><0>0> ;
$headers= "From: ".$post_vars<'your_email'>'your_email'><0>0> ."\n";
$headers.='Content-type: text/html; charset=iso-8859-1';
$message='';
while ($mess = current($post_vars)) {
if ((key($post_vars)!="i") && (key($post_vars)!="your_email") && (key($post_vars)!="your_name")) {
$message.="<strong>".$mess<1>1>."</strong> ".$mess<0>0>."<br>";
}
next($post_vars);
}
mail($_REQUEST<'recipient'>'recipient'>, $subject, "
<html>
<head>
<title>Contact letter</title>
</head>
<body>
<br>
".$message."
</body>
</html>" , $headers);
echo ("Your message was successfully sent!");
?>
<script>
resizeTo(300, 300);
</script>
Elörre is köszönöm a segítséget. 😊
Jack Bauer nem éhes, nem álmos, nincs szüksége fürdésre. A szervezete nem olyan ostoba, hogy felhívja magára a figyelmet.
Tudnátok ajánlani olyan WYSIWYG honlapszerkesztõt, amelyben ha szerkesztek egy adott HTML fájlt, akkor teljesen érintetlenül hagyja a forrást, és csak azok módosulnak, amiket én akarok módosítani, vagyis nem pakol bele plusz szóközöket a fórráskódjába? Kipróbáltam az NVU-t, KompoZer-t, és a Dreamweaver 8-at. NVU és KompoZer majdnem jó lenne, ha nem pakolni bele plusz szóközöket. Ez a végkifejlet szempontjából nem változtat semmin, csak sokkal szétszórtabb az összkép, amikor Jegyzettömbbel megnyitom. 😊 Dreamweaver 8-ban a honlapszerkezet hibájából pedig nem látszanak egyes elemek. Most kaptam meg a honlap üzemeltetése feletti jogkört.
Természetesen NVU-nál és KompoZer-nél bepipáltam a "Megtartja az eredeti HTML forrás formázásait" opciókat, és kivettem a pipát a "Stílusok használata HTML elemek és attribútumok helyett" sorból.
Elmondom még, hátha segítek vele, mert nem tûnsz tapasztaltnak: ezeket az adatokat ne alap formában tárold le, hanem mktime függvénnyel generált unix timestamp formába. Így rugalmas tudsz maradni, egyszerûbb tárolni, és késõbb ha változtani akarsz a kiírásukon, akkor variálhatod a date fv-nyel.
* A $_POST illetve $_GET között meg a <form> elem method attrribútuma felel.
'$_POST
Következõ probléma vetõdött fel:
Készítettem egy általános adatlapot,minden nagyon jól müködik,kivéve a dátum mely nem kerül be az adatbázisba....Ezt viszi be 0000-00-00
Következõt csináltam:
<label>Születési dátum (év, hónap, nap):</label>
<select size="1" name="szuletesi_datum" id="szuletesi_datum">
<option value=""></option>
<option value="1900">1900</option>
<option value="1901">1901</option>
</select>
<option value="01">01</option>
<option value="02">02</option>
<option value="03">03</option>
<option value="04">04</option>
</select>
<option value="01">01</option>
<option value="02">02</option>
</select>
és a következõ táblázatba helyeztem:
'$_GET
"A php megfelelõen dolgozik,mivel a többi adatot helyesen tárolja"
Eredmény 0000-00-00
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
thx
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
// Szöveg kiírása
class text
{
function printed($szoveg, $size = 2, $font = "Arial")
{
echo "<font face=$font size=$size>$szoveg</font><br>";
}
}
class player
{
var $elet;
// támadás
function cast($target)
{
$damage = 10; // sebzés
$target->get_hit($damage, $target);
text::printed("damage: $damage");
}
// élet lekérdezése
function r_stat($type)
{
switch ($type)
{
case "hp":
return $this->elet;
break;
}
}
// elét megváltoztatása
function set_stat($type, $value)
{
switch ($type)
{
case "hp":
$this->elet = $value;
break;
}
}
// sebzés bevitele
function get_hit($damage, $target)
{
$target->set_stat("hp", $target->r_stat("hp") - $damage);
}
}
$lazarus = new player;
$lazarus->set_stat("hp", 100);
$mob = new player;
$mob->set_stat("hp", 100);
text::printed("Lazarus élete: ". $lazarus->r_stat("hp"));
$mob->cast($lazarus);
text::printed("Lazarus élete: ". $lazarus->r_stat("hp"));
most olyan kérdésem lenne, hogy azt hogy tudnám megoldani, hogy van egy X soros adatbázisom.
$leker= mysql_query("LEKÉRDEZÉS");
while($r=mysql_fetch_array($leker)){
extract($r);
...
}
Egy ilyen lekérdezéssel lekérem az adatokat, az extract után pedig táblába helyezem õket. Azt szeretném, ha 10essével írná ki õket, és ha egy "tovább"ra kattintok, akkor 10-20ig és így tovább.
köszi!
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
köszönöm a gyors és hibátlan választ😊
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Aztán vagy phpmyadminba megváltoztatod, vagy konzolba
mysql> use mysql;
mysql> update user set password=PASSWORD("jelszo") where User='root';
mysql> flush privileges;
hogyan lehet megváltoztatni sql-ben a jelszót? Megnéztem pár fájlt, beállításokat is átkutattam, semmi... (fontos lenne a jelszó)
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Még hozzátenném, hogy tényleg sokat fejlõdött minden, szóval Apache, PHP és MySQL telepítése sokkal egyszerûbb, nincsen szükség tutorialokra, kiválasztjuk hová tesszük a server programot, php, mysql és már mehet is a mehet. 😊
Utánna nézek ott!
tutorial.hu
ez az alapok és ehhez még jön egy kérelem is annak függvényében, hogy milyen is az az adatbázis struktura.
Na de ezt csak izelitõként - a többit kikeresed a googleban - ahogy kell.
2.Sztem ne tegyél képet adatbázisba - tedd könyvtárakba - és esetleg adatbázis segitségével azonositsd de azt sem feltétlenül.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Lenne két kérdésem,remélem tudtok segíteni:
1.Csináltam egy adatlapot,adatai mysql-ban vannak tárolva.Hogy lehet ezeket az adatokat adatlap formájában visszakérni?
pl egy általános kérdõív:vezetéknév,keresztnév,születési dátúm....
2.Hogy tudok képet feltöletni adatbáziba?
Elõre is köszi a segítséget!
lássuk :
if (!get_magic_quotes_gpc())
{
foreach($_GET as $key => $data)
{
$get.$key = addslashes($data);
}
}
else
{
ugyanez slash nélkül - vagy get. helyett lehet get<$key>$key> és akkor mondjuk array
}
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Amúgy a php.neten a hozzászólásoknál láttam, egyetlen változó megváltoztatására használták, és senki nem tiltakozott ellene. tehát miután megváltoztatta a tömben, egy foreach-al végigment és kiíratta a link végére.
használd a foreach($_GET as $key => &$val)-t. Elvileg meg kell változnia az értékeknek.
Mondjuk azt nem tudom, tanácsos-e a _GET tömböt babrálni.
this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu
foreach ($_GET as $key => $val):
$_GET<$key>$key>=mysql_real_escape_string($val);
endforeach;??? akkor végeztem is...?
"A jobb oldali gördítõsáv szerintem függõleges inkább mint vizszintes...."
A lényeg hogy kilóg a dobozból és ez okoz gondot. Ezért javasoltam a doboz tartalmának méretének fixálását (ennek másik megoldása a doboz méretét nagyobbra állítjuk).
"valakinek sikerült feltenni a mysql szervert a gépére?"
Ühüm. apt-get install mysql-server (Linux alatt) ;D
Windows alatt - ha nem akarsz belebonyolódni a dolgokba (és nem production szerverként akarod használni, hanem csak síma tesztcélokra) - használj inkább WAMP-pt, XAMPP-pot, azokban minden van, és nem kell a telepítéssel bajlódnod.
valakinek sikerült feltenni a mysql szervert a gépére? Apache, PHP5 fenn van weblaboros cikk alapján, mysql-t is az alapján telepíteném, de egyszerûen nem akarja megcsinálni, mysqladmin.exe-t elindítja, de nem lesz az óra mellett semmilyen ikon, amikor sql parancsokat kell végrehajtani azt nem engedi, mert azt írja nincs kiválasztva az adatbázis, ha meg ki akarom választani hiba:S Valaki le tudna írni, hogy kb hogyan kell (emberi nyelven😄) Köszi elõre is!
#7993: jeee akkor összekombináltam 😛 thx
#7996: ennek max a webfejlesztõk "örülnek" 😊 lehet újra optimalizálgatni 😄
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Hidd el, hogy eltudom.
Amúgy a $_GET<'id'>'id'> meg a $_GET<'m'>'m'> változók sebezhetõek.
Ezekre keress rá.
Rakd az egész menüd egy div be és a divnek állítsd be a magasságát...
hanem, a jelszavakat még én se tudom elolvasni nem hogy te... md5 ben van azt meg magyarán cseszheted, mert ellenõrzésnél megint md5 -tel átkódolja, ami... viszont ha az usernevet levédem injection ellen akkor semmit nem tudsz ott kezdeni...
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
bár lehet félreértelek... úgy érted tegyem az egészet egy új divbe és annak adjak egy olyan méretet ami a legnagyobb lehet a menünél? (1x-re csak egy menü lehet nyitva... max ha valaki kijátsza akkor lehet nyitva több de aki meg kijátsza az meg megérdemli hogy ugrál neki a mneü... bár nem olyan jellegû az oldal hogy ezzel játszanának hogy kijátszák)
ez az utobbi bekezdésem megoldás lehe a problémára....
Tehát akor még 1x....:
A jobb oldali (függõleges) gördítõ sáv alaphelyzetben nincs ott (firefoxban explorerben nem teszteltem még...) és ezzel nincs is gond 3 legördülõ menünél... viszont a második menü ha legördül abban van 5 almenü ezáltal a menü alapjáraton letolja az oldalt (ki a képernyõbõl) és a firefox ebben a pillanatban megjeleníti a gördítõsávot... amit azt jelenti hogy az egész oldalt 4-5 pixelel beljebb tolja majd ha becsukom a menüt eltünik a gördítõsáv és visszaugrik 4-5 pixelt... szal ha folyamatosan nyitom csukom ugrál az oldal!
Erre azt a megoldást találtam ki hogy alapjáraton ott van a gördítõsáv... megoldhatnám úgy is hogy beteszek 8-10 <br /> tagot de ha pont kiszámolom akkor más felbontáson ez nem lesz éppen esztétikus...
Ha nem érthetõ akkor csinálok printscreent is csak szolj.... rád számítok faustus mert szerintem 90%-ban te vagy az egyetlen ITT aki törekszik a 100%-os validitásra és a megoldások 99.99%-ban megfelelõek is.... (Tisztelet a kivételnek persze és aki úgy érzi hogy rá a fent említett dolgok illenek az gondoljon arra hogy õ benne van a 10%-ban... amugy emg akinek nem inge ne vagye magára...)
úgyhogy minthogy nincs gravitáció csak a föld szívat minket tudok repülni csak nem horizontális írányban, hanem amolyan betonlyukasztó styleal.
“Állj az igazság pártján, de ne védd mindenáron a magad igazát. Semmi sem oltalmaz jobban a tévedéstõl a nyitott szemnél, az értõ fülnél, a mások iránti figyelemnél.” (Tatiosz: A szív erényei)
A jobb oldalis dolognál szerintem félreértetted, mert szerintem a tartalom a divjében simnmán megfér viszintesen, hanem függõlegesen nõ, és mikor elér egy magasságot, akkor az egész oldalnak jobbról jelenik meg egy függõleges görgetõsáv... Vagy én értem félre?
ami úgy néz ki, úgy viselkedik az nekem az."
Egy játékkrokodil is úgy néz ki (esetleg még viselkedése mutathat hasonlóságot a valódival) mint egy krokodil, mégse az.
Ha egy magas épület tetején Superman jelmezben "úgy viselkedsz" mint a filmbeli szuperhõs, ha leveted magad a mélybe nem fogsz repkedni.
"jobb oldali gördítõsáv otlétét be tudom valahogy álítani valid forrásal?"
Esetleg rögzítsd a menü tartalmának szélességét fixre hogy vízszintesen beleférjen a dobozba (a doboz szélessége legyen pár pixeltõl nagyobb mint a doboz tartalma), így ne hozzon létre külön vízszintes gördítõsávot.
Vagy ott van (lesz) a CSS3-ban megjelenõ overflow-x.
Ennek Javascriptes megfelelõje a style.overflowX.