Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
$sql = "INSERT IGNORE INTO autodadatok (auto_marka, teljesitmeny, hengerurtartalom, ABS, elektronikus_klima, legzsakszam)
VALUES('', '$_POST
'$_POST
helyett, ³gy:
$sql = "INSERT IGNORE INTO autodadatok (auto_marka, teljesitmeny, hengerurtartalom, ABS, elektronikus_klima, legzsakszam)
VALUES('$_POST
'$_POST
nem kell az elején a '-jel és a végén a <...>, vesszõ.
Letöltöttem a Wamp-ot. Csináltam egy adatbázist mySQL-ban, melybe autóadatokat szeretnék bevinni a következõ php segítségével, amely NEM MÛKÖDIK (természetesen a táblázatok léteznek az adatbázisban):
XHTML:
<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>
<body>
<form action="urlapbevitel.php" method="POST">
<p>Automarka es tipus</p>
<input type="text" name="auto_marka" id="auto_marka" size="30" maxlength="30"><br>
<p>Motorteljesimeny</p>
<input type="text" name="teljesitmeny" id="teljesitmeny" size="30" maxlength="20"><br>
<p>Hengerurtartalom</p>
<input type="text" name="hengerurtartalom" id="hengerurtartalom" size="30" maxlength="20"><br>
<p>ABS</p>
<input type="text" name="ABS" id="ABS" size="30" maxlength="20"><br>
<p>kondi</p>
<input type="text" name="elektronikus_klima" id="elektronikus_klima" size="30" maxlength="20"><br>
<p>legzsak</p>
<input type="text" name="legzsakszam" id="legzsakszam" size="30" maxlength="20"><br>
<input type="submit" value="OK">
</body>
</html>
PHP: urlapbevitel.php
<?php
$kapcsolat = mysql_connect("localhost", "root", "password");
mysql_select_db("szemelyiadatok", $kapcsolat);
VALUES('', '$_POST
'$_POST
$eredmeny = mysql_query($sql, $kapcsolat) od die (mysql_error());
print "$eredmeny";
?>
Elõre is kösz szépen a segítségeteket!!!
ami úgy néz ki, úgy viselkedik az nekem az.
Mégegyszer az értetlenek kedvéért:
echo() is not actually a function (it is a language construct), so you are not required to use parentheses with it.
Errõl bõvebben
Ja, és akkor is függvény... ha kétszerannyira sem...
jobb oldali gördítõsáv otlétét be tudom valahogy álítani valid forrásal? 😊 ezt jómegaszontam 😄
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
<option value="sport" selected>Sport</option>
nekem minden megy igyis ahogy postoltad
egy teszt a php után?
var_dump($_POST); ez sem vág ki semmit?
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Itt a program:
A html:
<html>
<head>
<title>HTML form - regsiztációs adatlap</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body><h1>Regisztrációs lap</h1>
<form action="html_feldolgozo.php" method="POST">
<p>Név: <input type="text" name="nev" size=25></p>
<p>Felhasználói név: <input type="text" name="felh_nev" size=10></p>
<p>Jelszó: <input type="password" name="jelszo" size=10></p>
<p>Neme:
<label><input type="radio" name="neme:" value="nõ">Nõ</label>
<label><input type="radio" name="neme:" value="férfi">Férfi</label></p>
<p>Kedvenc idõtöltés (CTRL segítségével több is kijelölhetõ):</p>
<select name="hobbi[]" size="4" multiple>
<option selected>Sport</option>
<option value="Mozi">Mozi</option>
<option value="Kiránduls">Kirándulás</option>
<option value="Olvasás">Olvasás</option>
</select>
<p>Megjegyzés:</p>
<textarea name="megjegyzes" cols="40"></textarea>
<p><input name="reg_felt" type="checkbox" value="elfogad" checked>Elfogadom a regisztrációs feltételeket!</p>
<p><input name="kuldes" type="submit" value="Küldés">
<input name="reset" type="reset" value="Törlés"></p>
</form>
</body>
</html>
A php hozzá:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Form feldolgozó</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body>
<?php
print "Üdvözlet <b>$_POST
print "A felhasználó neve:<b>$_POST
print "A jelszava:<b>$_POST
print "A neme:<b>";
if ($_POST
print("nõ<br></b>");
else
print("férfi<br></b>");
print "A kedvenc idõtöltései:<br>";
print "<ul><b>";
foreach ( $_POST
{
print "<li>$ertek<br>";
}
print "</ul></b>";
print "Megjegyzás:<b>$_POST
if ($_POST
print("Ön elfogadta a regisztrációs feltételt<br>");
else
print("Ön nem fogadta el a regisztrációs feltételt<br>");
?>
</body>
</html>
Nem függvény.
echo() is not actually a function (it is a language construct), so you are not required to use parentheses with it.
Segítség kellene,mert lassan nem tudom mi a fene lehet...
Van egy html oldal(adatbevitelre)+hozzá a megfelelõ php.Erre amikor rányomom a küldés gombot,akkor a webböngészõ csak simán kilistázza a php-t programot,nem a webszerveren keresztül fut le.
Ha visszahívom localhostból(Apachot:http://localhost/xx.php-igy maga a php jó)amikor a kettõt csatolom,akkor semmi...A html+php Sági Gábor-könyvégbõl származik,miszerint simán kellene hogy müködjön...
Remélem tudtok segíteni!
Mi lehet a gond?
Elõre is kösz!
Amúgy meg jó a logód <#eljen>#eljen>
viszont most hogy beraktam a menümet egy hibát vettem észre... oldalsó gördítõsáv egy menünél van csak ott.. (az a legördülõ java menü a leghoszabb) és amiatt ugrál az oldal ha azt a menüt megnyitom... mármint nem hosszúságban hanem jobra balra 😄 nincs valami valid css kod ami minden böngészõ alatt müködik és beálítható vele hogy oldalt állandó legyen a gördítõ sáv? :S
(lógód a helyén? még szép 😄 csúnya balesett lenne ha nem ott lenne ahol kell 😄 komolyan mit csináltál vele? 😊 olyan fura így és nehezen vagy azonosítható 😄 )
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
onclick=\".....\"
illetve az alt attribútumot se felejtsd ki:
alt=\"...\"
no meg az echo-t nem kell zárójelezni - nem függvény.
A logom? Beirányítottam a /dev/null-ba. 😄 (A lógóm meg a helyén. 😉 )
Ha nagyon kezdõ lennél:
* akkor nem fizetõs tárhelyet használnál
* nem regisztrálnál domainnevet
* nem egy médiaajánlattal ellátott, bt által szerkesztett oldalt mutatnál
De ennek ellenére az önbírálat jogos. 😉
"így a forráskódba pirossal kéne jelezni"
Kicsit piros
Ezt is javaslom átolvasásra
"Szeretnék beépíteni a lapomba egy videó lejátszót, amibe a nekem küldött és általam felrakott videókat (nem nagyobb mint 100 Mb.) meg lehet nézni. (explorer és firefox) "
Átkonvertálod a küldött videókat FLV formátumba (például ezzel az eszközzel, de ha Linux alapú szervered van, próbálkozhatsz az mencoderrel/ffmpeggel), majd beillesztesz (Flash beillesztéséhez SWFObject-tet javaslok) egy Flash alapú lejátszót (például ezt, de céges felhasználásra ez 20 euróba kerül) az oldalba.
Segítséget szeretnék kérni.
Szívós fajta vagyok, kb. 3 napig reggeltõl-estig próbálkoztam de nem sikerül.
Szeretnék beépíteni a lapomba egy videó lejátszót, amibe a nekem küldött és általam felrakott videókat (nem nagyobb mint 100 Mb.) meg lehet nézni. (explorer és firefox) Sajnos nagyon kezdõ vagyok, így a forráskódba pirossal kéne jelezni ahol változtatnom kell. Új lapon lenne a lejátszó (a menübõl meghívható, ezt meg tudom csinálni😊)és a mellette leírt szövegekre kattintva töltõdik be 1-1 videó. Elõre is köszönöm a segítséget.
A honlap www.talan.hu
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
$authAccounts = array("laci,kód",
);
function authenticate()
{
header('WWW-Authenticate: Basic realm="Kingmakers"');
header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
echo "Hozzáférés megtagadva!";
exit;
}
if ((!isset($_SERVER<'PHP_AUTH_USER'>'PHP_AUTH_USER'>)) || (!isset($_SERVER<'PHP_AUTH_PW'>'PHP_AUTH_PW'>)))
{
authenticate();
}
elseif ((isset($_SERVER<'PHP_AUTH_USER'>'PHP_AUTH_USER'>)) && (isset($_SERVER<'PHP_AUTH_PW'>'PHP_AUTH_PW'>)))
{
foreach($authAccounts as $account)
{
if ($account == $_SERVER<'PHP_AUTH_USER'>'PHP_AUTH_USER'> . "," . $_SERVER<'PHP_AUTH_PW'>'PHP_AUTH_PW'>)
{
$authenticated = "TRUE";
}
}
if ($authenticated != "TRUE")
authenticate();
}
?>
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
Ha visszaolvasol akkor kisebb regényt írtam hogy google szempontjából melyik a legmegfelelõbb (gportál, indoklástt megtalálod lejebb!)
Viszont szerintem éves szinten meg lehet úszni 7000 ft-ból egy webhostingot teljes kiszolgálással tehát nem igazán éri meg ingyenes labilis szolgáltatást választani a szerzõdés által biztosított minõség helyett! (pm-et olvass)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
melyik a legjobb ingyenes tárhely, amit a google könyen meg is talál?
tom sok köze nem lehet hozzá, de melyik a legjobban müködö tárhely?
köszi
\\__/) (O.o) ( } { )
$newimage = 'valami.gif';
$x=imagesx($image);
$y=imagesy($image);
$dest_image = imagecreatetruecolor($x, $y);
imagecopy ( $dest_image, $image, 0, 0, 0, 0, $x, $y);
if(imagegif($dest_image, $newimage, 90))
{
imagedestroy($dest_image);
}
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy imagecreate függvénnyel létre szeretnék hozni egy x*x-es képet, aminek az elejébe ImageCreateFromGIF-fel vennék be egy kis képet. Hogyan oldható ez meg?
( a kis gif kép változó => dinamikus avatar )
Köszi 😊
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Lenne ez az oldal. FF el semmi gáz nincs vele, IE-vel viszont akad.
Elsõ kérdés: a középsõ rész teteje miért nem látszódik ?
Második: Miért jeleníti meg a "random_szorny.php"-t IE alatt mikor a style_ie-ben ki van véve ?
A WAMP csak Apache webszerver, PHP és MySQL Windowsos változatai egy csomagban.
Editor szintaxis kiemeléssel: Notepad++, PsPad, Notepad2, Aptana, Eclipse (+PDT), ConTEXT, GEdit, McEdit, és még van egy pár...
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
win: php designer 2008
linux: Quanta
Tudtok ajánlani valamilyen PHP IDE-t, vagy editort, amivel offline, külön webszerver futtatgatása és/vagy fájlfeltöltögetés nélkül lehet futtatni a scriptet? Meg valamilyen MySQL támogatás is jó volna mellé.
Mint a fórum rendszeres látogatója ezt már ismerhetnéd.
köszi a megoldást
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
$mysqlcmd="UPDATE admin SET userreg='".$opt."' WHERE conf='".$cookie."'";
$result=mysql_query($mysqlcmd,$connection);
Egy kis magyarázat az az sql utasítás amit írtál teljesen rosz olyan helyekre teszel aposztrófot ahova nem is kellene.
ha így beteszed ahogy most én leírtam mûködni fog!
SQL-ben az UPDATE-nál a WHERE tagot csak elsõdleges kulcsnál lehet alkalmazni?
Csak, mert ez van megadva:
$query = ("UPDATE `admin` SET `userreg` = '$opt' WHERE `conf` = $cookie");
mysql_query ( $query ) or die ( mysql_error() );
mindegyik változóhoz van rendelve érték, elsõdleges kulcs nincs megadva!
ez a válasz rá:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'a132574e09ccf6c0dfdceba5c2' at line 1
Köszönöm a választ elõre is
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Utána a php-ini fájlba álítsd át azokat a pontokat amit ír a könyv hogy minden stimmeljen!
Megvettem a következõ könyvet ági G. Webes Adatbázis-kezelés mysql és php használatával.
Több problémám is akadt eddig.
Az egyik így szól:Nem igazán értem a következõt.
Ez még a php telepítésénél van….
A php.ini file konfigurálása után a következõt írja:
*ISMÉT ÉRDEMES A KÖRNYEZETI VÁLTOZÓ BEÁLLÍTÁSÁNAK LEHETÕSÉGÉT VÁLASZTANI A php.ini ELÉRHETÕSÉGÉNEK MEGADÁSÁRA,AHELYETT HOGY MÁSHOVA HELYEZNÉNK AZ ini ÁLLOMÁNYT.
NTSF FÁJLRENDESZER ESETÉN ELLENÕRIZZÜK,HOGY A WEBKISZOLGÁLÓNAK LEGYEN OLVASÁSI JOGA
A php.in ÁLLOMÁNYRA!
Ezt nem igazán értem mire gondol.
Ezenkivül sok problémám van,de haladjunk sorba.
Elõre is kösz a választ!
Pl deklaralok egy osztalyt, ami egy pontot jelol 2d-s terben, es egy kis extra feltetel: csak nem negativ koordinataja lehet
class Point {
private $x;
private $y;
public function __construct($x, $y) {
if($x < 0.0 || $y < 0.0)
throw new Exception("Negative coordinate");
$this->x = $x;
$this->y = $y;
}
public function draw() {
// kirajzolja a kepernyore
}
public function move($x, $y) {
if($this->x + $x < 0.0 || $this->y + $y < 0.0)
throw new Exception("Negative coordinate");
$this->x += $x;
$this->y += $y;
}
}
$mypoint = new Point(1.0, 2.0);
$mypoint->draw();
$mypoint->move(0.5, 0.2);
$mypoint->draw();
// $mypoint->move(-5.0, 3.0);
// Hiba
// $mypoint = new Point(-2.0, 2.0)
// Hiba
A deklaralas szukseges a kov okok miatt:
- Biztonsagosabb programozas szempontbol (valtozonev eliras stb eseten warning). Majdnem minden egyeb nyelvben kotelezo is, igy celszeru mihamarabb megszokni 😊
- privat attributumok deklaralasa. Ha publikus lenne pl az $x, megengedett lenne a $mypoint->x = -4.0 ertekadas es nem teljesulne a feltetelunk.
Egy ciklus futovaltozoja (tulnyomo tobbsegben) a kutyat nem erdekel azutan, hogy veget er a ciklus.
for($i=0; $i<10; ++$i) {
// elerheto $i erteke
echo $i;
}
// nem erheto el $i erteke es ez hasznos nekunk.
Ha az osztalyod egy metodusaban deklaralt valtozo is megszunik, amint vegeter a metodus. pl az elozo draw fuggveny
public function draw() {
$drawer = new Drawer();
$drawer->drawPoint($this->x, $this->y);
}
A Drawer most egy fiktiv osztaly, ami a magaert rajzolasert. Tegyuk fel, hogy miutan elvegezte a feladatat, nincs ra szukseg a tovabbiakban. Amint a draw fuggveny lefut, megsemmisul.
Ha letrehoztal volna egy osztalyvaltozot neki es annak adsz erteket, akkor megmaradna a draw futasa utan is. Kepzeld el, ha lenne 1 millio pontod, azzal lenne 1 millio Drawer objektumod is, ami folosleges. Ugyszinten ez a szitu az esetleges "$i" ciklusvaltozokkal.
Neked kell eldontened, hogy mekkora legyen egy valtozo eletideje. A pelda nem feltetlenul eletszeru, vagy optimalis (Drawer singleton, vagy ha lehet, statikus fv-ek hasznalata), csak szemleltetoeszkoz. 😊
Mik a tapasztalatok - legjobb praktikák a variánsok deklarásánál egy Class on belül.
Mi alapján választom ki melyeket deklarálom, illetve nem - a láthatósági kérdés elég egyértelmû számomra, de ezen rágódom egy ideje.
Én a variánsok biztonságára tippelek, azaz ne legyen kivülrõl elérhetõ,
szerkeszthetõ, de ezt egy szkript közben elég nehezen látom át,
hol lehetnének problémák.
A variánsok amugy is csak az objektumon keresztül érhetõek el, akkor miért is eklarálni egyáltalán?
Nyilván pl egy for ciklus $i variánsát nem kéne például.?
Valaki? Thx