22786
Html-, css- és php-help
  • passatgt
    Kérdés:

Hogyan tudom js-el(inkább Jquery-vel) ellenőrizni, hogy egy kép betöltött e teljesen?
  • passatgt
    nálam is jó, 9.64-em van
  • CattiBrie
    Hümm!

Szépen megkérlek, megnéznéd, hogy itt is működik-e: czirokkft.hu

[szépen megkér]

Köszi! :)

// Amúgy nekem v9.61 van.
  • ldavid
    nálam működik rendesen (v9.64)
  • CattiBrie
    Hello!

Itt azt mondja, hogy az iframe minden nagyobb böngészőben elfogadott:
    http://www.w3schools.com/TAGS/tag_iframe.asp

Viszont nálam Operában nem megy, nem jelenik meg semmi, ami az iframe-ben nyílna meg. Ez miért lehet? Valaki találkozott már ilyennek?

<iframe src="masik.html" height="440" width="520" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Köszi!
    Catti
  • bracsek #11017
    ha saját levédett névjegyed akkor ilyen nincs :)
    ha meg másé, akkor sok szerencsét :)
    de ha előre kerül googlebe ezáltal, lesz amitől félned.
  • homeless
    Bár a keywords már nem nagyon érdekli a googlet, de ezzel a módszerrel bármilyen tartalmat meg tudsz jeleníteni amit csak a google bot lát.
  • homeless
    if (preg_match("/Googlebot/", $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) {
    echo "<meta name=\"keywords\" content=\"akarmi,vedjegy,akarmi2\">";
    }
    else {
    echo "<meta name=\"keywords\" content=\"akarmi,akarmi2\">";
    }
  • athos73
    na akkor mondom a dilemma lényegét, hogy értsétek a problémát...bizonyára tudjátok, hogy egy védett védjegyet nem lehet semmilyen formában sem felhasználni arra, hogy valaki egy saját termékét reklámozza és ez olyan extrém esetekre is kiterjed (volt már ilyen per), hogy a meta tag-ben beleírja az ember a védjegy nevét. na ezért kérdeztem amit kérdeztem. a kérdés tehát az, ha eltüntetem a source-ot, attól még indexelhető e az oldal? ha nem akkor az egész kérdés értelmetlen. ha meg igen akkor más a helyzet...
    vagy ha van ötletetek arra, hogy hogyan lehet úgy elrejteni a védjegyet a weboldalon, hogy az a source-ban ne látszódjon (?)
    kösz
  • MerlinW
    Jaa asszem értem. Mivel a robotok is kliensek, ők is azt látják mint bárki más. Ha van mit indexelni azt indexelik, ha nincs akkor nincs:)
  • MerlinW
    válasz
    A kódod úgy rossz ahogy van.
  • bracsek #11011
    épp az, hogy azt akarja látszodjon, de ha látszik, akkor a forráskód is látszik, sőt amit a böngésző megjelenít, annak látszik a forráskódja, az nem, hogy milyen módszerrel generálja ki a webszerver, de hogy mit generált ki, az látható, ha lekódolod ha nem.
  • MerlinW
    keresőrobotok ellen:

robots.txt létrehoz a www-rootban a köv tartalommal:

User-agent: *^
    Disallow: /könyvtárnév/^

A forrást eltüntetni nem lehet, üdv az opensource világban. Irigyek fejlesszenek Windowsra:)
  • bracsek #11009
    a fájl feltöltést két dolog korlátozza

egyik a feltölthető fájl mérete, amit a php.ini tartalmaz,
    a másik meg a php maximális futási ideje korlátoz.

a feltölthető fájl méret általában azért nem olyan vészesen van korlátozva, de a futási idő az eléggé korlátozva szokott lenni ilyenkor érdemes egyszerre csak egy kép feltöltésével dolgoztatni a php-t, és minél kevessebb fölösleges művelettel kínozni, mint pl átméretezés az átméretezés az maradjon a megjelenítésnél olyan módszerrel, hogyha van megfelelő méretű kép már méretezve, akkor azt töltse be, hanem készítsen újat.
  • Máté12
    Valaki tudja a választ a kódomra? :\
  • Terensz
    Szerintem az oldalad forrását nem tudod eltűntetni. A css-t viszont meg tudod oldani, hogy ne legyen hozzáférhető. De szerintem kár ezzel időt tölteni, ha ronda a forrásod akkor kinek kéne, ha pedig jó megoldásokat használsz, akkor meg a nálad kezdőbbek miért ne okulhatnának belőle...
  • athos73
    sziasztok, lenne egy hülye kérdésem:) ha javával vagy bármilyen egyéb furmányos módon az ember eltünteti a page source-ot, hogy a böngészőkben ne látszódjon, az egyben azt is jelenti, hogy a keresőrobotok indexelni se tudják? vagy van e arra technika, hogy nem látszik a source és a keresők látják:)
  • Cat 02 #11005
    Kisebb problémába ütköztem. Nagyobb képekre nem igazán van kapacitása a php-nek, legalábbis otthoni szerveren, gondolom free-n ez mégkisebb. Ilyenkor lehet valamit tenni ? (nagyobb kép: 1600*1200 felett).
    Kisebbeknél szépen feltölti ill át is méretezi és lementi.
  • Danny1987
    hi

Fizetős tárhelynél ha filezillaval feltöltöm az oldalt akkor miért nem jön be semmi?
  • DruPapi
    kicsit pontosítok, mert nem túl egyértelmű:

pl $_POST['utvonal'] változóban kapod az útvonalat, akkor a mappát kiválasztó input mező:
    <input type="text" value=<?= $_POST['utvonal'] ?> name="utvonal" ...

vagy ha legördülő menüd van, akkor minden bejegyzésnél ellenőrzöd, hogy az-e az érték, amit elküldtek, ha egyezik, akkor ugye csak egy "selected" szót kell odaíratni php-ből
  • DruPapi
    Elég, ha úgy csinálod meg, hogy a postolt útvonalat a lap újra betöltésénél alapértelmezettnek beállítod. És akkor lehet módosítani is.
  • Cat 02 #11001
    Még annyi h miután feltöltöttem a fájlt, akkor ugye kéne egy újabb feltöltés link. És itt ne kelljen megint kiválasztani h melyik mappába. Ilyenkor lehet olyant h ugye a sima feltöltő fájl továbbadja a mappanevet és a link visszánál ez visszamenjen a sima feltöltőhöz és az legyen alapból kiválasztva ? Picit keresgettem és találtam egy olyant h session, ez jó lenne hozzá ?Vagy egyszerűen a vissza linknél helyezzek el egy olyat h ?mappa=valami ?
  • bracsek #11000
    jó megoldás, de szerintem a külön fájlban tárolásnak sok értelme nincs.
  • Cat 02 #10999
    Hát a 3. kb ua mint az én megoldásom, szal akkor az lesz. Meg igazából egy galéria féleség lesz belőle és ott a feltöltött képek általában nem ugyanazok (img_xxx)
  • bracsek #10998
    erre automata megoldást én nem tudok, eddig volt pár változat amin végigmentem

1. változat, név timestamp. másodpercenkénti 1 feltöltés ha több fájl egyszerre sleep... csak 1 felhasználó esetén ez jó megoldás.
    2 változat, random number a név 8 számjegy ha létezik, akkor másik 8 számjegy amíg nem létezik, ez jó megoldás, de szám a név, ami nem mond semmit.
    3. változat megmarad az eredeti név, ha létezik, akkor lebontani a kiterjesztés és a név részre külön külön, és a név rész végére kezdek számot rakni 0 tól felfele, amíg a fájl már nem létezik, eddig ez a legjobb megoldásom, mert a kecske is megmarad, és a káposzta is jóllakik vagy fordítva. A lényeg, hogy a név barátságos marad, és nem íródik felül ha már létezik. persze ilyenkor szűröm a névben maradó karaktereket, mert áldott jó helyzetem lévén a román karakterekkel is van dolgom, ami még a magyar ő ű nél is érzékenyebbek.
  • Máté12
    de printelem egy másik oldalon, icludeval van meghívva
  • Cat 02 #10996
    Egyszerű kérdés: csinálgatom a képfeltöltést és az lenne a kérdésem, h h kéne elintézni ha van már ilyen nevű cucc ? Én arra gondoltam h
    a, csinálok egy number.txt-t és beleírom h 0 és ha a file már létezik hozzácsapom h _0 és megnövelem a txt-ben lévő szám értékét eggyel és ha megint előfordul akkor _1 lesz. Ez elvileg 100 %
    b, a másik meg az h hozzárakok még egy randomszámot :D
    Vagy esetleg van erre valami automata megoldás ?
  • MerlinW
    nem printeled a date változót.
  • Máté12
    egyenlő a mostani idő+7-el

helyett:

a mezőben lévő idővel...sry
  • Máté12
    Sziasztok, van egy ilyen kódom:
    <?php
    $lekerd = mysql_query("SELECT * FROM shoutbox");
    while($i=mysql_fetch_assoc($lekerd)){
    $ido = time();
    $idoakkor = $i['date'];
    if ($idoakkor + 3600 == $ido){
    $date = "1 másodpercre";
    }
    elseif($idoakkor + 2 == $ido){
    $date = "2 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 3 == $ido){
    $date = "3 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 4 == $ido){
    $date = "4 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 5 == $ido){
    $date = "5 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 6 == $ido){
    $date = "6 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 7 == $ido){
    $date = "7 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 8 == $ido){
    $date = "8 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 9 == $ido){
    $date = "9 másodperce";
    }
    elseif($idoakkor + 10 == $ido){
    $date = "10 másodperce";
    }

}
    ?>

Ugye ennek azt kéne csinálnia, hogy ha a mezőbe(datetime) lévő idő pl: egyenlő a mostani idő+7-el akkor ki kéne írnia, hogy 7 másodperce. De nem ezt csinálja hanem nem ír semmit :S
    Az include inludeolva vannak szóval az nem lehet a gond!

Köszi előre is a helpet!
  • bracsek #10992
    png8 at ment? mert az semmivel nem jobb mint a gif.
  • passatgt
    Adobe fireworks-ben mentsétek el a png-t, csak legyen bepipálva az Alpha transparency

És jó lesz az összes böngészőben hackelgetés nélkül
  • MerlinW
    Így sem jó a dives dolog?

background: #ffffff !important;
    -ms-filter:"progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80)"; /*IE8*/
    filter: alpha(opacity=80); /*IE6-7*/
    opacity: .8; /*Mozilla, Oprea, Safari*/

Ez a képekkel együtt játszik az alfával, tehát a komplett div-re és tartalmára hatással van
  • Terensz
    Én pont mostanában szenvedtem az átlátszó hátterű képekkel ie6 alatt. A megoldás igen egyszerű. Másik hasonló szívás: az átlátszó hátterű png, mint background-image. A megoldás elvileg az, hogy a div stílusához hozzácsapod:
    filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader
    (src='images/image.png',sizingMethod='scale');

Amire viszont nem találtam megoldást, az az átlátszó szülő-divben egy másik div, ahol background-image-nek egy félig átlátszó png van. Ez valószínűleg felejtős ie6 alatt.
  • bracsek #10988
    nem csak a kék, és van egész jó png fix is, ismétlődő háttérre is végre én is megtaláltam :)
  • Cat 02 #10987
    IE6 és a png, ajaj, azok nem barátok :D
    Ám van png között is különbség, abból van baj sg-n is (ff és ie alatt más a kék)
  • CattiBrie
    De én egy szóval nem mondtam, hogy nem jó a PS vagy ilyesmit. Szerintem félreértesz. Mivel Neked volt a problémád, hogy a lüke IE6-nál, ami átlátszó az kék, gondoltam én is írok hasonló tapasztalatot.
  • user2009
    nem csak a photoshop a jó természetesen. 1000 féle jó program van. én csak válaszoltam a kérdésre :)
  • CattiBrie
    Hümm.. Én paint shop proval szoktam készíteni és észrevettem, hogy nem helyes png-t készít. Nem jól menti vagy nem tudom, de a két nagy böngésző másként jeleníti meg. Viszont készítettem GIMP-pel is png-t, ott nem volt ilyen gond. De még majd átolvasom ezt a tutorialos cikket.
  • user2009
    photoshop. (kívánt méretű kép megnyitása előtt kiválasztod az átlátszó (transparency) beállítást, meget a kivágott rész rá, aztán mented, mint png.)