Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
igen igy raktam be h #include <windows.h> es azt irta ki h nem talalja... szowal?
de amugy ezen a forumon lehet hogy többen bírnak segíteni.
[O_O] (.)(.)
Vannak olyan böngészõt ahol ahoz hogy elindíts egy flash alkalmazást elõször rá kell kattintani. De ilyenkor ha rámész lesz egy ilyen kisebb border szerûség körülõte.
Hogy ha nem ez a baj akkor nem én vagyok az embered😄
Hogy ha nem ez a baj akkor nem én vagyok az embered😄
[O_O] (.)(.)
Sziasztok! lenne egy kis problémám, ami szerintem ide való.
Tehát csináltam a honlapomra egy flash bannert, amiben van egy gomb és ha rányomunk akkor elindul egy videó. Ez eddig megy is, csak egy probléma van. Amikor rákattintok a gombra nem indul el egybõl a videó, hanem kattintani kell egyet jobb gombal a banneron és ott rányomni a play-re. Hogy lehetne azt megoldani hogy ne kelljen a gomb után még egy play-t is nyomni? Válaszokat elõre is köszi!
Tehát csináltam a honlapomra egy flash bannert, amiben van egy gomb és ha rányomunk akkor elindul egy videó. Ez eddig megy is, csak egy probléma van. Amikor rákattintok a gombra nem indul el egybõl a videó, hanem kattintani kell egyet jobb gombal a banneron és ott rányomni a play-re. Hogy lehetne azt megoldani hogy ne kelljen a gomb után még egy play-t is nyomni? Válaszokat elõre is köszi!
inkább így😊
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">
"Mért van az hogy, IE-be amit alakítgatam form-on styleket megjeleníti, de firefoxban meg csak ugy mint hogyha csak beraktam volna és ugy hagytam volna?"
Mert hibásan van megadva a stílusdefiníció. Erre a Firefox allergiás (teljesen jogosan).
Az alábbi helyett:
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center" style="background:inherit" style="border-style:dashed" style="border-color:#FF9900">
az alábbit alkalmazd:
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">
(Bár jobb lenne külsõ stíluslapból ráhivatkozni.)
Mert hibásan van megadva a stílusdefiníció. Erre a Firefox allergiás (teljesen jogosan).
Az alábbi helyett:
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center" style="background:inherit" style="border-style:dashed" style="border-color:#FF9900">
az alábbit alkalmazd:
<input type="text" name="textfield" value="[email protected]" " style="text-align:center; background:inherit; border-style:dashed; border-color:#FF9900;">
(Bár jobb lenne külsõ stíluslapból ráhivatkozni.)
Ja nem, hülyeséget írtam 😄
egyik megoldás hogy megkeresed a gépen a windows.h-t és odateszet a lefordítandó file-od mellé. vagy a jobbik megoldás hogy menübõl project/project properties.../C++/Additional Include Directories ide beírod a windows.h file elérési útvonalát
egyik megoldás hogy megkeresed a gépen a windows.h-t és odateszet a lefordítandó file-od mellé. vagy a jobbik megoldás hogy menübõl project/project properties.../C++/Additional Include Directories ide beírod a windows.h file elérési útvonalát
lehet
<table style="-moz-opacity:0.5; filter:alpha(opacity=50);">
elsõ mozillához, második ie-hez
<table style="-moz-opacity:0.5; filter:alpha(opacity=50);">
elsõ mozillához, második ie-hez
Hello! Olyat kérdeznék ha walaki esetleg tudna segíteni, hogy ha programot fordítok le Visual C++ 2005 Express Edition-ban és azt írja ki h fatal error mert nem találja a <windows.h> fejlécállományt olyankor mit kell csinálni? =D Kösz az infot.. <#integet2>#integet2>
nem nem arra gondolok hogy pl. photoshopban transparent 50% -ra teszed félig lessz átlátszó a kép.Na ilyet lehet -e csinálni a táblázat háttérszínével? (jó hülyén fogalmaztam bocsi)
A tábálázat alapállapotban átlátszó - ha a szegélyre gondolsz akkor border="0"
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
<input tyle="text" style="text-align:center;" value="elvileg középen van, kivéve ha nem" size="200" />
Hogyan tudom azt megcsinálni hogy amikor a formomba a valuebe írok egy szöveget, hogy azt középre rakja?
[O_O] (.)(.)
elég sokan, a legegyszerûbb, hogy nagyon egyszerû legyen a szerkezete, és letisztult, azt még akarattal se tudják szétszedni.
Valaki tudja hogy hogyan lehet azt megcsinálni hogy a honlap ne csúszon szét? Se IE-ben se firefoxban se operaban meg semelyik böngészõbe se?
[O_O] (.)(.)
Itt megtaláltam Email küldés
ezt találtam megoldásnak...ígymár müködik:
// innentõl kezdve már ne módosíts semmit
$email = $_POST<'email'>'email'>;
$name = $_POST<'name'>'name'>;
$message = $_POST<'message'>'message'>;
if ($email == "") sor.
// innentõl kezdve már ne módosíts semmit
$email = $_POST<'email'>'email'>;
$name = $_POST<'name'>'name'>;
$message = $_POST<'message'>'message'>;
if ($email == "") sor.
<?php
/*
fusion mail
version 1.0
fusionphp.com
*/
//variables (change these)
$youremail = "[email protected]";
// a te mail címed, ahova a levelek menni fognak
$subject = "info";
// a levél tárgya
$thankyou = "sikeresmail.html";
// sikeres küldés után ez fog megjelenni a küldonek
// innentol kezdve már ne módosíts semmit
if($email == ""){
?>
Nem adtál meg mail címet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}elseif($name == ""){
?>
Nem adtál meg nevet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}elseif($message == ""){
?>
Nem írtál be üzenetet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}else{
$msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
$msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
$message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";
mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
?>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
<?php
}
?>
/*
fusion mail
version 1.0
fusionphp.com
*/
//variables (change these)
$youremail = "[email protected]";
// a te mail címed, ahova a levelek menni fognak
$subject = "info";
// a levél tárgya
$thankyou = "sikeresmail.html";
// sikeres küldés után ez fog megjelenni a küldonek
// innentol kezdve már ne módosíts semmit
if($email == ""){
?>
Nem adtál meg mail címet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}elseif($name == ""){
?>
Nem adtál meg nevet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}elseif($message == ""){
?>
Nem írtál be üzenetet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
<?php
}else{
$msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
$msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
$message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";
mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
?>
<meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
<?php
}
?>
simmán semmi nélkül megy a mail()(naponta 50 szer.) függvény azt nem tudom mi van írva a "fusion mail" php-ben.
Van az extrán egy weboldalam. Feltettem a "fusion mail" php-t,mint
emailküldési fukciót és nem akar müködni. Valamit rosszul csináltam, vagy kell a kód elé még valami???
emailküldési fukciót és nem akar müködni. Valamit rosszul csináltam, vagy kell a kód elé még valami???
Ez "A PHP beágyazás" - eldobom az agyam, és még annyi eszem se lesz, hogy utánafussak. iframe beágyazás nem php-ra jellemzõ megoldás, inkább az include() a php beágyazásra jellemzõ kulcssó, de a require-tõl a fájlolvasásig sokminden szóba jöhet. 2 csoporta lehet osztani a megoldási lehetõségeket, vagy ebbe a php/uploadfile/index.php fájlba a stiluslapot helyesen adod meg, mert ritkarendes firefox megkeresi a lapot de explorer tata túl öreg, hogy keresgéljen, inkább megmondja õszintén, nincs ott ahonnan linkeled. a másik, sokkal szebb megoldás az az include használat hamár eléggé kezdesz érteni a html-hez, a php után is érdemes olvasni, fõleg az include ügyében, nameg a képeknek elõnézeti képet se ártana generáltatni de ezt sokakkal nem lehet megértetni.
Ja a feltöltések, a bioritmus, és a vendégkönyv, linkekrõl van szó.
http://kromek.hu/blog/ -apu-
Szevasztok, egy web oldallal veszõdök, (saját) Az a gondom, hogya IE és a Mozilla nem egy formán jeleniti meg a beágyazott kereteket. PHP és html oldalak keverékérõl van szó. A PHP beágyazásnál a mozilla átveszi a fõoldal stilusát. Az IE nemveszi át. Ide irom a címet, ha megmondaná valaki mi a legegyszerübb eljárás ilyen esetekben. http://www.kromek.hu
http://kromek.hu/blog/ -apu-
Szükséged lesz a time() függvényre, amely Unix timestamp formában visszaadja a jelenlegi idõt. Ez után emészthetõ formába kell hoznunk a date() függvénnyel, melynek paramétereit a linkelt oldalon tudod megnézni.
Példa:
<?php
$date = date('Y. m. d.', time());
echo $date;
?>
Ez a példa numerikus alakban adja vissza a dátumot (2008. 03. 13.). Ha szövegesen is ki akarod írni a hónap nevét, akkor bizony tömbökkel is foglalkoznod kell. Ha szükséged van rá, akkor keress utána a neten, biztos van leírás. Pár ajánlott link, ami segíthet: str_replace, preg_replace
Példa:
<?php
$date = date('Y. m. d.', time());
echo $date;
?>
Ez a példa numerikus alakban adja vissza a dátumot (2008. 03. 13.). Ha szövegesen is ki akarod írni a hónap nevét, akkor bizony tömbökkel is foglalkoznod kell. Ha szükséged van rá, akkor keress utána a neten, biztos van leírás. Pár ajánlott link, ami segíthet: str_replace, preg_replace
Nem teljesen értem, hogy pontosan mit akarsz, úgyhogy általánosságban leírom a dolgokat.
Elõször is mindig Unix timestamp formában tárold az idõt. Ezt a time() fv-nyel tudod megtenni. Ha ehhez hozzá akarsz adni még hónapokat, akkor ki kell számolni, hogy az pontosan hány másodperc, és úgy bevinni adatbázisba, vagy használod az mktime függvényt.
Példa.: $time = time() + 60*60*24; // 60mp x 60 perc = 1 óra x 24óra = 1 nap.
Ha konkrét idõt akarsz letárolni, akkor használd az mktime függvényt. Ez egy unix timestamp-et hoz létre, olyan, mint a time() fv, csak itt Te adod meg az idõpontot, és kiszámolja a hozzá tartozó értéket. Ehhez is a fenti példához hasonlóan lehet hozzáadni, módosítani az idõt, mivel egy számot generál, de akár a paramétereket is mahinálhatod.
Példa: $time = mktime(0, 0, 0, 1, 1, 1998) // 1998. Január 1.
Sorrendben a paraméterek: óra, perc, mp, hónap, nap, év.
A date() fv. arra való, hogy a fenti Unix timestamp-ból emészthetõ formába hozd a dátumot. Részletes magyarázat, paraméterek, stb..
Most jön a lényeg, ha jól gondolom, akkor olyat akarsz, hogy az adatbázisból csak az x napon belülieket akarod kilistázni. Mivel csak számok vannak letárolva idõpontként, ezért könnyen lehet õket vizsgálni, összehasonlítani.
Példa:
$maxtime = time()-5184000; // 60 nap (írhattam volna szebben is, szorzásokkal, mint fentebb)
$query = mysql_query("SELECT * FROM `valami` WHERE `date` > '".$maxtime."' ORDER BY `id` DESC");
Remélem mindent leírtam. Ha kérdés van, akkor szólj. Igazából megkönnyítené a dolgom, hogy ha pontosan tudnám, hogy mit akarsz csinálni. 😛
Elõször is mindig Unix timestamp formában tárold az idõt. Ezt a time() fv-nyel tudod megtenni. Ha ehhez hozzá akarsz adni még hónapokat, akkor ki kell számolni, hogy az pontosan hány másodperc, és úgy bevinni adatbázisba, vagy használod az mktime függvényt.
Példa.: $time = time() + 60*60*24; // 60mp x 60 perc = 1 óra x 24óra = 1 nap.
Ha konkrét idõt akarsz letárolni, akkor használd az mktime függvényt. Ez egy unix timestamp-et hoz létre, olyan, mint a time() fv, csak itt Te adod meg az idõpontot, és kiszámolja a hozzá tartozó értéket. Ehhez is a fenti példához hasonlóan lehet hozzáadni, módosítani az idõt, mivel egy számot generál, de akár a paramétereket is mahinálhatod.
Példa: $time = mktime(0, 0, 0, 1, 1, 1998) // 1998. Január 1.
Sorrendben a paraméterek: óra, perc, mp, hónap, nap, év.
A date() fv. arra való, hogy a fenti Unix timestamp-ból emészthetõ formába hozd a dátumot. Részletes magyarázat, paraméterek, stb..
Most jön a lényeg, ha jól gondolom, akkor olyat akarsz, hogy az adatbázisból csak az x napon belülieket akarod kilistázni. Mivel csak számok vannak letárolva idõpontként, ezért könnyen lehet õket vizsgálni, összehasonlítani.
Példa:
$maxtime = time()-5184000; // 60 nap (írhattam volna szebben is, szorzásokkal, mint fentebb)
$query = mysql_query("SELECT * FROM `valami` WHERE `date` > '".$maxtime."' ORDER BY `id` DESC");
Remélem mindent leírtam. Ha kérdés van, akkor szólj. Igazából megkönnyítené a dolgom, hogy ha pontosan tudnám, hogy mit akarsz csinálni. 😛
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Hogyan lehet egy weboldalba dátumot beilleszteni? Olyanra gondolok, ami értelemszerûen mindig az aktuális dátumot mutatja.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Segítségeteket szeretném kérni. Hogyan lehet egy weboldalba dátumot beilleszteni? Olyanra gondolok, ami értelemszerûen mindig az aktuális dátumot mutatja.
Elõre is köszönöm a segítséget!
gamertag: kenobita
cs!
na kicsit belekavarodtam a date() és a mktime() függvényekbe.
Tehát a célom az, hogy van 1 idõpontom. Egy date által generált idõpont.
(év hó nap)
Ehhez hozzáadok 'x' hónapot. (ezt beírom sqlbe, de ez most nem lényeg)
Aztán (elméletben napok múlva) megnézem, hogy a mai dátum <= -e azzal a dátummal, amit kaptam.
Ezt hogy lehet kivitelezni?😄
thx
na kicsit belekavarodtam a date() és a mktime() függvényekbe.
Tehát a célom az, hogy van 1 idõpontom. Egy date által generált idõpont.
(év hó nap)
Ehhez hozzáadok 'x' hónapot. (ezt beírom sqlbe, de ez most nem lényeg)
Aztán (elméletben napok múlva) megnézem, hogy a mai dátum <= -e azzal a dátummal, amit kaptam.
Ezt hogy lehet kivitelezni?😄
thx
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
hogy ha van windows xp sp2 black sheeped akkor arról csak el kell indítani a telepítõt és magától felrakja meg beállítja.
[O_O] (.)(.)
jaja, de nem nagyon értek hozzá szal mindig feltolom netre ott meg minden szolgáltatónak van php támogatása =)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
köszönöm sikerült!
Cat, hogy ha csak saját gépen akarod futatni a PHP-t akkor ahoz elõször kell egy Apache és egy PHP progi .
[O_O] (.)(.)
$salt = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
srand((double)microtime()*1000000);
$i = 0;
$tmp="";
while ($i <= 3) {
$num = rand() % strlen($salt); //ide lehet hogy kell egy -1???
$tmp .= substr($salt, $num, 1);
$i++;
}
$tmp .=rand(10, 99);
??? ez így picit rövidebb.
srand((double)microtime()*1000000);
$i = 0;
$tmp="";
while ($i <= 3) {
$num = rand() % strlen($salt); //ide lehet hogy kell egy -1???
$tmp .= substr($salt, $num, 1);
$i++;
}
$tmp .=rand(10, 99);
??? ez így picit rövidebb.
function random_betu()
{
switch (rand(1, 40)
{
case 1:
return "A";
break;
case 2:
return "B";
break;
stb-stb...
}
}
rendszam = random_betu()..random_betu()..random_betu()..random_betu()..rand(10, 99);
szintaktikailag nem biztos hogy jó, de az alapelv lázszik
{
switch (rand(1, 40)
{
case 1:
return "A";
break;
case 2:
return "B";
break;
stb-stb...
}
}
rendszam = random_betu()..random_betu()..random_betu()..random_betu()..rand(10, 99);
szintaktikailag nem biztos hogy jó, de az alapelv lázszik
Hello, megszeretném kerdezni, hogy phpval hogyan tudok egy olyan random "rendszamot" kapni ami ilyen felállásba lesz: ABCD27
ok, mûködik,letöröltem a fájlt, aztán újra felmásoltam xD
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
nem tudom 😞
de az a poén, hogy a többi menü is php, és azok tökéletesen megnyílnak...
de az a poén, hogy a többi menü is php, és azok tökéletesen megnyílnak...
http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...
Elvileg php-t nem futatja a szerver, nekem is ez van ha a gépen akarok php-t megnyitni. Extránál nincs valami gubanc ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ