Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

iexplorerben gondom van a
line-height: 10px;
hasznalataval.. ime a tartalom:
font-size: 12px;
line-height: 10px;

es ime az eredmeny:

tehat levagja a szoveg aljat.. valakinek otlete?

http://eaposztrof.com/sg save the planet, kill yourself!

miert akarsz javvascripttel mocskolodni? azt nem szeretik a bongeszok meg a biztonsagi beallitasok sem.

igy kell csinalni:

/index.html:

<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<link href="/themes/page.css" type="text/css" media="screen" rel="stylesheet">
</head>
<body>
<h2 class="welcome">
Üdvözlöm az ország legnépszerûbb honlapján!
</h2>
<div id="menu">
<ul class="menu">
<li class="element1">element1</li>
<li class="element2">element2</li>
<li class="element3">element3</li>
</ul>
</div>

blabla..

</body>
</html>

/themes/page.css:

body{
background: #ffffff url(/themes/images/body-bg.png) repeat scroll left top;
font-size: 12px;
margin: 0px;
padding: 0px;
}
h2.welcome{
text-align: center;
font-size: 2em;
font-weight: bolder;
}
#menu{
float: left;
display: block;
width: 200px;
margin: 0px 100px 0px 10px;
padding: 0px;
}
#menu .menu li{
width: 180px;
text-align: left;
font-size: 1em;
}

#menu .menu li.element1,
#menu .menu li.element2{
background: transparent url(/themes/images/menu-default.png) no-repeat scroll left top;
}
#menu .menu li.element1:hover,
#menu .menu li.element2:hover{
background: transparent url(/themes/images/menu-default-hover.png) no-repeat scroll left top;
}
#menu .menu li.element3{
background: transparent url(/themes/images/menu-different.png) no-repeat scroll left top;
}

http://eaposztrof.com/sg save the planet, kill yourself!

II Rocky II
kössz.na találtam vmit.de vhogy nem tudom menübe betenni:S
idáig jutotam el,vki tudna segíteni?

<html>
<head>
<script type="text/javascript" language="javascript">
if (document.images) {
kep1 = new Image
kep2 = new Image

kep1.src = 'image1.jpg'
kep2.src = 'image2.jpg'
}
</script>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
.style5 {
color: #990000;
font-weight: bold;
font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif;
font-style: italic;
font-size: 18px;
}
body {
background-image: url(csempekocka.jpg);
}
-->
</style>
</head>

<body>
<h2 align="center"><span class="style5">Üdvözlöm az ország legnépszerűbb honlapján!</span>
<span class="style5">
<script language="JavaScript" type="text/javascript">

</script>
</span></h2>
<p align="center"> </p>
<p align="center"> </p>
</body>
</html>

az image1 például a fõoldal menü lenne,az image 2 meg a fõoldal menü megint csak msá kinézettel 😊:S

24 - Exile -Nov.23

CattiBrie
javascript
onmouseover

[/spam]&#8482;

II Rocky II
sziasztok,tudna nekem segíteni vki?
nemtom hogyan lehet azt megcsinálni,hogy a menüpontot jelzõ kép változzon, ha az egér föléjük kerül ?

24 - Exile -Nov.23

Kösz a linket!
Tanúlmányozom...<#wink>
Dj Faustus
"Az lenne a kérdésem hogy mit ajánlatok,mi ellen kell védenem a cuccokat."
Javasolt cikk

"Tudna valaki valami olyan php scriptet, ami lekéri egy MySQL adatbázis tartalmát, és csinál belõle egy letölthetõ MsAccess..."
Például

Hello

Tudna valaki valami olyan php scriptet, ami lekéri egy MySQL adatbázis tartalmát, és csinál belõle egy letölthetõ MsAccess, DBase, vagy SQLite adatbázist?

Egy programomhoz kéne, ami jelenleg a saját MySQL szerverembõl dolgozik, viszont nem megy éjjel-nappal a gépem, tehát kéne majd egy rendes MySQL szerver. Viszont az ingyenes tárhelyszolgáltatók szervereihez nem igazán lehet kívülrõl csatlakozni, tehát arra gondoltam, hogy a programom mindig letölteni egy php fájlt, ami lekérné az adatbázis tartalmát, csinálna belõle valami fájl alapú adatbázist, majd kinyomná az output bufferbe.
Hello!
Lassacskán összeáll a weboldalam.
Sok adat lesz tárolva mysql-ban.
Loginrendszerrel is el van látva.
Biztonsági téren még nem csináltam semmit.
Az lenne a kérdésem hogy mit ajánlatok,mi ellen kell védenem a cuccokat.
Sok php fut a háttérben!
Elõre is kösz a segítséget!<#conf>
ha meg mind a 2 egy domainen van, akkor hozzáférsz a tartalmához és javascriptel azt csinálsz vele amit akarsz, nameg akkor lehet görgetni is az iframe tartalmát jópár tutoriálszerû leírás van rá, viszont ha nem a te oldalad van az iframe be, akkor csak ez a dives megoldás marad, amit még egy z-index el érdemes esetleg megspékelni de jobban elmagyarázni nem igen lehet, esetleg megírni helyetted 😊q
Netgear
ja és 1 oldalon több IFRAME van

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

Netgear
pontosabban?

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

passatgt
rakd bele egy divbe iframe tartalmát:

style="position:absolute;left:-250px;top:0px;"

Netgear
Lenne egy érdekes IFRAME kérédésem. (az iframe forrása fix,nem változtatható meg)

Van egy oldalam, behívok egy IFRAME-et, benne egy oldalt. (Van egy kép, melette szöveg), és azt szeretném, hogy csak a szöveg látszódjon, szóval lekicsinyítem az iframet, de akkor csak a kép látszik, és a szöveg nem, csak oda srollozni lehet. Hogy oldató meg, hogy ha lekicsinítem, akkor ne a jobb oldaltól látszódjon, hanem a bal oldaltól, szóval csak a szöveg?......
Mutatom:
Az eredeti IFRAME

Lekicsinyítve

Na és ezt szeretném alapból látni

marginwidth nem jóó, mert az csak jobbra tolja az egészet, balra sajnos nem.....pedig az is jo lenne, hogy eltolni az egészet balra mondjuk -250 el(tudom -ba nem tolható)..de akkor hogy???.....

Azt hittem nálam van valami bib 😊 nem is baj végre.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

LoL
Vorpal
istenkém - megcsináltad a napom - kössz

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

wudy86
Ismét kérnék egy kis segítséget.

MySQL adatbázisban adott 2 tábla. A fõtábla (fajok) a következõ mezõket tartalmazza: faj_id, latin_nev, magyar_nev és rend_id. Van egy másik tábla (rend), ez pedig rend_id és rend_nev mezõket tartalmaz. Namost össze akarom kapcsolni a 2 táblát a rend_id-n keresztül és ugyebár ezt kulcs hozzáadásával lehet. A rend táblán a rend_id-nek adok egy primary key-t, de a fajok táblában a rend_id mezõnek nem tudok adni sem primary (a faj_id az és annak is kell maradnia) sem egyedi (mert a mezõben több azonos érték is lesz)kulcsot. Hogy lehetne ezt megoldani? A join paranccsal próbálkoztam még, de nem sikerül sehogysem. A lényeg az lenne, hogy azt a rend_nev mezõt kérem le a rend táblából, ahol a fajok tábla adott fajánál a rend_id megegyezik a rend tábla rend_id-vel. Kicsit kusza, de remélem érthetõ.
A segítséget elõre is köszönöm!

Errõl hallottatok ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

hol a tied, megyek csalni... hátha mindenütt nem lehet oly könnyen szavazni.
passatgt
csak "menõzött", hogy csinált egy szavazó scriptet, gondoltam rákontrázok<#vigyor4>

majd faustus 😊
Az alább linkelt rss olvasó php scriptet kiegészítené valaki, hogy dátum szerint idõrendben listázza ki a híreket.

rám zuhant a plafon, mikor meglátta mi van odaírva.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Azt meg lehetne oldani, hogy dátum szerint rendezze a híreket a legfrissebbel kezdve? Mert most random listázza.

Köszönöm a segítséget!
Most már a böngészõk alapbeállításával is helyesen jelennek meg az ékezetes karakterek.
Egyébként egy blogger.com-os rss-t olvastatok vele.

Dj Faustus
Annyit elárulok, hogy az említett PHP-szkript folytatódik:
<?php $_F=__FILE__;$_X='Pz48P3BocA0KNXJyMnJfcjVwMnJ - és így tovább...

A megoldás: a php-szkript elsõ sorába (a <?php utáni sorba 😉 ) szûrd be az alábbit:
header ('Content-type: text/html; charset=utf-8');

<?php

/* Free php RSS to Content v1.0
By johnedwardsproperties.com
Free to use, please acknowledge me

Place the URL of an RSS feed in the $URL_1 variable.
If you have additional RSS feeds place them into $URL_2 - $URL_5
The script will combines all the feeds together and shuffles the listings

Change item_limit to limit number of listings displayed

Add <?php include("rss.php"); ?> where you want the feeds to display
*/

$URL_1 = "";
$URL_2 = "";
$URL_3 = "";
$URL_4 = "";
$URL_5 = "";

/*
Change this to limit number of listings displayed
*/
$item_limit = 8;

?>

ha erre neked megjelenik bármi akkor kezdem enni a cipõm talpát (persze, ha a php feldolgozta normálisan.)
6 értékadásból hogy rss nem olvas, legalábbi ez nem az tuti
miatyánk ki vagy a mennyekbe gyere le és írd le a problémád, hogy segíthessünk, mert ezt biza csak részletekben írtad le, de amúgy a kimenõ rss charakterkódolását állítsd utf-8 ra, de mivel ezt a részét a kódnak elfeledted berakni, keresd meg magad és javítsd, meg van mondva mit kell csinálni, nem kiegészíteni, hanem módosítani kell.

Kiegészitené nekem valaki az alábbi RSS olvasó php scriptet.
Remekül mûködik, de az ékezetes karakterek helyett krikszkrakszok jelennek meg. Ha a böngészõt átállítom UTF-8-ra, akkor minden karakter helyesen jelenik meg, de nekem automatikusra állítva kéne hogy jó legyen.
Én sajnos nem értek hozzá, de egy hozzáértõnek gondolom nem nagy dolog.😊

Íme:

<?php

/* Free php RSS to Content v1.0
By johnedwardsproperties.com
Free to use, please acknowledge me

Place the URL of an RSS feed in the $URL_1 variable.
If you have additional RSS feeds place them into $URL_2 - $URL_5
The script will combines all the feeds together and shuffles the listings

Change item_limit to limit number of listings displayed

Add <?php include("rss.php"); ?> where you want the feeds to display
*/

$URL_1 = "";
$URL_2 = "";
$URL_3 = "";
$URL_4 = "";
$URL_5 = "";

/*
Change this to limit number of listings displayed
*/
$item_limit = 8;

?>

Vorpal
Tehát rekapituláljunk : régen készítetted - nem tudod már hol van - és sokat tud - és ez segít hol is?😄

passatgt
régebben én is csináltam ilyent, nemtudom hol van, az szûrt felbontás/böngészõ és az összes lekérhetõ dolgok közül😊

Ability
Köszönöm a segítségeket, de idõközben találtam egy olyan tárhelyet, ahol minden megfelelõen mûdköik. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nézzetek be a nagy szavazás topikba, oda csináltam egy szavazó rendszer, és ahhoz kellett az IP cím lekérdezés. 😛
mike0013
én ezt szoktam használni:
<?php
function ip() {
$client_ip = $_SERVER<'HTTP_CLIENT_IP'>;
$x_forwarded_for = $_SERVER<'HTTP_X_FORWARDED_FOR'>;
$remote_addr = $_SERVER<'REMOTE_ADDR'>;
if (!empty ($client_ip) ) {
$ip_expl = explode('.',$client_ip);
$referer = explode('.',$remote_addr);
if($referer<0> != $ip_expl<0>) {
$ip=array_reverse($ip_expl);
$return=implode('.',$ip);
} else {
$return = $client_ip;
};
} elseif (!empty($x_forwarded_for) ) {
if(strstr($x_forwarded_for,',')) {
$ip_expl = explode(',',$x_forwarded_for);
$return = end($ip_expl);
} else {
$return = $x_forwarded_for;
};
} else {
$return = $remote_addr;
};
unset ($client_ip,$x_forwarded_for,$remote_addr,$ip_expl);
return $return;
};
?>

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

$_SERVER<'HTTP_X_FORWARDED_FOR'> ben van a jó ip csak tudnám miért?
Ability
$_SERVER<'REMOTE_ADDR'> predefined változóval szeretném lekérni a látogató IP címét, de mindig ezt kapom: 127.0.0.1 :/
Szia
Tárhelytõl független a dolog
$_SERVER<'REMOTE_ADDR'> ugyebár ez az ip je jobbik esetben ez az egyedüli amit szabad / érdemes használni, vannak ilyen HTTP_X_FORWARDED változatok is de ezt már könnyen ki lehet cselezni
Ezzel a localhost-al nem tudom mit akartál mondani ez (általában) minden gépnek van ha ki nem szedik egy alias a 127.0.0.1 nek ami a saját ipd tehát a gép saját magát szokta így nevezni, de ha van saját ip-je (alias nincs belsõ alhálózat) akkor ez a localhost 127.0.0.1 és az xxx.xxx.xxx.xxx 1 és ugyanazt jelenti, de egyedül az xxx.xxx.xxx.xxx-en lehet elérni kintrõl mert a másik két változatban a másik gép saját magától fog választ várni. viszont ha van belsõ hálózat akkor az ip je legyen pl xxx.xxx.xxx.xxx ezen van egy router ami leossza a netet vagy egy szerver mind 1 ez forwardolja a többi gépnek a kéréseket és a küldeményeket ez kioszt minden gépnek egy belsõ Ipt általában 172.16.xxx.xxx vagy 192.168.xxx.xxx de akár más is lehet még van egy pár lefoglalt ip kombináció erre, ezek jelennek meg a HTTP_X_FORWARDED változókban, de mivel senki nem állít meg, benne, hogy ha saját ipm van ne csináljak egy saját belsõ hálózatot és beálítsak ilyen forwarded ip-ket ezért csak a kinti ip-t szokták ellenõrizni, de ezt az eset adja , hogy hogy lesz a legjobb. Ezeket az alhálózatokat több szintesre le lehet vinni, már láttam 8 szintig lemenõ ip vizsgálót, szerintem azért a 2 szintnél alább nagyon ritkán mennek, a 2 szint is általában kollégiumokban vagy egyetemi hálózatokban fordul elõ.
Tehát még egyszer szerintem a $_SERVER<'REMOTE_ADDR'> szeretnéd lekérni, és azt akarod elkerûlni, hogy az uw szerverének ip címét adja vissza.
$_SERVER<'REMOTE_ADDR'> nem fogja az uw szerverének ipjét visszaadni.
Ability
Sziasztok!

Lehetséges az valahogy, hogy ha egy Ultrawebes tárhelyen le szeretném kérni a látogató IP-jét, akkor ne a localhost-nak megfelelõ IP-t adja vissza? Mintha nekem rémlene, hogy valahogy ki lehet cselezni, talán olvastam már ilyet valahol...
Vorpal
Egy hete rakjuk össze ezt szveti.

Pontosan ugy csináld, ahogy meséled :

minden user amikor regisztrál,kitölti adatlapját,és képet szeretne felrakni saját id-jével elátott képeket tudjon elhelyezni az adatbázisban,és minden usernek egy könyvtárba helyezze el a képet a program,mivel nem elég a személyenkénti egy kép feltöltése.

Megmondtam már egyszer - de megmondom neked mégegyszer szivesen - nem kell itt olyanokat irni, hogy külön táblázatba rakni a képeket, mert ehhez nem kell mysql tábláza.
Feltöltõ formot csinálsz - feltölt és a szkript gyönyörüen beleteszi egy olyan nevü mappába amilyen Id-je van amit kiolvasol a mysqlbõl.
ÉÉÉs kész ennyi volt a mágia - minden más operáció igy folyik le - van egy ID d és pl - abból a mappából kilistázol stb.

Namost ha azzal jössz nekem, hogy nemtudsz FORM ot csinálni megveszek.
Mysql kiolvasni tudsz? meg. id megvan? meg. könyvtárat létrehozni? meg. hameg nem akkor php. net másolni képet? google - - nemhiszem hogy titok hogy copy van benne. ezzel ennyi.

Most már írd meg, köszi. Bármely programozási nyelvet ismerve alapfokon ezt az elõzõ 2 szkript alapján a kutyámat megtanítom megírni, az adatokat amit kijelöl úgyis fel kell dolgozni, ahhoz nem lesz elég ilyen hozzáállás, de ha kéred én megírom csak következõbe beleírom az oda vissza hangfelismerést is és lesz vagy 2GB a checkbox ellenõrzõ szkript...
hali, köszi de még mindig nem az igazi 😄 mert úgy szeretném hogy kiválaszt 2õt utána csak jöjjön egy alert ha egy 3.at akar választani szóval ha kiválaszott 2õt utána válaszhasson a 2 helyett másikat is. Csak ha kivan választva 2 és egy hardmardikat akar jöjjön egy alert ablak.
Az elõzõt is javítottam.
<script type="text/javascript">
//<!--
var i=0;
function letilt(){
for (i=1;i<6;i++){
document.getElementsByName("checkboxocska"+i)<0>.disabled = true;
}
alert("Ennyi a kettõ");
}
function szam(mirekattintott){
i++;mirekattintott.disabled = true;
if (i==2){ letilt(); }
}
//-->
</script>

<form method="post" action="" name="kisugyesegyedembegyedemformocska">
<input type="checkbox" name="checkboxocska1" value="checkboxocska1"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska2" value="checkboxocska2"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska3" value="checkboxocska3"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska4" value="checkboxocska4"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska5" value="checkboxocska5">
</form>
már csak az atré hogy ezzel ha kijelölök 2õt és után az egyiket mégse, és utana megint kijelölök 2õt akkor mar 3 lesz kijelõlve. szóval nem lehetne úgy hogy ha kijelõlt 2õt utána jöjjön egy alert hogy max 2?
köszönöm szépen!
Hello!
Megoldottam a képfeltötltõ scriptet,szépen megy!
Köszönöm a segítséget!
Most jönne az eredeti probléma:
Az oldalam el van látva egy jól sikerült R.E.Loginrendszerrel.
Minden user aki regisztrál rendelkezik saját adatlappal.
Hogy tudnám megoldani,hogy minden user amikor regisztrál,kitölti adatlapját,és képet szeretne felrakni saját id-jével elátott képeket tudjon elhelyezni az adatbázisban,és minden usernek egy könyvtárba helyezze el a képet a program,mivel nem elég a személyenkénti egy kép feltöltése.Tehát mindenki több képet szeretne felrakni.Így muszály külön táblázatba rakni a képeket,és persze a lényeg hogy a felhasználó mindég vissza tudja saját képét hozni!
H E L P!
Tudtam, hogy valamit nem tudok magamról, lehet ez volt a nagy titok az eddigi életemben?
Vorpal
Egy angyal vagy

Én megelõlegezem, hogy nem fog menni, mert ilyen banán kérdéssel érkezik.
tessék.

<script type="text/javascript">
var elsokijeloltcheckbox="";
var masodikkijeloltcheckbox="";
function nemhagyomhogykettoneltobbetkijelolj(mirekattintott){
if (mirekattintott.checked==false){
if (masodikkijeloltcheckbox==mirekattintott.name){masodikkijeloltcheckbox="";}
if (elsokijeloltcheckbox==mirekattintott.name){elsokijeloltcheckbox=masodikkijeloltcheckbox;masodikkijeloltcheckbox="";}
}
else{
if(elsokijeloltcheckbox&&masodikkijeloltcheckbox){document.getElementsByName(elsokijeloltcheckbox)<0>.checked=false;}
if(masodikkijeloltcheckbox){elsokijeloltcheckbox=masodikkijeloltcheckbox;}
masodikkijeloltcheckbox=mirekattintott.name;
}
}
</script>

<form method="post" action="" name="kisugyesegyedembegyedemformocska">
<input type="checkbox" name="checkboxocska1" value="checkboxocska1"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska2" value="checkboxocska2"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska3" value="checkboxocska3"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska4" value="checkboxocska4"><br/>
<input type="checkbox" name="checkboxocska5" value="checkboxocska5">
</form>