22786
Html-, css- és php-help
-
#13301 Mondjuk a változó nevekből kitalálható lenne, de ezek azok:
$dbhost = 'felhasználóineved.extra.sql';
$dbname = 'felhasználóineved';
$dbuser = 'felhasználóineved';
$dbpasswd = 'aktuális jelszavad'; -
Cat 02 #13300 Nem valami ilyesmi?
$dbhost = ''; -> ide neked shiwo.extra.sql kell sztem gondolom ezt is változott csak
$dbport = '';
$dbname = 'SilkroadOnline';
$dbuser = 'SilkroadOnline';
$dbpasswd = 'jelszo';
$table_prefix = 'phpbb_'; -
#13299 Hali !
Nem tudom, jó helyen járok-e..
phpBB3 fórummal lenne problémám...annó találtam valami oldalt, hogy hogyan is kell webtárhelyre ilyet telepíteni, sikerült is, működött is..a tárhely extrás amúgy.. ma viszont a következő fogadott:
General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]
Can't connect to MySQL server on 'shiwo.extra.sql' (4) [2003]
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Felnéztem az extra oldalára, ahol a következőt találtam:
"Kedves Extra.hu Felhasználó!
Security problémák miatt az extra.hu felhasználók MySQL hozzáférését szigorítottuk.
Az SQL szerverhez ezután csak azok a felhasználók tudnak csatlakozni akiknél helyesen vannak beállítva a kapcsolódáshoz szükséges paraméterek.
Alkalmazandó beállítások:
MySQL szerver címe (host): felhasználóineved.extra.sql
MySQL felhasználóinév (user): felhasználóineved
MySQL jelszó (password): aktuális jelszavad
MySQL adatbázis név (database): felhasználóineved
CMS rendszereknél - MySQL tábla előtag (table prefix): ez maradhat alapértelmezett
Joomla konfigurációs file: configuration.php
$mosConfig_absolute_path = dirname(__FILE__);
$mosConfig_db = 'felhasználónév';
$mosConfig_host = 'felhasználónév.extra.sql';
$mosConfig_password = 'felhasználónevéhez használt jelszó';
---------------------------------------------------------------
E107 konfigurációs file: e107_config.php
$mySQLserver = 'felhasználónév.extra.sql';
$mySQLuser = 'felhasználónév';
$mySQLpassword = 'felhasználónévhez tartozó jelszó';
$mySQLdefaultdb = 'felhasználónév';
Drupal konfigurációs file: settings.php
$db_url =
'mysql://felhasználónév:jelszó@felhasználónév.extra.sql/felhasználónév';
WordPress konfigurációs file: wp-config.php
define('DB_NAME', 'felhasználónév');
define('DB_USER', 'felhasználónév');
define('DB_PASSWORD', 'jelszó');
define('DB_HOST', 'felhasználónév.extra.sql');
További segítség: http://extra.hu/front/techfaq
Üdvözlettel,
Extra Support Team
gondolom ez alapján kellene tán átírni valamit..
nahde nálam sima "config.php" van, és olyasmik vannak benne, hogy:
$dbname = 'shiwo'; $dbuser = 'shiwo'; $dbpasswd = '*********'
(persze a pass-t én csillagoztam ki :)
hasonlít a wordpress félére, de nem egészen ugyanolyan...
szóval akkor most mit lehet kezdeni ? vagy nem is kell átírni, csak épp elbactak valamit az extránál, és lehet holnaptól működni fog ? -
#13298 Szia!
Köszönöm szépen a kódot! :)
Ha jól értem akkor külön el kell készíteni a képet és a feliratot (pl Gimp-el) , és azt kell megadni a kódban?
A szövegdoboz pontos méretét esetleg meg tudnád mondani?
A válaszodat előre is köszönöm! :)
Papa01 -
ldavid #13297 a hosszú címhez kell CSS kódot bemásolni pl.:
<style type="text/css">
textarea
{
background: #FFFFFF url('http://sg.hu/hatter.jpg') no-repeat left top;
font-family: Arial;
font-size: 12px
}
</style>
background-nál első a színkód (#FFFFFF), ha van kép ez nem is fontos, kihagyható
hatter.jpg ertelemszerűen a háttérkép,
a no-repeat nem engedi ismétlődni a képet, ha a szövegmező méretére méretezted akkor maradhat
left top meg a bal felső sarokba pozicionalja
font family/size betű típus/méret - ha ez nem kell, töröld azt a 2 sort -
#13296 Sziasztok!
Hogyan lehet a beviteli mezőt(Ahová a hozzászólást írjuk.) módosítani itt az SG fórumon? Sok helyen látom, hogy kép vagy szöveg van betéve. Nehéz megcsinálni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Papa01 -
#13295 Jah, így már értem.
Nemtudom mire akarod használni, de talán egy jó megoldás, ha foreach-el végigmész a $_GET tömbön, és a ciklusba írod bele amit akarsz.
pl:
foreach ($_GET as $tomb => $kulcs)
{
echo $tomb.'-vel indult el';
if ($tomb=='csoki') {echo 'megeszlek';}
} -
Cat 02 #13294 Annyit akar h fájl.php?f=valami helyett fájl.php?valami -t akar írni -
#13293 még 1x leiróm
Azt akarom hogy, beírom a címsorba ezt, fájl.php?valami
és elindul egy php sor, mit kell a phpba írnom hogy így hívjak meg 1 php tartalmat? -
#13292 Akkor nemteljesen értem mit akarsz :D
A linkre ha kattintanak akkor az íródik a címsorba, ha pedig átirányítasz headerrel akkoris. -
#13291 2 órán keresztül kerestem mire akarsz célozni, de nem találtam semmit :P
legalább elárulhattad volna mire keres azon belül
Voyager5: tudod mi a címsor? :) ahová írod a weblap címét :P
Szal amit írtál azt nem tudom oda írni :) -
Cat 02 #13290 Már írtam h htaccess, de mindegy akkor ^^ -
#13289 <a href="fajl.php?cat">cat</a>
||
header("Location:fajl.php?cat"); -
#13288 Megoldtam a tegnapi problémát :) de azért kösz a helpet :)
Más
<?php if ($_GET['cat']){echo "cat-el indult el";}?>
ezt hogy tudom meghívni címsorba?
Igazából fordítva szeretném :), a következőt szeretném megoldani.
Mit írjak hogy így induljon be egy PHP sor? fájl.php?cat
-
#13287 Köszi, ez hiányzott :D (</td></tr></table>)
Kontárkodni jó :D -
ldavid #13286 a form végére ezt berakod, és nem lesz fehér: </td></tr></table>
a háttérkép azon részét meg áttetszővé teszed egy grafikus programmal (radeon topicban is úgy van)
body {background: url('http://www.sg.hu/bg.jpg') center top fixed}
/kontár megoldás, de ez a legegyszerűbb/ -
#13285 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ha itt a fórumban, mint házigazda beillesztek egy háttérképet, akkor a középső hosszú táblázat fehér háttere kitakarja a nagyját. Hogy lehet azt áltászóvá tenni? Itt pl megy, de az elkért parancs ezt nem teszi meg nekem.
<style type="text/css">
body {
background-image: url(http://akarmi.jpg);
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
background-position: center top;}
</style>
Előre is a köszi! -
phoenix1 #13284 Hogy szeretnéd kiíratni? Mind a három táblába ugyanaz a dátum van? -
Cat 02 #13283 Szerintem jobban átlátom a helyzetet :) -
#13282 Mivel kiléptél MSN-röl itt folytatjuk, amit igazából akarsz az nem lesz jó híd le, így csak le lassítod a weblapodat, vidd csak be az összes szöveget mysql soronként, tudom kicsit sok, de én ezt ajánlom, nem pedig azt hogy mindent ami a HTML-ben van felviszed MySQL-be, meglátod nagyot hibázol ezzel ha megteszed -
Cat 02 #13281 Van nagyon sok ilyesmi adatom
<table cellspacing="4" cellpadding="1" width="880" align="center">
<tr>
<td width="18%" background="pics/hatter_.jpg" ><div align="center">Név</div></td>
<td width="5%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Szint</div></td>
<td width="6%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Ismétlés</div></td>
<td width="53%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Leírás</div></td>
<td width="18%" background="pics/hatter_.jpg"><div align="center">Jutalmak</div></td>
</tr>
Szeretném mysql_be rakni, de
ha szépen csinálok neki formot akkor nem megy a query a sok " miatt, escapelni nem lehet, akkor hülyeség lesz, ha pedig myadmin-ból rakom akkor a kódolás nem lesz jó :s 5let ? -
#13280 már megoldtam :) de azért kösz, ezt a sort megjegyzem :) de aszem ez sem segített volna a validátor ellen.
Lenne egy kérdésem
Van 3 tábla MYSQLben mindegyikben van dátum mező, hogy tudnám egy echo ba dátum rendezéssel mind3 tábla tartalmát rendezve kiíratni?
-
Easy Rider #13279 <!--[if IE]>
<style type="text/css">
*{behavior:url(hover.htc)}
</style>
<![endif]--> -
#13278 mi baj van ezzel?
<script type="text/javascript"> var browser=navigator.appName;if (browser == "Microsoft Internet Explorer"){ document.getElementById(hack).style.behavior = "url('hover.htc')";}
így hívom meg
<body id="hack" style=""> -
#13277 Szerintem senkit nemérdekel.
Legyen egy IT-s diplomád, meg egy rakat működő referenciád, és lehetőleg minél kevesebbet kérj. Mo.-n ez van sajnos.
Viszont van nekem is egy picit OFF kérdésem, kíváncsi lennék a véleményetekre.
Szerintetek mennyire életképes dolog a Silverlight? Mennyi lehetőséget láttok benne? Érdemes belevágni megtanulni magas-szinten? -
#13276 Webfejlesztéssel kapcsolatban(deisgn, css, html, javascript) érdemes valami iskolát elvégezni?
Tehát ha mennék valahova melózni jó pont e ha van valami papírom:) -
#13275 mi a baj? -
#13274 Nem tudom hogy nálam van e baj, de nem hiszem :D
ezt az errort írja ki, ha a phpba beírom a session_start() ot
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/nfs/sessions/sess_fa8e57bfdb278dbf8a3498541c9c501c, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /nfs/x0102/a/ab/abrion/wwwroot/index.php on line 1 -
#13273 Elvileg az új FF nightly build-ekben már mennie kellene, de 3.7 alatt sem vettem észre, hogy működne. -
#13272 Mivel elseif-es a fv, ezért tökmindegy hova írod, ha egy ellenőrzés nemjó akkor tovább sem lép, hanem visszatér egy stringgel, amit gondolom kiír.
Ha azonban minden oké akkor tér vissza a "Rendben" stringgel.
Cat: nem megy FF alatt.
-
Cat 02 #13271 FF alatt megy nektek ? -
#13270 Valami ötletet adjatok, hogy még mit rakjak be a reg_checkbe? -
#13269 ja hát nem rossz reg_check, jobb nem is kell :) bár tudnák mit bele raknom :)
Amúgy tudom mit kell írni a hosszúság korlátozásra, csak azt nem tudtam hová írjam be, de 2 órával a hsz orásóm után rájöttem hová kell írnom :), oda raktam be ahol a jelszó ellenőrzést végezte el
És ezt írtam
"elseif (strlen($adatok['pass1']) < 5 | strlen($adatok['pass1']) > 25){} -
#13268 A fv:
Van egy tömb amiben az elemek: nick, email, pass1.
Az első if ellenőrzi, hogy mindegyik kivan-e töltve. Ha igen akkor továbbmegy és egy reguláris kifejezéssel ellenőrzi, hogy a magyar ábécé kis - és nagybetűi, számok, illetve a _ és - jelek-ből áll-e a nick.
Ezután szintén reguláris kifejezéssel ellenőrzi az e-mail címet, ha megfelel akkor kiszedi SQLből az eddig regisztráltak nickjét és megnézi, hogy nincs-e azonos, ha nincs összehasonlítja a 2 jelszót, ha egyezik kiírja, hogy oké.
5-25 karakter:
Strlen -
Cat 02 #13267 Már megvan azóta, csak gondoltam nem írom be mert úgyse volt rá reakció.
Ám 2kb :D
var tartalom =$('#tartalom').tinymce().getContent(); -
#13266 egy kérdés, ebbe a functionbe hová írjam, azt hogy a bejövő jelszó minimum 5 és max 25 karakter hosszúságú lehet?
Nem én csináltam, úgy töltöttem le valahonnan, de nem tudom 1xüen megérteni ezt a sort, vagyis értem mi miért van benne, de hogy hová írhatók, azt nem :)
function reg_check($adatok){if($adatok['nick'] == "" | $adatok['email'] == "" | $adatok['pass1'] == ""){return "Minden mező kitöltése kötelező";break;}elseif(!ereg('^[a-zA-Z\-\_áéíóöüóűÁÉÍÓÖÜŐŰ]+$', $adatok['nick' ]))
{return "A nickben csak a magyar ábécé kis - és nagybetűi, a számok, illetve a _ és - jelek engedélyezettek";break;}elseif($adatok['email'] == (!eregi("^[_\.0-9a-z-]+@([0-9a-z][0-9a-z-]+\.)+[a-z]{2,6}$",$adatok['email'])))
{return "Hibás e - mail cím!";break;}elseif(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT nick FROM users WHERE (nick='".$adatok['nick']."')")) > 0){return "Már regisztráltak ezzel a nickkel";break;}elseif($adatok['pass1'] !== $adatok['pass2'])
{return "A két jelszó nem egyezik";break;}else{return "rendben";}} -
Easy Rider #13265 a TinyMCE "átalakítja" a textarea-t, így próbáld: var tartalom = $('body#tinymce p').html();
itt mondjuk lesz benne egy ilyen: <br mce_bogus="1"/>, ezt ki tudod szedni regex-el, ha nem kell -
#13264 Van egy TinyMCE jQuery plugin, esetleg az?
Mondjuk biztos meg lehet oldani okosabban is, egy funkcióhoz gondolom felesleges egy 175 kbytos plugin még. -
#13263 Látszik hogy fél álomban voltam :)
megjavítva és müxik -
#13262 Ez a "hogyan férjünk hozzá mások szerveréhez" most nagy divat lett. Tegnap valaki topicot nyitott azza, hogy egy weboldal forráskódját akarja szerveroldalon kicserélni Firebuggal